TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Girişimcilik

AGRONEWS - Girişimcilik haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Girişimcilik haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Hobiden Çiftliğe: Genç Girişimcinin Başarı Hikayesi Haber

Hobiden Çiftliğe: Genç Girişimcinin Başarı Hikayesi

BİLECİK (İHA) - Bilecik’te 24 yaşındaki üniversite mezunu Oğuzhan Kurt, hobi olarak başladığı tavuk yetiştiriciliğini profesyonel bir işletmeye dönüştürdü. Şimdi, 11 dönümlük arazide kurduğu çiftlikte 3 bin tavukla günlük yumurta üretimi yapıyor. Bozüyük ilçesine bağlı Poyra Köyü’nde bulunan çiftliğin kurucusu Kurt, bölgede tek gezen tavuk çiftliği olarak faaliyet gösterdiklerini belirtti. Hedefinin önce Bilecik ve çevresine, ardından tüm Türkiye’ye ulaşmak olduğunu söyledi. Oğuzhan Kurt'un uzun vadeli hedefleri arasında ihracatçı olmak da var. Kurt, "Uluslararası Lojistik Yönetimi mezunuyum. Mezuniyetten sonra evimizin bahçesinde hobi olarak başladığım tavuk bakımı için bir araştırma içerisine girdim ve bu işletmeyi kurma kararı aldım. Ailemin de ticaretten gelmesinin bana çok faydası oldu. Yaklaşık 1 buçuk yıl önce 11 dönümlük arazi temin ettik. Sondajla suyumuzu çıkarttık. Daha sonra kendi imkanlarımızla bu tesisin inşaatına başladık. Biz entegre tesisi olma yönündeyiz. Suyumuzu çıkarttık, elektriğimizi güneş panelleriyle kendimiz üretiyoruz. Herhangi bir dışa bağımlılığımız da yok. Hem ilimize ilçemize hem de ülkemize ekonomik katkıda bulunmak istiyoruz" dedi. 365 metrekarelik çiftliğinde 3 bin tavuğa bakan genç girişimci Kurt, diğer gençlere cesaret vererek, "Elinde imkanı olan genç arkadaşlarımıza tavsiyelerde bulunmak istiyorum. İmkanınız varsa bu işleri yapabilirsiniz. Emin olun kendi çabalarınızla mutlaka bir noktaya geleceksiniz, karşılığını alacağınıza eminim" dedi.

Agrotech, Deprem Bölgesinde Sözleşmeli Tarıma Başlıyor Haber

Agrotech, Deprem Bölgesinde Sözleşmeli Tarıma Başlıyor

Hümeyra Gökçen Keskin, Agrotech'in Yönetim Kurulu Başkanı olarak sürdürülebilir tarım anlayışıyla deprem bölgesindeki çiftçilere ulaşmayı ve tarım arazilerinin gelecekte de korunmasını amaçladıklarını aktardı. Keskin, 3 bini kendine ait toplam 23 bin dönüm arazide sözleşmeli tarımla 3 bin çiftçiyle çalışarak ülke tarımına katkı sağlıyor. Bu modeli şimdi deprem bölgesinde biber üretimi için kullanmayı hedefliyor. TARIM VE TEKNOLOJİYE SÜRDÜRÜLEBİLİR YATIRIM 2013'te kurulan Agrotech Yüksek Teknoloji ve Yatırım A.Ş., tarımdan gıdaya uzanan geniş bir yelpazede faaliyet gösteriyor. Geçen yıl halka arz olan şirket, çiftçilere pazar garantisi sağlayarak gelirlerini güvence altına alıyor ve tarımsal alanları ekonomiye kazandırmayı amaçlıyor. Domatesten muz ve bademe kadar birçok ürünü 3 bin çiftçiyle üreten Agrotech, yurt dışına salkım domates ihraç ediyor. Şirketin CEO’su Tevfik Çerçinli, Burhaniye’deki serada yapılan tarım çalışmaları sonucu Avrupa'ya ihraç edilen ürünlere dikkat çekiyor. HÜMEYRA GÖKÇEN KESKİN’İN HİKAYESİ Bursa’da tekstilci bir babanın kızı olarak büyüyen Keskin, zeytinliklerde tanıştığı tarım tutkusunu, "Babaannem tam bir toprak kadınıydı. Bana da toprak tutkusu ondan geçti diye düşünüyorum. Bana hep yanında çiftçi olmamı söylerdi" sözleriyle anlattı.  Keskin, halka arz sürecinin tarım arazilerinin korunması ve yeni yatırımlara yönlendirilmesi için önemli olduğunu belirtti. Agrotech, halka arzdan elde edilen gelirin tamamen yatırımlara ayrıldığını ekledi. DEPREM BÖLGESİNE YATIRIM VE TARIM OKULU PROJESİ Keskin, deprem bölgesine yatırım yapmak istediklerini, bu yılki sözleşmeli tarımın büyük kısmının orada yapılacağını açıkladı. Bölgeye özel bir biber türü üreteceklerini belirten Keskin, bölgedeki gençlerin tarıma ilgisini artırmak amacıyla bir tarım okulu açmayı planladığını da belirtti. Deprem bölgesinde kız çocuklarının eğitimine destek vermek üzere “Hep Gül Kızım” vakfını kurmayı da hedefleri arasına ekledi. 24 ÜLKEYE TEKNOLOJİ İHRACATI Agrotech, tarımın yanı sıra teknoloji sektöründe de güçlü bir varlık gösteriyor. Bychat gibi dijital çözümleriyle, 24 ülkeye yazılım ihraç eden şirket, e-devlet ve e-sağlık gibi alanlarda özelleşmiş çözümler sunuyor. Keskin, ABD ve Türkmenistan'daki yatırımlarının ardından Birleşik Arap Emirlikleri'nde de çiftçilerin hayatını kolaylaştıracak yapay zeka destekli bir uygulama projesini tamamladıklarını açıkladı. TARIMDA YAPAY ZEKAYLA BÜYÜME HEDEFİ Hümeyra Gökçen Keskin, tamamlamak üzere oldukları yeni bir projeyle ilgili, "Bu uygulama sayesinde yapay zekâ desteği ile çiftçilerin hayatını kolaylaştıracak ve onların birlikte hareket etmelerine ve fikir alışverişi yapmalarına imkân tanıyan yeni bir uygulamayı kullanıma sunacağız” diye konuştu. Agrotech CEO’su Tevfik Çerçinli, geçen yılki 582 milyon TL’lik ciroyu bu yıl sonunda 2 milyar TL’nin üzerine çıkarmayı hedeflediklerini ve cironun yüzde 60’ının tarımdan, yüzde 40’ının teknolojiden geldiğini belirtti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.