Adana’nın UNESCO Gastronomi Şehri adaylığı heyecan yarattı
Adana mutfağı UNESCO yolunda
Tescilli kebabından şalgamına, içli köftesinden taş kadayıfa kadar zengin mutfağıyla bilinen Adana, UNESCO’nun “Gastronomi Şehri” unvanına aday gösterildi. Türkiye Milli Komisyonu tarafından kabul edilen adaylık, yaz aylarında Fransa’nın başkenti Paris’te yapılacak değerlendirme sonucuyla netlik kazanacak.
Esnaf hazırlıklara başladı
Adanalı esnaf, unvanın alınmasıyla birlikte gastronomi turizminin canlanacağını belirtiyor. İşletmeler menülerine daha fazla yöresel ürün eklemeye hazırlanırken, hizmet kalitesini artırmak için de çalışmalar yapılıyor.
“Paris turunu başarıyla tamamlayacağız”
Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Niyazi Göger, “'Gastronomi şehri' unvanı Adana’yı turizmin önemli merkezlerinden biri haline getirecek” dedi. Göger, yerli ve yabancı turistlerin ilgisinin artacağını ve tüm gıda sektörünün hareketleneceğini belirtti.
“Modern bakışla geleneksel sunum”
Göger, esnafın bu sürece hazırlıklı olması gerektiğini vurgulayarak, “Geleneksel lezzetlerimizi sunarken modern bakış açısı ve hijyenle fark yaratmalıyız” dedi.
“Çok mutluyuz, buna hazırız”
Yöresel yemek işletmecisi Güngör Güler, “Adana artık marka şehir olacak, buna hazırız” derken, esnaf Ömer Algan ise, “Bu unvan Adana’nın sadece kebaptan ibaret olmadığını gösterecek. Tüm lezzetlerimiz daha fazla tanınacak, sektör hareketlenecek” sözleriyle mutluluğunu dile getirdi.