TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Hamsi Fiyatları

AGRONEWS - Hamsi Fiyatları haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Hamsi Fiyatları haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Bolca bulunan hamsi 160 TL iken, lüfer 360, turna mezgit 500 TL Haber

Bolca bulunan hamsi 160 TL iken, lüfer 360, turna mezgit 500 TL

Tezgahlarda bolca bulunan hamsi 160 TL’ye satılırken, lüfer 360, turna mezgit 500, torik bin TL’ye alıcı buluyor. Kış ayında balıkların çeşitliliğinde ve miktarında azalma olunca fiyatlarda da dalgalanmalar yaşanıyor. Kocaeli’de kış ayında vatandaşlar tarafından en çok tercih edilen balık türleri hamsi, istavrit ve mezgit olurken, tezgahın en pahalı balığı ise torik oldu. Torik, tanesi bin TL’den alıcı bulurken, barbun ve tekirin fiyatları ise 350-400-600 TL’ye kadar çıkıyor. Tezgahlarda bolca bulunan hamsi 160 TL, istavrit 150 TL, mezgit 150-160 TL, tekir 325-350 TL, çupra ve levrek (tane) 110-150 TL’den satılıyor. "Bu mevsimde yağlı hamsinin çıkması sürpriz" Kış döneminde balık çeşitliliğinde azalma olduğunu söyleyen balıkçı Kemal Bineklioğlu, "İzmit’te kar yağdığı zaman balık yeniliyor. Kar yağdığı zaman balığın en azaldığı döneme giriyoruz. Balığın bolluk dönemi Eylül, Ekim, Kasım, Aralık ve 15 Ocak’a kadardır. Kar yağdığı zaman insanlar hamsi yağlanacak sanıyor. Kar yağdı zaman hamsinin yağını bıraktığı döneme giriyoruz. Ancak şu an küresel ısınmadan dolayı hamsiler yağlı. 40 sene evvel Karadenizliler 15 Ocak’ı geçtiği zaman hamsiyi ağzına koymazdı çünkü sakallanır ve acırdı. Ancak şimdi küresel ısınmadan dolayı farklı olaylar oluyor. Bu mevsimde yağlı hamsinin çıkması sürpriz çünkü şu an buzhane balıkları piyasaya çıkması lazım. Hamsinin biraz fiyatı yüksek ama taze ve günlük" diye konuştu. "Barbun ve tekirin 350-400-600 TL’ye kadar fiyatları çıkıyor" Fiyatlarla ilgili bilgi veren Bineklioğlu, “Hamsiyi şu an 160 TL’ye satıyorum, dün 200 TL’ye sattım. İstavrit 120-130-180 TL bandında satılıyor. Şimdi istavritin en lezzetli zamanı. Bu mevsimde en güzel yenilecek balıklardan bir tanesi istavrit. Şu an da en yüksek balık fiyatımız torik. Torikin tane fiyatı bin TL. Bir torik ortalama 2 buçuk kiloya denk geliyor. Çok az olduğu için lüferi 360 TL’ye satıyorum. Normal tekir, barbun gibi balık fiyatlarının bandı 120 ile 250-350 arasında değişiyor. Fiyatlarının yüksek olmasının sebebi balıkların azaldığı dönemde olmamızdan kaynaklanıyor. Barbun ve tekirin 350-400-600 TL’ye kadar fiyatları çıkıyor. Denizden az balık çıkınca fiyatı artar. Vatandaşların balığa ilgisi yoğun" şeklinde konuştu. "Bu sene palamut ve çinekop yok" Fiyatları aktaran Kemal Bineklioğlu, "Hamsi 160 TL, istavrit 150 TL, mezgit 150-160 TL, tekir 325-350 TL, çupra ve levrek (tane) 110-150 TL, deniz levrekleri 350-450 TL, lüfer (tanesi) 360 TL, turna mezgit 500 TL. Bir ay daha balık fiyatları bu seviyede devam eder. Mart ayından sonra fiyatlar düşer. Denizden balık çıktığı sürece fiyatlar ucuz olur. Bu sene palamut ve çinekop yok. Bu mevsimde halkın çok tercih ettiği balık hamsi, istavrit ve mezgit" ifadelerini kullandı.

Bu sezon ilk: Kilosu 25 TL’ye düşen hamsi kapış kapış gitti Haber

Bu sezon ilk: Kilosu 25 TL’ye düşen hamsi kapış kapış gitti

Samsun’da bu sezon kilosu ilk defa 25 TL’ye gerileyen hamsi, vatandaşlar tarafından kapış kapış satın alındı. Sezon içerisinde 150 TL’ye bile satılan hamsi, 1 Eylül’den itibaren en düşük fiyatına geriledi. Teknelerin bolca hamsi avlamasının ardından dün 50 TL’den satılan hamsi bugün tezgahlarda 25 TL’den müşteriye sunuldu. Hamsinin fiyatını gören vatandaşlar ise kilosu 25 TL’den satılan hamsiyi 3’er 4’er kilo alarak evlerinin yolunu tuttular. “4 kilo hamsi 100 TL, vatandaş mutlu biz de mutluyuz” Hamsinin fiyatının düşmesine hem satıcıların hem de alıcıların sevindiğini dile getiren balık satıcısı Onurcan Köse, “Bugün hamsi 25 TL’den satılıyor. Dün gece kayıklar çok miktarda balık yakalamış. Vatandaşa bir güzellik yapalım dedik ve fiyatı 25 TL’ye çektik. 2 kilosu 50 4 kilosunu da 100 TL’ye satıyoruz. 100 kasa hamsi ile tezgahı açtık kısa sürede bitirme noktasına geldik. Bugün bolluktan dolayı 25 TL’ye sattığımız hamsinin yarın kaç lira olacağı belli olmaz. Hamsinin yanı sıra istavrit 20, mezgit 50, barbun 50, alabalık 100, somon 120, tirsi 70, çinakop 150 liradan satılıyor. Bugün neredeyse balıklar bedava. Bugün balık yiyemeyen vatandaşlara üzülürüm. Herkes satın alsın diye hamsinin fiyatı 25 TL yaptık. Vatandaşlar da bu durumdan çok mutlu. Hamsiyi alan 3-4 kilo alıyor. Vatandaşların mutlu olması bizleri de mutlu ediyor” dedi. “Herkes bu fırsatı değerlendirsin” Ucuzlayan hamsinin herkesin alabileceği fiyat aralığına gerilediğini ifade eden vatandaşlar, “Balıklarda ucuzluk olması çok güzel. Bence herkes bu fırsatı değerlendirsin. Hamsi 25 TL’den satılıyor. Biraz da şans fakirden yana olsun. Önceden 70 TL’ye de hamsi satıldığını gördük. Bazı ilçelerde daha da pahalıya satılıyor” diye konuştu. Düne göre yarı yarıya fiyatı düşen hamsinin daha da ucuzlaması gerektiğini belirten vatandaşlar ise “Karadeniz’de olduğumuz için hamsinin daha da ucuz olması gerekiyor. Hamsi 100-150 TL’den satılırken herkes satın alamıyordu. Şimdi fiyatlar herkesin yiyebileceği düzeye gelmiş” şeklinde konuştu.

Bollaşan hamsinin fiyatı ucuzladı Haber

Bollaşan hamsinin fiyatı ucuzladı

Samsun’da sezona 120 liradan giriş yapan hamsinin kilosu 50 TL’ye kadar düştü. Bu yıl palamudun olmadığı Karadeniz’de bolca hamsi çıkıyor. Geçen yıla oranla istavritin de oldukça bol olduğu Karadeniz’de barbun ve mezgit de balıkçıların yüzünü güldürüyor. Hamsinin bollaştıkça fiyatının da düştüğünü belirten balık satıcıları, son günlerde oldukça fazla miktarda avlanan hamsinin kilosunun 50 TL’ye düştüğünü ifade ettiler. Hamsi yılı Hamsinin oldukça bol çıktığını dile getiren balık satıcısı Onurcan Köse, “İlk günlerde hamsinin kilosunu 120 TL’den satıyorduk. Sonrasında 100 ve 80 liradan sattık. Şu anda ise boylanan ve yağlanan hamsinin kilosunu 50 liradan satıyoruz. Lezzeti güzel olan hamsiye vatandaş yoğun ilgi gösteriyor. Her gün ne kadar hamsi geliyorsa hepsi tükeniyor. Kırmızı etin ve kanatlı hayvan etinin fiyatı malum. Vatandaşlar maliyet açısından da balık almayı tercih ediyor. 2 kilo hamsi ile 4 kişilik aile doyuyor. Hamsinin yanı sıra mezgit 80, istavrit 50, barbun 100, levrek 180, çipura 140, alabalık 80, somon 120, kefal ve tirsi de 70 TL’den satılıyor. Geçen yıl palamut yılıydı. O nedenle istavrit ve hamsi olmamıştı. Bu yıl ikisi de bol fakat palamut yok. Bu yıl sezon hamsi ile açıldı hamsi ile de kapanacak. Bu yıl da hamsi yılı olacak” dedi. Genel olarak balık fiyatlarından memnun olan vatandaşlar ise hamsinin daha da yağlanıp boylanması için soğuk havaların gelmesi, hamsinin kulağına kar suyu kaçması gerektiğini belirtip, diğer protein ürünlerine göre balık fiyatlarının uygun olduğunu ifade ettiler.

Hamsi yılın üçüncü çeyreğinde 25 ülkede alıcı buldu Haber

Hamsi yılın üçüncü çeyreğinde 25 ülkede alıcı buldu

AA muhabirinin Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) verilerinden yaptığı derlemeye göre, Türkiye'nin bu yılın ocak-eylül dönemindeki hamsi ihracatı geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 15 artarak, 9 milyon 698 bin 356 dolara ulaştı. İhraç edilen ürün miktarı da 1510 tondan yüzde 5 artışla 1589 tona çıktı. Yılın üçüncü çeyreğinde Fransa, Belçika ve Almanya başta olmak üzere 25 ülkeye hamsi satıldı. Fransa'ya ihracat, geçen senenin aynı dönemine oranla değerde yüzde 7 arttı. Söz konusu ülkeye 539 ton hamsi ihraç edilerek 3 milyon 672 bin 95 dolar kazanıldı. Fransa'yı 2 milyon 940 bin 200 dolarla Belçika, 824 bin 690 dolarla Almanya takip etti. Türkiye'den geçen yılın aynı döneminden farklı olarak Lübnan, Irak, Moldova, Malezya ve Somali'ye de bu dönem hamsi satıldı. "Hamsi ihracatından yıl sonu beklentimiz yüksek" DKİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan, AA muhabirine, hamsi ihracatının yılın son çeyreğine artışla başladığını söyledi. Hamsi ihracatında yıl sonu beklentilerinin yüksek olduğunu dile getiren Gürdoğan, "Deniz suyunun soğumasına bağlı avlanan hamsi miktarının artmasıyla ihraç edilen ürün de artacaktır." ifadesini kullandı. Gürdoğan, hamsinin işlenmiş ürün olarak ihraç edilmesinin önemli potansiyel oluşturduğuna dikkati çekerek, "Son dönemlerde hamsinin işlenmiş ürün olarak ihracatı her geçen yıl gelişti. Ürün çeşitliliğinin artması da ihracata olumlu katkı sağladı." dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.