TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Hayvan Pazarı

AGRONEWS - Hayvan Pazarı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Hayvan Pazarı haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Hayvan Pazarı, kurbanlıklar için hazırlandı Haber

Hayvan Pazarı, kurbanlıklar için hazırlandı

Vatandaşlar, gönül rahatlığıyla kurbanlık hayvanlarını seçip alabilecek. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığına bağlı olarak Kepsut Yolu üzerinde hizmet veren Hayvan Pazarı’nda, kurbanlık hayvan kabulü öncesinde temizlik ve ilaçlama işlemleri gerçekleştirildi. Bir hafta boyunca Kurban Pazarı olarak hizmet verecek olan Hayvan Pazarı’nda, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler; padoklar ve pazarın çevresini yıkama işlemlerinin hemen ardından insan ve hayvan sağlığı için tehdit oluşturmayan ilaçlarla, zoonoz hastalıkların önüne geçmek için ilaçlama işlemlerini tamamladı. Zoonoz hastalıklara karşı önlemler alındı Hayvan Pazarını, Kurban Bayramı’na hazırladıklarını belirten Veteriner Hekim Harun Çakır “Hayvanların padoklarını temizliyoruz, yıkama işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Daha sonra Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri, ilaçlama işlemlerini yapıyor. Zoonoz hastalıklara karşı önlemlerimizi alıyoruz. Hayvan pazarına gelen hayvanların kimlik ve sağlık kontrollerini gerçekleştiriyoruz. Böylece vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla kurbanlıklarını seçip alabilirler.” diye konuştu. Vatandaşların kolaylıkla Hayvan Pazarı’na ulaşabilmesi için Toplu Taşıma Merkezi’nden her saat başı Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma araçları hareket ediyor.

Erzurum’da kurban pazarında hareketlilik başladı Haber

Erzurum’da kurban pazarında hareketlilik başladı

Kurban Bayramı yaklaşırken Erzurum’da hayvan pazarlarında hareketlilik başladı. Türkiye’nin hem büyükbaş hem de küçükbaş hayvancılık varlığının önemli merkezlerinden biri olan Erzurum’da pazarda hareketlilik başladı. Kırsal alanlardaki besiciler yavaş yavaş hayvanlarını Batı illerine ve pazarlara sevk ediyor. Yakutiye Ziraat Odası Başkanı İslam Yıldırım, hayvan varlığı noktasında sayısal olarak bir sorun olmadığını vurgulayarak, “Hayvan sayımızı talebin karşılayacak düzeyde. Ancak kurban fiyatlarında bir önceki yıla göre yüzde 70-80 artış var" dedi. Yıldırım, artışın sebebini enflasyon ile tarım ve hayvancılık sektöründeki girdi rakamlarının artmasına bağlayarak, "Bu iki unsur kurban fiyatlarını sürekli tırmandırıyor. Kurban Bayramı’na doğru bu yükseliş eğilimi ne olur şimdiden kestirmek zor. Ama artması daha yüksek bir ihtimal" diye konuştu. "Kaba yem üretimi ve tüketimi önemli" Fenni yeme olan ihtiyacın sürekli arttığını söyleyen Yıldırım, "Ülke olarak mutlaka kaba yem üretimin ve tesis sayısını artırmamız gerektiğini savunuyoruz. Bu aynı zamanda et ve süt verimini yükseltir. Bu bize de, vatandaşa da olumlu manada yansır" dedi. "50-60 bin maaşa çoban bulamıyoruz" Yakutiye Ziraat Odası Başkanı İslam Yıldırım, şöyle devam etti: "Çoban temininde zorlanıyoruz. Ülkemizde son yıllarda Afganlı çobanlara rağbet çok oldu. Ancak bu insanlar çoban olarak kısa süreli istihdamları tercih etmekte ve başka sektörlere kaymaktadır. Bu durum ülkemiz istihdamına negatif etki yaptığı gibi bizim çoban bulamamamız, uzun süre istihdam edemememiz gerçeğini ortaya çıkarmaktadır. Aynı zamanda çoban ücretlerini artırmaktadır. Bir çok arkadaşımız 50-60 bin liraya çoban bulamıyor."

6 aydır kapalı olan Tosya Hayvan Pazarı yeniden açıldı Haber

6 aydır kapalı olan Tosya Hayvan Pazarı yeniden açıldı

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde şap hastalığının önlenmesi sebebiyle yaklaşık 6 aydır kapalı olan Tosya Hayvan Pazarı, yeniden açıldı. Tosya’da şap hastalığının önlenmesi maksadıyla Tosya İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından kapatılan bölgenin en büyük hayvan pazarı, yeniden hizmet vermeye başladı. Tosya ilçe merkezi ve köylerinde Haziran 2023 tarihinde görülen şap hastalığının ardından hastalığın sönmesi için tedbir amaçlı hayvan pazarı kapatıldı. Tosya İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Tosya ilçesi köylerinde şap hastalığından dolayı 30 Haziran 2023 tarihinden itibaren kapatılan hayvan pazarının; şap hastalığının SAT-2 tipinde mihrakların azalması ve şap aşılamanın belirli bir seviye ulaşması üzerine, 1 Kasım 2023 tarihli Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonu kararı ile küçükbaş ve büyükbaş hayvan pazarının 4 Kasım 2023 tarihinde açılmasına karar verildi” denildi. Yetkililer, Tosya İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesinde bulunan 7 personel ile 17 bin büyükbaş hayvanın şap aşısının tamamlandığını belirterek, hayvan sahipleri ve yetiştiricilerinin cezai müeyyideye uğramamaları için il içi hayvan nakillerinde gerekli belgelerini yanlarında bulundurmalarını istedi. Yetkililer, hayvan nakillerinde, hayvanların küpeli olması, ilçe içinde nakledilen büyükbaş hayvanların pasaportlarının bulunması, küçükbaş hayvanların nakil belgelerinin olması, iller arasında nakledilen küçükbaş ve büyükbaş hayvanların bu belgelerle birlikte veteriner sağlık raporu olmadan hayvanlarını nakletmemeleri gerektiği yönünde uyarılarda bulundu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.