TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Hibe Desteği

AGRONEWS - Hibe Desteği haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Hibe Desteği haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Denizli’de 321 çiftçiye 600 adet damızlık koç ve teke hibe desteği başladı Haber

Denizli’de 321 çiftçiye 600 adet damızlık koç ve teke hibe desteği başladı

Belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra kırsal kalkınmaya da büyük önem veren Denizli Büyükşehir Belediyesi, koyun ve keçi yetiştiriciliği yapan vatandaşların sürülerinde verim ve kalitenin düşmesine engel olmak için hayata geçirdiği Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliğinde Verimliliği Artırma Projesine bu yıl da devam ediyor. Proje kapsamında 19 ilçeden başvuruda bulunan 288 yetiştiriciye 539 adet damızlık koç, 33 yetiştiriciye ise 61 adet damızlık teke olmak üzere toplam 321 çiftçiye 600 adet damızlık koç ve teke hibe desteği başladı. İlk etapta damızlık koç ve teke dağıtımı Acıpayam ilçesinde başladı. Projeden faydalanan üreticiler kura sonucunda damızlık koç ve tekelerini teslim aldı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, küçükbaş hayvancılık yapan üreticilerin daha verimli bir sürüye sahip olmaları adına böyle önemli bir projeyi 2022 yılından bu yana gerçekleştirdiklerini hatırlattı. “Yeter ki siz üretin biz her zaman yanınızdayız” Bugüne dek 689 aileye bin 378 damızlık koç ve teke teslim ettiklerini 2024’ün sonuna dek ise bu rakamın bin yirmi üreticiye toplam bin 978 damızlık koç ve teke teslim edileceğini belirten Başkan Zolan, “Tohumdan tarımsal sulamaya, arıcılıktan zararlılarla mücadeleye 50’nin üzerinde projeyle üretici kardeşlerimizin yanındayız. Üreticimizin, çiftçimizin neye ihtiyacı varsa her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz. 2024 yılında inşallah 19 ilçemizde küçükbaş hayvancılıkla uğraşan 321 üreticimize 600 adet damızlık koç ve teke desteği vereceğiz. Dağıtımlar kısa süre sonra tamamlanacak, şimdiden hayırlı ve bereketli olsun. Çiftçilerimize her zaman şunu diyoruz, yeter ki siz üretin, biz her zaman yanınızdayız” ifadelerini kullandı.

Hayvansal ve bitkisel orijinli gübre yatırımlarına hibe desteği Haber

Hayvansal ve bitkisel orijinli gübre yatırımlarına hibe desteği

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce ve Tarım ve Orman Bakanlığınca kırsal kalkınma destekleri kapsamında tarıma dayalı ekonomik yatırımlar; tesis yapımına, kısmen yapılmış yatırımların tamamlanması, kapasite artırımı, mevcut tesislerin teknoloji yenileme ve modernizasyonuna yüzde 50 hibe desteği başvuru alımları devam ediyor. Hayvansal ve bitkisel orijinli gübrelerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik tüm yatırım niteliklerindeki başvurular, hibe desteği kapsamında değerlendirilir. Hayvansal orijinli gübreler, hayvanların dışkıları ile yataklıklarının artıklarından elde edilen gübrelerdir. Bitkisel orijinli gübreler, tarımsal amaçlı yetiştirilen bitkilerin kendisinden ya da işlenmesi sonrası elde edilen yan ürünlerden elde edilen gübrelerdir. Başvuru yapılacak yatırım yerinin kırsal alanda, mülkiyeti başvuru sahibine ait veya başvurunun yapıldığı tarihten itibaren en az 7 yıl süreyle kiralanmış olmalıdır. Tarıma dayalı ekonomik yatırımlar kapsamında yapılacak başvurularda 3 milyon liradan 14 milyon liraya kadar hazırlanabilecek projelere yüzde 50 hibe desteği verilecektir. Başvurular 19 Şubat 2024 tarihine kadar yapılabilecektir. Hibe desteğine başvurmak isteyenler İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü, İl Proje Yürütme Birimi’nden teknik destek ve ayrıntılı bilgi alabilirler.

Tarımsal sanayi projelerine hibe desteği Haber

Tarımsal sanayi projelerine hibe desteği

Kırsal Ekonomik Altyapı Projeleri kapsamında Samsun'da bugüne kadar 188 adet tarımsal sanayi projesine ve 6 bin 773 adet tarım makinesine yüzde 50 hibe desteği verildi. Kırsal Kalkınma Destekleri Programı kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımlara Ait Uygulama Esasları Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğünce yayımlandı. Bu kapsamda yatırımcıların yapacak oldukları tarımsal sanayi tesisleri projeleri ve üreticilerin başvurabilecekleri makine ve ekipmanlar ile ilgili müracaatları 3 Ocak tarihi itibarıyla başladı. Yatırımcılar bu kapsamda Tarım ve Orman Bakanlığının internet sitesi üzerinden başvurularını yapabilecekler. Yatırımcılar için proje başvurularının son müracaat tarihi ise 19 Şubat olarak belirtildi. Hibe programı kapsamında tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması, paketlenmesi, tarımsal üretime yönelik ahır, ağıl, kanatlı kümesleri yapılması, yenilenebilir enerji üretim tesisleri, su ürünleri yetiştiriciliğine yönelik yatırımlar, hayvansal ve bitkisel orjinli gübre işleme, paketleme, depolama tesislerine yönelik yatırımlara 3 milyon TL ile 14 milyon TL arasından KDV hariç yüzde 50 hibe desteği verilebilecek. Aynı programın Kırsal Ekonomik Altyapı Projeleri kapsamında ise küçük aile işletmeciliğine yönelik yatırımlar, arıcılık ve arı ürünler, bilişim sistemleri ve eğitimi yatırımları, el sanatları, ipek böcekçiliği yetiştiriciliği, su ürünleri yetiştiriciliği, tarımsal amaçlı örgütler için makine parkı, tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği projelerine ise 100 bin ile 3 milyon TL arasındaki KDV hariç yüzde 50 hibe desteği verilebilecek. Program kapsamında bugüne kadar Samsun'da 188 adet tarımsal sanayi projesine, 6 bin 773 adet tarım makinesine yüzde 50 hibe desteği verildi. Program kapsamında Samsun Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğünce Samsun'un 17 ilçesinde tanıtım programları düzenlenerek yatırımcılara ve üreticilere hibe uygulamaları hakkında bilgiler verilecek. Yine yatırımlar hakkında bilgi almak için Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğüne de müracaat edilebilecek.

Çiftçilere yüzde 50 hibeli meyve fidanı dağıtımı başladı Haber

Çiftçilere yüzde 50 hibeli meyve fidanı dağıtımı başladı

Kocaeli’de "Meyveciliği Geliştirme Projesi" kapsamında üreticilere yüzde 50 hibeli Trabzon hurması, kivi, ahududu ve böğürtlen fidanları dağıtımı başladı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin katma değeri yüksek ürünler yetiştirmeye teşvik ettiği çiftçilerin gelir düzeyini artırmak ve tarımsal kalkınmaya destek sağlamak amacıyla hayata geçirdiği Meyveciliği Geliştirme Projesi yüzleri güldürüyor. Bu kapsamda üreticilere yüzde 50 hibeli Trabzon hurması, kivi, ahududu ve böğürtlen fidanı desteği veriliyor. Büyükşehir ekipleri yaklaşık 20 bin meyve fidanını üreticilere teslim etmeye başladı. Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) belgesi ya da güncel çiftçi belgesiyle müracaat eden 200 çiftçiye, yüzde 50 hibeli 10 bin Trabzon hurması, 4 bin ahududu, 4 bin böğürtlen ve 2 bin kivi olmak üzere toplam 20 bin meyve fidanının dağıtımına başlandı. Üreticiler, fidanlarını eski itfaiye binasının arkasında bulunan A Takımı’na ait depodan teslim alabilecek. Üreticiler, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği yüzde 50 hibeli meyve fidanı desteğinden duydukları memnuniyeti ifade ederek, Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a teşekkür etti. İzmit Akmeşe’de çiftçilik yapan Nezir Yakar, Büyükşehir Belediyesi’nin sağladığı tarımsal desteklerden, üreticiler olarak çok büyük fayda gördüklerini belirterek, "Başkanımıza bizlere sağladığı meyve fidanı desteğinden dolayı teşekkür ediyoruz. Biz üreticiler destek verildikçe, üretim yapmaya devam edeceğiz" dedi. Derinceli üretici Recep Ünlü ise Büyükşehir’in yüzde 50 hibeli fidan desteğinden yararlandığını belirterek, "40 tane Trabzon hurması aldım. Fidanları Kandıra’da tarlama dikeceğim. Başkanımızdan Allah razı olsun. Sonsuz teşekkürler ederim. Meyve fidanları inşallah herkese hayırlı olsun, bereketli olsun" diye konuştu.

Ardahan’da uzman üreticilere 3,5 milyon lira hibe Haber

Ardahan’da uzman üreticilere 3,5 milyon lira hibe

Ardahanlı 14 uzman üreticiye, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın "Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi" kapsamında yaklaşık 3,5 milyon lira hibe desteği verildi. Tarım ve Orman Bakanlığı, kırsal kalkınma alanındaki ’Uzman Eller Projeleri’ kapsamında hibe desteği almaya hak kazanan 1200 adet projeye toplamda 300 milyon TL hibe sağladı. Ardahan’da ise, ’Uzman Eller Projesi’ kapsamında 14 üreticiye yaklaşık 3,5 milyon lira hibe desteği verildi. Ardahan Tarım ve Orman İl Müdürü Muhammet Fatih Cineviz, proje kapsamında kırsalda yaşayan, yaşamayı taahhüt eden tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri alanlarında yaklaşık 3,5 milyon hibe desteği verildiğini söyledi. Hibe projelerinin üretim için çok önemli olduğunu belirten Cineviz, şunları söyledi: "Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi kapsamında Ardahanlı 14 uzman üreticimizi destekledik. Özellikle tarım ve hayvancılık konusunda eğitim alan üreticilerimizin yanında olmaya gayret ediyoruz. İl proje yürütme birimimizce kontrolleri yapılan ve projesini eksiksiz tamamlayan 14 uzman üreticimiz ödemelerini almaya hak kazandı. 14 proje sahibine toplam 3 milyon 454 bin 625 lira tutarındaki hibe desteği Bakanlığımız tarafından ödendi. İlimize ve üreticilerimize bu maddi destek hayırlı olsun." Üretimi ve üreteni desteklediklerini söyleyen Cineviz, "Bizler üreticimize destek vermeyi sürdüreceğiz. Alanında eğitim almış uzmanlarımızın Türkiye Yüzyılı’nda üretime büyük katkılarının olacağına inanıyoruz. Bu bağlamda, desteklerle Kafkas arısının üretimini bölgede geliştirilmesini, büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık üretim sahalarımızın üretim kapasitelerini artırmış olacağız" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.