TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Hisse

AGRONEWS - Hisse haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Hisse haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Altun Gıda Halka Arz İçin SPK’ya Başvurdu Haber

Altun Gıda Halka Arz İçin SPK’ya Başvurdu

Halka Arz Planı Altun Gıda, çıkarılmış sermayesini 127 milyon TL’den 142 milyon TL’ye yükselterek toplam 20 milyon adet payın halka açılmasını planlıyor. Halka arz oranı %14,08 olacak. İhracat Liderliğinden Halka Arza Altun Gıda’nın satışlarının %98’i ihracata yönelik. Limon, portakal, üzüm, domates gibi birçok ürün, Avrupa ve dünya pazarlarına ulaştırılıyor. Şirket, Akdeniz İhracatçı Birlikleri verilerine göre 2024’te Türkiye’nin en fazla ihracat yapan firmaları arasında ilk beşe girdi. Başarı Hikayesi: Terzilikten Dünya Markasına Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Altun, İstanbul’da terzi olarak başladığı iş hayatında bugün Türkiye’nin lider ihracatçılarından birine dönüşen Altun Gıda’nın temellerini 1981 yılında attı. Başarısını sürdürülebilir üretim ve Avrupa standartlarına uygun ihracata dayandırdı. Yatırımlarla 10 Kat Kapasite Artışı 2024 yılında 101,6 milyon TL’lik yatırımla tam otomasyonlu ve yapay zekâ destekli bir paketleme sistemi kuran Altun Gıda, kapasitesini 93 bin tondan 918 bin tona yükseltti. Robotik sistemlerle günlük işleme kapasitesini 200 tondan 1.500 tona çıkardı. Uluslararası Standartlarda Üretim Global GAP, GRASP, İyi Tarım Uygulamaları gibi sertifikalara sahip olan Altun Gıda, dünyanın önde gelen perakende zincirleriyle iş birliği yapıyor. Üretim ve dağıtım süreçleri sıkı denetimlerden geçerek AB standartlarına uygun şekilde yürütülüyor. Yeni Hedefler Halka arz gelirleriyle yeni yatırımlar yapmayı planlayan Altun Gıda, Türkiye ve dünyadaki pazar payını artırmayı hedefliyor. Yönetim Kurulu Üyesi Anıl Altun, şirketin yıllık 100 bin tonluk ticaret hacmini artırmayı ve Avrupa başta olmak üzere farklı pazarlarda daha güçlü bir konum elde etmeyi amaçladıklarını belirtti.

Tapusu olanlar dikkat: Bunu yapmayan hakkını kaybedecek! Haber

Tapusu olanlar dikkat: Bunu yapmayan hakkını kaybedecek!

Tapu sahiplerine yeni bir uyarı daha geldi. Hisseli tapu sahiplerine, tapuda ön alım hakkı için yapılan açıklamada 54 gün süre olan başvuru süresinin altı çizilirken, yasal süre içerisinde başvuru yapmayan kişilerin haklarını kaybedeceğini belirtildi. Bütün tapu sahiplerini ilgilendiren kararda artık son günlere girildi. Müstakil tapu ve hisseli tapu olarak adlandırılan tapularda taşınmaz üzerindeki tüm tasarruf yetkisinin tek bir kişiye ait olduğunu gösteren tapular müstakil tapu olarak adlandırılıyor. Tapu üzerinde tasarruf yetkisinin birden fazla kişiye ait olduğunu gösteren tapulara ise hisseli tapu adı veriliyor. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'ne ait ülkemizde tapu ile ilgili tüm kayıtları tutma ve işlemleri gerçekleştirme yetkisi bulunuyor. Kişilerin taşınmaz mallar üzerindeki hak ve yetkileri tapu belgesi ile kayıt altına alınırken tapu tek bir kişiye ait olabileceği gibi birden fazla kişiye de ait olabiliyor. Tapunun satışı konusunda işlenecek yöntemler tapunun cinsine göre değişmektedir. Hisseli tapunun satışı konusunda da uyulması gereken yöntemler farklıdır. Hisseli tapunun satışı konusunda izlenecek yöntem hissedarların anlaşmalarına bağlıdır. Hissedarların ortak satış kararına varması durumunda tapu bir bütün olarak satılır. Haber Global'den yer alan habere göre, hisseli tapuda şufa hakkı bulunmakta olup böylelikle hisse sahiplerine ön alım hakkı tanınır. Bu hak sayesinde hisseli tapuya sahip olan biri bu hakkı satmak istediği takdirde diğer hissedarların bu payı öncelikli olarak satın alma hakkı bulunmaktadır. Ancak hisseli tapularda alım için uygulanan süre sınırı bulunmaktadır. ALIM HAKKI DÜŞEBİLİR DENİLDİ Hissedarın diğer hissedarlara haber vermeden yaptığı satış için itiraz hakkı bulunmakta olup tapunun devrinin dahi iptal edilmesi mümkündür. Bu nedenle mutlaka hisseli tapu satışında bu payı alan kişi mağdur olmamak adına diğer hissedarlardan yazı ile feragatname almalıdır. Hisseli tapunun üçüncü bir kişiye satılır ve bu satış işlemi noter üzerinden hissedarlara bildirilirse paydaşlar bu bildirimi aldıkları tarihten itibaren 3 ay içerisinde ön alım talepli dava açılması gerekir. Süre içinde açılmayan davada ön alım hakkı ortadan kalkar. Yine hisseli tapuda diğer hissedarlardan habersiz yapılan satışlarda 2 yıl içerisinde ön alım talepli dava açma sınırı bulunmakta olup davanın açılmaması durumunda ön alım hakkı düşer. Kaynak: Günboyu

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.