Sağlıklı Çikolata ile Yılın En Yenilikçi Gıda Üreticisi Oldu
12 yıllık hayalini Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın (GEKA) Yenilikçi Genç Girişimcilik Destek Programı ile gerçekleştiren gıda mühendisi Bozkurt, eşiyle birlikte Ocak 2024'te Bubon Chocolate'ı kurdu.
Firmanın öne çıkan özellikleri:
Açık mutfak konsepti ile şeffaf üretim
4 kişilik istihdam
Fabrika satış mağazası
57 farklı çikolata reçetesi
Üretimde kullanılan doğal malzemeler:
Bitki ekstraktları
Bal kabağı
Anason
Lavanta
Bitki çekirdekleri
Siyah havuç (mor ve siyah tonları için)
Ispanak (yeşil tonları için)
Özel ürün grupları:
Vegan çikolatalar
Glutensiz çikolatalar
Diyabetik ürünler
Çocuk beslenmesine uygun çeşitler
Sporcu beslenme ürünleri
Bu başarılı girişim, 750'den fazla katılımcının yer aldığı 3. Gıda Plus Ödülleri'nde, 35 farklı kategoride yarışarak "En Yenilikçi Fonksiyonel Gıda Üreticisi" ödülünü kazandı.