Erzincan’da İlk İstiridye Mantarı Üretimi Başarıya Ulaştı
Alternatif Ürünlerle Tarıma Yeni Soluk
Doğu Anadolu’nun sebze ve meyve üretiminde öne çıkan illerinden Erzincan, çiftçilerin alternatif tarımsal üretime yönelmesiyle daha da çeşitleniyor. Üzümlü ilçesinde çiftçi İkram Bakar, evinin alt katında ilk defa istiridye mantarı üretimine başladı.
İlk üretimde başarılı sonuçlar alan Bakar, ilerleyen dönemlerde yatırımı büyütmeyi hedeflediğini belirtti. Kapalı ve özel nemlendirilmiş ortamda yetiştirilen istiridye mantarının, Erzincan’ın tarımsal potansiyeline yeni bir alternatif sunduğu ifade edildi.
Yetkililerden Destek ve Tebrik
Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürü Alper Koçaker ve Üzümlü İlçe Tarım ve Orman Müdürü Dilek Özgül, üretici İkram Bakar’ı ziyaret ederek çalışmasını yerinde inceledi. İl Müdürü Koçaker, Erzincan’da ürün çeşitliliğinin pazarlama açısından çiftçilere büyük avantaj sağlayacağını belirterek, çiftçileri yenilikçi üretimlere teşvik ettiklerini söyledi.
Koçaker, “Üzümlü ilçemizde girişimci bir çiftçimiz ilk defa istiridye mantarı üretimini başarıyla gerçekleştirdi. Bu, Erzincan ve tarım sektörü adına önemli bir adım” dedi.
???? İlk kez üretilen istiridye mantarı büyük ilgi gördü.
???? Kapalı alanda özel ortamda yetiştiriliyor.
???? Üretimin genişletilmesi hedefleniyor.
Teknik destek aldıkları Üzümlü İlçe Tarım Müdürlüğü’ne teşekkür eden üretici İkram Bakar, başarılarının kendilerini daha büyük yatırımlara teşvik ettiğini dile getirdi.