TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Incir Hasadı

AGRONEWS - Incir Hasadı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Incir Hasadı haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Mersin’de Mut beyaz incir altın yılını yaşıyor Haber

Mersin’de Mut beyaz incir altın yılını yaşıyor

İlçede bu yıl 30 bin ton incir rekoltesi bekleniyor. Türkiye’nin 12 ay boyunca üretim yapılabilen merkezlerinden Mersin’in Mut ilçesinde çiftçiler ülke ekonomisine önemli katkı sağlıyor. Yaz ve kış her mevsim çeşitli ürünlerin hasat edildiği Mut ilçesinde başta kayısı, erik, zeytin, incir, nar, elma, kavun, karpuz ve sebze olmak üzere birçok ürün üretilerek, hem yurt içine hem de yurt dışına satılması sağlanıyor. Kayısı ve erik sezonunun tamamlanmasının ardından bugünlerde ilçede Mut beyaz incirinin hasadı devam ediyor. İlçede 4 bin 500 dekar alanda üretilen incirden bu sene 30 bin ton rekolte bekleniyor. İlçede üreticinin önemli gelir kaynaklarından biri olan beyaz incir, rengi, aroması, tadı, iriliği ve sevkiyata dayanıklılığı ile tercih edilirken, kilosunun 70 ila 80 liradan kurusunun kilosu ise 450 ile 600 lira arası alıcı bulması da üreticisinin yüzünü güldürdü. Üretici Osman Kavalcı, "Bu yıl 30 bin ton rekolte bekliyoruz. Güneş doğmadan sabahın erken saatlerinde kalkıp incir topluyoruz. Sıcaklar başlamadan inciri toplamak zorundayız. Sıcağa kalırsak incirin sütü vücudumuzu yakıyor. Toplaması zor ve hasadın bitimine az bir süre kalmasına rağmen fiyatı 70 ile 80 lira olması bizi sevindiriyor. Fiyatlar geçen yıllara oranla çok çok iyi. İncirin kurusunu ise 450 ile 600 liradan satıyoruz. İncir bu yıl altın yılını yaşıyor. Emeğimizin karşılığını fazlasıyla alıyoruz. Piyasanın bu şekilde devam etmesi durumunda incirden bu yıl para kazanacağız" dedi. Üretici Hacınuhlu Mahalle muhtarı Yakup ceylan ise, “Mut Hacınuhlu Mahallesinde incir üreticiliği yapıyorum. Bu yıl incir üreticinin yüzünü güldürdü. Sadece iklimsel olarak rekoltede düşüklük var. Oda bu yıla has bir şey oldu. Ama şu anda 120 lira ile başlayan fiyatlarımız 70 ile 80 lira arasında arz ve talebe göre devam ediyor. Kuru incirimizde kilosu 450-500-600 arası geçmektedir. İncir üretimi hasadının yarısına geldiğimiz hasatta fiyatlar gerçekten üreticimizin yüzünü güldürüyor” dedi. Üretici İsmail Kaplan ise, “Mut’umuzun incirinin şu an rakibi yok. Şu an inciri Ankara’ya, Konya’ya gönderiyoruz. İncirde bu yıl Mut’ta tahminin 30 bin ton rekolte olur. Oda üreticilerin yüzünü güldürdü fiyatlar iyi” dedi.

Türkiye bu yıl siyah incire doyacak Haber

Türkiye bu yıl siyah incire doyacak

Hava şartlarından dolayı geçen seneye göre 20 gün erken hasadına başlanan siyah incirde bu sene dökülme yaşanmadığı için rekolte yüzde 15 arttı. Raf ömrü, dış görünüşü ve tadıyla dünyanın en kaliteli inciri olarak kabul edilen Bursa’nın siyah incirinde hasat başladı. Bu sene havanın erken ısınması ve yağmurların yağmasıyla siyah incir hem kalitesini arttırdı hem de rekoltesini yükseltti. Hummalı bir şekilde tarlalardan toplanan incirler tezgahlarda yerini almaya başladı. “Dünyada bu kadar nadir olup hiç edilen bir meyve türü daha yoktur” Hasadına 20 gün erken başlanan siyah incirin rekoltesinde geçen seneye göre yüzde 10-15 aralığında bir artışın söz konusu olduğunu belirten Çağlayan Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Emre Ertaş, “Burada 20 gündür hasat zamanı devam ediyor ancak piyasada bir belirsizlik var. Biz bahçeden topluyoruz ve ihracatçılara devrediyoruz. Bahçesinde inciri toplayan çiftçi ürününü buraya bırakıyor ve bahçesine geri dönüyor. Bu sene üründe kalite olarak geçen seneye göre daha iyi, geçen sene döküm mevcuttu. Bu sene çok şükür öyle bir sıkıntımız yok. Dünyada bu kadar nadir olup hiç edilen bir meyve türü daha yoktur” dedi. Siyah incirin ihracat alanlarına değinen Ertaş, şunları aktardı: “Bursa’dan incir genel olarak Avrupa ülkelerine gidiyor, Rusya ile ağırlıklı olarak çalışılıyor. Bu sadece Türkiye’de Bursa bölgesinde yetişen bir meyve ama bu kadar hiç edilen başka bir meyve de yoktur yani. İç piyasada genel olarak İstanbul’a ihraç ediyoruz. Buradan beş araba İstanbul’a gidiyorsa iki araba Türkiye’nin farklı bölgelerine gidiyorken Avrupa’da ise Almanya’ya gidiyor.” Çiftçi Sefa Balaban, “Bursa’nın Osmangazi ilçesine bağlı Çağlayan Mahallesinde yaklaşık 10 kuşaktan fazladır ailemizle beraber çiftçilik yapıyoruz. 2024 yılı incir hasadına 1 hafta 10 gün erken başladık. Geçen seneye oranla bu seneki rekoltemiz biraz fazla. Geçtiğimiz sezonda hava şartlarından kaynaklı incirde dökülmeler yaşandı ama bu sene biraz daha iyi konumda. İklim sebebiyle her sene hasadımız biraz daha ileriye çekiliyor. İncir akşam ve sabah sıcağı sever yağmurlarından yağmasıyla daha erken inciri aldık ve kalitesi de daha iyi oldu. İncir yüzde 100 doğal yetişen bir meyvedir ilacı kesinlikle kabul etmez. Diğer meyvelerde böceklerin önlenmesi için ilaç kullanılırken incir ilacı kabul etmez” dedi.

Buharkent’in taze incirinin sofralara yolculuğu sürüyor Haber

Buharkent’in taze incirinin sofralara yolculuğu sürüyor

Taze incirde erkenciliği ile rakip tanımayan Aydın’ın Buharkent ilçesinde 2024 sezonu taze incir hasadı ile birlikte taze incirin sofralara yolculuğu sürüyor. İncirin üretildiği diğer bölgelere göre yaklaşık 15 gün erken hasat edilen Buharkent taze inciri, bu erkenciliği ile ilçeye önemli bir ekonomik katkı sağlıyor. Bu sene havaların erken ısınması ve uygun iklim şartları nedeniyle taze incirin sofralara yolculuğu erken başladı. Türkiye’de toptan satışı yapılan tek yer olma özelliği ile dikkatleri üzerine çeken Buharkent’e gelen tüccar ve ihracatçı firmalar, Buharkent toptancı Hali’nden satın aldıkları aroması, lezzeti, rengi ve kokusuyla bir marka olan taze incirleri sofralara ulaştırmak için adeta zamanla yarışıyor. “Taze incir, Buharkent ekonomisine en büyük katkıyı sağlayan ürün” 2024 sezonunun taze incir hasadının başladığını ve bir yıl boyunca bu hasadın beklendiğini ifade eden Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, “Taze incir, Buharkent ekonomisine en büyük katkıyı sağlayan üründür. Geçmişten gelen bir alışkanlık ve gelenekle Buharkent olarak biz Aydın’da taze incir hasadına yoğunlaştık. Diğer yerlere göre 15 gün önce hasadına başlıyoruz ancak bu sene aşırı sıcaklar hasadın daha da erken yapılmasına, bu da üründe artışa neden oldu. Bu durum da fiyatların düşürdü. Fiyatların düzelmesini bekliyoruz. Kuru incirde de taze incirde de Buharkent erken hasadı ve toptan ticaretinin yapıldığı tek nokta Buharkent. Aynı zamanda ilçemiz Türkiye’de marka konumunda. Buharkent olarak biz taze incir üretiminde binden fazla üretici ve 25 bin tondan fazla taze incir üretimi ile farklı bir ilçeyiz. Havaların düzelmesi ile kalitemiz daha da artacaktır. Üreticimizin bol ve bereketli bir sezon geçireceğini düşünüyoruz. 2024 yılı taze incir sezonumuzun üreticimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. “İç ve dış piyasaya gönderimlerimiz sürüyor” Buharkent Toptancı halinin en eski esnaflarından olan İbrahim Sancak, 2024 sezonunun hayırlı olmasını dileyerek: “Bu sene 25 bin ton ürün beklentisi ile yine sezonumuza başladık. 10 günlük süreç içerisinde fiyatlar 100 TL’lerden 25 TL’lere kadar geriledi. Aşırı derecede sıcakların olması incirin normal olgunlaşma sürecini erkene almasından kaynaklandı. Şu anda hem iç piyasaya hem de yurt dışına gönderimlerimiz devam ediyor. İnşallah bir-iki gün içerisinde fiyatlar normal değerlerine dönecektir. Hem üreticimiz hem tüccarımız hem de tüketicimiz memnun kalacaktır. Türkiye’de taze incirinin üretiminin ve ticaretinin yapıldığı Buharkent’ten tüm taze incir tüketicilerine afiyet ve şifa olsun diyoruz” dedi. “Pazar hariç her gün geliyorum” Bursa’dan taze incir almaya gelen tüccarlardan Salih Çakır, “Buharkent’e Pazar hariç haftanın 6 günü gelerek ortalama 3-4 ton taze incir götürüyorum. Buharkent’in taze inciri turfanda geldiği, aroması ve lezzeti güzel olduğu için tercih ediyoruz” dedi. Aydın’ın en küçük ve en uzak ilçeleri arasında yer alan Buharkent’te sabahın erken saatlerinde yediden yetmişe herkes taze incir hasadı için seferber oluyor. Taze incirler tek tek elle toplanarak öğle sıcağına kalmadan toptancı haline getiriliyor. Halde yaşanan yoğun hareketliliğin ise yaklaşık 40 gün süren taze incir hasadı ile son bulması bekleniyor.

Siyah incirde hasat ve ihracat tarihi belli oldu Haber

Siyah incirde hasat ve ihracat tarihi belli oldu

Aydın’ın önemli ihracat ürünlerinden olan incirde sezon telaşı devam ederken, İngiliz Kraliyet Ailesi’nin sofralarını süsleyen siyah incir 22 Temmuz’da ihraç edilebilecek. Türkiye’nin en kaliteli incirlerinin yetiştiği Aydın’da üreticileri incir hasadı telaşı sararken, incirde hasat ve ihracat tarihleri de belli oldu. Tüm semavi dinlerde kutsal meyve olarak tanımlanan, düşük kalorisiyle diyetlerde tavsiye edilen taze incirde hasat zamanı başladı. Aydın’da yetişen sarılop türü taze incir ve İngiliz Kraliyet Ailesinin sofralarını süsleyen Bursa Siyahı olarak tanımlanan siyah incir için ilk kesim ve ihraç tarihleri belli oldu. Geçtiğimiz 12 Temmuz’da hasat, 13 Temmuz’da ise ihracatına izin verilen sarılop incirden sonra, siyah incirde kesim tarihi 21 Temmuz, ihraç tarihi ise 22 Temmuz olarak belirlendi. Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada “Bölgemizde üretimi yapılan Bursa Siyahı ve Sarılop çeşidi Taze İncir Kesim ve İhraç Tarihlerini Belirleme Komisyonu tarafından Aydın İli ve İlçelerindeki emsal teşkil edecek bahçelerde yapılan incelemeler sonucunda, komisyon üyelerinin incir bahçelerinde ve incir meyveleri üzerinde yapmış olduğu fiziksel incelemeler sonucuna göre sarılop çeşidi taze incirin 12 Temmuz tarihinde kesimine ve 13 Temmuz tarihinde ihracatına, siyah taze incirin ise 21 Temmuz tarihinde kesimine ve 22 Temmuz tarihinde de ihracatına karar verilmiştir” ifadeleri yer aldı.

Buharkent’te erkenci taze incir hasadı başladı Haber

Buharkent’te erkenci taze incir hasadı başladı

Erkenci Sarı Lop İnciri hasadının ardından Siyah İnciri ile de erkenci üretim yapan Buharkent’te hasat sezonu diğer bölgelere göre 15-20 gün erken yapılıyor. İncirin üretildiği diğer bölgelere göre ortalama 15 gün civarında erken hasat yapılan Buharkent inciri, bu erkenciliği ile ilçeye önemli bir ekonomik katkı sağlıyor. Bu sene havaların erken ısınması ve uygun iklim şartları nedeniyle hasadı erken başlanan taze incirde sezonun açılması ile yüzler de gülüyor. Tüccarların incir bahçelerine gelerek satın aldığı aroması, lezzeti, rengi ve kokusuyla bir marka olan taze incirlerin sofralara ulaşması için adeta zamanla yarışılıyor. “Biz taze incirde farklıyız” 2024 sezonunun taze incir hasadının başladığını sosyal medya hesabından duyuran Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, “Buharkent olarak biz taze incir üretiminde binden fazla üreticimiz ve 25 bin tondan fazla taze incir üretimi ile farklı bir ilçeyiz. Aydın’da ilk incir hasadı 15-20 gün önce bizde yapılır. Ekonomik yönden avantajı ve ilçemize katkısı ile çok önemli bir üründür” dedi. “En önemli değerimiz aslında incirdir” Dünyada taze incirin en kalitelisinin yetiştirildiği bölgenin Buharkent olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Erol, “Dünyada taze incirin en kalitelisinin yetiştirildiği bölge olan Buharkent’te taze incir hasadı başladı. Tabii Aydın inciri dünyanın en kaliteli inciri. Buharkent de Aydın’da ilk incir hasadının yapıldığı yerdir. Erkenci incirlerimiz olan sarı lop ve Bursa siyahı incirlerimizin hasadı, diğer bölgelere göre yaklaşık bir hafta 15 gün önce yapılır. Buharkent açısından ekonomik değeri çok yüksek olan ve ilçe ekonomimize can veren en önemli ürünümüzdür. En önemli değerimiz aslında incirdir. O yüzden herkeste bu dönemde büyük bir heyecan sevinç ve mutluluk yaşanıyor. Hayırlı, bereketli olsun inşallah. Havamız da mevsim de güzel gidiyor. İnşallah güzel bir sezon geçireceğiz. Ürünümüzün hak ettiği ekonomik değeri bulmasını ve çiftçilerimizin emeklerinin karşılığını almasını istiyoruz. Bereketli bir yıl olsun inşallah. Tabii taze incir anlamında baktığımız zaman bizim yoğun olarak hasadını yaptığımız ürün taze incir. Aydın Türkiye’de kuru incir üretiminin en fazla yapıldığı yer. Türkiye’de taze incir üretiminin, toptan ticaretinin yapıldığı tek nokta ise Buharkent’tir. Bizi de farklı kılan unsur budur. Buharkent’te 25 bin ton civarında taze incir üretimi yapılıyor. Aynı zamanda Bursa siyahı diye adlandırılan, taze olarak toplanan, raf ömrü daha uzun, ihracat özelliği daha fazla olan ürün de Bursa ve diğer illerden 15 gün daha önce hasadının başlandığı için bizim açımızdan çok önemli bir avantajdır. Yani Buharkent’in ekonomisini ayakta tutan en önemli unsur taze incirdir. Vatandaşımız da çiftçimiz de, üreticimiz de emeğinin karşılığını alsın istiyoruz. Sezonumuz hayırlı, uğurlu, bereketli olsun inşallah” dedi. İncirin başkenti Aydın’da hasat heyecanı başlarken, özenle toplanan ’sarı lop’ ve ’Bursa siyahı’ cinsi incirler tüketiciye ulaştırılmaya başlandı. Üreticinin, tüccarın ve tüketicinin memnun olduğu ve sezonda rekoltenin 25 bin ile 30 bin ton arasında gerçekleştirileceği taze incirde yaklaşık 100 milyon dolarlık bir ihracat geliri bekleniyor.

İncirde rekolte düştü, fiyat arttı Haber

İncirde rekolte düştü, fiyat arttı

Bu yıl geçen yıla göre yüzde 50 daha fazla rekoltede artış beklerken, hava şartları nedeni ile rekoltede yüzde 50 düşüş yaşandı. Düşük rekolte sebebiyle de kilogram fiyatları 60 TL’ye kadar yükseldi. İncir üreticileri ise bu yıl geçen yıla göre yüzde 50 daha fazla rekoltede artış beklerken, hava şartları nedeni ile rekoltede yüzde 50 düşüş yaşandığına dikkat çekti. İncir üreticisi Mesut Şanlı, 2023 Bursa siyah incir hasadına ilkbahardaki yağışlardan dolayı sezona 20 gün gecikmeli başladıklarını ve bu yıl hasadı bitirdiklerini söyledi. Aşırı sıcaklar nedeniyle geçen yıla göre bu yıl rekoltede düşüş olduğunu söyleyen Şanlı, “Bahar yağmurları çok iyi gitmişti. Fakat sonradan hava kurak gidince sıcaklardan dolayı incirlerimizin yarısı döküldü. Hasatta yüzde elli oranında düşüş oldu. Ağaçlarda incir seyrek olmasından dolayı ise bu yıl kalite, geçen yıla göre daha yüksek oldu” dedi. “8 tanesi tanesi 1 kilogram, kilosu ise 40-60 TL arasında satıldı” Bursa siyah incir hasadının sonuna geldiklerini ve hasadın yaklaşık 45 gün sürdüğünü söyleyen Şanlı, “Bu yılda hasadımızın sonuna geldik. Bu yıl 20 ton hasat bekliyorduk. Fakat 10 tonda kaldık. Bahar yağmurları oldukça fazla yağdı. Daha sonra kurak geçti. Kurak gidince incirlerimiz yarı yarıya döküldü. Tabii ki rekolte de yarı yarıya düştü. Fakat kalite olarak yüksek oldu. Bizim ürünlerimiz lezzet olarak çok güzel. Bu yıl artık böyle oldu. Bereket versin. Bu sezonu da böyle geçirmiş olduk. İncirimizi doğal ortamda yetiştiriyoruz. Kimyasal ilaç kullanmıyoruz. Doğal hayvan gübresi veriyoruz. İncir bahçesinin 800 rakımda olmasından dolayı incirlerimiz hem dayanıklı, hem de ayrı bir lezzet ve tat oranı çok yüksek. Bursa siyah incirimizin 8 tanesi ortalama bir kilogram geliyor. İncirlerimiz bu yıl 40-60 lira arasında pazar buldu ” şeklinde konuştu. İncir üreticilerinden Musa Özen, "İncirlerimiz geçen yıla göre hava şartlarından dolayı bir kısmı döküldü. İncir hasadımız geçen yıla göre rekoltede düşüş oldu. Bu yıl 20 ton civarında incir alacaktık fakat hava şartları nedeniyle yarı yarıya düştü. Fakat İncirimizin kalitesi ise oldukça yüksek oldu" diye konuştu. "40 ile 60 lira arasında satıldı" Ürünlü köyünün en büyük incir bahçesine sahip Şenol Yavuz ise “Bu yıl hasadımıza geçen yıla göre hava şartlarından dolayı geç başladık. Rekoltede bu yıl yüzde elli oranında artış bekliyorduk. Fakat havaların aşırı sıcak gitmesi nedeniyle ürünlerimizin yarısı döküldü. Yüzde 50 oranında artış beklerken yüzde 50 düşüş oldu. İncirin kalitesi ise önceki yıllara göre daha iyi oldu. Pazarlama sorunumuz zaten hiçbir zaman olmuyor. Çünkü Antalya halinde yaş sebze ve meyve komisyonculuğu, hem de ihracat yapıyoruz. Ürünler toplandığında gece Antalya’ya gönderip, sıcağı sıcağına müşterilerimize verdik. Bu yıl ise ürünlerin boylarına göre 1 kilogramını 40 ila 60 liradan toptan sattık” diye konuştu.

Antalya’da 800 rakımlı köyde incir hasadı başladı Haber

Antalya’da 800 rakımlı köyde incir hasadı başladı

İncir hasadı yaklaşık 45 gün sürecek. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte incir tarlalarına giden üreticiler olgunlaşmaya başlayan incirleri tek tek dalından kopartıyor. Tarlada seçilen incirler boylarına göre ayrılıyor ve satışa sunulmak üzere Antalya haline gönderiliyor. İncirin bahçeden çıkış ücreti ise kalitesine göre 40 ile 50 TL arasında değişiyor. “Sıcaklık rekolteyi vurdu” İncir üreticileri ise bu yıl geçen yıla göre yüzde 50 daha fazla rekoltede artış beklerken, hava şartları nedeni ile rekoltede yüzde 50 düşüş yaşandığını söylediler. İncir üreticisi Mesut Şanlı, 2023 Bursa siyah incir hasadına başladıklarını ve ilkbahardaki yağışlardan dolayı sezona 20 gün gecikmeli başladıklarını söyledi. Aşırı sıcaklar nedeniyle geçen yıla göre bu yıl rekoltede düşüş olduğunu söyleyen Şanlı, “Bahar yağmurları çok iyi gitmişti. Fakat sonradan kurak gidince sıcaklardan dolayı incirlerimizin yarısı döküldü. Hasatta yüzde elli oranında düşüş oldu. Ağaçlarda incir seyrek olmasından dolayı ise incirde bu yıl kalite geçen yıla göre daha yüksek oldu” dedi. “8 tanesi 1 kilo gram” Ürünlü’de incirin çok kaliteli olduğunu söyleyen Şanlı, “Bursa incirimizin 8 tanesi bir kilogram civarında geliyor. Kalite mükemmel. Geçen yıl 200 incir ağacından 18 ton civarında incir toplamıştık. Bu yıl ise yarı yarıya düştü. Yani yüzde elli oranında hasatta düşüş olacak. Sıcaklardan dolayı incirlerimiz dökülmeseydi bu yıl geçen yıla göre yüzde elli oranında rekoltede artış bekliyorduk. Ürünlerimizi 26-28-30-32’lik olmak üzere kasalara 4 boya ayırıyoruz. Zaten pazarlama sorunumuz yok. Antalya’da bulunan sebze halindeki dükkanımıza gönderiyoruz. İncirlerimize kimyasal ilaç kullanmıyoruz. Doğal hayvan gübresi veriyoruz. İncir bahçesinin 800 rakımda olmasından dolayı da incirlerimizde ayrı bir lezzet ve tat oranı çok yüksek” şeklinde konuştu. İncir bahçelerinde incir toplayan Keriman Songül, “Ürünlü’ de incir haşatına başladık. Sabah saatinde bahçeye gelip olgunlaşan ürünler bitinceye kadar topluyoruz. Topladığımız incirler Antalya haline gidiyor. İncirlerimiz geçen yıla göre hava şartlarından dolayı bir kısmı döküldü. Fakat kalitesi oldukça yüksek oldu. Hasadı incirlerin olgunlaşmasına göre bazen iki günde, bazen de üç günde bir topluyoruz” dedi. İncir üreticilerinden Mehmet Üzümcü, “İncirlerimizi dört boya ayırıyoruz. İncirimizin bu yıl 6 tanesi bir kilo geliyor. Organik olarak yetiştirdiğimiz incirlerimiz toplandığı anda Antalya haline gönderiyoruz. Bu yıl hasatımız geçen yıla göre hava şartlarından dolayı geç başladık. Rekoltede bu yıl yüzde elli oranında artış bekliyorduk. Fakat havaların aşırı sıcak gitmesi nedeniyle ürünlerimizin yarısı döküldü. Yüzde 50 oranında artış beklerken yüzde 50 düşüş oldu. İncirin kalitesi ise önceki yıllara göre daha iyi oldu. Önceki yıllarda 8 tanesi bir kilo gelirken, bu yıl ise 6 tanesi bir kilo geliyor” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.