Van’da Etçi Irk Hayvancılık Destek Projesine Yoğun İlgi
Kırmızı Et Üretiminde Sürdürülebilirlik Hedefleniyor
Tarım ve Orman Bakanlığı, kırsal kesimde hayvancılığın güçlendirilmesi ve kırmızı et üretiminin sürdürülebilir hale getirilmesi amacıyla hayata geçirdiği projeyi ülke genelinde uygulamaya başladı. Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne (TİGEM) ait etçi ırk gebe damızlık büyükbaş hayvanlar, üreticilere teslim edilecek.
Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Hayvancılık Genel Müdürlüğü (HAYGEM) tarafından yürütülen proje, yerli etçi ırk besilik materyallerin artırılması ve kırmızı et arzında sürdürülebilirliğin sağlanmasını amaçlıyor.
Van’da Yoğun Başvuru
Van’ın İpekyolu ilçesinde başvuruların pazartesi günü itibarıyla başladığını belirten İpekyolu İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ercan Karahan, büyük ilgi gördüklerini ifade ederek şunları söyledi:
"Projeye yoğun bir talep var. Üreticilerimizin ve hayvancılığa yeni girmek isteyenlerin bu destekten faydalanması için duyurularımızı yaptık. Şu ana kadar 3 günde 150 başvuru aldık. Başvurular 28 Şubat'ta sona erecek ve ilçemizin bu destekten en üst seviyede faydalanmasını istiyoruz."
Yetkililer, kırsalda hayvancılık yapan üreticilere bu tür desteklerin devam edeceğini ve sürdürülebilir hayvancılığın teşvik edileceğini belirtti.