TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Istiridye Mantarı Üretimi

AGRONEWS - Istiridye Mantarı Üretimi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Istiridye Mantarı Üretimi haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Erzincan’da İlk İstiridye Mantarı Üretimi Başarıya Ulaştı Haber

Erzincan’da İlk İstiridye Mantarı Üretimi Başarıya Ulaştı

Alternatif Ürünlerle Tarıma Yeni Soluk Doğu Anadolu’nun sebze ve meyve üretiminde öne çıkan illerinden Erzincan, çiftçilerin alternatif tarımsal üretime yönelmesiyle daha da çeşitleniyor. Üzümlü ilçesinde çiftçi İkram Bakar, evinin alt katında ilk defa istiridye mantarı üretimine başladı. İlk üretimde başarılı sonuçlar alan Bakar, ilerleyen dönemlerde yatırımı büyütmeyi hedeflediğini belirtti. Kapalı ve özel nemlendirilmiş ortamda yetiştirilen istiridye mantarının, Erzincan’ın tarımsal potansiyeline yeni bir alternatif sunduğu ifade edildi. Yetkililerden Destek ve Tebrik Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürü Alper Koçaker ve Üzümlü İlçe Tarım ve Orman Müdürü Dilek Özgül, üretici İkram Bakar’ı ziyaret ederek çalışmasını yerinde inceledi. İl Müdürü Koçaker, Erzincan’da ürün çeşitliliğinin pazarlama açısından çiftçilere büyük avantaj sağlayacağını belirterek, çiftçileri yenilikçi üretimlere teşvik ettiklerini söyledi. Koçaker, “Üzümlü ilçemizde girişimci bir çiftçimiz ilk defa istiridye mantarı üretimini başarıyla gerçekleştirdi. Bu, Erzincan ve tarım sektörü adına önemli bir adım” dedi. ???? İlk kez üretilen istiridye mantarı büyük ilgi gördü. ???? Kapalı alanda özel ortamda yetiştiriliyor. ???? Üretimin genişletilmesi hedefleniyor. Teknik destek aldıkları Üzümlü İlçe Tarım Müdürlüğü’ne teşekkür eden üretici İkram Bakar, başarılarının kendilerini daha büyük yatırımlara teşvik ettiğini dile getirdi.

Plazaları bıraktı memleketinde mantar üretmeye başladı Haber

Plazaları bıraktı memleketinde mantar üretmeye başladı

Sivas’ın Zara ilçesinde ‘istiridye mantarı’ üretimi yapan iki kardeş bölge ekonomisine katkı sağlıyor. Sivas’ın Zara ilçesinde yaşayan iki kardeş, 3 yıldır istiridye mantarı üretimi yaparak bölge ekonomisine önemli bir katkı sağlıyor. Bu girişimleriyle sadece ekonomiye değil, aynı zamanda Sivaslılara da yeni bir lezzet sunan iki kardeş insanların sağlıklı ve doğal bir ürün tüketmelerine imkân sağlıyor. Senelerce plazalarda çalıştıktan sonra pandemi sürecinde ve sonrasında insanların organik gıdaya ihtiyaç duymasını göz önüne alan ve memleketine geri dönerek üretim yapmaya karar veren Mehtap Karaoğlu Keleş, “insanların artık et almada zorluk çektiğini gördüm. Buna bağlı da protein eksikliğinin boy gösterdiğini gözlemledim. Kardeşimle el ele verip böyle bir girişimde bulunduk” şeklinde konuştu. “Memleketime dönerek faydalı bir iş yapmayı istedim” Memleketine faydalı bir iş yapmayı amaçladığını belirten Keleş, “İlk etapta ön lisanstan mezun oldum. Sonra lisansa tamamladım ve yüksek lisans yaptım. Eğitim hayatımı sürdürürken farklı iş kollarında çalıştım. Yaklaşık üç yıl İstanbul’da plazalarda çalıştım. Pandemi sürecinde ve sonrasında insanların organik gıdaya ihtiyaç duymasını göz önüne aldım ve memleketime geri döndüm. Memleketimde faydalı bir iş yapmayı istedim. Çünkü insanlar organik ürünlere ulaşmakta oldukça zorluk çekiyorlar. Ben bu durumu en net şekliyle İstanbul’da gözlemledim. Bununla birlikte insanların artık et almada zorluk çektiğini gördüm. Buna bağlı da protein eksikliğinin boy gösterdiğini gözlemledim. Kardeşim Doğan Necmettin Karaoğlu grafik tasarım mezunu. O da okul bittikten sonra buraya geldi. Kardeşim böyle bir fikir sundu. Neticesinde iki kardeş el ele verip böyle bir girişimde bulunduk” dedi. “Bir yiyen bir daha istiyor” Zara halkının bu ürüne ilk başta çok yabancı olduğunu söyleyen Keleş, “Yaklaşık üç yıldır bu işi yapıyoruz. Zara’nın zorlu hava koşullarından dolayı zaman zaman ekimlerimizi ötelemek zorunda kalıyoruz. Çok aşırı sıcak ve kurak dönemler yaşıyoruz ve bu ürün kuraklığı sevmiyor. Tabi sıcağın yanı sıra soğuk olduğu dönemlerde de çadırı ısıtmamız zorlaşıyor. Çiftçiler gerçekten çok zorlu bir hayat sürüyorlar. Bunu herkes duyuyor ama yaşamak gerçekten zor. Ürünler tonaj bakımından farklılık gösteriyor fakat rahatlıkla bin kiloluk ürün elde ediyoruz. İlk sene ektiğimizde İstanbul’a dahi ürün gönderdik. Burada kimse bilmiyordu ama şimdi yiyen bir daha istiyor” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.