TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Izmir

AGRONEWS - Izmir haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Izmir haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Av yasağı bitti, balıkçılar yeni sezona ‘Vira Bismillah’ dedi Haber

Av yasağı bitti, balıkçılar yeni sezona ‘Vira Bismillah’ dedi

Denizlerdeki balık av yasağının dün gece 24.00‘ de sona ermesiyle Foça’da balıkçılar ’Vira bismillah’ diyerek denize açıldı. 1 Eylül’de sona eren balık avı yasağıyla gırgır ve trol ile avcılık yapılan teknelerle açılan Foçalı balıkçılar denizin bereketiyle limana döndüler. Denizlerdeki balık sezonu hareketliliği Foça ilçesinde de başladı. Balıkçılar, bu sezon bol balık çeşidiyle başladığını ve fiyatların yaz mevsimine göre düştüğünü, en çok satılan ve bolluk yaşanan balık çeşitlerinin ise hamsi ve sardalye olduğunu ifade ettiler. Foça Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ceyhan Çetin; “Hayırlısı ile dün gece 24.00 itibariyle endüstriyel gemilerimizin av sezonu başladı. 7 Ay sürecek bu av sezonunda tüm balıkçılarımıza hayırlı ve bereketli bir sezon geçirmelerini dilerim. Temennimiz, Foça endüstriyel ve ekosistem yönünden zengin bir yapıya sahip bölge, şu an yalnızca sardalye, hamsi çıkmıyor içinde istavriti var, palamutu ve kolyozu var. Bütün balıkçılarımıza filomuza bol bereketli bir sezon dilerim “ dedi Balıkçı Hüseyin Behçet; “Dededen babadan, atadan 3 kuşak balıkçılıktan geliyorum. Hayırlısı ile dün akşam sezonumuzu açtık. Artık eylül mevsimi ile beraber sardalye, hamsi, palamut, lüfer bolca çıkmaktadır. Fiyatları da uygundur. Her eve her keseye uygun balıklar çıkıyor Hüseyin Behçet balık fiyatlarının uygun olduğunu “ Bir Köpük kutusu yaklaşık 14-15 kiloluk sardalye fiyatı bugün 500 Liradan alıcı bulmaktadır. Bir köpük kutusu 14 adet palamut 1400 Liradan, Tekir balığı fiyatları 80 liradan 400 liraya kadar alıcı bulmakta. Tavuk balığı 200-250 Lira bandında her eve her keseye uygun balıklarımız var” dedi.

Permitted and controlled hemp harvest was carried out in İzmir Haber

Permitted and controlled hemp harvest was carried out in İzmir

In the Helvacı neighborhood of the Aliağa district in İzmir, the first permitted and controlled harvest of hemp, planted for fiber and seed production, has been completed. The harvest program was attended by Aliağa District Governor Zekeriya Güney, İzmir Provincial Director of Agriculture and Forestry Mustafa Şahin, Coordination and Agricultural Data Branch Manager Battal Kürşad Sevim, Plant Production and Plant Health Branch Manager Engin Altunoğlu, Aliağa District Agricultural and Forestry Manager Selim Aksakal, Aliağa Agricultural Chamber President Gökhan Edremit, AK Party District Chairman Yaşar Demir, and many farmers. Under the legal regulations for hemp cultivation in Turkey, the 3D Environmental Technologies Industry firm produced hemp on 22 decares of land in Helvacı neighborhood. The production used hemp seeds of the Narlısaray variety, which is registered by the Karadeniz Agricultural Research Institute. A total of 88 kg of hemp seeds were sown on the 22-decare area. Necessary security measures were taken to protect the production area and ensure compliance with legal regulations. Technical staff from the İzmir Provincial Directorate of Agriculture and Forestry and the Aliağa District Directorate of Agriculture and Forestry conducted regular inspections during the crop's development. The processing and marketing of the harvested hemp are being closely monitored by the relevant companies and authorities. Mustafa Şahin, the Provincial Director of Agriculture and Forestry, mentioned in his speech during the harvest that the Karadeniz Agricultural Research Institute's work on hemp highlights the Narlısaray variety for its particularly good fiber yield. Şahin noted, "In the future, local producers will see demonstrations of the planted hemp and will expand planting areas to promote this valuable plant. Planting on large areas instead of piecemeal is important for controlled production and ease of harvest. We will continue to support our producers under these conditions."

İzmir’de izinli ve kontrollü kenevir hasadı gerçekleştirildi Haber

İzmir’de izinli ve kontrollü kenevir hasadı gerçekleştirildi

İzmir’in Aliağa ilçesine bağlı Helvacı Mahallesi’nde ilk kez izinli ve kontrollü olarak lif ve tohum üretimi amacıyla ekimi yapılan kenevirin hasadı gerçekleştirildi. Hasat programına Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Battal Kürşad Sevim, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Engin Altunoğlu, Aliağa İlçe Tarım ve Orman Müdürü Selim Aksakal, Aliağa Ziraat Odası Başkanı Gökhan Edremit, AK Parti İlçe Başkanı Yaşar Demir ve çok sayıda çiftçi katıldı. Türkiye’de yasal düzenlemeler çerçevesinde gerçekleştirilen kenevir yetiştiriciliği kapsamında, Helvacı Mahallesi’nde 3D Çevre Teknolojileri Sanayi firmadı tarafından 22 dekar alanda üretim yapıldı. Üretimde Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünün tescilini yaptığı Narlısaray çeşidi kenevir tohumları kullanıldı. 22 dekarlık alana toplam 88 kg kenevir tohumu ekildi. Üretim sahasının korunması ve yasal düzenlemelere uygun bir süreç yürütülmesi için gerekli güvenlik önlemleri alındı. İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Aliağa İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün teknik personeli, ürünün gelişim sürecinde düzenli kontroller gerçekleştirdi. Hasat edilen kenevirlerin işlenmesi ve pazara sunulması süreci, ilgili firmalar ve yetkili merciler tarafından yakından takip ediliyor. İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, hasat sırasında yaptığı konuşmada, Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünün kenevir üzerine yürüttüğü çalışmalara değinerek, Enstitünün adaptasyonunu ve tescilini yaptığı Narlısaray çeşidinin özellikle iyi lif verimiyle öne çıktığını belirtti. Şahin, "Bundan sonraki süreçte, bölgemizdeki üreticiler, ekimi yapılan kenevirin demonstrasyonunu görecek ve bu değerli bitkinin yaygınlaşması adına ekim alanlarını genişleteceklerdir. Parça parça ekim yapmak yerine büyük alanlarda ekim yapılması, hem kontrollü üretim için hem de hasat kolaylığı açısından önemlidir. Bakanlık olarak bu şartlar altında üreticilerimizi desteklemeye devam edeceğiz,” dedi.

Çeşme’deki sakız ağaçlarında hasat hazırlıkları devam ediyor Haber

Çeşme’deki sakız ağaçlarında hasat hazırlıkları devam ediyor

Çeşme Meteoroloji İlçe Müdürlüğü bahçesindeki sakız ağaçlarında hasat öncesi ağaç çizim işlemi gerçekleştirildi. AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı, İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, Çeşme İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Keçeci, Çeşme Meteoroloji Müdürü Ezher Zengin, Çeşme Ziraat Odası Başkanı Süleyman Özer, Çeşmeli sakız üreticileri Hasan Ege Tütüncüoğlu, İbrahim Topal’ın da katılımıyla Çeşme Meteoroloji Müdürlüğü bahçesinde bulunan 28 yıllık sakız ağaçları, sakız hasadı için çizildi. Sakız ağaçlarını çizmeden önce kısa bir açıklama yapan AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Çeşme’nin sadece turizm ile değil, tarımıyla da adından söz ettireceğini vurgulayarak, "Tarım ve Orman Bakanlığımızın, İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün ve İlçe Tarım Müdürlüğümüzün yapmış olduğu çalışmalar neticesinde, burada Meteoroloji İlçe Müdürlüğümüzün bahçesinde, sakız ağacının gelişip, çoğalması için koruma altına alınan bir projenin içindeyiz. Yarımadada, farklı ilçelerde de üreticilerimizi bu sektörün içerisine almak için biz de iktidar olarak çalışmaktayız. Sakız çok kıymetli. Hem sağlık alanında, gıdada, kozmetikte, içecekte, gastronomide, farklı alanlarda kullanılıyor. Sakızı yaşatmak, sakızla beraber katma değerli ürünler üretmek için hep beraber, el ele canla başla çalışacağımızı söylemek isterim. Çeşme, bundan sonra turizmin yanında gastronomisiyle, tarımıyla, burada üreteceğimiz ürünlerle anılacak. Karşıdaki Sakız adası, bütün adanın gelirini sakızdan karşılıyor. İnanıyoruz ki biz de burada katma değerli işler yapacağız" diye konuştu. Yapılan konuşmanın ardından Milletvekili Bölünmez Çankırı ve İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, bir sakız ağacını çizerek, hasat için hazırladı. Bölünmez Çankırı ve Şahin, havai köklendirme yöntemiyle elde edilen bir sakız fidanını da toprakla buluşturdu. Çeşme’deki sakız ağaçlarının tamamı kayıt altına alınacak Etkinlik öncesinde basın mensuplarına sakız ağaçları ve yaptıkları çalışmalar hakkında kısa bir bilgi veren Çeşme İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde görevli Ziraat Teknisyeni Mesut Emre, "Burası bizim gen kaynağımız. Bu ağaçlarda havai köklendirme usulü fidan elde ederek, üreticilere anaç fidan sağlayacağız. Köklendirilen fidanların geriye dönük izlenebilirliğini sağlamak amacıyla bir kayıt sistemi oluşturduk. Her ağacımızı numaralandırdık. Hangi ağaçtan, hangi yıl, kaç fidan alınmış, hangi üreticimize verilmiş, hatta hangi ada ve parseldeki araziye dikilmiş, bütün bunların takibini yapacağız. Tüm Çeşme’yi parsel parsel gezerek, sakız ağacı tespitini yapacağız. Sakız, bir endemik tür, buraya ait. Dolayısıyla sakız ile ilgili çalışmayı daha detaylı yapacağız. Bütün sakız ağaçlarını numaralandıracağız. Ağacın yaşını, verim miktarını tespit edeceğiz. Sakız ağacını kaç derecelik açıyla çizmemiz gerektiğini bile araştırıyoruz" dedi. "Sakız ağacı sayısının artması için çalışıyoruz" Sakız’ın tıbbi aromatik bir bitki olduğunu vurgulayan Emre, "Özellikle sağlık sektöründe kullanılan bir bitki. Gıda sektöründe de kullanılıyor. Bugüne kadar bir şekilde gerçek değeri ortaya çıkarılmamış, sakızın sadece cikletlerde kullanılan bir ürün olduğunu öne çıkararak bir algı oluşturmuşlar. Dolayısıyla sakız üretimi hep ötelenmiş. Halbuki sakız, tıbbi aromatik bir bitkidir. Ülser gibi mide rahatsızlıkları ve bütün sindirim sistemine faydalı olan bir bitki. Yeteri kadar sakız üretimi yapabilirsek, ciddi artı değer elde edebiliriz. Yetiştirme alanlarımız Yunanistan’dan daha fazla. Sakız ağacının öneminin bilincindeyiz. Sakız ağacı sayısının artması için çalışıyoruz" diye konuştu. Öte yandan Çeşmeli sakız üreticileri Hasan Ege Tütüncüoğlu ve İbrahim Topal, havai köklendirme yöntemiyle elde ettikleri 30 bin sakız fidanının dikim için hazır olduğunu belirterek, bu yıl içinde toprakla buluşturacaklarını, ayrıca her yıl 15 bin yeni fidanı toprakla buluşturmayı hedeflediklerini ifade ettiler.

Sıcaklıklar İzmir’de incir hasadını 10 gün erkene çekti Haber

Sıcaklıklar İzmir’de incir hasadını 10 gün erkene çekti

Tarlada 100 ile 120 TL arasında satılan incirin pazar fiyatının ise 200 TL’ye kadar çıktığı öğrenildi. İzmir’in Güzelbahçe ilçesine bağlı Payamlı Mahallesi’nin geçim kaynaklarından biri olan Bardacık incirinde hasat heyecanı yaşanıyor. İncir için sabahın erken saatlerinden itibaren tarlaya gelen işçiler, sıcaklar bastırmadan incirleri topluyor. İnce kabuğu ve tatlı yapısı olan incir için hummalı bir şekilde çalışan işçiler, topladıkları ürünleri daha sonra da boyutlarına göre ayırarak iç piyasaya gönderiyor. Bu yıl aşırı sıcaklardan dolayı yaklaşık 10 gün erken hasat edilen incirin fiyatı tarlada 100-120 TL arasında seyrederken, pazarda ise bu fiyat 200 TL’ye kadar çıkıyor. “Tescilini almak için uğraşıyoruz” Bardacık İncirinin kendine has bir özelliği olduğunu söyleyen Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “İncirin kabukları incedir, çok tatlıdır. Bu incirin kurutması olmaz. Yalnızca yaş zamanı geldiğinde koparılır ve 1-2 gün içinde tüketilir. Bu yalnızca Payamlı köyüne has bir meyve. Biz de bu meyvenin tescilini almak için uğraşıyoruz ve tescilini alacağız” diye konuştu. Festival düzenleniyor, incir tanıtılıyor Köyün dağlık alanda bulunduğunu aktaran İnce, “Bu yüzden köylünün düz alanları yok. Çiftçi burada badem, zeytin ve bardacık inciri ve üzümle geçimlerini sağlıyor. Biz de köylümüzle birlikte Cumartesi günü, 10. Bardacık Festivali’mizi gerçekleştireceğiz. Köylümüz buradaki yaptığı ürünleri hazırlıyor. Biz de o günü burada bir şenlikle köylümüze destek oluyoruz. Artık Payamlı köyü de ciddi bir gelir elde ediyor. Biz de kooperatiften ürünleri alıyoruz, yardımsever insanların sayesinde de dar gelirli insanlara ulaştırıp onların da yemesini sağlıyoruz. Köylümüzün artık şehre inmesin diyoruz. Köylümüz köyünde çalışsın, kalkınsın” ifadelerine yer verdi. “5-6 ton rekolte bekliyoruz” Bu sene 5-6 ton rekolte beklediklerini belirten İnce, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz kesinlikle araya toptancıyı koymuyoruz. Köylümüz kendi ürününü getiriyor. Güzelbahçe’ye, Balçova’ya, Narlıdere’ye kendisi satıyor. Böylelikle vatandaşlarımız da daha ucuza Bardacık İnciri yiyebiliyor. Hava şartlarından dolayı geçen seneye göre rekoltede çok bir artış yok.” “Arazimiz geniş” Sıcaklıkların bastırmasıyla mahsulün biraz erken hasat olduğuna işaret eden Payamlı Mahallesi Muhtarı İrfan Kublay, “Bardacık İnciri, bizim milli bir meyvemiz. Köy alanımız ve arazimiz geniş. Sabah güneş doğmadan incirin toplanması lazım. İncirin üzerinde buğulanma oluşuyor. Bu buğulanma oluşmadan incirin toplanması lazım. İncir ertesi güne kaldığı zaman kalitesi düşüyor. Köylünün büyük ölçüde geçimi üzüm ve incirden sağlanıyor” dedi. “Maliyetler yüksek” Küçüklüğünden beri incir üretimi yaptıklarını anlatan üretici Uğur Kahya da şöyle konuştu: “Bu sene aşırı sıcaklardan dolayı rekolte düşük. Maliyetler yüksek. Biz küçük aile çiftçileriyiz. Bizim gibi küçük aile çiftçileri, girdiyi pahalı yapıyor. Çıkardığı ürünü de az çıkardığı için ürünü satmakta güçlük çekiyor. Ama yetersiz kalıyoruz.” “Hasat 3 hafta sürüyor” İnciri toplama sürecinden bahseden Kahya, şöyle devam etti: “Sabah 5’te kalkıyoruz ve ailecek tarlaya geliyoruz. 09.00’a kadar incirleri topluyoruz. Daha sonra topladığımız ürünleri iç piyasaya satmaya gidiyoruz. Hasat yaklaşık 3 hafta sürüyor. Arazi şartlarımız kötü. Bu yüzden zorlu çiftçilik yapıyoruz.”

Sezona rekor fiyatla başlayan fasulye üreticisini üzdü Haber

Sezona rekor fiyatla başlayan fasulye üreticisini üzdü

Tarım sektöründe kuraklıktan sonra en büyük sorunlarının fiyat dengesizliği olduğunu belirten çiftçiler, sezona 105 TL ile başlayan taze fasulyenin bugün 15 TL’ye kadar düşmesinden dert yanarak, fiyatı toplama maliyetini bile karşılamayan fasulye tarlalarını bozmak zorunda kaldıklarını belirttiler. Aydın’ın Köşk ilçesi ile İzmir’in Ödemiş ilçeleri arasında kalan yaylalarda fasulye üretimi yapan çiftçiler, tarlaları bozmak zorunda kaldıklarını belirttiler. Bin bir zahmetle ürettikleri taze fasulyelerin şu andaki toptan fiyatını elektrik, sulama ve toplamam maliyetinin çok altında kaldığını belirten çiftçilerden Mehmet İnce, “52 yaşındayım. Kendimi bildim bileli tarımla iştigal ederim. Maalesef hiçbir şeyin ortasını bulamadık. Hal böyle olunca ne üreten memnun oluyor ne de tüketen. Bu yıl fasulye sezona 105 TL ile başladı. Tarladan 105 TL’ye alınan fasulye sofraya ulaşıncaya kadar kaç lira olur ve bunu herkes tüketebilir mi diye düşünülmedi. Daha sonra her zaman olduğu gibi çok para ediyor diye herkes fasulyeye yöneldi. Şimdi toptan fiyatı 15 TL’ye düştü. Bunun dikip yetiştirmesi, sulaması toprağın işlenmesi gibi her türlü emek ve yapılan masrafı bir kenara koysak bile işçi ücretinin yaklaşık 1000-1500 TL olduğu günümüzde bir işçinin topladığı fasulyenin parası işçi ücretini karşılamaz hale geldi. Durum böyle olunca zararına üretmektense benim gibi bazı kişiler fasulye tarlalarını bozmak zorunda kaldı” diyerek Türk tarımının önündeki en büyük engelin plansız üretim olduğunu belirtti.

Kiraz ihracatı 209 milyon dolara ulaştı Haber

Kiraz ihracatı 209 milyon dolara ulaştı

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Yardımcısı ve Ege Yaş Meyve ve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak, “Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı 2023 yılında 83 bin ton kiraz ihracatı karşılığı yüzde 60 artışla 215 milyon dolar ihracat gerçekleştirdik. Türkiye kiraz da hem üretimde hem de ihracatta açık ara liderliğini bu yıl da sürdürüyor. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına da başarılı bir giriş yaparak 2024 yılı Ocak-Temmuz döneminde yüzde 4 artışla 209 milyon dolar kiraz ihracatı gerçekleştirdik. Kiraz üretiminde 725 bin tonluk rekolteyle açık ara dünya lideriyiz. Ülkemizi ABD, Şili ve Özbekistan takip ediyor. 55 ülkeye kiraz ihracatımız var.” dedi.   Kirazda en büyük alıcının Avrupa bölgesi olduğuna değinen Başkan Uçak, “2024 yılının ilk 7 ayında kiraz ihracatımızda Almanya yüzde 25 artışla 114 milyon dolarla ilk sırada yer alıyor. Rusya yüzde 2 artışla 41 milyon dolarla ikinci sırada, Polonya yüzde 112’lik artışla kiraz ihracatımızda üçüncü sırada. Hollanda’ya ve Norveç’e 6 milyon dolarlık ihracatımız var.  Türkiye’nin yıllık 736 bin tonluk kiraz rekoltesi var. Ege Bölgesi’nde; İzmir, Manisa, Afyon, Denizli ve Aydın illerinde yıllık 260 bin ton kiraz üretiliyor. Kiraz ihracatında dünya dördüncüsüyüz. 2024 yılı Ocak-Temmuz döneminde kiraz ihracatımız 66 bin tona ulaştı. Bu sene kiraz rekoltesi ve kalitesindeki pozitif ilerlemenin etkisiyle ihracat hedefimizi 250 milyon dolardan 300 milyon dolara yükselttik.” diye konuştu.   Hayrettin Uçak, “Taze meyve sebze ihracatında Türkiye’nin lider pazarı Rusya, Polonya, Balkanlar, Avrupa, Orta Doğu ülkeleri dışında Türk kirazının Asya-Uzakdoğu pazarlarına ihraç edilmesi için temaslarımızı sürdürüyoruz. Şu anda Singapur, Hong Kong, Malezya, Hindistan’a ihracatımız var. Kullandığımız Pestisitleri Biliyoruz Projesi ve Akdeniz Meyve Sineğinden Arındırılmış Kiraz Üretimi Projesi ile Türkiye'nin kalıntısız kaliteli kiraz üretip ihraç etmesi için çabalıyoruz. İhracatta dünyada ilk üç ülke arasına girmeyi hedefliyoruz. Ticaret Bakanlığımızın fuarlar, Turquality ve UR-Ge Projeleri destekleriyle ihracatımızı artırıyoruz. Ticaret Bakanımız Prof. Dr. Ömer Bolat nezdinde Ticaret Bakanlığımıza teşekkür ediyoruz. Bakanlığımızın destekleriyle ihracatımızı daha da ileri taşımak konusunda kararlıyız.” dedi.   

Meyve sebzenin 4 hali İzmir’de görücüye çıkıyor Haber

Meyve sebzenin 4 hali İzmir’de görücüye çıkıyor

Dünya’da 2027 yılında 768 milyar 748 milyon dolara ulaşması beklenen meyve sebze ticaretinden pay almak isteyen Türkiye’nin meyve sebze ürünlerinin 4 hali (yaş, kuru, donuş ve konserve) 26-28 Eylül tarihleri arasında İzmir Interfresh Eurasia Fuarında görücüye çıkıyor. Meyve, Sebze ve Mamulleri, Gıda ve Gıda Teknolojiler, Paketleme, Lojistik ve Depolama Fuarını (Interfresh Eurasia) düzenleyen Antexpo AŞ Genel Koordinatörü Murat Özgen, 60’a yakın ülkeden alım heyetleri ile Avrupa, Orta Doğu ve Rusya bölgelerinin en büyük zincir market temsilcilerinin de katılacağı fuar hazırlıklarının tamamlanmak üzere olduğunu bildirdi. “Meyve sebzenin 4 hali İzmir Fuarında buluşacak” Zer, Antalya’dan sonra bu yıl ilk kez İzmir’de düzenlenecek Interfresh Eurasia Fuarı’nın, küresel pazarda rekabet avantajı elde etmek isteyen tüm sektör firmaları için vazgeçilmez bir fırsat sunduğunu belirtti. Murat Özer, şunları kaydetti: "Taze, kurutulmuş, donmuş ve konserve ürünleri başta olmak üzere soslar ve meyve sularını uluslararası bir platformda 26-28 Eylül tarihleri arasında İzmir İzfaş Fuar alanında görücüye çıkacak. İhracatçılarımız bu fuar sayesinde ürünlerini sergileyerek uluslararası alıcılarla doğrudan temas kurabilecek. Interfresh Eurasia Fuarı, Türkiye’nin stratejik konumu sayesinde Avrupa coğrafyası başta olmak üzere Amerika’dan Orta Asya’ya kadar uzanan geniş bir coğrafi pazarı da kapsıyor.’’ “30’un üzerinde zincir market katılıyor” Interfresh Eurasia İzmir Fuarına 60’a yakın ülkeden 30’un üzerinde Avrupa, Orta Doğu ve Rusya pazarlarında yer alan ünlü zincir market temsilcilerinin de katılacağını ifade eden Özer, şöyle devam etti: "2018’den beri Antalya’da düzenlenen fuarımız 26-28 Eylül tarihlerinde bu yıl ilk kez İzmir’de Avrupa, Orta Doğu, Rusya ve Latin Amerika ülkeleri alım heyetleri için görücüye çıkacak. Fuar, Türkiye’nin meyve-sebze endüstrisindeki en son yenilikleri ve çeşitleri bir araya getirerek uluslararası bir platform sağlıyor olacak. Geçtiğimiz yıla göre Interfresh Eurasia Fuarı yüzde 200 büyüdü ve fuar alanının yüzde 98’i doldu. İhracatçılarımızın meyve-sebze sektöründe uluslararası arenada kendilerini tanıtmak, sektördeki konumlarını güçlendirmek ve yeni pazarlarla tanıştırmak için dünya alıcılarını İzmir’e getiriyor." “Türkiye’nin ihracat projesi” Interfresh Eurasia Fuarı, yalnızca meyve sebzenin 4 halini değil, aynı zamanda ihracat zincirinin bileşenleri olan makine teknolojileri, gıda teknolojileri, ambalaj, depolama, lojistik, gümrük müşavirlikleri ve sertifikasyon firmaları başta olmak üzere üniversitelerin ilgili bölümlerini ve kamu kuruluşlarını da tek çatı altında buluşturacak. Fuar ile eş zamanlı düzenlenecek olan global konferanslar ile sektörün sorunlarına üniversite ve sanayi işbirliği ile masaya yatırarak çözüm arayacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.