TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Izmit

AGRONEWS - Izmit haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Izmit haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Büyükakın'dan kadın çiftçi vurgusu Haber

Büyükakın'dan kadın çiftçi vurgusu

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, İzmit Ziraat Odası’nı ziyaret ederek, kadın çiftçilerle bir araya geldi. Başkan Büyükakın, Büyükşehir olarak çiftçilere sağladıkları tarımsal desteklere kadın çiftçilerin de yoğun ilgi gösterdiğini ve sayılarının her geçen gün artmasından memnuniyet duyduğunu söyledi. Başkan Büyükakın’a ziyaretinde Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Numan Balaban eşlik etti. Ziyarette oda başkanı Yusuf Karaaslan ve kadın çiftçiler hazır bulundu. “KADIN ELİNİN DEĞDİĞİ HER YER GÜZELLEŞİYOR” Kocaeli’nin üretici kadınlarıyla bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Büyükakın, sürdürülebilir tarım için çiftçilere her türlü desteği sağladıklarını söyledi. Kırsalda ikamet eden vatandaşların gelir ve refah düzeyinin iyileştirilmesi, kırsal ekonomik alt yapının güçlendirilmesi ve tarımsal ürünlerin daha iyi değerlendirilmesi amacıyla çok sayıda projeyi hayata geçirdiklerini dile getiren Başkan Büyükakın, “Özellikle kadın ve genç çiftçilere öncelik verdiğimiz, “Fikir Sizden, Destek Bizden” projesini başlattık. Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Projesi” (TABİP) ve “Yeni Nesil Teknolojik Sistem Organomineral Topraksız Tarım AR-GE Serası” projesi başta olmak üzere mazot, gübre, tohum, meyve fidanı, modern sera, arıcılık gibi çok sayıda desteklerle çiftçileri katma değeri yüksek ürünler yetiştirmeye teşvik ediyoruz. Projelerimize kadın üreticilerin ilgi göstermesi ayrıca bizi sevindirdi. Toprağı bin bir emekle işleyen kadın çiftçilerimizin üretime katkısı bizim için çok değerli. Çünkü kadın elinin değdiği her yer güzelleşiyor” diye konuştu. ÜRETEN KADINLARA DESTEK Projelerle kırsaldan kente göçü engellemeyi ve kentten kırsala dönüşü teşvik etmeyi amaçladıklarını vurgulayan Başkan Büyükakın, şunları kaydetti: “Tarımsal desteklerle kadın çiftçilere de istihdam sağlıyoruz. Tarım ve hayvancılıkta birer ilham kaynağı olan siz kadın üreticilerimizin alın teri ve özverileriyle şehrimize bereket kattığınız için teşekkür ediyorum. Üreten kadın çiftçilerimizin her zaman yanında olmaya ve onları desteklemeye devam edeceğiz.” “KADIN ÇİFTÇİLERDE ARTIŞ VAR” İzmit Ziraat Odası Başkanı Yusuf Karaaslan da Büyükşehir Belediyesinin tarıma ve üreticilere sağladığı desteklerden dolayı Başkan Büyükakın’a teşekkür etti. Destekler sayesinde çiftçilerin daha çok ürettiğini ve atıl olan arazilerin tarıma kazandırıldığını aktaran Karaaslan, özellikle kadın çiftçilerde ciddi artışların olduğunu ve bundan da memnuniyet duyduklarını sözlerine ekledi.   BAŞKAN BÜYÜKAKIN’A TEŞEKKÜR Kadın çiftçiler ise Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği projelerden etkilendiklerini ve seracılık başta olmak üzere tarımın bir alanında faaliyette bulunduklarını ifade ederek, desteğinden dolayı Başkanı Tahir Büyükakın’a teşekkür etti. Ziyarette kadın çiftçiler yetiştirdikleri ürünlerden Başkan Büyükakın’a hediye etti.

Fish will be released into rivers and freshwater bodies Haber

Fish will be released into rivers and freshwater bodies

The Metropolitan Municipality, which has been carrying out the Izmit Gulf Fishery Project in collaboration with the Ministry of Agriculture and Forestry's Directorate General of Agricultural Research and Policies and has ceremonially released 42,000 young fish into the Izmit Gulf, has now initiated efforts to enhance fish populations in inland waters and streams across the city. Following consultations with the Kocaeli City Council and a positive response to the request made by the Kocaeli Metropolitan Municipality to the Ministry of Agriculture and Forestry's Directorate General of Nature Conservation and National Parks, a project has been launched under the Environmental Protection and Control Department. Following technical examinations at the Bolu Abant Trout Production Station affiliated with the Directorate General of Nature Conservation and National Parks, officials from the production station arrived in Kocaeli to conduct field inspections in the region. A team consisting of technical personnel from the Bolu Abant Trout Production Station and relevant authorities, institutions, and associations in Kocaeli conducted field inspections in the streams of Kartepe, Başiskele, and Gölcük. The week-long fieldwork, initiated in streams such as Kiraz Dere (Cold and Hot Stream), Serindere, Yanıkdere, Karpuz Dere, Müflis Dere, Aygır Dere, and Asar Dere in the region, aimed to identify grazing areas suitable for obtaining brown trout. Increased trout population Within the framework of sustainable development principles, the project aims to ensure the conservation of the environment, agricultural areas, and water basins, increase trout populations in forest streams, rehabilitate deteriorated trout habitats, preserve genetic resources, raise awareness about species, develop recreational fishing, and transfer biological diversity to future generations in a sustainable manner. Within the scope of the project, broodstock fish obtained from Kiraz Dere were milked at the Bolu Abant Trout Production Station to produce young fish. After successfully obtaining young fish from the broodstock fish obtained from Kiraz Dere in Başiskele district, the technical team of the Environmental Protection and Control Department conducted technical examinations at the Bolu Abant Trout Production Station. The technical examination was accompanied by the technical team of the Directorate General of Nature Conservation and National Parks in Bolu Province and the technical team of the Abant Trout Production Station Facility. The production of thousands of young fish from the milked broodstock fish was warmly welcomed. After being informed about the production and growth process of the fish, the young fish that acquired feeding habits in the facility were transferred to a separate tank. These young fish will be released back into Kiraz Dere when they reach a certain size.

Çiftçilere yüzde 50 hibeli meyve fidanı dağıtımı başladı Haber

Çiftçilere yüzde 50 hibeli meyve fidanı dağıtımı başladı

Kocaeli’de "Meyveciliği Geliştirme Projesi" kapsamında üreticilere yüzde 50 hibeli Trabzon hurması, kivi, ahududu ve böğürtlen fidanları dağıtımı başladı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin katma değeri yüksek ürünler yetiştirmeye teşvik ettiği çiftçilerin gelir düzeyini artırmak ve tarımsal kalkınmaya destek sağlamak amacıyla hayata geçirdiği Meyveciliği Geliştirme Projesi yüzleri güldürüyor. Bu kapsamda üreticilere yüzde 50 hibeli Trabzon hurması, kivi, ahududu ve böğürtlen fidanı desteği veriliyor. Büyükşehir ekipleri yaklaşık 20 bin meyve fidanını üreticilere teslim etmeye başladı. Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) belgesi ya da güncel çiftçi belgesiyle müracaat eden 200 çiftçiye, yüzde 50 hibeli 10 bin Trabzon hurması, 4 bin ahududu, 4 bin böğürtlen ve 2 bin kivi olmak üzere toplam 20 bin meyve fidanının dağıtımına başlandı. Üreticiler, fidanlarını eski itfaiye binasının arkasında bulunan A Takımı’na ait depodan teslim alabilecek. Üreticiler, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği yüzde 50 hibeli meyve fidanı desteğinden duydukları memnuniyeti ifade ederek, Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a teşekkür etti. İzmit Akmeşe’de çiftçilik yapan Nezir Yakar, Büyükşehir Belediyesi’nin sağladığı tarımsal desteklerden, üreticiler olarak çok büyük fayda gördüklerini belirterek, "Başkanımıza bizlere sağladığı meyve fidanı desteğinden dolayı teşekkür ediyoruz. Biz üreticiler destek verildikçe, üretim yapmaya devam edeceğiz" dedi. Derinceli üretici Recep Ünlü ise Büyükşehir’in yüzde 50 hibeli fidan desteğinden yararlandığını belirterek, "40 tane Trabzon hurması aldım. Fidanları Kandıra’da tarlama dikeceğim. Başkanımızdan Allah razı olsun. Sonsuz teşekkürler ederim. Meyve fidanları inşallah herkese hayırlı olsun, bereketli olsun" diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.