TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Karaman

AGRONEWS - Karaman haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Karaman haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Early apple harvest has begun in Karaman Haber

Early apple harvest has begun in Karaman

In Karaman, one of Turkey's major apple-producing regions, the early apple harvest has started with the summer Gala variety. With the start of the summer apple harvest, Mehmet Bayram, Chairman of the Karaman Chamber of Agriculture, inspected the harvest and wished producers a profitable season. Bayram noted that with nearly 15 million apple trees, Karaman is currently the leading city in Turkey for apple production, stating, "The apple harvest has begun with the summer Gala variety and will continue until November." "Apple Harvest Season Started 15 Days Early" Bayram pointed out that the harvest in Karaman, one of Turkey’s apple hubs, began earlier this year due to the hot weather, starting 15-20 days ahead of schedule. He expressed that producers are currently satisfied with their apples and predicted that apples would sell at good prices this year. This is attributed to reports of apple shortages in some regions of Turkey. Bayram added, "Currently, traders have shown great interest in Karaman's apples. The reason for this is the high-quality apples produced in modern and well-organized orchards in Karaman. With over 15 million apple trees, Karaman ranks first in Turkey for the number of trees and second in production. Karaman is rapidly advancing towards leading the apple industry, which is pleasing to us. Despite some low yields in certain varieties, we believe that apple producers will have a successful season." "Producers Should Be Wary of Fraudsters" Bayram also mentioned that the Karaman Chamber of Agriculture warns producers to be cautious of fraudsters during the harvest season. He said, "It saddens us greatly when producers, who have taken care of their products for a year, fall victim to fraud. Therefore, I urge producers to seek assistance from law enforcement when selling their products and to avoid selling to individuals without tax records or a business place using promissory notes or checks." "Our Apples Are Productive This Year" Apple producer Çağrı Yılmaz stated that due to the hot weather, they started the harvest 15 days earlier than previous years. He said, "Thank God, we are currently satisfied with our production. Despite the difficult conditions, our apples are productive this year as well. Overall, Karaman apple producers are very pleased with the production."

Karaman’da erkenci elma hasadı başladı Haber

Karaman’da erkenci elma hasadı başladı

Türkiye’nin elma deposu kentlerinden olan Karaman’da erkenci elma hasadı yazlık Gala çeşidiyle başladı. Yaz elmasının toplanmaya başlaması nedeniyle hasat yapılan bahçede incelemelerde bulunan Karaman Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bayram, üreticiye bol kazançlı bir sezon geçirmeleri temennisinde bulundu. Bayram, 15 milyona yakın ağaç sayısı ile Karaman’ın bugün Türkiye birincisi olduğunu ifade ederek, “Elma hasadı yazlık Gala çeşidiyle başlamış durumdadır. Hasadımız Kasım ayına kadar devam edecek” dedi. “Elma hasadı sezonundan 15 gün önce başladı” Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, Türkiye’nin elma deposu şehirlerinden birisi olan Karaman’da yazlık Gala çeşidiyle hasadın başladığını ifade ederek, “Havaların sıcak gitmesinden dolayı bu yıl hasat 15-20 gün önce başladı. Şuanda üreticimiz elmasından memnun. Bu yıl elmanın iyi bir fiyattan satılacağını tahmin ediyoruz. Bununda sebebi Türkiye genelinde bazı bölgelerde elmanın az olduğunu duyuyoruz. Şuanda da tüccarlar Karaman’ın elmasına büyük rağbet göstermeye başladı. Bunun gerekçesi ise son yıllarda Karaman’da modern ve düzenli bahçelerde kaliteli elma üretilmesidir. Karaman Türkiye’de 15 milyonun üzerindeki elma ağacı sayısıyla birinci, üretimde de ikinci sıradadır. Önümüzdeki yıllarda Karaman liderlik için hızla yol alıyor. Buda bizleri memnun ediyor. Rekolte düşüklüğü Türkiye genelinde olduğu gibi Karaman’da da bazı çeşitlerde düşük olsa da genelde elma üreticisinin yüzünün güleceği bir sezon yaşayacaklarını düşünüyoruz” dedi. “Üreticimiz tokatçılara dikkat etsin” Mehmet Bayram, Karaman Ziraat Odası olarak, her yıl hasat döneminde üreticileri dolandırıcılara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardıklarını ifade ederek, “Üreticimizin 1 yıl boyunca gözü gibi baktığı ürününü tokatçılara kaptırarak mağdur etmesi bizleri de çok üzüyor. Bu nedenle üreticilerimize tekrar sesleniyorum, ürünlerini satarlarken, kolluk kuvvetlerinde yardım istesinler. Vergi kaydı ve iş yeri olmayan kişilere kesinlikle senet veya çekle ürünlerini satmasınlar” diye konuştu. “Bu senede elmamız verimli” Elma üreticisi Çağrı Yılmaz ise önceki yıllara göre bu yıl havaların sıcak geçmesi nedeniyle hasada 15 gün önceden başladık. Allaha şükür üretimimizden şuan için memnunuz. Zor şartlara rağmen bu sene de elmalarımız verimli. Genel olarak baktığımız da Karamanlı elma üreticisi üretimden gayet memnun” dedi.

Karaman’da mahsul ekimindeki artış endişelendiriyor Haber

Karaman’da mahsul ekimindeki artış endişelendiriyor

Karaman Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bayram, su sıkıntısının yaşandığı Karaman’da, geçen yıla göre bu yıl tüm ürünlerde ekimlerin artış göstermesinin kendilerini endişelendirdiğini söyledi. Bayram, mısır ekiminin başladığı arazilerde incelemelerde bulunarak çiftçilerle bir süre sohbet etti. Bayram, baharın gelmesiyle tarım takviminin işlemeye başladığını belirterek, “Şu anda tüm çiftçiler araziye inmiş durumda ve ekimlerini yapıyor. Geçen yıl sezonun sonuna doğru su sıkıntısı yaşamaya başlamıştık. Bu yıl ise mısırın ekiminin düşeceğiyle ilgili beklentilerimiz vardı. Ama maalesef aldığımız son verilere göre, mısır ekiminin bölgemizde arttığını söyleyebiliriz. Karaman’a baktığımız vakit geçen yıl 403 bin dekar olan mısır ekimi, bu yıl 470 bin dekarı bulduğu ile ilgili elimizde veriler bulunmaktadır. Çiftçilerimizi buradan uyarmak istiyorum, özellikle mısır ekiminin ciddi manada artışı bizleri endişelendiriyor. Endişelenmemizin sebebi de çiftçilerimizin susuzluktan dolayı emeklerinin heba olmasından korkuyoruz. Çünkü ciddi bir artış var. Geçen yıl yağışlar azdı, bu yıl da hiç kar yağmadı. Barajlarımızda neredeyse su yok. Bu yıl çiftçilerimiz açısından zor bir yıl olacak" dedi. "Sulu tarıma sadece mısır olarak bakmamamız gerekiyor" diyen Bayram, “Elma bahçeleri, arpa ve buğday gibi birçok ürün deseni suya dayalıdır. İnşallah bahar yağışlarımız iyi olur. Kış olmadığı için de yeraltı kuyularla ilgili endişeler taşıyoruz“ diye konuştu. Tarlasına mısır ekimi yapan çiftçi Mustafa Çelik ise, "Su sıkıntısı şimdiden başladı. Kış mevsimi bölgemizde kurak gitti. Devletimizden buna bir çözüm bulmasını bekliyoruz. Şimdiden önlem alınması lazım" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.