TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Katso

AGRONEWS - Katso haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Katso haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Kars’ta coğrafi işaret tescil süreci toplantısı yapıldı Haber

Kars’ta coğrafi işaret tescil süreci toplantısı yapıldı

Kars Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) ev sahipliğinde düzenlenen Coğrafi İşaret Tescil Süreci Toplantısı, yerel ürünlerin değerlendirilmesi ve tescil başvuruları üzerine odaklandı. Toplantıya, Belediye Başkanı Ötüken Senger, Serhat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Nurullah Karaca, Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Subutay Kılıç, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hayrettin Çetin ile Tarım İl Müdürlüğü ve Kars Kafkas Üniversitesi'nden temsilciler katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan KATSO Başkanı Kadir Bozan, coğrafi işaretli ürünlerin Kars'ın ekonomik ve kültürel mirasına katkı sağlayacağını belirtti: "İlimizle özdeşleşen 4 ürün için coğrafi işaret tescili aldık ve 7 ürün için tescil başvurusunda bulunduk. Gastronomi alanında ilimizin tanınırlığı artmakta ve bu durumdan ilham alarak önemli gastronomi ürünlerimiz için coğrafi işaret tescili başvurusunda bulunduk" dedi. Bozan, Kars’ın zengin mutfak kültürünün korunması ve tescillenmesi yönündeki çalışmaların yerel kurumlar arasındaki iş birliği ile daha etkin hale geleceğini vurguladı. "Serhat Kalkınma Ajansı’nın Desteği" Bozan, Serhat Kalkınma Ajansı'na teşekkür ederek, "Kültürel mirasımızın korunması ve gelecek nesillere aktarılması hususunda Serhat Kalkınma Ajansımızın desteği her zaman bizlere yol göstermektedir. Başvurusu yapılan 7 coğrafi işaretli ürünümüz de bu desteklerle gerçekleştirilmiştir" şeklinde konuştu. Toplantının ana gündem maddesi, tescil başvurusu yapılan yerel ürünlerin Kars ekonomisine ve kültürel mirasına katkıları oldu. Toplantı sonunda, Kars’ın yerel ürünlerinin ulusal ve uluslararası alanda tanıtımını artırmak için stratejiler belirlenerek etkin bir şekilde yürütülmesi kararlaştırıldı.

KATSO kadın girişimcilere ev sahipliği yaptı Haber

KATSO kadın girişimcilere ev sahipliği yaptı

Kars Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Doğu Anadolu Bölge Toplantısı’na ev sahipliği yaptı. Kars’ta düzenlenen TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Doğu Anadolu Bölge Toplantısına; KATSO Başkanı Kadir Bozan, SERKA Genel Sekreteri Nurullah Karaca, TOBB Uzmanı Handan Köse, TOBB Kadın girişimciler Kurulu Doğu Anadolu Bölge temsilcisi Sevda Keskin, TOBB Kars Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Müge Kaya ile KGK Doğu Anadolu Bölge Temsilcileri ve Kadın Girişimciler katıldı. KATSO Başkanı Kadir Bozan, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Doğu Anadolu Bölge Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, TOBB Kars Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Müge Kaya’ya bu organizasyonun Kars’ta gerçekleşmesini sağladığı için teşekkür etti. Başkan Bozan, Kadın Girişimciler Kurulu’nun girişimciliğin geliştirilmesinde yol gösterici olduğuna işaret ederek, bölgenin ve Kars’ın zenginleşmesi ve kalkınması için daha çok girişimciye ihtiyaç olduğunu söyledi. Kadir Bozan, “TOBB Kadın Girişimciler Kurulu, kadınlar ve genç kızlarımız için, girişimciliğin özendirilmesi ve geliştirilmesi yönünde rol model ve yol gösterici olmuştur. Girişimci adaylarının önlerindeki en önemli örnek; rol model de sizlersiniz. Bölgemizde yeni girişimciler ortaya çıksın diye sizlerin vizyonuna ve yol göstermesine ihtiyacımız var. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında çalışmayı ve üretmeyi bir hedef haline getirmeliyiz. Bölgemizdeki kadın girişimci potansiyelinin nicelik ve nitelik bakımından geliştirilmesi ve daha donanımlı hale getirilmesi amacıyla, politikalar belirlenmesi ve girişimcilik kültürünün kadınlar arasında gelişmesine öncülük edilmesi hedefimize, kısa sürede ulaşacağımıza yürekten inanıyoruz” dedi. “Güçlü kadın, güçlü toplum demektir” Üreten kadın, emek veren kadının; daha güçlü kadın ve daha güçlü toplum anlamına geldiğine dikkat çeken Bozan, güçlü yarınlar için, kadınlarla birlikte yürümeye ihtiyaç olduğunu kaydetti. Kurulların birinci görevinin, başarılı kadın girişimcileri rol model olarak öne çıkarmak olduğunun altını çizen KATSO Başkanı Bozan, “Diğer kadınların, ‘o yaptıysa, ben de yapabilirim’ demesini sağlamak için sizlerin daha çok çalışması ve üretmesi gerekmektedir. Bizler bu anlamda üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye ve sizlere tam anlamıyla destek olmaya hazırız” şeklinde konuştu.

KATSO ile Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi arasında işbirliği Haber

KATSO ile Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi arasında işbirliği

Protokol törenine Kars Ticaret ve Sanayi Odası adına Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Bozan ile Meclis üyeleri katılırken Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Erol Turan katılım sağlandı. Kars Ticaret ve Sanayi Odası ile Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi arasında düzenlenen protokol kapsamında Kars’ta gıda alanında faaliyet gösteren firmalar gıda analizleri için Konya Gıda Tarım Üniversitesi’ne başvuruda bulunabilecek ve KATSO üyelerine yönelik yüzde 20 indirimlerden faydalanabilecek. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Erol Turan, “Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi gıda ve tarım alanında son yıllarda büyük hamleler gerçekleştirmektedir. Bu minvalde Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi İktisadi İşletmesi bünyesinde kurulan Stratejik Ürünler Geliştirme, Uygulama ve Araştırma Merkezi (SARGEM) Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı ve Biyosidal Ürün Analiz Laboratuvarı, uyguladığı Kalite Yönetim Sistemi, kalifiye ve tecrübeli personeli, uluslararası (ISO, AOAC, NMKL) ve ulusal (TS, TGK) geçerliliği olan metotlarla, modern fiziksel mekanları ve altyapısı, en son teknolojik cihaz ve donanımlarıyla bölgede ve ülkemizde önemli ihtiyaçlara cevap vermektedir” dedi. Turan, “Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi SARGEM Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı, T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan “Kuruluş Yeterlilik İzin Belgesi” almış ve 66 farklı analizde çalışma yeterliliğine sahiptir. Bunun yanı sıra “TSE Deney Hizmeti Alınabilecek Laboratuvar Onayı” ile 120 farklı analiz yapma yetkisine sahiptir. Laboratuvarımız KOBİ’lere hizmet vermek amacıyla tedarikçi havuzunda yer almaktadır. SARGEM Özel Gıda Kontrol Laboratuvarımız aynı zamanda ülkemizde ve bölgemizde gıda ve yem sektörüne yönelik gıda, yem, su ve su ürünlerinde; fiziksel, kimyasal, mikrobiyolojik, enstrümantal ve moleküler biyolojik analiz hizmetleri ile gıda güvenliği konularında danışmanlık, denetim, eğitim hizmetleri vermektedir. Buna ilaveten laboratuvarımız üniversiteler, özel sektör, sivil toplum kuruluşları, yetiştirici-üretici birlikleri, vakıflar, meslek kuruluşları, odalar ve borsalar ve gerçek şahıslara hizmet vermekte ve ortak araştırma projeleri yapmak için gerekli altyapı ve insan kaynağına sahiptir. Bu kapsamda Kars ilinin lokomotifi olan Tarım ve Hayvancılık sektör temsilcileri ile KATSO üyelerinin de yüzde 20 indirimle faydalanabilmesi için KATSO Başkanımız Kadir Bozan ile Protokol imzalamış bulunmaktayız. Protokolümüzün Üniversitemize ve Kars’a hayırlı olmasını temenni ederim” diye konuştu. Yapılan protokolün hayırlı olması dileklerinde bulunan KATSO Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Bozan, “Kars ili ekonomisi genel anlamda tarım ve hayvancılık üzerine kurulu bir yapıdadır. İlimizde hali hazırda Süt üretin tesisleri, Peynir üretim tesisleri, Et üretim tesisleri, Bal üreticileri vb. olmak üzere tarım ve hayvancılığa dayalı 100 ün üzerinde aktif gıda üretim tesisimiz bulunmaktadır. Bu tesislerimiz düzenli olarak gıda analizlerini yaptırmak durumundadır. Firmalarımız gıda analizlerini yaptırırken birçok sorunla karşılaşmakta ve bazı zamanlarda mağduriyet yaşamaktadırlar. KATSO olarak üyelerimizin mağduriyetlerine çözüm üretmek adına Ülke çapından en gelişmiş ve donanımlı gıda laboratuvarından birine sahip olan Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi ile üyelerimize hizmet anlamında protokol imzaladık. Protokol ile üyelerimiz hem yüzde 20 indirimli fiyat tarifesinden faydalanacak hem de mağduriyetleri giderilmiş olacaktır. Kars Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı olarak Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi ile imzalamış olduğumuz Gıda Analiz Protokolünün ilimize ve üyelerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Turan Hocamıza da bizlere göstermiş olduğu nezaket ve desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Kars’ın meşhur gıda ürünleri Konya’da analiz edilecek Haber

Kars’ın meşhur gıda ürünleri Konya’da analiz edilecek

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi ile Kars Ticaret ve Sanayi Odası arasında düzenlenen protokol kapsamında Kars ilinde Gıda alanında faaliyet gösteren firmalar Gıda analizleri için Konya Gıda ve Tarım Üniversitesine başvuruda bulunacak. Protokol hakkında bilgi veren Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Turan “Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, Gıda ve Tarım alanında son yıllarda büyük hedefleri gerçekleştirmektedir. Bu minvalde Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi İktisadi İşletmesi bünyesinde kurulan Stratejik Ürünler Geliştirme, Uygulama ve Araştırma Merkezi (SARGEM) Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı ve Biyosidal Ürün Analiz Laboratuvarı, uyguladığı Kalite Yönetim Sistemi, kalifiye ve tecrübeli personeli, uluslararası (ISO, AOAC, NMKL vb.) ve ulusal (TS, TGK vb.) geçerliliği olan metotlarla, modern fiziksel mekanları ve altyapısı, en son teknolojik cihaz ve donanımlarıyla bölgede ve ülkemizde önemli ihtiyaçlara cevap vermektedir. Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi SARGEM Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı, T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan ‘Kuruluş Yeterlilik İzin Belgesi’ almış ve 66 farklı analizde çalışma yeterliliğine sahiptir. Bunun yanı sıra ‘TSE Deney Hizmeti Alınabilecek Laboratuvar Onayı’ ile 120 farklı analiz yapma yetkisine sahiptir. Laboratuvarımız KOBİ’lere hizmet vermek amacıyla KOSGEB tedarikçi havuzunda yer almaktadır. SARGEM Özel Gıda Kontrol Laboratuvarımız aynı zamanda ülkemizde ve bölgemizde gıda ve yem sektörüne yönelik gıda, yem, su ve su ürünlerinde; fiziksel, kimyasal, mikrobiyolojik, enstrümantal ve moleküler biyolojik analiz hizmetleri ile gıda güvenliği konularında danışmanlık, denetim, eğitim hizmetleri vermektedir. Buna ilaveten laboratuvarımız üniversiteler, özel sektör, sivil toplum kuruluşları, yetiştirici-üretici birlikleri, vakıflar, meslek kuruluşları, odalar ve borsalar ve gerçek şahıslara hizmet vermekte ve ortak araştırma projeleri yapmak için gerekli altyapı ve insan kaynağına sahiptir. Bu kapsamda Kars ilinin lokomotifi olan Tarım ve Hayvancılık sektör temsilcileri ile KATSO üyelerinin de yüzde 20 indirimle faydalanabilmesi için KATSO Başkanımız Kadir Bozan ile Protokol imzalamış bulunmaktayız. Protokolümüzün üniversitemize ve Kars’a hayırlı olmasını temenni ederim” dedi. "Protokol ile üyelerimiz yüzde 20 indirimli fiyat tarifesinden faydalanacak" KATSO Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Bozan, “Kars ili ekonomisi genel anlamda tarım ve hayvancılık üzerine kurulu bir yapıdadır. İlimizde hali hazırda Süt üretin tesisleri, Peynir üretim tesisleri, et üretim tesisleri, bal üreticileri vb. olmak üzere tarım ve hayvancılığa dayalı 100’ün üzerinde aktif gıda üretim tesisimiz bulunmaktadır. Bu tesislerimiz düzenli olarak gıda analizlerini yaptırmak durumundadır. Firmalarımız gıda analizlerini yaptırırken birçok sorunla karşılaşmakta ve bazı zamanlarda mağduriyet yaşamaktadırlar. KATSO olarak üyelerimizin mağduriyetlerine çözüm üretmek adına Ülke çapından en gelişmiş ve donanımlı gıda laboratuvarından birine sahip olan Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi ile üyelerimize hizmet anlamında protokol imzaladık. Protokol ile üyelerimiz hem yüzde 20 indirimli fiyat tarifesinden faydalanacak hem de mağduriyetleri giderilmiş olacaktır. Kars Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı olarak Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi ile imzalamış olduğumuz Gıda Analiz Protokolünün ilimize ve üyelerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Turan hocamıza da bizlere göstermiş olduğu nezaket ve desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Protokol törenine, Kars Ticaret ve Sanayi Odası adına Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Bozan ile meclis üyeleri katılırken, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Erol Turan katılım sağladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.