Mühendislikten Kavurmacılığa: Samsunlu Gencin Yeni Kariyer Yolu
Üniversiteden mezun olduktan sonra 4 yıl boyunca çeşitli firmalarda mühendis olarak çalışan 27 yaşındaki Hüseyin Çaykara, ileri seviye BLDC (fırçasız doğru akım) motor tasarımında uzmanlaştı. Ancak Türkiye’de bu alanda yeterli iş imkânı bulamadığını belirten Çaykara, kasap olan babasından ilham alarak Samsun’un ilk kavurmacı dükkanını açtı. Mühendis titizliğiyle hazırladığı kavurmalar kısa sürede ilgi gördü.
"BLDC Motor Tasarımı Üzerine Çalışmak İstiyordum, Kavurmacı Oldum"
Türkiye’de BLDC motorlara yönelik sektörün henüz gelişmediğini vurgulayan Çaykara, “Bu alanda ilerlemek istiyordum ama yeterli iş ve imkân bulamadım. Baba mesleği kasaplıktan esinlenerek Samsun’un ilk kavurmacısını açtım. Şu an işimden memnunum ama ileride mühendisliğe dönmeyi hâlâ istiyorum” dedi.
Mühendislik Disiplini ile Kavurma Üretiyor
Mutfakta da mühendislik alışkanlıklarını sürdürdüğünü belirten Çaykara, “Tamamen şeffaf bir mutfak düzenim var. Yaptığım kavurmalar her gün aynı lezzette olmalı” ifadelerini kullandı.
Lezzetli bir kavurmanın sırrını da paylaşan Çaykara, “Etin doğru bölgesini seçmek önemli. Kavurma, hayvanın kendi yağıyla ve kısık ateşte ağır ağır pişmeli” diyerek kaliteye verdiği önemi vurguladı.