TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Kaz Yetiştiriciliği

AGRONEWS - Kaz Yetiştiriciliği haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Kaz Yetiştiriciliği haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Ordu’da Kaz Eti Restoran Menülerine Giriyor Haber

Ordu’da Kaz Eti Restoran Menülerine Giriyor

ORDU (İHA) - Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin alım garantili kaz yetiştiriciliği projeleriyle üreticiler bu alana yönelmeye başladı. Üretilen kazlar, belediyenin Kanatlı Kesimhanesi’nde işlenip satışa hazırlanıyor. Bu süreçte, kaz etine ilgi gösteren restoranlara yönelik aşçılar için pişirme ve sunum teknikleri eğitimi düzenleniyor. KAZ ETİ PİŞİRME EĞİTİMİ 2019 yılında göreve başlayan Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, "Kendi Kendine Yeten Şehir" sloganıyla tarım destekleri başlatmıştı. Bu doğrultuda kaz üretimine verilen destek ile yerel işletmelerde kaz etini menülere eklemek ve doğru pişirme yöntemlerini yaygınlaştırmak için uzman ustalar eğitimler verdi. Çeşitli ilçelerdeki restoran şefleri, kaz etinin pişirilmesi ve servis edilmesi konusunda bilgilendirildi. KAZ ETİNİ YAYGINLAŞTIRMAK HEDEFLENİYOR Fatsa’da bir restoranın gıda mühendisi Hilal Doğrucu Dindar, kaz etini bölge halkıyla buluşturmak istediklerini ifade ederek, "Tarım teşkilatı ve Ordu Büyükşehir Belediyesi kaz üretimini yaygınlaştırma amacıyla çalışmalar yürütürken biz de Ordulu bir işletme olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. İşletme olarak kaz etinin halkımıza sunulması ve yaygınlaşması için üretimden sofraya uzanan süreçte aktif bir rol üstleniyoruz. Böylelikle hem ülke ekonomisine hem de çiftçimizin gelir kaynaklarının artmasına katkıda bulunmaktan mutluluk duyuyoruz" dedi. ÇOK YÖNLÜ KAZ ÜRETİMİ Kaz yetiştiriciliği; kuluçkalık yumurta, civciv, etlik kaz ve kaz tüyü satışıyla üreticilere ciddi gelir imkanı sağlıyor. Kaz eti ve ciğeri gastronomide, kaz tüyü ise tekstil sektöründe değerli bir ürün olarak öne çıkıyor. KAZ ETİ KARADENİZ SOFRALARINDA YERİNİ ALACAK Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Celal Tezcan, kaz etini Karadeniz mutfağına kazandırmayı hedeflediklerini belirtti. Tarım ve Hayvancılık Hizmetleri Dairesi Başkanı Ethem Gözkonan ise, "Büyükşehir Belediye Başkanımızın vizyonuyla her türlü hayvansal ve bitkisel üretimi Ordu'da daha da ileri noktalara taşımak istiyoruz" diye konuştu. Bu çalışmalar sayesinde kaz eti, Karadeniz mutfağında yeni bir lezzet olarak yerini almaya hazırlanıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.