TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Kazım Yılmaz

AGRONEWS - Kazım Yılmaz haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Kazım Yılmaz haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

“Kokarcadan en az hasarla kurtulabilmek için çalışıyoruz” Haber

“Kokarcadan en az hasarla kurtulabilmek için çalışıyoruz”

Samsun’un Çarşamba Ticaret Borsası(ÇTB) Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz, fındık ve diğer tarım ürünlerinde ciddi zararlara neden olan kahverengi kokarca zararlısından kurtulabilmek adına ciddi bir çalışma yürüttüklerini söyledi. ÇTB Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar’ı ziyaret etti. Başkan Yılmaz ziyarette, Belediye Başkanı Dündar’a, Çarşamba’nın tarım ürünlerinde ciddi kayıplara yol açan kahverengi kokarca zararlısının önlenmesine ilişkin yapılabilecek çalışmaları aktardı. Çarşamba’nın tarım ürünleri üretiminin dengesini korumak için başta tarımsal düzenlemeler ve önlemler alınması gerektiğinin altını çizen Yılmaz, “Çarşamba Ticaret Borsası olarak, Karadeniz Bölgesi’ni etkisi altına almaya başlayan ve en başta fındık meyvesini etkileyen kahverengi kokarca zararlısından en az hasarla kurtulabilmek adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlçemizde yetişen en önemli ürün olan fındığın ve tüm tarım ürünlerinin geleceğini korumak adına belediyemiz ile yapacağımız ortak çalışmalara hazırız” dedi. Konuşmasına, kokarca zararlısı için yürütülen biyolojik ve kimyasal mücadele yöntemlerinde gelinen son adımları aktararak devam eden Başkan Yılmaz, alınabilecek önlemleri Başkan Dündar’a aktardı. Çarşamba’nın tarım ürünlerinin istişare edildiği ziyarette Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, ilçenin tarımsal üretimi ve ticareti noktasında bu payın önemli bir oranının fındık ticareti olduğunu ifade ederek, ilçenin çiftçisinin mahsulünün ve değerli tarım arazilerinin korunması adına Ticaret Borsası ile birlikte çalışmaktan memnuniyet duyacaklarını ifade etti.

Murzioğlu ve Yılmaz, ’kokarca’ ve ’finansman’ sorunlarını görüştü Haber

Murzioğlu ve Yılmaz, ’kokarca’ ve ’finansman’ sorunlarını görüştü

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı Salih Zeki Murzioğlu ile Çarşamba Ticaret Borsası(ÇTB) Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz, fındıkta kokarca ile finansman problemlerini görüştü. Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ile TOBB Oda ve Borsalar Daire Başkanlığından Tahir Argüç ve Doğukan Toksoy, Çarşamba Ticaret Borsası’nı ziyaret etti. Çarşamba TB Yönetim Kurulu ve Meclis üyelerinin de bulunduğu ziyarette Başkan Murzioğlu, Samsun Oda ve Borsalar İstişare Toplantısı öncesinde Çarşamba Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz’ın görüşlerini alarak taleplerini dinledi. Kokarca ve finansman sorunları Karşılıklı istişarenin yapıldığı ziyarette Başkan Yılmaz, Başkan Murzioğlu’na fındıkta yaşanabilecek sorunları aktardı. Ziyarette Yılmaz ve Murzioğlu, Samsun ve Çarşamba’nın ticari hayatı ve ekonomik getirisi için büyük bir öneme sahip olan fındığın kokarca sorunu ile mücadelesini değerlendirerek tüm sorumlular tarafından çalışmalar yapılması gerektiğini ifade etti. Başkan Yılmaz, Başkan Murzioğlu’na bankalarda yaşanan finansman ve faiz oranları ile ilgili mevcut sorunları ileterek üyelerinin sıkıntılarını ve taleplerini aktardı. Ziyarete ÇTB Meclis Başkanı Hacı Toraman, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şevket Zeren, Yönetim Kurulu Üyesi Erol Akça, Genel Sekreter Yardımcısı Saliha Şen, Meclis Başkan Yardımcısı Murat Yaralı, Meclis Üyeleri Mehmet Çalışkan, Hüseyin Işık, İlhan Peker ve Kurucu Meclis Üyesi Nurettin Öztekin katıldı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Yılmaz, Başkan Murzioğlu, Argüç ve Toksoy’a teşekkürlerini iletti. Ziyaret anı takdiminin ardından sona erdi.

“Çarşamba ve Salıpazarı fındığı, bölgenin en katma değerli ürünü” Haber

“Çarşamba ve Salıpazarı fındığı, bölgenin en katma değerli ürünü”

Çarşamba Ticaret Borsası (ÇTB) Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz, Çarşamba ve Salıpazarı’nda üretilen fındığın bölgedeki katma değeri en yüksek olan ürün olduğunu söyledi. ÇTB Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz, yönetim ve meclis kurulu üyeleri, Salıpazarı Belediye Başkanı Refaettin Karaca’yı ziyaret etti. Karaca’ya gerçekleştirilen hayırlı olsun ziyaretinde Başkan Yılmaz, Çarşamba Ticaret Borsası’nın gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgi verdi. Çarşamba ve Salıpazarı’nda üretilen fındığın bölgeye en çok katma değer sağlayan ürünü olduğunu belirten Başkan Yılmaz, Belediye ile tarımsal işbirlikleri içerisinde çalışmalar yapmaktan memnuniyet duyacaklarını ifade etti. Çarşamba ve Salıpazarı ilçelerinin ortak gündem maddelerinin konu edildiği ziyarette Başkan Karaca, Samsun ekonomisinde Çarşamba’nın önemli rol aldığını vurgulayarak, Salıpazarı ve Çarşamba için yapılacak ekonomik yatırımların ovanın verimli arazilerini değerlendirmek için büyük bir fırsat oluşturacağını işaret etti. Belediye’nin yeni dönemde gerçekleştireceği etkinliklere borsa yönetimini de davet eden Karaca, Başkan Yılmaz’a yapılabilecek işbirliklerine her zaman açık olduklarını söyledi. Ziyarete, ayrıca Meclis Başkanı Hacı Toraman, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şevket Zeren, Yönetim Kurulu Üyesi Erol Akça, Genel Sekreter Sercan Yaşar, Meclis Üyeleri Hüseyin Işık ve Mehmet Çalışkan ve Kurucu Meclis Başkanı Nurettin Öztekin iştirak etti. Refaettin Karaca, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Çarşamba Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz ise, misafirperverliklerinden dolayı Karaca’ya teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.

"Fındık ticaretinin artırılması adına çalışmalarımız sürüyor" Haber

"Fındık ticaretinin artırılması adına çalışmalarımız sürüyor"

Çarşamba Ticaret Borsası(ÇTB) Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz, "Fındık ticaretinin artırılması, korunması ve geliştirilmesi adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi. ÇTB Başkanı Kazım Yılmaz, yönetim ve meclis kurulu üyeleri Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar’ı ziyaret etti. Yılmaz, Belediye Başkanı Dündar’a yapılan ziyarette yaptığı konuşmada, Çarşamba’nın seçimsiz bir dört yıl geçireceğini vurgulayarak, Çarşamba’yı daha da ileriye götürecek çalışmalar için başta tarımsal yatırım faaliyetlerinin artırılması gerektiğine dikkat çekti. Yılmaz, "Çarşamba Ticaret Borsası olarak, fındık ticaretinin artırılması, korunması ve geliştirilmesi adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlçemizin verimli tarım alanlarının değerini korumak ve artırmak adına belediyemiz ile yapacağımız ortak çalışmalara hazırız" diye konuştu. Çarşamba’nın gündem konularının ele alındığı ziyarette Başkan Dündar, Çarşamba’nın ticari hayattaki canlılığın önemli bir oranının fındık ticareti olduğunu ifade ederek borsa ile birlikte çalışmaktan memnuniyet duyacaklarını söyledi. Ziyarette Çarşamba Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz’a Meclis Başkanı Hacı Toraman, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Şevket Zeren ve Selim Yılmaz, Yönetim Kurulu Üyeleri Sezai Atsan ve Erol Akça, Genel Sekreter Sercan Yaşar, Meclis Başkan Yardımcısı Murat Yaralı, Meclis Üyeleri Hüseyin Işık ve Mehmet Çalışkan, Kurucu Meclis Başkanı Nurettin Öztekin ve Tescil Memuru Oğuzhan Kılınç eşlik etti. Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, ziyaretin ilerisi için atılacak güzel adımların bir başlangıcı olduğunu söyledi. Çarşamba Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz ise misafirperverliklerinden dolayı Dündar’a teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Fındıkta zirai don ile mücadele uyarısı Haber

Fındıkta zirai don ile mücadele uyarısı

Aksi durumda sarf ettikleri emek ve masrafların karşılığında yetersiz mahsul riski ile karşı karşıya kalabilirler" dedi. Tarım ürünlerini don olayından korumak için çok çeşitli yöntemler uygulandığını, tek bir yöntemle önlem alınabileceği gibi, gereken durumlarda birkaç yöntem birlikte uygulanarak don olayının zarar yapması önlenebileceğini vurgulayan Başkan Yılmaz, “Fındık, Karadeniz Bölgesi’nde stratejik konuma sahip en önemli üründür. Tüm bitkilerde olduğu gibi fındıkta da sıkça yaşanan yetişme ortamındaki sıcaklığın sıfır derecenin altına düşmesi ile don olayı meydana gelmektedir. Dona doğrudan etki eden ve son dönemlerde mevsim normallerinin üzerinde yaşanan hava durumları üreticiyi ve tüccarı tedirgin etmektedir” diye konuştu. “Zirai don, 2024 mahsulünü etkileyebilir” Samsun’da 2014 yılı Mart ayında meydana gelen zirai donun, fındıkta büyük oranda ürün kayıpları meydana getirdiğinin altını çizen Başkan Yılmaz, “Maalesef dünyamızda yaşanan iklim değişiklikleri nedeniyle kış aylarında son yıllarda sıcaklıklar yüksek seyretmektedir. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden bu sıcaklıklar fındıkta da bitkinin erken uyanmasına neden olmaktadır. Erken uyanan bitki ise soğuklara karşı hassas hale gelmekte ve ilkbaharda meydana gelebilecek olan donlardan büyük oranda zarar görmektedir. Üreticilerimiz ilkbaharda yaşanabilecek don olaylarına karşı bahçelerini gözlemleyerek ve iklim verilerini de dikkate alarak tedbirlerini almalıdır. Aksi durumda sarf ettikleri emek ve masrafların karşılığında yetersiz mahsul riski ile karşı karşıya kalabilirler. Ciddi bir don ile karşı karşıya kalındığında bu durum 2024 mahsulünü etkileyecek ve fındık sektörü açısından da olumsuz sonuçlar doğuracaktır” şeklinde konuştu. "Bahçelerde uygulanacak yöntemler don riskini azaltır" Fındık bahçelerini zirai dondan korumak için uygulanacak yöntemlerin don riskini büyük ölçüde azaltabileceğini ifade eden Yılmaz, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, don zararından tamamen koruyan ve ruhsatı verilen herhangi bir ürün bulunmadığının altını dikkatle çizdi. Yılmaz, “Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz ve Çarşamba İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüz, üreticiyi zirai don zararından korumak için, bahçelerde alınabilecek tüm önlemleri üreticilerimize aktarmaya devam etmektedir. Üreticilerimiz bahçelerini don riskine karşı korumak adına Tarım ve Orman Müdürlüklerinin açıklamalarını ve önerilerini takip etmelidir” ifadelerini kullandı.

“Fındık fiyatının dengesizliği üreticimizi zarara uğratacaktır” Haber

“Fındık fiyatının dengesizliği üreticimizi zarara uğratacaktır”

Fındık piyasasına etki edecek tüm olumsuzluklar için çok dikkatli olunmalı” dedi. 2023 yılı fındık sezonunu ve fındıktaki fiyat düşüşlerini değerlendiren Çarşamba Ticaret Borsası Başkanı Kazım Yılmaz, fındık piyasasının olası tüm söylemler için tedirgin bir atmosferde olduğunu, beklenmedik dalgalanmalar yaşamamak için ise çok dikkatli adımlar atılması gerektiğini vurgulayarak, “2023 yılı fındık camiamız için hayli zorlu bir sezon olma yolunda devam etmektedir. Yıl başında çeşitli kuruluşlarca yapılan rekolte tahmininden uzak bir sezon geçirmekteyiz. Halbuki temennimiz sezonun bol ve bereketli, fiyatın da yüksek olması yönündeydi. Fiyatların belli bir denge içerisinde gitmediğini görüyoruz. Bu dengesizlik fındık camiasının tüm kesimlerini olumsuz etkilemektedir. Özellikle bu yıl kahverengi kokarca böceğinin vermiş olduğu zarar neticesinde çürük fındık sayısında ciddi manada artış yaşanmaktadır. Çürük fındık sayısında yaşanan bu artış sebebiyle üyelerimiz satışlarında problem yaşamaktadırlar. Bu durum fındık fiyatında düşüşe neden olmaktadır” ifadelerine yer verdi. Fındıkta atılacak adımların iyi hesaplanması gerek Kahverengi kokarca ile mücadelede acil bir eylem çağrısı oluşturulduğunu aktaran Başkan Yılmaz, zararlılardan etkilenen 2023 sezonundan önemli dersler çıkarılması gerektiğini aktararak, sorunların çözümünün ortak paydada buluşularak sağlanabileceğini ifade etti. Başkan Yılmaz, “Camiamız, bahse konu bu sorunların çözümü ve gelecek yıl tekrarının yaşanmaması için tüm kurumlarla beraber çalışmaktadır. Zira sorunların çözümü ancak birlikte mücadele ile mümkün. Şu günlerde Toprak Mahsulleri Ofis’inin kabuklu fındık satışı yapacağı yönünde kamuoyunda bir görüş var. Bu görüş zaten düşüş eğilimde olan fındık fiyatları olumsuz etkilemektedir. Toprak Mahsulleri Ofisi, çiftçinin, tüccarın ve camiamızın teminatı olan bir kurumdur. Dolayısıyla yapılması olası kabuklu fındık satışının tarihinin ve satış rakamının çok iyi irdelenerek ve hesap edilerek camiamıza zarar vermeden yapılması çok önemlidir. Bu sürecin Toprak Mahsulleri Ofisince hassasiyetle yürütüleceğinden şüphemiz yoktur. TMO tarafından bu konu hakkında kamuoyuna açıklama yapılmasının kıymetli olduğunu düşünmekteyiz” diye konuştu.

“Samsun, Karadeniz’in en değerli tarım arazilerine sahip” Haber

“Samsun, Karadeniz’in en değerli tarım arazilerine sahip”

Çarşamba Ticaret Borsası (ÇTB) Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz, Samsun ve Çarşamba’nın, Karadeniz Bölgesi’nin en değerli tarım arazilerine sahip olduğunu belirterek, “Bu değere sahip çıkmak adına tüm üreticilerimizi destekliyor, bölgemizin ekonomisine destek olacak tüm adımları takip ediyoruz” dedi. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörü Yusuf Özbey, TKDK İletişim uzmanları Gülay Kural ve Serhat Taş, Çarşamba Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz’ı makamında ziyaret ederek Samsun’da gerçekleştirilecek destekler hakkında görüş alışverişinde bulundu. Samsun ve Çarşamba’da üretilen tarım ürünleri ve üreticiler için belirlenecek yol haritalarına ilişkin Özbey ile istişarelerde bulunan Başkan Yılmaz, “Samsun ve Çarşamba, Karadeniz Bölgesi’nin en değerli tarım arazilerine sahiptir. Bu değere sahip çıkmak adına Ticaret Borsası olarak tüm üreticilerimizi destekliyor, bölgemizin ekonomisine destek olacak tüm adımları takip ediyor, üyelerimizi ve tarımla ilgilenen, geçimini tarımdan sağlayan tüm vatandaşlarımızı bilgilendiriyoruz” ifadelerine yer vererek, Özbey’e tüm çağrı ve destekleri üreticiler ile buluşturmaya her zaman açık olduklarını aktardı. “Kurumumuz sayesinde binlerce kişiye istihdam sağladık” TKDK Samsun İl Koordinatörü Özbey, Samsun’da önceki yıllarda bin küsur projeyi hibe destekleri kapsamında tamamladıklarını belirtti. Samsun bölgesi adına önemli projelere imza atıldığını ifade eden Özbey, “Kurumumuz sayesinde binlerce kişiye istihdam sağladık. Gerçekleştirdiğimiz projeler kapsamında devlet desteğini üretici ve yatırımcılarımızla buluşturduk, buluşturmaya devam ediyoruz” diye konuştu. Samsun ve Çarşamba’nın tarımsal faaliyetleri ve yatırımlarının gündeme alındığı ziyarete Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Servet Zeren, Genel Sekreter Sercan Yaşar, Meclis Üyesi Hüseyin Işık ve Kurucu Meclis Üyesi Nurettin Öztekin iştirak etti. Başkan Yılmaz TKDK İl Koordinatörlüğü görevinde birinci yılını tamamlayan Özbey’i tebrik ederek görevinde başarılar diledi. Başkan Yılmaz, Özbey, Kural ve Taş’a nezaket ziyaretlerinden ötürü teşekkür etti.

Bakan Muş: "Bu verimli topraklarımızın değerini bilmemiz gerekiyor” Haber

Bakan Muş: "Bu verimli topraklarımızın değerini bilmemiz gerekiyor”

Mehmet Muş ve AK Parti heyeti Çarşamba Ticaret Borsası’na (ÇTB) ziyaret gerçekleştirdi. Bakan Muş, Çarşamba Ovası’nın önemine dikkat çekerek, "Bu verimli topraklarımızın değerini çok daha iyi bilmemiz gerekiyor” dedi. 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği Seçimleri için Samsun’un Çarşamba ilçesinde bir dizi programa katılan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Çarşamba Ticaret Borsası’nda yaptığı konuşmada, Çarşamba’nın ve Çarşamba Ovası’nın tarım için önemine değinerek ilçeye yatırım davetinde bulundu. Bakan Muş, “Çarşamba yüzyıllardır tarımın kalbi olmuştur. Fındık üretimi ile ülkemizi dünya pazarında rakiplerinin bir adım ilerisine atmıştır. Bu verimli topraklarımızın değerini çok daha iyi bilmemiz gerekiyor” diye konuştu. Çarşamba Ticaret Borsası Başkanı Kazım Yılmaz ve Meclis Başkanı Hacı Toraman ile ÇTB Yönetim Kurulu ve Meclis Üyelerinin hazır bulunduğu ziyarete Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, AK Parti İlçe Başkanı Taner Özden, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Sonkaya ve AK Parti Samsun İl ve Çarşamba İlçe Teşkilat üyeleri katıldı. Başkan Yılmaz, ÇTB’yi ziyaret eden Bakan Muş’a borsanın yürüttüğü çalışmalar ile Çarşamba’da gerçekleşen ihracat ve yatırım faaliyetleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu. "Çarşamba üretim gücüne güç katacak" 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği Seçimleri için Samsun’da bir dizi programa katılan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, ziyarette, bir önceki gün Samsun’da bir otelde düzenlenen “Samsun İli Yatırım ve İhracat Zirvesi”nde Başkan Kazım Yılmaz ile Çarşamba’da yapılacak ticari yatırımlar hakkında değerlendirmelerde bulunduklarını ve buna istinaden Çarşamba’nın üretim gücüne güç katacak projelere açık olduklarını ifade etti. Muş, “Tarımın kalbi olan ilçemiz gerek tarım ürünleri gerekse yüksek fındık üretimiyle Samsun ve Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlamaktadır. Gerçekleşecek projelerle daha da yüksek konuma gelecek ve yakın bir zamanda organize sanayi bölgesinin de kurulduğu ilçemize yatırımların artmasını bekliyoruz” ifadelerine yer verdi. Akabinde Bakan Muş, Başkan Yılmaz’dan ilçede faaliyet gösteren fındık fabrikaları hakkında bilgiler aldı. Gerçekleşen ziyarette, ilçenin tarımsal öneminin ve mevcut konumunun altını çizen Başkan Yılmaz, “Çarşamba’nın sahip olduğu tarım arazilerinin değerini bilmek, yüzyıllardır ekilip biçilen topraklara sahip çıkmak demektir. Artan ticaret hacmi ve değerlenen arazilerimiz ile birlikte ilimize, ilçemize, milletimize ve borsa üyelerimize daha iyi hizmetler vermeye ve ilçemize ekonomik açıdan katkı sağlamaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu. Başkan Yılmaz, ziyaretten duydukları memnuniyeti belirterek, Bakan Mehmet Muş’a çalışmalarında kolaylıklar diledi ve ziyaretleri için teşekkür ederek hediye takdiminde bulundu. Bakan Muş ise Başkan Yılmaz ve Borsa Meclisine misafirperverliklerinden dolayı teşekkür etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.