TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Kırmızı Et Üretimi

AGRONEWS - Kırmızı Et Üretimi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Kırmızı Et Üretimi haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Kayseri’de Ramazan Boyunca Gıda Ürünlerine Zam Yok Haber

Kayseri’de Ramazan Boyunca Gıda Ürünlerine Zam Yok

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, Ramazan ayında vatandaşların temel gıda ürünlerine uygun fiyatlarla ulaşabilmesi için fiyatların artırılmayacağını ve yüzlerce üründe indirim yapılacağını açıkladı. “Ramazan Boyunca Zam Yok, Bereket Çok” Gülsoy, Yumurta Üreticileri Merkez Birliği (YUM-BİR), Kırmızı Et Üreticileri Birliği, Kayseri Perakendeciler Derneği ve Fırıncılar Odası temsilcileriyle düzenlediği basın toplantısında, Ramazan ayı boyunca yerel ve zincir marketlerde temel gıda ürünlerinde kampanya ve indirimler yapılacağını belirtti. "Fırsatçılara göz açtırmayacağız" diyen Gülsoy, şehirdeki dayanışma ve birlik ruhunu güçlendirmek için fiyat istikrarının sağlanacağını ifade etti. Yerel Üreticiler ve Marketlerden Fedakârlık Gülsoy, kırmızı et üreticileri, yerel market zincirleri ve üreticilerin fiyat artışı yapmadan vatandaşlara en uygun fiyattan ürün sağlayacağını belirterek şunları söyledi: “Fırsatçılığa karşı net bir duruş sergileyeceğiz. Halkımız için yüzlerce üründe indirim yapılacak ve bu indirimler marketlerde duyurulacak. En iyi denetçi bilinçli tüketicidir. Uygun ürünü de uygun fiyatı da mutlaka bilir.” Ramazan Pidesi 30 TL Fırıncılar Odası Başkanı Mustafa Aslan ise, Kayseri’de Ramazan pidesi fiyatlarını açıkladı: 360 gram sade pide: 18 TL Yumurtalı pide: 30 TL Susamlı pide: 25 TL Aslan, Türkiye genelinde 250 gram pidenin 20 TL olarak belirlendiğini ancak Kayseri’de 360 gram pidenin 18 TL’ye satılacağını duyurdu.

İthal büyükbaş, et fiyatlarını dengede tutuyor Haber

İthal büyükbaş, et fiyatlarını dengede tutuyor

Ancak gelen hayvanların üzerinde bulunan pislikler nedeniyle hayvan başına 5 bin lira fazla para ödüyoruz" dedi. Eskişehir’in Alpu ilçesinde büyükbaş hayvan üreticisi Baran Türkmen, satın aldığı ithal büyükbaş hayvanlar için konuştu. İthal büyükbaşların ülkede vatandaşın et alımına büyük kolaylık sağladığına değinen Türkmen, Uruguay’dan gelen hayvanların her birinin üzerinde 15 ile 25 kilogram arasında pislik hakkında konuştu. Hayvanların üzerine bulunan pisliğin 4 bin ile 5 bin lira arasında kendilerini zarara uğrattığına değinen üretici, bu durumun kendilerine fazladan maliyet olarak döndüğünü belirtti. “Her hayvanın üzerinde yaklaşık 15 ile 25 kilo arasında pislik var” Konuyla ilgili konuşan büyükbaş üretici Baran Türkmen, “İthal hayvan konusunda biz bir sıkıntı çekmiyoruz, ithal hayvanlar bize çiftliğimizde uyumu ve şartlar olarak yani mesela iklimsel şartlar olarak gayet uyumlular. Ama bu sefer ki ithalattan şu konuda rahatsızız; her hayvanın üzerinde yaklaşık 15 ile 25 kilo arasında pislik var. Biz her gelen hayvanı kilo bazında aldığımız için bir hayvanda ortalama 4 buçuk 5 bin lira arasında fazla para ödüyoruz. Yani biz her hayvandan 4-5 bin TL zarar ederek eksiden başlamış oluyoruz. Tabii çoğunun gözünde belli sıkıntılar vardı ama onları biz kendi tedavilerimiz ile hallettik. Hayvanın yeme içmesini de sağlık problemi yok” dedi. “Piyasaya kesinlikle yarar sağlar” İthal hayvanların avantajlı olduğuna değinen Türkmen, “İthal hayvanın avantajı ırk olarak daha hızlı kilo almaya münasip bir hayvan yani gelişmiş ve maliyeti biraz daha ucuz bizde hayvan. Türkiye’ye bu hayvanları ithalat etmekte maalesef ki artık biz mecburuz. Piyasaya kesinlikle yarar sağlar vatandaşın et alabilmesini sağlıyor. Bunlar Uruguay’dan geldi ve Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden geliyor.”

Erzurum ETB yıllık 2 bin ton kırmızı et üretiyor Haber

Erzurum ETB yıllık 2 bin ton kırmızı et üretiyor

Erzurum Et Kombinasında yıllık ortalama bin 650 ton şarküteri ve 2 bin ton kırmızı et üretimi gerçekleştiriyor ve Erzurum Kombinasında toplamda 25 değişik şarküteri ürün üretiliyor. Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Et ve Süt Kurumuna bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaret kapsamında Et ve Süt Kurumu Erzurum Kombinasında incelemelerde bulunan Vali Mustafa Çiftçi, Kombina Müdürü Veteriner Hekim İsmail Atasever’den kurumun çalışmaları hakkında bir brifing aldı. Brifing kapsamında: Erzurum Et Kombinasında yıllık ortalama 1650 ton şarküteri ve 2 bin ton kırmızı et üretimi gerçekleştirildiği ve Erzurum Kombinasında toplamda 25 değişik şarküteri ürünü üretildiği, bu ürünlerden altın madalyalı Türk Sucuğu ve Türk Patent Enstitüsü patentli marka tescilli, 0 koyun ve kuzu etinden özel baharat karışımı ile üretilen, ismini verimli Pasinler Ovası’ndan alan "Pasin Izgara Köfte"nin halkımızın beğenisini kazandığı bilgilerine yer verildi. Et ve Süt Kurumu Erzurum Kombinası, 1953 yılında Türkiye’de kurulan ilk kombina olma özelliğini taşıyor. Kuruluş amacına uygun olarak, üreticiden aldığı kasaplık hayvanları modern teknolojilere sahip üretim tesislerinde işleyip çiftlikten sofralarımıza ulaştırıyor. Bölge besiciliğini de teşvik eden bir anlayışla bölge halkının tüketim alışkanlıkları ve tercihleri doğrultusunda hizmet veren kombinada ürün çeşitlemesi yapılıyor. Üretilen kıyma, kuşbaşı, biftek, pirzola vb. et ürünleri ile sucuk, sosis, salam, kavurma, köfte vb. şarküteri ürünleri; toptan ve perakende olarak ucuz, kaliteli, sağlıklı ve güvenli bir şekilde vatandaşa sunuluyor. Vali Çiftçi’ye Et Süt Kurumu Erzurum Kombinası ziyaretinde Vali Yardımcısı Lokman Düzgün, İl Tarım ve Orman Müdürü Alparslan Kenger eşlik etti.

Malatya’da büyükbaş kurbanlık fiyatları açıklandı Haber

Malatya’da büyükbaş kurbanlık fiyatları açıklandı

Buna göre birinci sınıf tosun canlı kilogram fiyatı 250 TL olurken birinci kalite ineğin canlı kilogram fiyatı ise 220 TL olarak belirlendi. 16 Haziran’da başlayacak olan Kurban Bayramı öncesinde kesilecek kurbanlık fiyatları da belirlendi. Malatya’da 2024 yılı kurbanlık büyükbaşlarda birinci sınıf tosunda canlı kilogram fiyatı 250 TL olurken, randımanı yüzde 50 ve daha düşük tosunda ise canlı kilogram fiyatı 240 TL oldu. Yine birinci sınıf düve de canlı kilogram fiyatı 230 TL, birinci kalite inekte ise canlı kilogram fiyatı 220 TL olarak belirlendi. Bu yılki kurbanlık fiyatlarla ilgili açıklamalarda bulunan Malatya Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Taneli, “Açıkladığımız fiyatlar neticesinde kurban alacak vatandaşlarımız ve üreticilerimiz aşağı yukarı bir fiyat bilgisine sahip olabilirler” dedi. Kurbanlık fiyatlarının karkas ete göre biraz farklı satıldığını ve her hayvanın kurban olamayacağını da ifade eden Taneli, “Sebebi ise kurbanlık hayvanın kör, topal, herhangi bir uzvunun eksik olmaması ve benzeri en az iki yaşını doldurmuş olması gerekmektedir. Daha özenle bakılan hayvanlar kurban edildiği için fiyatlar biraz farklı olabilmektedir. Üreticilerimiz için kazançlı, hayırlı bir bayram olmasını diliyorum. Kurban kesecek vatandaşlarımızın kurbanlarının Allah tarafından kabul olunmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi. Kurban ibadetini yerine getirecek vatandaşlara da uyarılarda bulunan Başkan Taneli, “Kurban kesecek vatandaşlarımızın damızlık hayvanı ve damızlık vasfını yitirmeyen hayvanların kesilmemesine dikkat etmelerini istiyoruz. Özellikle buzağı getiren, süt üretimi yapan damızlık hayvanlarımızın muhakkak kesime gitmemesi gerekiyor. Buna hem üretici dikkat etmeli hem de kurban kesen insanların damızlık hayvanı kesmemesi gerekiyor. Şu anda biz yurt dışından ithal ediyoruz. Her damızlık hayvanımız olmadığı takdirde biz Avrupa’nın, Amerika’nın işte dünyadaki bütün ithal ettiğimiz ülkelerin çiftçilerini, üreticilerini zengin ediyoruz bir nevi. Hep birlikte damızlık hayvanların kesilmemesi için dikkat etmemiz gerekiyor. Bu gerçekten bu milli bir soru. Kesinlikle dişi hayvanların, damızlık vasfını yitirmeyen hayvanların kurban kesilmemesi lazım” şeklinde konuştu. Bu yılki büyükbaş hayvan kesim fiyatlarına değinen Kasaplar Odası Başkanı Yusuf Güçer ise bu yıl bazı illerde fiyatların 8 ila 10 bin TL aralığında olduğunu belirterek, “Tabii biz de Malatya’mızın geçirmiş olduğu bu afetlerin bu sıkıntıdan dolayı 8 bin lira diye düşünüyoruz. Tabii bu 8 bin lira boğazlayıp, 7 pay edip kurban sahibine teslim etmek şeklinde olacak. Küçükbaşı da 700-800 TL arası bir kesim fiyatı belirledik” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.