TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Kırmızı Et Üretimi

AGRONEWS - Kırmızı Et Üretimi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Kırmızı Et Üretimi haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

İthal büyükbaş, et fiyatlarını dengede tutuyor Haber

İthal büyükbaş, et fiyatlarını dengede tutuyor

Ancak gelen hayvanların üzerinde bulunan pislikler nedeniyle hayvan başına 5 bin lira fazla para ödüyoruz" dedi. Eskişehir’in Alpu ilçesinde büyükbaş hayvan üreticisi Baran Türkmen, satın aldığı ithal büyükbaş hayvanlar için konuştu. İthal büyükbaşların ülkede vatandaşın et alımına büyük kolaylık sağladığına değinen Türkmen, Uruguay’dan gelen hayvanların her birinin üzerinde 15 ile 25 kilogram arasında pislik hakkında konuştu. Hayvanların üzerine bulunan pisliğin 4 bin ile 5 bin lira arasında kendilerini zarara uğrattığına değinen üretici, bu durumun kendilerine fazladan maliyet olarak döndüğünü belirtti. “Her hayvanın üzerinde yaklaşık 15 ile 25 kilo arasında pislik var” Konuyla ilgili konuşan büyükbaş üretici Baran Türkmen, “İthal hayvan konusunda biz bir sıkıntı çekmiyoruz, ithal hayvanlar bize çiftliğimizde uyumu ve şartlar olarak yani mesela iklimsel şartlar olarak gayet uyumlular. Ama bu sefer ki ithalattan şu konuda rahatsızız; her hayvanın üzerinde yaklaşık 15 ile 25 kilo arasında pislik var. Biz her gelen hayvanı kilo bazında aldığımız için bir hayvanda ortalama 4 buçuk 5 bin lira arasında fazla para ödüyoruz. Yani biz her hayvandan 4-5 bin TL zarar ederek eksiden başlamış oluyoruz. Tabii çoğunun gözünde belli sıkıntılar vardı ama onları biz kendi tedavilerimiz ile hallettik. Hayvanın yeme içmesini de sağlık problemi yok” dedi. “Piyasaya kesinlikle yarar sağlar” İthal hayvanların avantajlı olduğuna değinen Türkmen, “İthal hayvanın avantajı ırk olarak daha hızlı kilo almaya münasip bir hayvan yani gelişmiş ve maliyeti biraz daha ucuz bizde hayvan. Türkiye’ye bu hayvanları ithalat etmekte maalesef ki artık biz mecburuz. Piyasaya kesinlikle yarar sağlar vatandaşın et alabilmesini sağlıyor. Bunlar Uruguay’dan geldi ve Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden geliyor.”

Erzurum ETB yıllık 2 bin ton kırmızı et üretiyor Haber

Erzurum ETB yıllık 2 bin ton kırmızı et üretiyor

Erzurum Et Kombinasında yıllık ortalama bin 650 ton şarküteri ve 2 bin ton kırmızı et üretimi gerçekleştiriyor ve Erzurum Kombinasında toplamda 25 değişik şarküteri ürün üretiliyor. Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Et ve Süt Kurumuna bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaret kapsamında Et ve Süt Kurumu Erzurum Kombinasında incelemelerde bulunan Vali Mustafa Çiftçi, Kombina Müdürü Veteriner Hekim İsmail Atasever’den kurumun çalışmaları hakkında bir brifing aldı. Brifing kapsamında: Erzurum Et Kombinasında yıllık ortalama 1650 ton şarküteri ve 2 bin ton kırmızı et üretimi gerçekleştirildiği ve Erzurum Kombinasında toplamda 25 değişik şarküteri ürünü üretildiği, bu ürünlerden altın madalyalı Türk Sucuğu ve Türk Patent Enstitüsü patentli marka tescilli, 0 koyun ve kuzu etinden özel baharat karışımı ile üretilen, ismini verimli Pasinler Ovası’ndan alan "Pasin Izgara Köfte"nin halkımızın beğenisini kazandığı bilgilerine yer verildi. Et ve Süt Kurumu Erzurum Kombinası, 1953 yılında Türkiye’de kurulan ilk kombina olma özelliğini taşıyor. Kuruluş amacına uygun olarak, üreticiden aldığı kasaplık hayvanları modern teknolojilere sahip üretim tesislerinde işleyip çiftlikten sofralarımıza ulaştırıyor. Bölge besiciliğini de teşvik eden bir anlayışla bölge halkının tüketim alışkanlıkları ve tercihleri doğrultusunda hizmet veren kombinada ürün çeşitlemesi yapılıyor. Üretilen kıyma, kuşbaşı, biftek, pirzola vb. et ürünleri ile sucuk, sosis, salam, kavurma, köfte vb. şarküteri ürünleri; toptan ve perakende olarak ucuz, kaliteli, sağlıklı ve güvenli bir şekilde vatandaşa sunuluyor. Vali Çiftçi’ye Et Süt Kurumu Erzurum Kombinası ziyaretinde Vali Yardımcısı Lokman Düzgün, İl Tarım ve Orman Müdürü Alparslan Kenger eşlik etti.

Malatya’da büyükbaş kurbanlık fiyatları açıklandı Haber

Malatya’da büyükbaş kurbanlık fiyatları açıklandı

Buna göre birinci sınıf tosun canlı kilogram fiyatı 250 TL olurken birinci kalite ineğin canlı kilogram fiyatı ise 220 TL olarak belirlendi. 16 Haziran’da başlayacak olan Kurban Bayramı öncesinde kesilecek kurbanlık fiyatları da belirlendi. Malatya’da 2024 yılı kurbanlık büyükbaşlarda birinci sınıf tosunda canlı kilogram fiyatı 250 TL olurken, randımanı yüzde 50 ve daha düşük tosunda ise canlı kilogram fiyatı 240 TL oldu. Yine birinci sınıf düve de canlı kilogram fiyatı 230 TL, birinci kalite inekte ise canlı kilogram fiyatı 220 TL olarak belirlendi. Bu yılki kurbanlık fiyatlarla ilgili açıklamalarda bulunan Malatya Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Taneli, “Açıkladığımız fiyatlar neticesinde kurban alacak vatandaşlarımız ve üreticilerimiz aşağı yukarı bir fiyat bilgisine sahip olabilirler” dedi. Kurbanlık fiyatlarının karkas ete göre biraz farklı satıldığını ve her hayvanın kurban olamayacağını da ifade eden Taneli, “Sebebi ise kurbanlık hayvanın kör, topal, herhangi bir uzvunun eksik olmaması ve benzeri en az iki yaşını doldurmuş olması gerekmektedir. Daha özenle bakılan hayvanlar kurban edildiği için fiyatlar biraz farklı olabilmektedir. Üreticilerimiz için kazançlı, hayırlı bir bayram olmasını diliyorum. Kurban kesecek vatandaşlarımızın kurbanlarının Allah tarafından kabul olunmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi. Kurban ibadetini yerine getirecek vatandaşlara da uyarılarda bulunan Başkan Taneli, “Kurban kesecek vatandaşlarımızın damızlık hayvanı ve damızlık vasfını yitirmeyen hayvanların kesilmemesine dikkat etmelerini istiyoruz. Özellikle buzağı getiren, süt üretimi yapan damızlık hayvanlarımızın muhakkak kesime gitmemesi gerekiyor. Buna hem üretici dikkat etmeli hem de kurban kesen insanların damızlık hayvanı kesmemesi gerekiyor. Şu anda biz yurt dışından ithal ediyoruz. Her damızlık hayvanımız olmadığı takdirde biz Avrupa’nın, Amerika’nın işte dünyadaki bütün ithal ettiğimiz ülkelerin çiftçilerini, üreticilerini zengin ediyoruz bir nevi. Hep birlikte damızlık hayvanların kesilmemesi için dikkat etmemiz gerekiyor. Bu gerçekten bu milli bir soru. Kesinlikle dişi hayvanların, damızlık vasfını yitirmeyen hayvanların kurban kesilmemesi lazım” şeklinde konuştu. Bu yılki büyükbaş hayvan kesim fiyatlarına değinen Kasaplar Odası Başkanı Yusuf Güçer ise bu yıl bazı illerde fiyatların 8 ila 10 bin TL aralığında olduğunu belirterek, “Tabii biz de Malatya’mızın geçirmiş olduğu bu afetlerin bu sıkıntıdan dolayı 8 bin lira diye düşünüyoruz. Tabii bu 8 bin lira boğazlayıp, 7 pay edip kurban sahibine teslim etmek şeklinde olacak. Küçükbaşı da 700-800 TL arası bir kesim fiyatı belirledik” dedi.

Türkiye en fazla döner ve köfte seviyor Haber

Türkiye en fazla döner ve köfte seviyor

Yeme alışkanlıklarının öne çıktığı araştırmanın sonuçlarına göre, yeme-içme sektöründe en fazla kredi kartı harcaması döner ve köfte restoranlarında yapıldı. Türkiye’nin 2023’te yemek tercihlerini ortaya çıkaran GÖSAŞ araştırmasına göre, yıl boyunca kredi kartlarıyla en fazla döner ve köfte restoranlarında harcama yapılırken; sıralamayı kebap, pide, burger restoranları takip etti. Tekirdağ’ın tercihi köfte yerine döner oldu Tekirdağ başta olmak üzere, Çanakkale, İzmir, Antalya, Karaman, Şanlıurfa, Gaziantep, Mardin, Şırnak, Hakkari, Rize, Trabzon, Ordu, Sinop, Ankara gibi şehirlerle Türkiye’nin yedi bölgesinde Garanti BBVA kart kullanıcıları döner restoranlarına rağbet gösterdi. Tekirdağ ve Çanakkale dışında Marmara Bölgesi köfteyi seçerek bu gruptan ayrı konumlandı. Sadece Tunceli kebap yemeği tercih ederken; Bolu, Afyonkarahisar, Zonguldak, Amasya, Uşak, Aydın ve Bayburt pideyi tercih etti. Mersin ise tantunide öne çıkarak yerel yemeğinden vazgeçmedi. Ege ve Karadeniz’de pide ilk tercih oldu Yemek çeşitleri bakımından Türkiye ortalamasının üstünde olan şehirlerdeyse İstanbul, Kocaeli, Antalya burger restoranlarını seçerken, Ege ve Karadeniz illerinde pide restoranları tercih sıralamasında en üst seviyeye yerleşti. İç ve Doğu Anadolu’da döner / kebap sofralarda yerini alırken, Güneydoğu’da lahmacun diğer şehir ve bölgelere göre daha fazla tercih edildi. Eve en fazla sipariş veren Edirne oldu Garanti BBVA kartlarından yapılan işlemlerle eve en fazla oranda sipariş veren Edirne ve İzmir oldu. İstanbul üçüncü sıradan araştırmaya girerken listede Kırklareli, Çanakkale, Tekirdağ, Denizli yüksek oranda eve sipariş veren iller olarak dikkat çekti.

Haber

"Dondurma ve büyükbaş hayvan et üretim tesisimizi planlıyoruz”

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, "2024 yılı içerisinde de dondurma ve büyükbaş hayvan et üretim tesisimizi hayata geçirmeyi planlıyoruz. Yaz sıcaklarının etkisini Ziraat Fakültemizin ürettiği sağlıklı ve güvenli dondurmalarla bir nebze hafifletebiliriz diye düşünüyorum. Özellikle çocuklarımız için bu habere çok sevindim diyebilirim” dedi. Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi çiftliğinde ve seralarında üretilen ürünlerin satışının yapıldığı satış mağazası yeni yerine taşındı. Kurdele kesimi ile gerçekleştirilen açılışın ardından Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Burak Karacaören’in bas gitar konseriyle kokteyl gerçekleştirildi. “Yerel üretimi desteklemek adına önemli bir adım” Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, "Bu yeni satış noktası, Ziraat Fakültemizin akademisyenlerinin, çalışanlarının ve öğrencilerinin emeğiyle üretilen sağlıklı ve taze ürünlerin, siz değerli öğrencilerimiz ve personelimiz için daha erişilebilir hale getirilmesi amacıyla açılmıştır. Burada, Ziraat Fakültemizin özenle yetiştirdiği meyve, sebze, süt ürünleri ve daha birçok sağlıklı alternatifi bulabileceksiniz. Ancak bu sadece bir satış yeri değil, aynı zamanda Ziraat Fakültemizin ürünlerinin tanıtımı ve desteklenmesi için bir platformdur. Bu noktada, hem sağlıklı bir yaşam tarzını teşvik etmek hem de yerel üretimi desteklemek adına önemli bir adım atmış bulunuyoruz" dedi. “Et ve dondurma üretimi de planlanıyor” Rektör Özkan, "2024 yılı içerisinde de dondurma ve büyükbaş hayvan et üretim tesisimizi hayata geçirmeyi planlıyoruz. Yaz sıcaklarının etkisini Ziraat Fakültemizin ürettiği sağlıklı ve güvenli dondurmalarla bir nebze hafifletebiliriz diye düşünüyorum. Özellikle çocuklarımız için bu habere çok sevindim diyebilirim. Et üretim tesisi de büyük bir proje. Hayata geçirdiğimiz takdirde şu an için 90 çeşit ürün yelpazesine sahip olan satış ofisimiz sizlere çok daha fazla sağlıklı ürün sunabilecek. Böylece hem sizler hem de üniversitemiz kazanacak. Bu projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen Ziraat Fakültesi Dekanlığımıza, akademisyenlerimize, personelimize ve öğrencilerimize teşekkür etmek istiyorum" şeklinde konuştu. Günlük binin üzerinde tüketiciye ulaşıyor Kokteyl sonrası konuşan Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Erkan, "Üniversitelerin en temel görevleri arasında eğitim, öğretim ve araştırma yanında toplumsal katkı da yer almaktadır. Biz bu fikirde burada ürettiğimiz ürünleri Antalyalı tüketicilerle buluşturuyoruz. Özellikle Ziraat Fakültesi ürünü olduğu için büyük bir güven duyulduğundan dolayı şu anda günlük bin kişiye yakın müşteri potansiyeline ulaşmış durumdayız. Amacımız daha fazla üretim yaparak bu sayıyı daha fazla artırabilmek" dedi. “Milli tarımımız bizim türkülerimiz gibi çok değerli” Türk Halk Müziği Sanatçısı Sümer Ezgü de, "Mustafa hocamız beni davet etti, ben severek geldim çünkü tarıma çok değer veriyorum. Milli tarımımız bizim türkülerimiz gibi çok değerli. Mücevher kutusu içerisinde getirdim. Trabzon’dan Fatih Çolak isminde bir arkadaşımız özveriyle ata tohumları üretiyor. Türkiye’nin her yerine gönderiyor, bana emanet etti bunu. İçinde 18 tane farklı ata tohumu var. Herkes kendi bölgesinde bu tohumları dikerse bölgeye daha fazla katkısı olur diye düşünüyoruz. Bunu Sayın Rektörümüze ben emanet ediyorum. Ziraat Fakültemizde çok güzel ürünler verecektir bununla birlikte" şeklinde konuştu. “Ata tohumları hem üniversitemiz hem Türkiye için çok kıymetli” Ata tohumları için teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, "Sümer Ezgü’nün kalbimizde ve ülkemizde yeri başka. Çok kıymetli verdiğiniz hediye hem üniversitemiz için hem Türkiye için kültürümüz için özellikle. İnşallah tohumlardan elde edeceğimiz ürünleri size göndereceğiz" ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından çiçek takdimi yapıldı. Yeni Satış Yeri Açılışına Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cengiz Toker, Prof. Dr. Şükrü Özen, Genel Sekreter Ali Evren İmre, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Erkan, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Hüseyin Çancı, Doç. Dr. Demir Özdemir, farklı fakülte dekanları, akademisyenler ve Türk Halk Müziği Sanatçısı Sümer Ezgü de katıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.