TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Kırsal Kalkınma

AGRONEWS - Kırsal Kalkınma haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Kırsal Kalkınma haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Tarımsal Kalkınma ve Sürdürülebilir Üretimin Geleceği Haber

Tarımsal Kalkınma ve Sürdürülebilir Üretimin Geleceği

KALKINMA VE BÜYÜME FARKI Büyüme sadece üretim hacmindeki artışı ifade ederken, kalkınma ekonomik, sosyal ve siyasi alanlardaki gelişmişlik düzeyini ve refah devleti anlayışını kapsar. Tarımsal kalkınma, üretilen değerin çiftçiler arasında adil paylaşımı ve yaşam standartlarının iyileştirilmesini hedefler. İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ VE TARIMSAL ÜRETİM İklim değişikliği ve kuraklık, gıda güvenliği için ciddi tehditler oluşturuyor. Dünya nüfusunun iki milyarı gıda ve suya erişemiyor. Su kaynaklarının verimli yönetimi ve sürdürülebilir tarım uygulamaları hayati önem taşıyor. YENİLEYİCİ TARIM YAKLAŞIMI Yenileyici tarım, toprak koşullarını iyileştiren, doğal kaynakları koruyan ve su yönetimini optimize eden bir yaklaşımdır. Kimyasal gübre kullanımının azaltılması, organik kompostlama teknikleri ve biyo-çeşitliliğin artırılması gibi uygulamaları içerir. SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRETİM VE GIDA GÜVENLİĞİ Tarımsal üretimde sürdürülebilirlik için: Su ve toprak yönetiminin senkronize edilmesi Organik tarım teşviklerinin çevresel politikalarla uyumlu hale getirilmesi Yerel ve bölgesel gıda ekonomilerinin desteklenmesi Endüstriyel tarım ile yenileyici tarım arasında denge kurulması gerekiyor. ENDÜSTRİYEL VE YEREL TARIM DENGESİ Endüstriyel tarım kısa vadede yüksek üretim sağlarken, yenileyici tarım uzun vadeli sürdürülebilirliği garantiliyor. Yerel üretim ve dağıtım sistemlerinin güçlendirilmesi, gıda güvenliği ve erişilebilirliği için önem taşıyor.

Kırsal Kalkınma Destekleri 786 Milyon Euro'ya Çıktı Haber

Kırsal Kalkınma Destekleri 786 Milyon Euro'ya Çıktı

Kırsal Kalkınmada Hayvancılığın Önemi Antalyalı, kırsal kalkınma hibelerine büyük önem verdiklerini belirterek 17 sektörde destek verdiklerini ifade etti. Hayvancılığın birinci destekleme alanı olduğunu vurgulayan Antalyalı, et ve süt üretimini desteklediklerini ve gıda sanayisine yönelik yatırımlar için %50 ile %70 oranında hibe destekleri sağladıklarını açıkladı. Üreticilere Sağlanan Destekler Özellikle kırmızı et işleme tesisleri, kesimhaneler, süt ve süt ürünleri ile ilgili tesislere destek verdiklerini aktaran Antalyalı, “Soğuk hava depolarını, meyve sebze depolama tesislerini destekliyoruz,” dedi. Ayrıca, kırsal kalkınma desteklerinin üreticinin yaşam standardını artırmayı ve tüketiciye daha fazla ürün sunmayı amaçladığını belirtti. Piyasa Regülasyonu ve Üretimde Artış Antalyalı, kurutma tesisleriyle birlikte çiftçilerin pazarlama alanı bulduğunu vurguladı. Bu sayede üreticilerin ürünlerini değerinde satma fırsatı yakaladığını, ayrıca süt tozu fabrikalarının arz dalgalanmalarında piyasa regülasyonu sağladığını ifade etti. Yerelde Üretim, Yerelde Tüketim Antalyalı, TKDK'nın temel amacının katma değerin yerelde kalmasını sağlamak olduğunu vurguladı. “Dengeli bir kalkınma için tüm ülke genelinde çalışıyoruz,” diyen Antalyalı, kırsalda yaşam koşullarının iyileştiğini ve insanları kendi köylerinde yaşamaya davet etti.

Yunusemre’den Yuntdağı Kırsal Kalkınma Çalıştayı Haber

Yunusemre’den Yuntdağı Kırsal Kalkınma Çalıştayı

Yunusemre Belediyesi öncülüğünde düzenlenen Manisa Yuntdağı Kırsal Kalkınma Çalıştayı, bölgenin gelişmesi için yapılması gerekenleri tartışmak amacıyla gerçekleştirildi. Etkinlik, Manisa Büyükşehir Belediyesi MASKİ Konferans Salonu'nda yapıldı. Çalıştaya Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri ve Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri katıldı. Başkan Balaban, açılış konuşmasında, bölgenin gelişmesi için düzenlenecek etkinlik ve organizasyonlarla çalışacaklarını belirtti. Ayrıca, Yuntdağı'nda tarımsal ve kültürel faaliyetlerin geliştirilmesi için herkesin katkıda bulunması gerektiğini vurguladı ve katılımcılara teşekkür etti. Çalıştayın moderatörlüğünü İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültürel Mirasın Yönetimi ve Tanıtımı Şube Müdürü Ayşegül Güngören üstlendi. Özyeğin Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi kurucularından Faik Gür, "Yuntdağları ve Kırsal Kalkınma" konusunu ele aldı. OBASYA Kooperatifi Başkanı Mustafa Pala, "Yunt Dağları Turizmi ve OBASYA" hakkında bilgi verirken, Celal Bayar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Bölüm Başkanı Rasim Akpınar, "Geçmişten Günümüze Yuntdağı’nda Sosyoloji" başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Ayrıca, Fotoğraf Sanatçısı Birol Üzmez'in "Yuntdağı Görünmez Atların Fısıltısı Sergisi"nin fotoğrafları da sergilendi.

Pelitalan Kırsal Kalkınma Merkezi’nde süt ürünleri üretilecek Haber

Pelitalan Kırsal Kalkınma Merkezi’nde süt ürünleri üretilecek

Manisa Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yürütülecek çalışmayla halka maliyetine süt ürünlerinin satışının yapılacağını dile getiren Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, üretime de kısa sürede başlanmasının hedeflendiğini söyledi. Yunusemre Belediyesi Eylül Ayı Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Semih Balaban başkanlığında gerçekleştirildi. Yunus Emre Millet Çarşısı Etkinlik Salonu’nda yapılan toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. 2 oturum halinde 36 maddenin görüşüldüğü toplantıda Pelitalan Kırsal Kalkınma Merkezi’nin Manisa Büyükşehir Belediyesi ile ortak kullanılması için protokol yapılmasına ilişkin madde meclis gündemine geldi. Maddeye ilişkin bilgi veren Başkan Balaban, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ferdi Zeyrek Pelitalan’da atıl durumda olan Kırsal Kalkınma Merkezi’ni mandıracılık adı altında peynir üretimi yaparak halka maiyetine satılması için yeri bizden talep ederek bu işi birlikte yapmamızı istedi. Burada süt ürünlerinin üretimi yapılacak. Bu merkezi daha da işler hale getireceğiz. Güzel bir proje olacağına inanıyorum” diye konuştu. Pazar yerleri yeniden oda yönetimine emanet Meclisin ikinci oturumunda belediye sorumluluğunda bulunan pazar yerleri ile ilgili belediye ve Pazarcılar Odası ile yapılacak pazaryerleri tahsis protokolü için Belediye Başkanı Semih Balaban’a yetki verilmesi maddesi görüşüldü. Maddeye ilişkin bilgi veren Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Erdinç Yavaşlı, “Belediye gelirlerinden biri de pazaryerleri. Daha önceki 10 yıllık uygulamada pazar yerleri oda yönetimine verilmiş. Fakat sonra belediye bünyesine alınarak gelir kalemine yazılmış. Biz de daha önce AK Partili yönetimin yaptığı uygulamayı yaparak pazaryerlerimizi Pazarcılar Odası’na emanet ediyoruz. Elbette zabıta kontrolü bizde olmak kaydıyla. Bununla ilgili belediye başkanımıza yetki vereceğiz” dedi. Madde CHP, AK Parti ve İYİ Parti’nin kabul; MHP’nin çekimser oyu ile kabul edildi. Meclis toplantısında söz alan Yunusemre Kent Konseyi Başkanı Bektaş Kılınç da mahalle meclislerinin kuruluşu hakkında bilgi verdi, yönetimini tanıttı. Ekim ayı meclis toplantısı 1 Ekim Salı günü saat 18.00’de yapılması kararlaştırıldı.

Muğla kırsalını kalkındıracak proje için imzalar atıldı Haber

Muğla kırsalını kalkındıracak proje için imzalar atıldı

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Yerelde Kırsal Kalkınma Modeli; Muğla’ projesinin imza töreni gerçekleştirildi. Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) ile Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından desteklenen ‘Yerelde Kırsal Kalkınma Modeli: Muğla’ projesi kapsamında; kooperatifleşme çalışmaları ile üreticilerin güç birliği yapmasının sağlanması, markanın ismi ve tasarımının belirlenmesi, kooperatifler, birlikler ve üreticilere markalaşma konusunda eğitim verilmesi, üreticilere e-ticaret konusunda bilgi ve beceri kazandırılması, markaya ait internet sitesi kurulması ve reklam çalışmaları yapılması (TV ve internet odaklı kısa reklam videoları oluşturulacak), belirlenen karayolu güzergahlarına ve şehir merkezlerine totem, billboard ve afişlerin konumlandırılması, Milas, Köyceğiz ve Seydikemer ilçelerimizde toplam 3 noktada modern Muğla mimarisiyle tasarlanacak ve oluşturulan ‘Muğla’ markasının adı ile satış noktalarının oluşturulması planlanıyor. Muğla Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, protokol imza töreni öncesinde yaptığı açıklamada, “Yerel ürünlerimizin katma değerini artırmaya yönelik markalaşma ve özellikle de örgütlenme faaliyetlerini içeren proje, yeni bir ticaret modelini öngörmesi açısından çok önemsediğimiz bir hamle olacak. Özellikle turizm güzergahları üzerinde oluşturacağımız satış yerleri ve e-ticaret kanalıyla üreticilerimize yeni Pazar imkanları sağlamayı hedefliyoruz. Bu yeni ticaret modeli ile Muğla’nın yerel ürünleri, gıda sektöründe çok daha profesyonel bir şekilde temsil edilecek ve güvenilir gıda kategorisinde yerini alacak. Projemizin Muğla üreticisine ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık imza töreni öncesinde yaptığı açıklamasında; “Kırsal alanlarda yaşayan vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükselmek, sürdürülebilir üretim modelleri oluşturmak ve tarımsal potansiyelimizi en üst düzeye çıkarmayı hedefliyoruz. Bu vesileyle projemizin ilimize, çiftçilerimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyor, projenin hayata geçmesinde emeği bulun kurumlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza ve tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Projenin tüm aşamaları planlandı Yerelde Kırsal Kalkınma Modeli: Muğla Projesi ile Muğla il genelindeki başta arıcılar ve toprak havuzda balık üretimi yapan yetiştiriciler olmak üzere tüm üreticilerin ürettiği tarım ürünleri, ismi ve logosu ortak akılla belirlenecek bir ‘Muğla’ markası adı altında kooperatifler eliyle pazara sunulacak. Satış kanallarının çeşitlendirilmesini içeren proje, aynı zamanda kooperatifleşme çalışmalarının desteklenmesini de sağlayacak. Muğla genelindeki kooperatif ve birliklere, proje kapsamında markalaşma, e-ticaret, satış ve pazarlama konularında eğitimler verilecek. Belirlenen ‘Muğla’ markasına ait bir internet sitesi kurularak, ulusal ve uluslararası mecralarda tanıtımı yapılacak. ‘Yerelde Kırsal Kalkınma Modeli: Muğla’ projesinin protokol imza töreni Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık öncülüğünde gerçekleştirildi. Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen projenin imza törenine İl Müdürü Barış Saylak’ın yanı sıra Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Genel Sekreteri Ümit Gülyağı, Muğla Ticaret Borsası Başkanı Hurşit Öztürk, Köy-Koop Başkanı Eray Çiçek, Muğla Or-Koop Birliği Başkanı Ahmet Çetiner, Muğla Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği adına Burak Bolel ve Fethiye Alabalık Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hüseyin Yıldırım katıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.