TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Kırşehir

AGRONEWS - Kırşehir haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Kırşehir haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Çiftçi hangi ürüne destek alacağını yeni modelle bilecek Haber

Çiftçi hangi ürüne destek alacağını yeni modelle bilecek

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hayata geçirilen 'Tarımda Yeni Dönem' uygulaması, Kırşehir'de çiftçilere tanıtıldı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde düzenlenen programda, yeni destekleme modeli hakkında bilgiler verildi. Yeni Destekleme Modeli Kırşehir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa İlmeç, programda yaptığı konuşmada, yeni dönemde çiftçilerin hangi ürüne ne kadar destek alacaklarını tohumu tarlasına atmadan önce öğrenebileceğini belirtti. İlmeç, “Tarım sektöründe Tarım ve Orman Bakanlığı birçok ilki gerçekleştirdi. Yeni dönemde sadece tarımsal gelişme değil, hayvan beslenmesinde de önemli olan yem bilgileri ve üretimleri de planlanacak ve destekleme modeline dahil edilecek,” dedi. Çiftçilere Bilgi ve Şeffaflık İlmeç, destekleme ödemeleri konusunda çiftçilerin artık daha fazla bilgiye sahip olacağını ifade etti. “Çiftçilerimiz, tarımla ilgili hangi ürün için ne kadar destek alacaklarını bilme konusunu her zaman gündeme getirdi. Bu yıl, 25 yıldır destekleme ödemesi yaptığımız çiftçilerimiz, tohumlarını tarlalarına atmadan önce hangi ürüne ne destek alacaklarını yeni oluşturulan destekleme modeliyle öğrenebilecekler,” şeklinde konuştu. Yeni modelin çiftçilere, tarımsal üretim ve destekleme süreçlerinde daha fazla şeffaflık ve öngörü sağlayacağı vurgulandı. Bu değişikliklerin, tarım sektöründeki planlama ve uygulama süreçlerine olumlu etkiler yapması bekleniyor.

Kuraklığa rağmen Kırşehir’de bahçelerde ceviz hasadı başladı Haber

Kuraklığa rağmen Kırşehir’de bahçelerde ceviz hasadı başladı

Kırşehir’in Kaman ilçesinde kuraklığa rağmen bahçelerde ceviz hasadı başladı. Mevsim şartlarının etkisiyle beklenen oranda yağış almayan ceviz bahçelerinde ceviz hasatları başladı. Türkiye’de önemli ceviz üretim bölgelerinden biri olan Kaman ilçesinde yaş ceviz hasatları bahçelerde yapılmaya başlanırken, bu yıl rekoltenin beklentilerinin üzerinde olması ürünleri sevindiriyor. Kaman İlçe Ziraat Odası Başkanı Çetin Gökalp, 2024 yılı ceviz hasatlarının yavaş yavaş başladığını söyledi. Gökalp, "Yıl kurak geçmesine rağmen bazı bahçeler bu durumdan zarar görmesine rağmen rekolte yüksek. İnşallah cevizin içi de aşırı sıcaklardan etkilenmemiştir. İlçede 24-25 bin dönüme yakın bahçede ceviz üreticisi iyi ceviz üretmek için gerekeni yapmakta. Kaman cevizi 3 yıl öncede coğrafi işaret alarak kendini kanıtlamış cevizdir" dedi. Ceviz bahçelerinde hummalı bir çalışma içinde olan çiftçiler, cevizlerin ağaçlardan büyütülmesine ve mevsimsel etkilerden etkilenmeden kaliteli ceviz üretmeye çalışıyor. Ceviz bahçesinde hasada başlayan Mustafa Ünsal adlı üretici ise bir önceki yıla göre cevizlerin bu yıl daha iyi olduğunu belirterek; "İlçe genelinde geçtiğimiz yıla oranla cevizler daha iyi durumda, bahçelerimizde sorunlar var ama ilçenin genelinde hasat ve üretim durumlarının daha iyi olduğunu biliyoruz. Kaman cevizi sarımsı, yağlı ve lezzetli olur" diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.