TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Kıyma

AGRONEWS - Kıyma haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Kıyma haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Kayserili Üreticilerden Ucuz Kıyma Müjdesi Haber

Kayserili Üreticilerden Ucuz Kıyma Müjdesi

KAYSERİ (İHA) - Kayseri Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Ercan Aras, Et ve Süt Kurumu’nun desteğiyle kıyma fiyatlarının daha erişilebilir hale geldiğini belirterek, "Kayseri’de insanların kıymaya ucuza ulaşması için bizim de birlik olarak çalışmalarımız devam ediyor" dedi. Ramazan ayında vatandaşların uygun fiyatlı ete erişmesini istediklerini ancak üretim maliyetlerinin yüksek olduğunu vurgulayan Aras, "Biz Kırmızı Et Üreticileri Birliği olarak ayrıca bir tüketici olduğumuz için insanların Ramazan ayı sofralarında ete ucuza ulaşmalarını isteriz. Fakat tabi ki üreticilerimizin ellerindeki hayvanların maliyetleri yüksek. Çok ucuza da yedirilir diye bir mantık yok ama Et ve Süt Kurumu bununla ilgili bir önlem aldı. Yaklaşık olarak 40 bin tane besilik yani kasaplık hayvan getirdi. Bunları yurt içindeki çeşitli marketlere sunmak şartıyla, bazı marketlerde de kıyma fiyatlarını sabit tutarak maliyeti biraz daha minimize etmeye çalıştı. Bu inşallah başarılı olur. Belki kıymayı ucuza yerler ama kuşbaşı gibi değerli eti kendi değerinde yemek zorundalar. Bu da bizim yerli hayvanımızın pahalı olmasından kaynaklanıyor" dedi. Aras, sucuk ve pastırma gibi et ürünlerinde büyük fiyat değişiklikleri beklemediklerini ifade ederek, Ramazan ayında vatandaşların bu ürünleri olağan fiyatlarla tüketebileceğini söyledi. Kayseri Kırmızı Et Üreticileri Birliği olarak marketlerle Et ve Süt Kurumu gibi bir anlaşma yapma planlarının olduğunu ekledi.

Kasapların kıyma mesaisi başladı Haber

Kasapların kıyma mesaisi başladı

Kurban Bayramı’nda etlerini kıyma olarak değerlendirmek isteyen vatandaşlar, kasaplarda yoğunluk oluşturdu. Elazığ’da bayramda kestirdikleri kurbanlıkları ya da dağıtılan kurban etlerini uzman ellerde pirzola, bonfile ya da kıyma olarak hazırlatmak isteyen vatandaşlar kasapların yolunu tuttu. Kasaplar, Kurban Bayramı için dolaplarındaki etleri boşaltarak müşterilerin taleplerine cevap vermeye başladı. Evlerinde makinesi olmayan ve kurbanlık etlerini kıyma olarak değerlendirmek isteyenler kasap dükkanlarında yoğunluk oluşturdu. Bazı vatandaşlar birkaç kilo et getirirken, bazılarının onlarca kilo eti makinede çektirdiği görüldü. Yeni Mahalle’deki mahalle kasabı Murat Kırgız, ’’Geçen seneye göre bu sene artış var. Çünkü küçük baş hayvan hisse fiyatları ile büyük baş fiyatlarına yakın olduğu için bu sene biraz artış var. Gelen müşteri kuşbaşı, kıyma ve biftek istiyor. Bir tam danayı her türlü değerlendirmek istiyorlar. Görüldüğü üzere sabahtan beri yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Biz normalde de çok yoğunuz. Ancak Kurban Bayramı’ndan dolayı sabah saat 06:30’da mesaiye başlıyoruz, gece 23:30’a kadar mesai devam ediyor” dedi. Sırada bekleyen vatandaşlardan Mustafa Can, ’’Öncelikle tüm İslam aleminin bayramı mübarek olsun. Kemikli et ve kıyma doğrayıp götüreceğiz. Kurbanımızı kestik, gereken yerlere dağıttık kalanı da evimize götürecek şekilde buraya getirdik. Kasaplarda yoğunluk var. Sağ olsunlar işlerimizi görüyorlar” diye konuştu. Kasaba babasıyla birlikte etlerini çektirmeye gelen 10 yaşındaki Yusuf Mert Sarı ise "Kurban Bayramı’ndayız. Babam ile beraber kıyma çektirmeye geldik. Herkesin bayramını kutluyorum. Gazze’deki çocukların da bayramını kutluyorum. Allah, onlara yardım etsin” şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.