TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Koç

AGRONEWS - Koç haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Koç haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Hayvan başına 2 bin TL destek Haber

Hayvan başına 2 bin TL destek

Düzce Tarım ve Orman İl Müdürlüğü damızlık koç/teke alımı desteklemesi müracaatları başladığını duyurdu. Bakanlıkça kurulan koç teke merkezlerinde yetiştirilen damızlık koç tekeleri satın alan yetiştiricilere hayvan başına 2 bin TL destekleme ödemesi yapılacağı bildirildi. Düzce Tarım ve Orman İl Müdürlüğü destek ödemeleriyle ilgili bilgilendirme yaptı. Yapılan açıklamada “Koç/Teke alımı yapan yetiştiricilerimiz desteklenecektir. Bakanlığımız ıslah programlarından halk elinde küçükbaş hayvan ıslahı ülkesel projeleri elit sürülerinden veya Bakanlıkça kurulan koç teke merkezlerinde yetiştirilen damızlık koç tekeleri satın alan yetiştiricilere hayvan başına 2 bin TL destekleme ödemesi yapılacaktır. Bu desteklemeyle, halk elinde küçükbaş hayvan ıslahı ülkesel projesinde yetiştirilen damızlık koç/tekelerin taban sürülere yayılmasının sağlanması, verim kayıtları tutulan, uzun çalışmalar sonucunda elde edilmiş damızlık vasıflı hayvanların erken kesime gitmesinin önlenmesi amaçlanmaktadır” denildi. Destek ödemesinden yararlanmak isteyenlerin sağlayacağı şartlar ise şu şekilde sıralandı: “Desteklemeden yararlanacak koç/tekelerin küpelenmiş ve TÜRKVET'te kayıtlı olması. Koç/teke alacak yetiştiricinin alacağı koç/teke ile aynı ırkta (saf-melez) en az 25 baş dişi hayvana sahip olması. Yetiştiricilerin talepte bulunacakları işletmenin 1/1/2023 tarihinden önce TÜRKVET'te kayıt altına alınmış ve aktif olması gerekmektedir. Yetiştiriciler, Damızlık Koç Teke Merkezlerinde ıslah programlarının elit sürülerinden alınarak yetiştirilen veya doğrudan elit sürü işletmelerinde yetiştirilen damızlık koç/tekelerden satın alabilecektir. Yetiştiriciler hayvan sayıları dikkate alınarak koç/teke sayısı 50 baş anaç hayvana 1 baş koç veya teke olacak şekilde, en fazla 5 baş koç veya teke desteklemesi için talepte bulunulabilecektir.” Destek başvurularının 31 Temmuz 2024 tarihine kadar İl/İlçe müdürlüklerine yapılacak.

Üreticiye koç ve teke desteği Haber

Üreticiye koç ve teke desteği

Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği Hayvancılığın Geliştirilmesi Amaçlı Damızlık Koç ve Teke Desteği Projesi programı Muhtarlık Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlendi. Proje kapsamında Kocaeli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğine üye olan yetiştiricilere, toplamda 250 baş merinos koç, 250 baş kıvırcık koç ve 150 baş kıl keçisi teke teslim edilecek. Programda konuşan Genel Sekreter Yardımcısı Aydınlık, "Son 5 yılda yaşadığımız salgın sürecini dikkate aldığımızda Büyükşehir Belediyemizin tarım ve hayvancılığa olan desteğinin önemi daha çok anlaşılmakta. Büyükşehir olarak bitkisel üretimde hem bitkilerin tohumu anlamında, seracılık anlamında, fide anlamında özellikle girdileri rahatlatıp üretimi artırmak için gübre ve mazot desteği anlamında çok sayıda başlıkta desteğimiz var. Hayvancılıkta ise daha önce mandada damızlık dağıttık. Bugün de koyun projemizin damızlığını dağıtıyoruz" dedi. Arıcılıkta da aynı projenin devam edeceğini söyleyen Aydınlık, "Günümüzdeki şartlar dikkate alındığında üretimin artıyor olması, üretimi yapan çiftçi sayımızın artıyor olması verdiğimiz desteklerin üretmeye devam eden çiftçimize adeta can suyu olduğu ortaya koyuyor. Sizlere Başkanımız Tahir Büyükakın’ın selamlarını iletiyorum. Tarım ve hayvancılıkta üreticilerimizi birer vatanperver olarak görüyoruz. Yaptığınız işlerin ne kadar önemli ve stratejik olduğunu biliyoruz. Üretimlerin desteklenmesi sadece girdili değil, üretim esnasındaki mekanizasyonu artarak devam edecek. Yine köydeki üretimin pazara ulaşmasındaki kolaylaştırıcı işlemlere devam edeceğiz, desteklerimiz artarak sürecek" diye konuştu.

41 damızlık koç sahibini buldu Haber

41 damızlık koç sahibini buldu

Kepsut Damızlık Üretim Tesisinde üretilen 41 damızlık koçu, üreticilere yüzde 100 hibeyle dağıtan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “41 kere maşallah” diyerek yeni bir müjde de verdi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınma destekleriyle üreticilerin yüzünü güldürmeye devam ediyor. Ocak 2023’ten bu yana Balıkesirli üreticilere yaklaşık 40 milyon lira destekte bulunan Büyükşehir, 2021 yılında 200 adet koyun ile kurulan, bugün itibarıyla küçükbaş sayısının 600’ün üzerine çıktığı Kepsut Damızlık Üretim Tesisinde üretilen 41 damızlık koçu, üreticilere yüzde 100 hibeyle dağıttı. Bugüne kadar 481 damızlık koçu üreticilere dağıtan Büyükşehir Belediyesi, önümüzdeki hafta da Bandırma, Erdek, Marmara ve İvrindi’de toplam 161 adet koç dağıtarak bu sayıyı 642’ye çıkaracak. 2023 yılında 5 ilçede 250 üreticiye 10 dişi bir erkek şeklinde olmak üzere 2 bin 500 dişi, 250 adet erkek damızlık küçükbaş dağıtacak olan Büyükşehir Belediyesi, 2019’dan bu yana toplam 3 bin 500 adet damızlık küçükbaş hayvan dağıtmış olacak. Böylelikle coğrafi işaretle koruma altına alınan Balıkesir Kuzusu üretiminin artırılarak kalitesinin yükseltilmesi ve sürdürülebilirliğinin sağlanması hedefleniyor. Kırsal kalkınma hamlesi Kepsut İlçesi’nde gerçekleştirilen dağıtım töreninde konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Tarım ve Hayvancılığın Başkenti Balıkesir’de, üreticileri ekonomik yönden kalkındırmak ve yerli üretimi artırmak amacıyla büyük bir kırsal kalkınma hamlesi başlattıklarını, bu desteklerin de hız kesmeden devam ettiğini kaydederek “41 kere maşallah” dedi. Her zaman yanınızdayız Büyükşehir’in ilçe belediyeleriyle birlikte üreticinin her zaman yanında olduğunu söyleyen Başkan Yücel Yılmaz, “Balıkesir çok zengin ve bereketli bir il. Zengin olması da her işinin olmasından kaynaklanıyor. Hayvancılık var, çiftçilik var, bunların yanında sanayi de var, turizm de var. Biz üretmek, çalışmak isteyen herkese destek olmak için gayret ediyoruz. Çiftçimiz nerede sorun yaşıyor? Maliyetleri artığında Büyükşehir olarak ne yapabiliriz? Verimi nasıl artırabiliriz? Tüm bu sorulara kafa yoruyor, milyonlarca liralık yatırım ve desteklerle üreticimizin elini güçlendiriyoruz” açıklamasında bulundu. Yeni proje müjdesi Hayvancılıkla uğraşan üreticilere yeni bir müjde de veren Başkan Yücel Yılmaz, “Bir istasyon kuruyoruz. Koçu sizden alıp yerine daha gürbüz ve sağlıklı koç vereceğiz. Aldığımız koça biz bakacağız. Bakımlarını yapıp güçlendiğinde başka bir üreticimize vereceğiz. Sürekli koç değişimini sağlayacak bir sistem kuruyoruz. Irklarımızı tamamen Balıkesir Kuzusuna dönüştürünceye kadar devam edecek bir sistem. Her şeyini hazırladık” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.