TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Konya Şeker

AGRONEWS - Konya Şeker haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Konya Şeker haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Konya Şeker’den çiftçiye 293 milyon lira avans Haber

Konya Şeker’den çiftçiye 293 milyon lira avans

Konya Şeker, 2024-2025 kampanya döneminde pancar üreticisi ortaklarına 293 milyon liralık nakdi ödeme yapıyor. Konya Şeker’den yapılan açıklamada, 1. avansın (çapa avansı) 17 Mayıs Cuma saat 17.00’dan sonra çiftçilerin hesaplarına yatırılmaya başlanacağı, çapa avansı ile başlayan sürecin sulama ve söküm avansları ile devam edeceği belirtildi. Mevsim ve iklim geçiş süreçlerinden kaynaklı, ani gelişen dolu ve sel afetleri nedeniyle ürün hasarlarına sebep olan talihsiz bir süreç yaşandığını belirten PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, bütün bu olumsuzluklara rağmen çiftçinin hiç beklemeden her koşulda üretmek arzusuyla binbir emek ve zahmete katlanarak zarar gören tarlasını yeniden hazırlayıp tohumla buluşturduğunu, üretim sezonunun daha başındayken beklemediği maliyetlerle karşılaşan üreticiye bütün imkanları zorlayarak destek vermeye devam edeceklerini kaydetti. Başkan Erkoyuncu, "Çiftçilerimizle sıkı bir gönül bağımız var, bizzat pancar eken, yetiştiren, sürekli takibini yapan biri olarak her gittiğim köyde, mahallede, tarlada onlarla aynı dili konuşmak, dertleriyle dertlenmek bazen hiç kimsenin fark etmediği hazine değerindeki tecrübe edilmiş bilgileri onlardan almak bizleri son derece mutlu ediyor. Her gün ülkemizin milyonlarca hanesindeki sofralara koyulan gıdaların gerçek kahramanları olan çiftçimizi her koşulda desteklemek gayreti ve azmindeyiz. Üreticilerimizi mağdur etmeden ve taleplerine elimizden geldiğince yardımcı olarak süreci devam ettiriyoruz. 2024-2025 kampanya döneminde pancar üreticisi ortaklara 293 milyon liralık nakdi ödemelerimize başladık. İlk olarak çiftçimizin çapa avansı, 17 Mayıs Cuma saat 17.00’dan sonra hesaplara yatacak. İlerleyen süreçte de sulama ve söküm avanslarımızı dağıtacağız. Çiftçimizin ücretini alın teri kurumadan önce ödeme gayesi ile hareket ediyor ve çiftçimizi doğabilecek tüm mağduriyetlerden uzak tutmaya çalışıyoruz. Verimli bir yıl temenni ediyorum. Çiftçimiz ürettikçe ülkemiz büyümeye ve kalkınmaya devam ederken Anadolu’nun bağrından doğan ve bugün her alanda başarısını kanıtlayan Torku’muz da gücünü kanıtlamaya devam edecek" dedi.

Konya Sugar Leaves its Mark on Agriculture Fair Haber

Konya Sugar Leaves its Mark on Agriculture Fair

The 20th Konya Agriculture Fair, which brought together sector representatives and attracted intense interest from both domestic and international visitors, was marked by Konya Sugar. The Konya Agriculture Fair, which opened its doors for the 20th time this year, brought together sector representatives in the agriculture industry. The Konya Sugar stands, which included brands within the Konya Sugar umbrella, attracted the attention of guests. The Konya Sugar stands, which garnered significant interest from participants, featured high-quality seeds produced specifically for the region and its climate, aiming to increase productivity in agricultural production and enhance farmer welfare. Alongside seeds prepared under Beta Ziraat A.Ş., equipped with the latest technological products, there were also Panplast Drip Irrigation Systems, which are pasteurized sugar beets produced for the first time in Turkey, as well as BİOVİN products, a liquid organic fertilizer used in fruit, vegetable, field, industrial plants, ornamental plants, and forest trees. Participants had the opportunity to meet with company representatives and gain detailed information about all the products. TORKU products, lovingly harvested from the fertile lands of Anatolia and carefully processed in our factories, also took their place in the stands. At the fair, TORKU showcased meat and meat products, dairy and dairy beverage products, yogurt and ayran products, cheese, butter, creams, snacks, frozen products, vegetable oil products, beverages, vinegar, and sauces, as well as tomatoes produced through modern greenhouse farming activities. President Erkoyuncu interacted closely with participants Ramazan Erkoyuncu, the President of PANKOBİRLİK and the Chairman of the Board of Directors of Konya Sugar Beet Growers' Cooperative, answered participants' questions at the Konya Sugar stand. President Erkoyuncu emphasized the importance of agriculture on the country and regional economy, stating that agriculture is not only about food production but also has significant effects in many areas such as increasing employment and supporting rural development. Highlighting that the sustainable management of the agricultural sector contributes to the stable growth of the national economy, President Erkoyuncu emphasized the important contributions of the intersection of agriculture with modern technologies in increasing high yields and productivity. President Erkoyuncu expressed that the vision presented by the 20th Agriculture Fair will contribute to the development of the country and regional economy, providing farmers with the opportunity to learn about and implement new agricultural technologies, as well as to follow and market innovations in the sector.

Tarım Fuarına Konya Şeker damgası Haber

Tarım Fuarına Konya Şeker damgası

Sektör temsilcilerini bir araya getiren, yerli ve yabancı ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği 20’inci Konya Tarım fuarına Konya Şeker damgasını vurdu. Bu yıl 20’inci kez kapılarını açan Konya Tarım Fuarı, tarım sektöründe faaliyet gösteren sektör temsilcilerini bir araya getirdi. Konya Şeker bünyesinde varlığını sürdüren markaların da içerisinde olduğu Konya Şeker stantları ise misafirlerin ilgi odağı oldu. Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği Konya Şeker stantlarında bölgeye ve bölge iklimine uygun nitelikli tohumlar üreterek, tarımsal üretimde verimliliği artırmak ve çiftçi refahını yükseltmek amacıyla kurulan ve Beta Ziraat A.Ş. bünyesinde hazırlanan tohumların yanı sıra son teknolojik ürünlerle donatılmış Panplast Damla Sulama Sistemleri, Türkiye’de ilk defa pancar şekerinin pastörize edilerek üretildiği Birinci Arı Yemi ile meyve, sebze, tarla, endüstri bitkileri, süs bitkileri ve orman ağaçlarında kullanılan Bitkisel Menşeli Sıvı Organik Gübre olan BİOVİN ürünleri yer aldı. Firma temsilcileri ile bir araya gelme fırsatı bulan katılımcılar ise tüm ürünler hakkında detaylı bilgi aldı. Anadolu’nun bereketli topraklarında aşkla harmanlanan ve fabrikalarımızda özenle işlenen TORKU ürünleri de stantlarda yerini aldı. Fuarda TORKU’nun et ve et ürünleri, süt ve sütlü içecek ürünleri, yoğurt ve ayran ürünleri, peynir, tereyağı, kremalar, atıştırmalık ürünler, dondurulmuş ürünler, bitkisel yağ ürünleri, içecekler, sirke ve sosların yanı sıra modern seracılık faaliyetleri ile üretilen domatesler sergilendi. Başkan Erkoyuncu katılımcılarla yakından ilgilendi PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu da Konya Şeker standında katılımcıların merak ettikleri soruları yanıtladı. Başkan Erkoyuncu, tarımın ülke ve bölge ekonomisi üzerindeki önemine vurgu yaparak tarımın sadece gıda üretiminden ibaret olmadığını, aynı zamanda istihdamın artırılması, kırsal kalkınmanın desteklenmesi gibi birçok alanda önemli etkilere sahip olduğunu belirtti. Tarım sektörünün sürdürülebilir bir şekilde yönetilmesinin, ülke ekonomisinin istikrarlı büyümesine katkı sağladığını vurgulayan Başkan Erkoyuncu, tarımın modern teknolojilerle buluşmasının yüksek rekolte ve verimliliğin artırılmasına çok önemli katkıları olduğunu aktardı. Başkan Erkoyuncu, 20. Tarım Fuarı’nın ortaya koyduğu vizyonla ülke ve bölge ekonomisinin gelişmesine destek vereceğini, bu yönüyle çiftçilerin yeni tarım teknolojilerini tanıma ve uygulama fırsatı bulduğunu, aynı zamanda sektördeki yenilikleri takip etme ve pazarlama imkanı sunduğunu dile getirdi.

Konya Şeker sıvı arı yemi üretimine geçti Haber

Konya Şeker sıvı arı yemi üretimine geçti

Konya Şeker, Türkiye'de ilk defa Çumra Şeker Entegre Tesislerinde ülke arıcılığını desteklemek ve büyümesine katkı vermek amacıyla “Besleme alanında bizde varız” dedi ve sıvı arı yemi üretimine geçti. Türkiye’nin ilk Avrupa’nın en modern sıvı şeker tesisi Çumra Şeker Entegre Tesislerinde 27 Aralık 2006 tarihinde arıcılık sektörüne önemli katkılar sağlamak için üretime başlandı. Konya Şeker, Türkiye’de ilk defa pancar şekerini pastörize ederek ürettiği arı yemi ile ülkemiz arıcılık sektörüne yeni bir soluk kazandırdı. Arıların beslenmelerini sağlamak akabinde verimliliğin artışına destek amacıyla geliştirilen Birinci Arı Yemi, tamamen otomasyon sistemi üzerinden üretilmektedir. Hijyenik olması, el değmeden üretilmesi ve kullanım kolaylığı sağladığı için arıcıların özellikle tercih ettiği Birinci Arı Yemi, ekonomik olması açısından da sektörünün lideri konumundadır. "Hastalık riskini azaltır" Enzimatik bir işlemden geçirilmeden pancar şekerinin inversiyon işlemi sonrası pastörize edildiği Birinci Arı Yemi, arıların severek tükettiği bir besindir. Birinci Arı Yemi aynı zamanda pastörize edildiği için hastalık riskini azaltmakla birlikte kolonide kuluçka faaliyetlerini ve üremeyi de artırmaktadır. Fermantasyona uğramayan Birinci Arı Yemi, ambalajda yazan muhafaza koşulları sağlandığı takdirde güvenli bir şekilde tavsiye edilen tarihe kadar kullanılabilir. Türkiye'nin arı yemi ihtiyacına büyük katkı Her alanda olduğu gibi arı yemi üretiminde de başarısını kanıtlayan Konya Şeker, arı yemini enzim kullanmadan ınvert hale getirebilen ve pastörize edebilen dünyada 2 firmadan birisi iken Türkiye’de ise ilk ve tek firma özelliğini koruyor. Son teknolojik ürünlerin kullanıldığı tesiste üretilen Birinci Arı Yeminin içerisindeki fruktoz, glikoz ve sakkaroz oranı aynıdır. Bu nedenle ürünün PH oranı arının istediği düzeyde olup güçlü, sağlıklı kolonilerinin olmasını hedefleyen arıcıların tercih sebebidir. Arıcılık fuarında Konya Şeker standına yoğun ilgi Bu yıl 29 Şubat - 03 Mart 2024 tarihleri arasında 12’incisi düzenlenen Türkiye Arıcılık Fuarında Konya Şeker stantları doldu taştı. Ziyaretçilerin merakla beklediği yenilikçi ürünleriyle dikkat çeken Konya Şeker, Türkiye'nin arıcılık sektöründeki potansiyelini bir kez daha gözler önüne serdi. Birinci Arı yemi, enzim kullanılmadan ınvert hale getirilen ve pastörize edilen Türkiye’deki ilk ve tek ürün olması dolayısıyla sektördeki lider konumunu bir kez daha kanıtladı. Ziyaretçiler, Konya Şeker'in stantlarında ürünler hakkında detaylı bilgi almanın yanı sıra sektördeki son gelişmeleri de yakından takip etme fırsatı buldu. Konya Şeker bünyesinde üretilen Birinci Arı yemi fuar boyunca sektördeki etkileyici varlığını sürdürdü.

Sugar beet farmers receive a massive payment of 6 billion TL Haber

Sugar beet farmers receive a massive payment of 6 billion TL

After the conclusion of the 2023-2024 campaign period, Konya Şeker has started to pay sugar beet payments as of Thursday, February 15. Ramazan Erkoyuncu, the General President of PANKOBİRLİK and the Chairman of the Konya Sugar Beet Growers Cooperative, stated that Konya Şeker broke a record with the purchase of 3 million 808 thousand 539 tons of sugar beets during the 2023-2024 campaign period, emphasizing their support for farmers in all aspects. With the end of the 2023-2024 campaign period, Konya Şeker will have paid a total of 8 billion 190 million 223 thousand TL to farmers. The total amount of in-kind and cash advances paid so far has been 2 billion 272 million 642 thousand TL. The remaining cash payment of 5 billion 918 million 581 thousand TL has started to be deposited into the farmers' accounts today. President Erkoyuncu stated that they paid a high price for C and D sugar, saying, 'As Konya Şeker, we paid a higher price for C and D sugar compared to Turkish Sugar and other factories. While the price at Turkish Sugar was 1,050 TL, we set it at 1,500 TL. We protected and supported the farmers in this matter. As a farmer organization, we did not do this for populist politics. It was the right of the farmer, and we gave it to them. We try to pay our farmers' advances, fertilizers, diesel support, and sugar beet payments on time.' "Turkish Sugar announced an unprecedented discount rate" President Erkoyuncu also added that Turkish Sugar announced an unprecedented discount rate, saying, 'This year, Turkish Sugar set the sugar price at 27 TL on a campaign basis. However, Turkish Sugar also applied an unprecedented discount rate of 20 percent. Therefore, the wholesale sugar sales price was announced as 21.5 TL. We had to comply with this figure. We sold our sugar for 21.5 TL.' President Erkoyuncu emphasized the need for efficient use of the Seed and Plant Health Clinic established within the Food and Agriculture University, stating, 'I announce to our farmers from here. Due to climate conditions, any negative aspects of the products should be closely monitored. If all the negative aspects are reported to the Seed and Plant Health Clinic, we can intervene very quickly. Our farmers should monitor the products closely and be on alert.'

Pancar çiftçisine 6 milyar TL'lik dev ödeme Haber

Pancar çiftçisine 6 milyar TL'lik dev ödeme

Konya Şeker, 2023-2024 kampanya döneminin sonlanması ile birlikte pancar bedellerini 15 Şubat Perşembe günü itibariyle ödemeye başlıyor. 2023-2024 kampanya döneminde 3 Milyon 808 bin 539 ton pancar alımı ile Konya Şeker’in rekor kırdığını belirten PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, çiftçiyi her konuda desteklediklerini aktardı. Konya Şeker, 2023-2024 kampanya döneminin sonlanması ile birlikte toplamda 8 Milyar 190 Milyon 223 bin TL çiftçiye ödeme yapmış olacak. Şu ana kadar ödenen ayni ve nakdi avansın toplamı 2 Milyar 272 Milyon 642 bin TL olarak gerçekleşti.  Kalan 5 Milyar 918 Milyon 581 bin nakdi üretici bedeli bugün çiftçilerin hesabına yatırılmaya başladı. Başkan Erkoyucu, C ve D şekerine yüksek bedel ödediklerini belirtirken şu açıklamalarda bulundu. “Biz Konya Şeker olarak C ve D şekerine Türk Şeker ve diğer fabrikalara göre yüksek bedel ödedik. Bu rakam Türk Şeker’de 1.050 lira iken biz 1.500 lira olarak belirledik. Çiftçiyi bu konuda koruduk kolladık. Bir çiftçi kuruluşu olması hasebiyle bunu popülist politika olması adına yapmadık. Bu çiftçinin hakkıydı ve onu verdik. Biz çiftçimizin avansını, gübresini, mazot desteğini ve pancar bedelini gününde ödemeye çalışıyoruz.” dedi. “TÜRK ŞEKER TARİHTE GÖRÜLMEMİŞ BİR İSKONTO ORANI AÇIKLADI” Öte yandan Türk Şeker’in tarihte görülmemiş bir iskonto oranı açıkladığını da sözlerine ekleyen Başkan Erkoyuncu, “Bu yıl Türk Şeker, şeker fiyatını kampanya bazında 27 lira olarak belirledi. Ama aynı Türk Şeker tarihte görülmemiş yüzde 20 gibi bir oranda iskonto uyguladı. Dolayısıyla şeker toptan satış fiyatı 21,5 lira olarak açıklandı. Biz de bu rakama uymak zorundaydık. Çiftçiye 6 milyar nakit para ödememiz gerekiyordu. Şekerimizi 21,5 TL’den  sattık.” ifadelerini kullandı. Başkan Erkoyuncu, Gıda ve Tarım Üniversitesi bünyesinde açılan Tohum ve Bitki Sağlığı Kliniğinin verimli kullanılması gerektiğini vurgulayarak, “Buradan çiftçilerimize ilan ediyorum. İklim şartlarından dolayı ürünlerdeki olumsuzluklar titizlikle takip edilmeli. Yaşanan tüm olumsuzluklarda Tohum ve Bitki Sağlığı Kliniğimize başvurulursa çok hızlı şekilde müdahale edebiliriz. Çiftçilerimiz ürünleri birebir takip etmeli ve teyakkuzda olmalılar.” diye konuştu.

Konya Şeker’den üreticiye 165 milyon liralık avans ödemesi Haber

Konya Şeker’den üreticiye 165 milyon liralık avans ödemesi

Konya Şeker tarafından, 2023-2024 Şeker Pancarı Kampanya Dönemi için sözleşme yapılmış üretici çiftçi ortaklarına 18 Mayıs 2023 Perşembe günü saat 17:00 itibariyle 165 milyon 166 bin lira tutarında Pancar Bakım Avansı ödemesi yapılacak. PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, “Çiftçilerimizi, ekimden hasada kadar olan süreçte yalnız bırakmıyoruz ve ekim döneminin sürdüğü bu dönemde 165 Milyon 166 Bin TL’lik nakdi avans ile hem ekonomiye hem de çiftçimize can suyu olacak ödemelerimizi başlatıyoruz. Hayırlı, bereketli olsun” dedi. “Her zaman çiftçimizin yanındayız” Şeker fabrikalarının, ülkemizde sadece şekerin güvencesi değil, aynı zamanda da güvenli gıdanın, tarlada üretimin ve çiftçinin hakkını almasının güvencesi olduğunu belirten PANKOBİRLİK Genel Başkanı Ramazan Erkoyuncu, “Biz her daim çiftçilerimizin yanındayız. Ülkemizde, tarımda aksamaların yaşanmasını önlemek, çiftçilerin üretimi aksatmadan yapabilmesini sağlamak, ülkemizde gıda arzında bir sıkıntı yaşanmasını önlemek için, ekimden başlayarak, tohumda, ilaçta, gübrede, akaryakıtta ve sulamada desteklerimiz hep devam edecektir” şeklinde konuştu. “Konya Şeker, çiftçinin güvencesidir” Konya Şeker olarak, tarımın her aşamasında aktif rol oynadıklarını ve sezonun açılmasına da destek verdiklerini ifade eden PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, “Kurumumuz avans ödemelerini hep zamanında çiftçilerimize vermektedir. Perşembe günü de çiftçilerimize ulaştırılacak olan 165 milyonu geçen nakdi avansın hayırlara vesile olmasını temenni eder, bolluk ve bereket dolu bir yıl dilerim” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.