TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Kültür Balığı

AGRONEWS - Kültür Balığı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Kültür Balığı haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Denizlerde av yasağı başladı, tezgahlar kültür balıklarına kaldı Haber

Denizlerde av yasağı başladı, tezgahlar kültür balıklarına kaldı

Denizlerde av yasağı dün gece itibariyle başlamasının ardından Trabzon’da balıkçı tezgahlarında bugün ağırlıklı olarak kültür balıkları yer aldı. Trabzon balık halinde satışa sunulan kültür balıklarının fiyatı, Ramazan ayı öncesine göre pek değişiklik göstermezken, balıkçı esnafları bundan sonra kıyı balıkçıların getireceği balık çeşitlerini satacak. Balıkçı esnaflarından Cem Yazıcı, kültür balıklarının fiyatlarında pek değişiklik olmadığını belirterek “Dün gece itibariyle av yasağı başladı. Şu anda tezgâhlarda ağırlıklı olarak kültür balıkları mevcut. Ara sıra kıyı balıkçıların getirdiği istavritler var. Bu gün istavritin kilosu 50 TL, bu fiyat vatandaşımızı yanıltmasın. Yarından sonra bu fiyat 100-150 TL arası değişecek. Kültür balıklarında fiyatlarımız alabalık 140 TL, çupra 200-250 TL, levrek de hemen hemen aynı somon 100-150 TL. Bundan sonra artık kıyı balıkçıların getireceği mezgit, istavrit, barbun gibi balıklara bakacağız. Onlarında fiyatları sezondaki gibi olmaz. Kültür balıklarının fiyatı sezondaki gibi hiç değişmedi hemen hemen aynı. Yani sezon bitti fiyatları yukarı çekelim hesabı yok. Ramazan öncesi fiyatı ne ise şu anda da fiyatları güncel o şekilde devam ediyor” dedi. "Artık deniz balığı daha pahalı olur" Av yasağının başlamasıyla bundan sonra kıyı balıkçıların getireceği balık çeşitlerini satacaklarını belirten balıkçı esnaflarından Emin Avcı da “Şu anda tezgâhlarımızda çupra, Levrek, somon, alabalık var. Levrek 250 TL, çupra 250 TL, somon 150 TL, alabalık 140 TL. Yasak öncesi de fiyatlarımız hemen hemen aynı şu an fiyatlarda değişiklik yok. Bundan sonra kıyı balıkçıların getireceği balıkları satacağız. Dolayısıyla deniz balıklarının fiyatı pahalı olur örneğin 50 TL ise 100 TL olur. Şuanda kültür balıklarını satıyoruz” diye konuştu.

Samsun’da kültür balığında hedef 14 bin ton Haber

Samsun’da kültür balığında hedef 14 bin ton

Samsun’da geçen yıl 10 bin 700 bin ton kültür balığı yetiştirilirken, bu yıl ise 14 bin ton balığın yetiştirilmesi hedefleniyor. Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü ile Samsun-Sinop İlleri Su Ürünleri Yetiştiricileri Üretici Birliği’nin koordinasyonunda Samsun’da Türk somonu yetiştiricileri ile toplantı yapıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Samsun Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Sağlam, “Samsun, 210 km’lik kıyı uzunluğuna sahip olduğundan hem avcılıkta hem de yetiştiricilikte bölgesinde ve Türkiye’de söz sahibidir. Sektörün büyümesinde Samsun öncü durumdadır. İleride yaşanılacak olumsuzluklara karşı istikrarlı bir üretimin olması ve birlik içerinde hareket edilmesi büyük önem arz etmektedir” dedi Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Dr. M. Altuğ Atalay da yaptığı açıklamada sektörün her zaman yanında olduklarını, bakanlık olarak sektörün büyüme ve gelişmesine destek verdiklerini, son zamanlarda özellikle ihracatta yaşanılan sıkıntılardan dolayı, “Ne yapılabilir?” noktasında birliğin isteği doğrultusunda bu toplantının organize edildiğini, buradan çıkacak kararlara genel müdürlük olarak destek vereceklerini, yeni pazar arayışları için çalışma yapacaklarını, hastalıklarla mücadele konusunda ilgili birimler nezdinde girişimlerde bulunacaklarını ifade etti. Açılış konuşmalarından sonra Üretici Birliği Başkanı Osman Parlak, sektörün mevcut durumu ve pazarlama konusunda yaşanılan sıkıntılar hakkında genel bir çerçeve çizerek katılımcıları bilgilendirdi. Devamında Genel Müdür Atalay’ın moderatörlüğünde, toplantıya katılan yetiştiricilere söz verilerek, yaşadıkları sorunlar ve çözüm önerileri üzerine konuşuldu. Son olarak Altuğ Atalay toplantının değerlendirmesini yaparak, kendi adlarına gereken bilgileri aldıklarını, alınan kararların hayata geçirilmesi noktasında çalışma yapacaklarını beyan ederek toplantıyı sonlandırdı. Toplantıya ayrıca Genel Müdür Yardımcısı Turgay Türkyılmaz, Yetiştiricilik Daire Başkanı Tanju Özdemirden, Merkez Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Özerdem Maltaş, teknik elemanlar ve çok sayıda Türk somonu üreticisi katıldı. Samsun’da geçen yıl 10 bin 700 bin ton kültür balığı yetiştirilirken, bu yıl ise 14 bin ton balığın yetiştirilmesi hedefleniyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.