TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Kurbanlık Satışı

AGRONEWS - Kurbanlık Satışı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Kurbanlık Satışı haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Veteriner hekimler gıda güvenliği için bayramda da görev başında Haber

Veteriner hekimler gıda güvenliği için bayramda da görev başında

Türkiye Kurban Bayramının üçüncü gününü geride bırakırken veteriner hekimler İl Kurban Komisyonu tarafından belirlenen kesimhane ve mezbahalarda bayram süresinde görevlerinin başında nöbet tutuyor. Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü bünyesinde görev yapan veteriner hekimler 4 gün sürecek olan Kurban Bayramı boyunca halkın gıda güvenliğinin sağlanması adına mezbaha ve kesimhanelerde görev yapıyor. Ruhsatlandırılmış büyükbaş ve küçükbaş hayvan kesilen mezbaha ve kombinalarda canlı hayvan ve hayvansal ürünlerin daha sağlıklı bir şekilde muayenelerinin yapılmasını ve hijyen kuralları içinde üretimlerinin sağlanarak insan ve hayvan sağlığı ile gıda güvenliğini tesis etmek amacıyla Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından görevlendirilen veteriner hekimler, görevlerini büyük bir özveri ile ifa ediyor. Bayram boyunca Erzincan Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Serkan Kütük de veteriner hekimler ile birlikte mezbaha ve kombinalarda görev aldı. Konuyla ilgili bilgi aldığımız Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Şahin, bayram öncesinde kombina ve mezbahalarda görev yapacak veteriner hekimlerin belirlenerek görevlendirildiğini ifade etti. Bayram süresince halkımızın kurbanlarını huzur içinde kestirebilmelerini sağlamak üzere ekiplerin görev başında olduğunu kaydeden İl Müdürü Şahin, "toplumda birçok görevi üstlenen veteriner hekimlerimizin bir görevi de halk sağlığı ve gıda güvenliğinin tesisini sağlamaktır. Bu amaçla İl Kurban Komisyonu tarafından belirlenen noktalarda görevlendirdiğimiz veteriner hekimlerimiz de kanunların bize verdiği yetkiler çerçevesinde görevlerini sürdürmektedir" diye konuştu.

Hayvan Pazarı, kurbanlıklar için hazırlandı Haber

Hayvan Pazarı, kurbanlıklar için hazırlandı

Vatandaşlar, gönül rahatlığıyla kurbanlık hayvanlarını seçip alabilecek. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığına bağlı olarak Kepsut Yolu üzerinde hizmet veren Hayvan Pazarı’nda, kurbanlık hayvan kabulü öncesinde temizlik ve ilaçlama işlemleri gerçekleştirildi. Bir hafta boyunca Kurban Pazarı olarak hizmet verecek olan Hayvan Pazarı’nda, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler; padoklar ve pazarın çevresini yıkama işlemlerinin hemen ardından insan ve hayvan sağlığı için tehdit oluşturmayan ilaçlarla, zoonoz hastalıkların önüne geçmek için ilaçlama işlemlerini tamamladı. Zoonoz hastalıklara karşı önlemler alındı Hayvan Pazarını, Kurban Bayramı’na hazırladıklarını belirten Veteriner Hekim Harun Çakır “Hayvanların padoklarını temizliyoruz, yıkama işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Daha sonra Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri, ilaçlama işlemlerini yapıyor. Zoonoz hastalıklara karşı önlemlerimizi alıyoruz. Hayvan pazarına gelen hayvanların kimlik ve sağlık kontrollerini gerçekleştiriyoruz. Böylece vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla kurbanlıklarını seçip alabilirler.” diye konuştu. Vatandaşların kolaylıkla Hayvan Pazarı’na ulaşabilmesi için Toplu Taşıma Merkezi’nden her saat başı Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma araçları hareket ediyor.

Kurban pazarlarında hareketlilik yaşanıyor Haber

Kurban pazarlarında hareketlilik yaşanıyor

Aylardır kurbanlıklarını özenle yetiştiren besiciler, iyi bir kurban almak isteyenlerin son güne kalmamaları gerektiğini söyledi. Türkiye’de hayvancılığın önde gelen merkezlerinden Şanlıurfa’da Kurban Bayramı’na sayılı günler kala hareketlilik arttı. Besiciler, aylardır özenle yetiştirdikleri kurbanlıklarını satabilmek için Eyyübiye ilçesindeki canlı hayvan pazarına getirmeye başladı. Hayvan pazarında küçükbaş hayvanlar 14-20 bin liradan başlayan fiyatlarla alıcı bulurken büyükbaş kurbanlık fiyatları ise 130-190 bin lira arasında değişiyor. Şanlıurfa Büyükbaş Hayvan Pazarı Dernek Başkanı Ramazan Gül, büyükbaşlarda fiyatların yüksek olmasından dolayı pazarın durgun olduğunu söyledi. Gül, bayrama sayılı günler kalmasına rağmen ciddi bir yoğunluk olmadığını ifade etti. “Önce gelen iyi kurban alır” Büyükbaş hayvan satıcısı Halil Yıldız ise “Fiyatlar normaldir. Hayvanlar fazla pahalı değil. Ekonomik duruma göre hayvan fiyatları pahalı değil. Sadece kurbanlıklar pahalı değil bugün baktığımızda her şeyin fiyatında bir yükseliş var. Girdi fiyatları yüksek olduğundan dolayı bu durum kurbanlık fiyatlarına da yansıyor. Satışlar biraz ağır gidiyor. Vatandaşlarımızı bekliyoruz, inşallah gelirler, kurbanlarını alırlar. Önce gelen iyi kurbanını alır” şeklinde konuştu. Kurban pazarına gelerek kurbanlık bakan vatandaşlardan Hasan Topal ise “Çocuğum ile geldim. Fiyatlar yüksek olduğu için alamıyorum. Bir küçükbaş kurbanın fiyatı 20 bin lira falan tutuyor. Geri gideceğim, alamıyorum” ifadelerini kullandı.

Kurbanlıklarını 13 saatlik yolculukla bin 138 kilometre getirdi Haber

Kurbanlıklarını 13 saatlik yolculukla bin 138 kilometre getirdi

Erzurum’dan 130 baş hayvanıyla birlikte yaklaşık bin 138 kilometre kat ederek Eskişehir’e gelen Mülazım Uğun kurban pazarında zor şartlarda yaşıyor. Yurt genelinde olduğu gibi Eskişehir’de de Kurban Bayramı için hazırlıklar sürüyor. Vatandaşlar kurbanlık satın almak için hayvan pazarlarında yoğunluk oluştururken, şehir dışından gelen birçok satıcı da ticaretlerini gerçekleştirmek üzere pazarda yerini aldı. Bu satıcılardan birisi olan Mülazım Uğun, 130 küçükbaş hayvanıyla birlikte yaklaşık 13 saat ve bin 138 kilometre yolculuk ederek Eskişehir’e geldi. Gece gündüz hayvanların başından ayrılamayan Uğun, Eskişehir’de bulunduğu süre boyunca uyumak için başka bir yere gidememesi nedeniyle kendi imkanlarıyla pazarın içerisinde konakladı. Belediyenin ve kurumların kendilerine herhangi bir yer tahsis etmemesi sonucunda büyük zorluk yaşayan Erzurumlu satıcı, ellerindeki kurbanlıkları hayırlı fiyatlarla satıp gitmeyi umduklarını dile getirdi. "Gece gündüz buradayım, hayvanların başında yatıyoruz" Eskişehir’deki kurban pazarında satış yapmak için Erzurum’dan gelen Mülazım Uğun, "Erzurum Karayazı’dan getirdik bu hayvanları. Toplamda 130 adet hayvan getirdik. Satışlar eski gibi değil, biraz durgun. Herhalde fiyatlar da yüksek geliyor. Bizim masraflarımız çok olduğu için mecburen bunu fiyatlara yansıtıyoruz. Nasip kısmet olursa satıp gitmeyi düşünüyoruz. Ben buraya geleli 4 gün oldu. Gece gündüz buradayım, hayvanların başında yatıyoruz. Pazarda bir yerim var, orada uyuyorum. İnşallah hayırlı bir fiyat gelirse satıp gideceğiz. Şu anda bizim fiyatlarımız 12 ila 20 bin arasında hayvanın kilosuna ve boyuna göre değişiyor. Yatacak yer yok. Bir kurumun ya da belediyenin tahsis ettiği bir yer bulunmuyor. Şu anda biz kendi imkanlarımızla burada konaklıyoruz. Bize verdikleri imkanlar etrafta gördükleriniz. Su var, bu kadar. Çok bir şey yok. Ben burada hiç duş almadım ama akrabalara gideceğim, orada temizleneceğim" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.