TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Kuzka

AGRONEWS - Kuzka haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Kuzka haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

2024 yılı Tarımda Verimlilik ve Katma Değerin Artırılması Haber

2024 yılı Tarımda Verimlilik ve Katma Değerin Artırılması

Program kapsamında bölgede tarımsal alt yapı, örgütlenme, pazarlama, tanıtım ve sürdürülebilirlik başlıklarında uygulanacak projelere toplamda 2 milyon lira destek sağlanacak. 2024 Yılı Tarımda Verimlilik ve Katma Değerin Artırılması Teknik Destek Programı kapsamında Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) tarafından sağlanacak destek ile tarımsal üretimde kurumsal alt yapının güçlendirilmesi ve tarımsal örgütlenmenin geliştirilmesi, TR82 Bölgesi’ndeki üretici örgütlerin pazarlama ve tanıtım alanlarında güçlendirilmesi ve sürdürülebilir tarımsal üretim ve sanayi yönetiminin sağlanması amaçlanıyor. TR82 Bölge illeri Kastamonu, Çankırı ve Sinop’ta faaliyet göstermekte olan kurum ve kuruluşlara yönelik uygulanacak program kapsamında yapılacak proje başvuruları 2 Mayıs 2024 tarihi itibariyle kabul edilecek. Tarımda Verimlilik ve Katma Değerin Artırılması Sonuç Odaklı Programı’nın özel amaçları çerçevesinde hazırlanan programa potansiyel başvuru sahiplerini proje hazırlamaya çağıran KUZKA, 2024 Yılı Tarımda Verimlilik ve Katma Değerin Artırılması Teknik Destek Programı ile tarım sektörüne toplamda 2 milyon TL büyüklüğünde destek sağlayacak. TR82 Bölgesi’nde güçlü, yenilikçi ve sürdürülebilir bir tarım sektörü oluşturulmasını önceleyen programdan, Kastamonu, Çankırı, Sinop illerindeki Ticaret ve Sanayi Odalarına kayıtlı tarımsal üretim yapan işletmeler, il özel idareleri, üniversiteler, köylere hizmet götürme birlikleri, il ve ilçe tarım ve orman müdürlükleri, belediyeler, meslek odaları ve üst birlikleri, tarımsal amaçlı kooperatifler ve üst kuruluşları ile tarımsal amaçlı üretici ve yetiştirici birlikleri yararlanabilecek. Programa yapılacak proje başvurularının TR82 Bölgesi’ndeki ihtiyaç duyulan alanlarda kurumsal yönetim ve hizmet kalitesinin artırılması ile pazarlama ve üretim kapasitesinin geliştirilmesini amaçlayan eğitim ve danışmanlık gibi kurumsal nitelikli ve kapasite geliştirici faaliyetlere yönelik hazırlanması gerekiyor. Programdan destek almaya hak kazanan kurum ve kuruluşlara KUZKA tarafından, kurumsal yönetim ve hizmet kalitesinin artırılması, pazarlama kapasitelerinin geliştirilmesi, ürün miktar ve kalitesinin artırılması, üretilen ürünlerin belgelendirilmesi ve sertifikasyon çalışmaları için eğitim ve danışmanlık destekleri sağlanacak. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından Mayıs ve Aralık aylarını kapsayacak şekilde 4 ayrı dönemde uygulanacak programın proje başvuruları Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi (KAYS) üzerinden alınacak. İlk dönem yapılacak proje başvuruları KAYS web sitesi üzerinden üzerinden 28 Haziran 2024 tarihi saat 23.59’a kadar kabul edilecek. Taahhütnamelerin ise en geç 5 Temmuz 2024 tarihinde saat 18.00’e kadar e-imzalı veya ıslak imzalı olarak elden veya posta yolu ile Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı’na teslim edilmesi gerekiyor. Programa belirtilen tarihlerden sonra yapılacak proje başvuruları ve geç teslim edilen taahhütnamelerin KUZKA tarafından değerlendirmeye alınmayacağı belirtildi.

Sinop su ürünleri ekosistemi geliştirme çalışmaları başladı Haber

Sinop su ürünleri ekosistemi geliştirme çalışmaları başladı

Sinop’ta su ürünleri ekosisteminin geliştirilmesine yönelik Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı, Trabzon’da faaliyet gösteren su ürünleri sektörüne çalışma ziyareti ve yatırım promosyon çalışmaları gerçekleştirdi. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) Sinop Yatırım Destek Ofisi tarafından, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı iş birliğinde önce Trabzon’da faaliyet gösteren su ürünleri ekosistemi paydaşlarına birer çalışma ziyareti gerçekleştirildi. İlk olarak Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB)‘ne gerçekleştirilen ziyarette, birliğin iş ve işlemleri ile “Doğu Karadeniz Bölgesi Su Ürünleri ve Mamulleri Sektörünün Uluslararası Rekabetçiliğinin Geliştirilmesi UR-GE Projesi” hakkında bilgiler sunuldu. Sonrasında ikili görüşmeler çerçevesinde su ürünleri sektörünün geliştirilmesine yönelik karşılıklı işbirliği imkânları ele alınarak, yapılması planlanan program ve projelere ilişkin görüş alış verişinde bulunuldu. İkinci olarak Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’nı ziyaret eden KUZKA ekibi, burada su ürünleri sektörünün geliştirilmesine yönelik hazırlanan sonuç odaklı programlara ilişkin yapılan bilgilendirmenin ardından, program üzerinde karşılıklı değerlendirmelerde bulundu. Çalışma ziyaretinin sonuncusunu ise Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’ne gerçekleştiren ekip, enstitü bünyesinde yer alan Ulusal Su Ürünleri Gen Bankası ile kapalı devre sistemle yetiştirilen Mersin Balığı, Kalkan Balığı ve Karadeniz Ala’sı üretimi üzerine incelemelerde bulundu. Ziyaretlerin tamamlanması sonrasında KUZKA Sinop Yatırım Destek Ofisi ekibi, Sinop’ta su ürünleri sektöründe katma değerli ürün üretiminin artırılması amacıyla, Trabzon’da faaliyet gösteren çeşitli özel sektör kuruluşlarına yönelik yatırım, tanıtım ve promosyon çalışmaları gerçekleştirdi. Özel sektör firmalarını yerinde ziyaret eden ekip, Sinop’ta yatırımcılara sunulan yatırım fırsatlarına ilişkin devlet tarafından sağlanan destekler hakkında bilgilendirmelerde bulunarak Sinop’a yatırım davetinde bulundu.

Sinop’ta su ürünlerine ihracat fırsatı Haber

Sinop’ta su ürünlerine ihracat fırsatı

Sinop’ta "Temel Sektörlerin Rekabetçiliğinin Artırılması Projesi Pazar Çeşitlendirme Faaliyetleri" kapsamında su ürünleri ihracatının desteklemesi amacıyla Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) öncülüğünde düzenlenen alım heyeti organizasyonuyla İspanyol alıcılar ile Sinoplu su ürünleri üreticileri bir araya geldi. Avrupa Birliği destekli Sinop’ta Temel Sektörlerin Rekabetçiliğinin Artırılması Projesi’nin teknik yardım faaliyetleri çerçevesinde KUZKA, Sinop Ticaret ve Sanayi Odası, Sinop Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği, Abalı Köyü Su Ürünleri Kooperatifi’nin de yer aldığı konsorsiyum iş birliğinde düzenlenen organizasyonla tedarik zincirini geliştirme çalışmaları kapsamında Sinop’a hammadde gözlem ve alım ziyareti gerçekleştirdi. İyi niyet protokolü imzalandı Ziyaret kapsamında alım heyeti ilk olarak yakın zamanda su ürünleri sektörüne ortak kullanım tesisi olarak hizmet vermeye başlayacak olan firmanın tesisinde incelemelerde bulundu. İncelemeler sonrasında tesis ve Sinop’ta üretilen su ürünleri hakkında bilgi alan heyet, ihracata yönelik hamsi ve palamut numunelerini inceledi. Yapılan incelemeler üzerinden karşılıklı iş birliğini geliştirme konusunda mutabakata varılan ziyarette, firmalar arasında iyi niyet protokolü imzalandı. Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti destekleriyle Sinop başta olmak üzere, Karadeniz Bölgesi’ndeki balıkçılık sektörünün gelişmesine katkı sağlaması amacıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında finanse edilen “Sinop’ta Temel Sektörlerin Rekabetçiliğinin Artırılması Projesi” Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı öncülüğünde yürütülüyor. Sinop’ta son 25 yılda, 10,5 milyon euro bütçesiyle kurum ve kuruluşların ilin öz değerleri ile gerçekleştirdikleri en büyük bütünleşik yatırımlardan bir tanesi olan projenin, Sinop’ta üretilen su ürünlerinin katma değerinin yükseltilmesine önemli katkı sağlaması hedefleniyor. Sinop’ta Temel Sektörlerin Rekabetçiliğinin Artırılması Projesi ile Sinop Organize Sanayi Bölgesi (OSB) içerisinde 3 bin ton/yıl kapasiteli "su ürünleri işleme, şoklama ve depolama tesisi" ile Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı Sinop Yatırım Destek Ofisi bünyesinde "KOBİ Destek Merkezi" kuruluyor ve diğer taraftan turizm planlama-proje geliştirme çalışmaları devam ediyor. Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen imza törenine, Sinop Valisi ve Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Mustafa Özarslan, Sinop TSO Başkanı Salim Akbaş, KUZKA Sinop Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Halil İbrahim Kırlı ile yerli ve yabancı firma yetkilileri katıldı.

Karadeniz’deki büyük su ürünleri işleme tesisi faaliyete başlıyor Haber

Karadeniz’deki büyük su ürünleri işleme tesisi faaliyete başlıyor

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti destekleriyle Sinop’ta yapılan ve Karadeniz Bölgesi’nin en büyük su ürünleri işleme tesisi, Eylül ayında hizmet vermeye başlayacak. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) öncülüğünde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Rekabetçi Sektörler Programı çerçevesinde Sinop’ta Temel Sektörlerin Rekabetçiliğinin Artırılması Projesi ile hayata geçirilen Sinop Su Ürünleri İşleme, Şoklama ve Depolama Tesisi, Temmuz ayında bitirilerek önümüzdeki Eylül ayında sektörün hizmetine sunulacak. Temmuz’da teslim, Eylül ayında hizmette Sinop başta olmak üzere, Karadeniz bölgesindeki balıkçılık sektörünün gelişmesine katkı sağlaması amacıyla, KUZKA tarafından sunulan 10,5 milyon Euro bütçeli Sinop’taki Temel Sektörlerin Rekabetçiliğinin Artırılması Projesi’nde sona gelindi. Proje çerçevesinde inşaat, müşavirlik ve mal alımı bileşenleri tamamlanan Sinop Su Ürünleri İşleme, Şoklama ve Depolama Tesisi, makine ve ekipmanlarının aktif hale getirilmesiyle Temmuz ayında teslim edilmiş olacak. Sonrasında ise Eylül ayında başlayacak sezonda küçük ve orta ölçekli balıkçılara, ürünlerini işleme, şoklama ve depolama hizmetleri sunacak. Tesiste günlük 60 ton ürün şoklanabilecek Sinop Organize Sanayi Bölgesi’nde yaklaşık 20 dönüm alanda kurulan Sinop Su Ürünleri İşleme, Şoklama ve Depolama Tesisi, idari bina, proses binası, soğuk odalar ve katı atık depolama bölümü olmak üzere toplam 10 bin metrekare kapalı alandan oluşuyor. Enerjisinin bir kısmını güneşten sağlayacak tesis, yılda 3 bin ton su ürünleri işleme ve şoklama yapabilecek kapasitede inşa edildi. Günlük bin 200 ton depolama kapasitesine sahip tesiste, dakikada 45 adet somon işleme, saatte 5 ton hamsi boylama ve günlük 60 ton ürün şoklama yapılabilecek. Proje ile Sinop başta olmak üzere Karadeniz bölgesinde faaliyet gösteren balıkçılık işletmeleri ile balık üretim çiftliklerinin yaşamış olduğu işleme ve uzun süreli ürün saklama sorunları ortadan kaldırılırken, üreticilerin, rekabet gücünün yanı sıra işletmelerin de verimlilik, pazar etkinliği, Ar-Ge, teknolojik altyapı, istihdam potansiyeli, ürün çeşitliliği ve ekonomik katma değer artışı sağlanmış oldu. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı öncülüğünde Sinop’a kazandırılan proje ile ilgili nihai durum yapılan 4. Yönlendirme Komitesi Toplantısında ele alındı. Toplantıda proje paydaşlarına, Sinop Su Ürünleri İşleme, Şoklama ve Depolama Tesisi projesinin bugüne kadar gerçekleştirilen inşaat, müşavirlik hizmetleri, mal alımı ve teknik yardım bileşenlerini içeren bir bilgilendirme sunumu gerçekleştirildi. Şirket ismi “Seanop” olarak ilan edildi Yönlendirme komitesi toplantısının ardından yapımı tamamlanan tesisin ortakları Sinop TSO, Sinop İl Özel İdaresi, Sinop Belediyesi, Sinop Üniversitesi Vakfı, S.S. Sinop Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği ve S.S. Abalı Köyü Su Ürünleri Kooperatifi tarafından yönetim kurulu seçimi yapıldı. Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, şirketin yönetim kurulu üyeleri oluşturuldu. Ardından tesisi işletecek şirketin ismi yönetim kurulu kararıyla “Seanop Su Ürünleri İşleme ve Sanayi Anonim Şirketi” olarak belirlendi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.