TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Mehmet Erol

AGRONEWS - Mehmet Erol haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Mehmet Erol haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Buharkent’in taze incirinin sofralara yolculuğu sürüyor Haber

Buharkent’in taze incirinin sofralara yolculuğu sürüyor

Taze incirde erkenciliği ile rakip tanımayan Aydın’ın Buharkent ilçesinde 2024 sezonu taze incir hasadı ile birlikte taze incirin sofralara yolculuğu sürüyor. İncirin üretildiği diğer bölgelere göre yaklaşık 15 gün erken hasat edilen Buharkent taze inciri, bu erkenciliği ile ilçeye önemli bir ekonomik katkı sağlıyor. Bu sene havaların erken ısınması ve uygun iklim şartları nedeniyle taze incirin sofralara yolculuğu erken başladı. Türkiye’de toptan satışı yapılan tek yer olma özelliği ile dikkatleri üzerine çeken Buharkent’e gelen tüccar ve ihracatçı firmalar, Buharkent toptancı Hali’nden satın aldıkları aroması, lezzeti, rengi ve kokusuyla bir marka olan taze incirleri sofralara ulaştırmak için adeta zamanla yarışıyor. “Taze incir, Buharkent ekonomisine en büyük katkıyı sağlayan ürün” 2024 sezonunun taze incir hasadının başladığını ve bir yıl boyunca bu hasadın beklendiğini ifade eden Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, “Taze incir, Buharkent ekonomisine en büyük katkıyı sağlayan üründür. Geçmişten gelen bir alışkanlık ve gelenekle Buharkent olarak biz Aydın’da taze incir hasadına yoğunlaştık. Diğer yerlere göre 15 gün önce hasadına başlıyoruz ancak bu sene aşırı sıcaklar hasadın daha da erken yapılmasına, bu da üründe artışa neden oldu. Bu durum da fiyatların düşürdü. Fiyatların düzelmesini bekliyoruz. Kuru incirde de taze incirde de Buharkent erken hasadı ve toptan ticaretinin yapıldığı tek nokta Buharkent. Aynı zamanda ilçemiz Türkiye’de marka konumunda. Buharkent olarak biz taze incir üretiminde binden fazla üretici ve 25 bin tondan fazla taze incir üretimi ile farklı bir ilçeyiz. Havaların düzelmesi ile kalitemiz daha da artacaktır. Üreticimizin bol ve bereketli bir sezon geçireceğini düşünüyoruz. 2024 yılı taze incir sezonumuzun üreticimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. “İç ve dış piyasaya gönderimlerimiz sürüyor” Buharkent Toptancı halinin en eski esnaflarından olan İbrahim Sancak, 2024 sezonunun hayırlı olmasını dileyerek: “Bu sene 25 bin ton ürün beklentisi ile yine sezonumuza başladık. 10 günlük süreç içerisinde fiyatlar 100 TL’lerden 25 TL’lere kadar geriledi. Aşırı derecede sıcakların olması incirin normal olgunlaşma sürecini erkene almasından kaynaklandı. Şu anda hem iç piyasaya hem de yurt dışına gönderimlerimiz devam ediyor. İnşallah bir-iki gün içerisinde fiyatlar normal değerlerine dönecektir. Hem üreticimiz hem tüccarımız hem de tüketicimiz memnun kalacaktır. Türkiye’de taze incirinin üretiminin ve ticaretinin yapıldığı Buharkent’ten tüm taze incir tüketicilerine afiyet ve şifa olsun diyoruz” dedi. “Pazar hariç her gün geliyorum” Bursa’dan taze incir almaya gelen tüccarlardan Salih Çakır, “Buharkent’e Pazar hariç haftanın 6 günü gelerek ortalama 3-4 ton taze incir götürüyorum. Buharkent’in taze inciri turfanda geldiği, aroması ve lezzeti güzel olduğu için tercih ediyoruz” dedi. Aydın’ın en küçük ve en uzak ilçeleri arasında yer alan Buharkent’te sabahın erken saatlerinde yediden yetmişe herkes taze incir hasadı için seferber oluyor. Taze incirler tek tek elle toplanarak öğle sıcağına kalmadan toptancı haline getiriliyor. Halde yaşanan yoğun hareketliliğin ise yaklaşık 40 gün süren taze incir hasadı ile son bulması bekleniyor.

Buharkent Taze İncir Festivali başladı Haber

Buharkent Taze İncir Festivali başladı

Kültür ve Sanat Şenliği, Taze İncir Festivali başladı. Aydın’da erkenci taze incir üretimi, toptan ticareti ve ihracatının yapıldığı yerlerden olan Buharkent’te hasat sezonu ile birlikte taze incirin tanıtımı amacıyla düzenlenen festivalle ilçe hareketlendi. Buharkent Belediyesi ve Buharkent Kaymakamlığı, Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü işbirliğinde açılışı gerçekleştirilen festivalde toplu açılışlarla birlikte çeşitli yarışmaların ödül törenleri ve son olarak halk konseri ile ilk günün etkinlikleri sona erdi. Türkiye’nin taze incir deposu Buharkent’te, ilçe Belediyesi ve Buharkent İlçe Tarım Müdürlüğü’nün katkılarıyla düzenlenen Buharkent 17. Taze İncir Festivali protokol ve vatandaşların birlikte Buharkent Dörtyol Kavşağı’ndan başlayan ve Atatürk Caddesi üzerinden kent müzesine kadar süren kortej yürüyüşü ile başladı. Açılışı gerçekleştirilecek olan Buharkent Belediyesi Kent Müzesi önünde düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayla başladı. Festivalin açılış konuşmasını yapan Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol’un ardından protokol üyeleri de birer konuşma yaptı. “Buharkent, taze incirin başkentidir” Taze incirin tüm dünyaya ulaşmasını sağlayanlara teşekkür ederek konuşmasına başlayan Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, yaklaşık 6 bin tonu ihracat olmak üzere toplam 25-30 bin ton taze incir üretimi ile Buharkent’in erkenci taze incir üretiminde Türkiye birincisi olduğunu söyledi. Buharkent ekonomisinde taze incirin büyük öneme sahip olduğunu vurgulayan Mehmet Erol; “Taze İncir, hayatımızda önemli bir yere sahip olduğu gibi üretimi, hasadı ve pazarlamasıyla kültürümüzün önemli bir unsuru haline gelmiştir. Taze incir yönünden Buharkent’in önemli bir özelliği de Aydın’a özgü sarılop cinsi taze incirin toptan ticaretinin yapıldığı tek merkezdir. Bu nedenle Buharkent, taze incirin başkenti ifadesi kullanılabilir” dedi. “Toptan ticaretinin yapıldığı tek yer” Taze incirin hasadının hem erkenci olarak yapıldığı hem de toptan ihracatının yapıldığı tek yerin Buharkent olduğunun altını çizen Başkan Erol; “Sadece erkenci değil ayrıca toptan ihracatının yapıldığı tek yer taze incirin başkenti Buharkent’tir. Aydın’daki diğer ilçelere göre biz incir hasadına bir hafta-15 gün daha erken başlarız. Bizim açımızdan ilçemizin en değerli ürünü aslında taze incirdir. Buharkent ekonomisini ayakta tutan en önemli unsur incirdir. Çünkü rekoltemiz gerçekten yüksek, kalitesi zaten benzersiz. Sezonda ortalama 25-30 bin ton taze incir üretimi gerçekleşen, taze incir ve pazarlama konusunda Türkiye’de net olarak tek nokta Buharkent’tir. Aydın’da diğer yerlere gittiğiniz zaman kuru incir üretimi yaparlar. Taze incirin toptan ticareti yapılmaz. Burada geçmişten gelen bir gelenek var. İlk olması da tabi ki de avantaj. Bursa Siyahı denilen incir türümüz de son dönemde Aydın’ın tamamında hızla yaygınlaşıyor. Buharkent’te de aynı şekilde Bursa Siyahında da erkenciyiz. Buharkent; hem kuru incir hem siyah incir hem de Sarılop İncirde Aydın’daki diğer bölgelere göre en erkenci üretim yapan bölgedir. Böylesine kaliteli, ekonomik boyutu yüksek, erkenci bir incirimiz, ürünümüz, değerimiz varken tabi bunu en iyi şekilde pazarlamak ve tanıtmak gerekiyor. Düzenlediğimiz festivaller de tanıtımda en önemiş sosyal etkinliğimiz” dedi. “Festivallerin de önemli katkıları oluyor” Aydın’ın tarımsal potansiyeli çok üst düzeyde olan bir il olduğunun altını çizen Aydın Valisi Hüseyin Aksoy; “İncir üretiminde Türkiye’de ilk sırada, kestane üretiminde ilk sırada, yağlık zeytinde ilk sırada yer alıyor. Çilekte, enginarda ikinci sırada ve daha birçok alanda farklı ürünlerde ilk 10’da yer alan önemli illerden birisi. Böylesine önemli ürünlerin tanıtılması, daha iyi bir noktaya taşınması bakımından festivallerin de önemli katkıları oluyor. Buharkent ilçemiz de özellikle taze incirin ilk çıktığı, paylaşıldığı ilçemiz olması nedeniyle festivalin burada gerçekleştiriliyor olması oldukça önemli ve anlamlı. Bu bakımdan belediye başkanımız böylesine güzel bir festivali düzenlediği ve ev sahipliği yaptığı için teşekkür ediyorum” dedi. Açılış törenine Aydın Valisi Hüseyin Aksoy başta olmak üzere Buharkent Kaymakam Vekili Sultanhisar Kaymakamı Bahadır Güneş, AK Parti Aydın Milletvekilleri, Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, AK Parti Aydın İl Başkanı Gökhan Ökten, Aydın Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcıları Ali Rüstem Şanlı, Adem Kaplan il ve ilçe protokol üyeleri, siyasi partilerin temsilcileri, STK temsilcileri, vatandaşlar ve davetliler katıldı.

Buharkent’te erkenci taze incir hasadı başladı Haber

Buharkent’te erkenci taze incir hasadı başladı

Bölgenin en önemli ihracat ürünü olan incirde bu sezon yaklaşık 25 bin ton rekolte bekleniyor. Aydın’ın tadıyla damaklarda iz bırakan lezzeti İncirin hasat zamanı başladı. Taze incirin başkenti Buharkent’te erken saatlerde başlayan toplama işleminin ardından römorklara doldurulan kasalardaki taze incirler önce toptancı haline, ardından da kamyonlara yüklenerek başta Türkiye olmak üzere dünyaya gönderiliyor. İncirin üretildiği diğer bölgelere göre ortalama 15 gün civarında erken hasat yapılan Buharkent inciri, bu erkenciliği ile ilçeye önemli bir ekonomik katkı sağlıyor. Bu sene havaların geç ısınması nedeniyle hasadı geciken taze incirde sezonun açılması ile yüzler de gülüyor. Tüccarların incir bahçelerine gelerek satın aldığı aroması, lezzeti, rengi ve kukusuyla bir marka olan taze incirlerin sofralara ulaşması için adeta zamanla yarışılıyor. Üreticinin, tüccarın ve tüketicinin memnun olduğu ve sezonda rekoltenin 25 bin ile 30 bin ton arasında gerçekleştirileceği taze incirde yaklaşık 100 milyon dolarlık bir ihracat geliri bekleniyor. “En önemli değerimiz aslında incirdir” Dünyada taze incirin en kalitelisinin yetiştirildiği bölgenin Buharkent olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Erol, “Dünyada taze incirin en kalitelisinin yetiştirildiği bölge olan Buharkent’te taze incir hasadı başladı. Tabii Aydın inciri dünyanın en kaliteli inciri. Buharkent de Aydın’da ilk incir hasadının yapıldığı yerdir. Erkenci incirlerimiz olan sarı lop ve Bursa siyahı incirlerimizin hasadı, diğer bölgelere göre yaklaşık bir hafta 15 gün önce yapılır. Buharkent açısından ekonomik değeri çok yüksek olan ve ilçe ekonomimize can veren en önemli ürünümüzdür. En önemli değerimiz aslında incirdir. O yüzden herkeste bu dönemde büyük bir heyecan sevinç ve mutluluk yaşanıyor. Hayırlı, bereketli olsun inşallah. Havamız da, mevsim de güzel gidiyor. İnşallah güzel bir sezon geçireceğiz. Ürünümüzün hak ettiği ekonomik değeri bulmasını ve çiftçilerimizin emeklerinin karşılığını almasını istiyoruz. Bereketli bir yıl olsun inşallah. Tabii taze incir anlamında baktığımız zaman bizim yoğun olarak hasadını yaptığımız ürün taze incir. Aydın Türkiye’de kuru incir üretiminin en fazla yapıldığı yer. Türkiye’de taze incir üretiminin, toptan ticaretinin yapıldığı tek nokta ise Buharkent’tir. Bizi de farklı kılan unsur budur. Buharkent’te 25 bin ton civarında taze incir üretimi yapılıyor. Aynı zamanda Bursa siyahı diye adlandırılan, taze olarak toplanan, raf ömrü daha uzun, ihracat özelliği daha fazla olan ürün de Bursa ve diğer illerden 15 gün daha önce hasadının başlandığı için bizim açımızdan çok önemli bir avantajdır. Yani Buharkent’in ekonomisini ayakta tutan en önemli unsur taze incirdir. Vatandaşımız da, çiftçimiz de, üreticimiz de emeğinin karşılığını alsın istiyoruz. Sezonumuz hayırlı, uğurlu, bereketli olsun inşallah” dedi. “Taze incirde bir numarayız” Toptancı hali işleten ve incir bahçesinin de sahibi olan üretici Uğur Sancak, “Buharkent’te sarı lop olsun, Bursa siyahı cinsi incir olsun güzel bir pazarımız var. Gün geçtikçe de artıyor. Ben dedemden gördüm bu işi. Yıllardır yapıyoruz. Çocukluğumdan beri bu işin içindeyim. İnşallah benim oğlan da arkadaşlar da incir üretimine devam edecek. Türkiye’de ve dünyada en iyi incir Buharkent’te yetişir. Zaten Aydın’da başka bölgede yok. Taze incirde bir numarayız. Aromasıyla, kokusuyla, tadıyla gerçekten mükemmel ve üstüne yok. Cennet meyvesi olan taze incirimiz olmazsa olmazımız” diye konuştu. “Aydın’ın en gözde meyvesi” Sabahın erken saatlerinde bahçeye gelerek incir toplama işi yapan Fatma Akıncı ve kızı Nurgül Akıncı da “Sabah erken saatlerde geliyoruz. Özenle, tek tek, zarar vermeden topluyoruz. Kokusuyla, aromasıyla Aydın bölgemizin incisi incirimiz. İncir, Aydın’ın en gözde meyvesi. Zaten cennet meyvesi. Severek tüketiyoruz. Bizim için çok kıymetli. Herkesin de tatmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Taze incirde erkenciliği ile Buharkent rakip tanımıyor Haber

Taze incirde erkenciliği ile Buharkent rakip tanımıyor

1994 yılında Bursa Siyahı İnciri ile tanışan ve hasadı diğer yerlerden 15 gün önce yapılan ürünün daha iyi üretilmesi ve pazarlamanın yolları amacıyla konunun uzmanlarının katıldığı çalıştayda değerlendirildi. İlçede üretimin artması, üreticilerin refah seviyesinin yükseltilmesi ve tarımın kullanılabilecek tüm alanlarda yapılabilmesi amacıyla özellikle son 3 yılda yeni projeler hazırlanmaya ve uygulanmaya devam ediyor. Üreticinin bilerek tarım yapabilmesi ve bilgilenmesi amacıyla Buharkent Belediyesi sponsorluğunda, Buharkent Kaymakamlığı, Buharkent İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Buharkent Meslek Yüksekokulu ve Buharkent Ziraat Odası işbirliğinde, ADÜ Ziraat Fakültesi ve Erbeyli İncir Araştırma Enstitüsü’nün katılımlarıyla yaş meyve ihracatında 60 milyon doları aşan paya sahip olan Bursa Siyah İnciri ile ilgili çalıştay düzenlendi. Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Buharkent Ziraat Odası Başkanı Naim Özdamar, ilçede ilk kez 1994 yılında taze incirin gelişmeye başladığını ve son 12 yılda yapılan yoğun çalışmalar neticesinde üretiminin arttığını, erkenci özelliği ve diğer özellikleri ile de ilçe ekonomisine büyük katkı sağladığını dile getirdi. ADÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr.İbrahim Gençsoylu, ise konuşmasında ADÜ Ziraat Fakültesinin kuruluşundan bu güne Aydın tarımına çok ciddi katkılar sağladığını, sağlamaya da devam edeceğini ifade ederek çiftçiye destek için her zaman da yanlarında olacaklarını ifade etti. “İncir, ilimiz için çok önemli” Aydın İl Tarım Müdürü Ahmet Öktem, konuşmasında: “İncir, ilimiz için önemli bir geçim kaynağı ve değerli bir ihraç ürünü olması sebebiyle stratejik bir ürünümüzdür. İlimiz, 38 bin hektarın üzerinde incir üretim alanı ve 7 milyonu aşan ağaç varlığına sahiptir. Üretim alanımızın yüzde 30’unda organik tarım yapılmaktadır. 2022 yılı verilerine göre 350 bin tonluk incir üretim miktarıyla ülkemiz, dünyada lider durumdadır. İlimiz ise Türkiye taze incir üretiminin yüzde 60’ını, kuru incir üretimimin ise yüzde 80’ini karşılamaktadır. İlimiz incir üretiminin yüzde 9’u Buharkent ilçemizden karşılanmaktadır. İlimizde ağırlıklı olarak Aydın inciri olarak AB coğrafi işaret tescili almış kurutmalık nitelikli sarılop çeşidinin yetiştiriciliği yapılmaktayken, ilçemiz bursa siyahı çeşidinin önemli bir merkezi haline gelmiştir. Taze tüketime uygun olan bu çeşit, sahip olduğumuz iklimsel avantajla Bursa’dan yaklaşık 10-15 gün erkencilik sağlamaktadır. Raf ömrünün uzunluğu sebebiyle ihracata da uygun bir çeşittir. 2022 yılında ilimizden ihracatına izin verilen taze incir miktarı 909 tondur. Son yıllarda Bursa siyahı incirin gelecekteki imajını olumsuz etkileyecek bir uygulama ile karşılaşmaktayız. İncirin erken olgunlaşmasını sağlamak için ethephon isimli bitki gelişimi düzenleyicisi kullanılmaktadır. Bu ilacın kullanımı yasaktır. Söz konusu düzenleyicinin kullanımı, ağacın ömrünü kısaltmakta, incirin kalitesini düşürmekte, raf ömrünü kısaltmakta ve ihracatta sorunlar yaşanmasına sebep olmaktadır. Müdürlüğümüzce hasat öncesi numuneler alınmak suretiyle durum kontrol altında tutulmaya çalışılmaktadır. Üreticilerimizin bu uygulamadan uzak durması gerekmektedir” dedi. “Biz taze incirde farklıyız” Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol ilçede binden fazla üretici olduğunu ifade ederek, “Buharkent olarak biz taze incir üretiminde binden fazla üreticimiz ve 25 bin tondan fazla taze incir üretimi ile farklı bir ilçeyiz. Aydın’da ilk incir hasadı 15 gün önce bizde yapılır. Ekonomik yönden avantajı ve ilçemize katkısı ile çok önemli bir üründür” dedi. “Taze incirin geleceği açısından çok önemli bir çalıştay” Buharkent Kaymakamı Alper Açıkgöz, yaptığı konuşmada, Kaymakamlık, İlçe Tarım Orman Müdürlüğü olarak yaptıkları çalışmaları dile getirdi. Kaymakam Açıkgöz, “Büyük Menderes Nehri’nin suladığı bereketli ovalar üzerinde bulunan ilimiz, uygun ekolojik özellikleri ile ülkemizde tarımsal potansiyeli güçlü şehirlerimizin başında yer almaktadır. İlimizin en doğusunda bulunan Buharkent’imiz, yeryüzü şekli ve iklim şartlarıyla gün geçtikçe ürün çeşitliliğinin de ön plana çıktığı, Tarımsal üretim noktasında dört mevsim üretimin yapılabildiği bir ilçedir. Kaymakamlığımız İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce ilçemizde bugüne kadar uygulanan birçok tarımsal proje, stratejik tarımsal ürünlerin çeşitliliğin artırılmasına yönelik gerek deneme çalışması gerekse de yaygınlaştırma projesi olarak faaliyete geçmiştir. Son yıllarda Balkanlar ve ülkemiz kestane Yetiştiriciliği bölgelerinde yaygın olarak görülen Gal Arısı zararlısına karşı ilçemizde Kestane yetiştiriciliği ve geliştirme projesi yapılmış olup, Gal Arısı zararlısına dayanıklı ‘Ertan’ çeşidi kullanılarak yüzde 50’si devlet destekli 2 bin 370 adet fidan dağıtımı yapılmış; rakım olarak yüksekte olan Ericek, Muratdağı ve Gelenbe mahallelerimizde uygulanmıştır. Diğer stratejik tarımsal ürünümüz bölgemize ürün çeşitliliği açısından değer katmasını beklediğimiz Avokado Yetiştiriciliği Projesi, rakım olarak alçakta olan Ortakçı, Kızıldere ve Merkez mahallelerimizde yapılmış, 2 adet örtü altı ve bir adet açık alanda olmak üzere yüzde 75’i devlet destekli demanstrasyon-deneme bahçeleri oluşturulmuştur. Bugün burada bir araya gelmemizin sebebi yine tarımsal üretimde her geçen gün önemi artan, stratejik ürün çeşitliliğinin içinde belki de en önemlisi olan, özellikle dış ticaretimizde dikkati çeken, ilçemizde üretimini yaygınlaştırmamız gerektiğine inandığımız ‘Bursa Siyahı İnciri’ yaş incir ihracatının yüzde 90’ını karşılamaktadır. Kalın kabuğu onu dış etkenlerden koruduğundan ihracata dayanıklı bir incir çeşidi olmasının yanında sağlığa faydaları oldukça önemlidir. Ülkemiz; incir üretiminde, yakın zamana kadar kurutmalık incir üretimi ve ihracatıyla ön planda olmuştur. Fakat son yıllarda uygun ekonomik şartların gelişmesi; sofralık incirlere verilen önemi ve üretimi artırmıştır. Yurt dışı taleplerinin de bu yönde gelişmesi sofralık incirin uluslararası Pazar piyasasında önemli bir yer edinmesine imkan sağlamıştır. Ülkemiz incir çeşitliliği açısından, Dünyada ilk sırada yer almasına rağmen sofralık incirlere gereken önem verilmemektedir. İlçemizde geçmiş dönemde dikim alanını artırmak amacıyla yüzde 75’i devlet destekli olarak üreticimize bin 400 adet fidan dağıtılmıştır. An itibarıyla yaklaşık 800 dekar alanda yetiştiricilik yapılmakta olup bunun 400 dekarı verim çağındadır. İlçemizde Bursa siyahının yaygın olduğu bölgeye nazaran yaklaşık 15 günlük bir erkencilik görülmekte bu durum da yaklaşık 600 tonluk üretimle pazarda etkin olmamızı sağlamaktadır. İklimimizin getirdiği bu avantajdan tam olarak faydalanabilmek için dikim alanının artırılması, şüphesiz ihraç payımızı da yükseltecektir. Bu sebeple Bursa Siyahı Yetiştiriciliği ve Pazarlaması üzerine düzenlenen çalıştayımızın başta Buharkent’imiz, bölgemiz ve ülkemiz tarımı açısından faydalı olmasını temenni ediyorum” dedi. "Bursa Siyahı İnciri her yönüyle ele alındı" Çalıştaya konuşmacı olarak katılanlar incirde bitki besleme ve gübreleme, incir ve ilek muhafazası, incir hastalıkları, incir ekonomisi, incir zararlıları, Bursa Siyahı İncir çeşidi terbiye sisteminde gelişmeler ve Bursa Siyahı İncir yetiştiriciliğinde girişimcilik örneği, Aydın ve Buharkent’te incir yetiştiriciliği, rakamsal değerler, üretim ve ekonomiye katkıları, bölge için önemi, bölgedeki yeni çalışmaları değerlendirdi. Soruların cevaplanmasının ardından çalıştayın sonunda katılımcılara ve destek verenlere Kaymakam Alper Açıkgöz tarafından plaketle teşekkür edildi. Çalıştay hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi. Buharkent İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Buharkent Ziraat Odası, ADÜ Buharkent MYO ev sahipliğinde, Buharkent Belediyesi, Ege İhracatçı Birlikleri, Aydın Fidan ve Süs Bitkileri üreticileri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi sponsorluğunda ADÜ Buharkent MYO Konferans Salonunda düzenlenen çalıştaya Buharkent Kaymakamı Alper Açıkgöz, Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, ADÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr.İbrahim Gençsoylu, ADÜ Buharkent MYO Müdürü Dr.Öğr.Üyesi Mehmet Kaya, Aydın İl Tarım Müdürü Ahmet Öktem, Müdür Yardımcıları, çevre ilçelerin Tarım Orman Müdürleri, TAGEM Erbeyli İncir Araştırma Enstitüsü yetkilileri, Nazilli Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan, Ziraat Odası Başkanları, kooperatif temsilcileri, akademisyenler, ihracatçı firmalar ve üreticiler katıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.