TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Metin Öztürk

AGRONEWS - Metin Öztürk haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Metin Öztürk haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Superior Seedless üzüm için hasat ve ihraç tarihleri belirlendi Haber

Superior Seedless üzüm için hasat ve ihraç tarihleri belirlendi

Manisa Tarım ve Orman İl Müdürü Metin Öztürk Superior Seedless üzüm çeşidinde hasadın ve ihracatın 11 Temmuz tarihi itibariyle başlayacağını açıkladı. Superior Seedless üzüm çeşidinde hasadın başlamasına ilişkin açıklamalarda bulunan Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, "Önemli bir ihraç ve döviz potansiyeline sahip olan Superior Seedless üzüm çeşidinin hasat ve ihraç tarihleri her yıl Ticaret Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Ege İhracatçı Birlikleri’nin katılımlarıyla kurulan bir komisyon tarafından belirlenmektedir. Hasattan sonra olgunlaşmaya devam etmeyen meyve türlerinden olan üzümün erken veya geç hasat edilmesi ihracatta sorunlar yaşanmasına sebep olabilmektedir. Bu nedenle Manisa ve ülkemiz ihracatında stratejik bir ürün olan üzümün hasat ve olgunluk kriterlerini sağlaması büyük önem arz etmektedir. Bu kriterlerin oluşup oluşmadığını tespit amacıyla komisyon üyeleri tarafından Manisa’nın Salihli, Alaşehir, Sarıgöl ilçelerinde bulunan bağlar gezilerek bölgeyi temsil eden 10 adet bağdan numune alınmıştır. Alınan numuneler Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Laboratuvarı’nda analiz edilmiştir. Analiz sonuçları, 10.07.2024 tarihinde Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ege Dış Ticaret ve Gümrük Bölge Müdürlüğü, Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, İzmir İl Zirai Karantina Müdürlüğü ve Ege İhracatçı Birlikleri’nin temsilcilerinin katıldığı toplantıda değerlendirilerek Superior Seedless çeşidi için hasat ve ihraç tarihleri belirlenmiştir. Buna göre; Superior Seedless üzüm çeşidinin 11 Temmuz 2024 tarihinde kesimine, 11 Temmuz 2024 tarihinde ihracatına karar verilmiştir. Superior Seedless erkencilik özelliği sayesinde ihracatta önemli bir avantaj sağlamaktadır. Bu erkencilik sayesinde Rusya’da ve Avrupa’da pazar payımız daha da artmıştır. Özellikle Sultaniye üzüm çeşidinin hasat döneminin gecikmesiyle Superior seedless üzüm çeşidiyle Rusya ve Avrupa pazarında rekabet gücümüz artmaktadır. Superior seedles cinsi üzümden Rusya ve diğer bölümü ise diğer Avrupa ülkelerine olmak üzere yılda yaklaşık 5 bin tonluk ihracat yapılmaktadır.” dedi. Öztürk açıklamasını şöyle tamamladı: “Superior Seedless ülke ekonomisine sağladığı ekonomik avantajın yanı sıra üzümü düşük şeker oranı, mayhoş tadı nedeniyle şekeri düzenlemede faydalı bir tarım ürünü olarak da ön plana çıkmaktadır. Özellikle şeker hastaları tarafından gönül rahatlığıyla tüketilen ve yoğun ilgi gören bir üzüm çeşididir. Ülkemize, milletimize, çiftçimize, ihracatçımıza hayırlı bereketli ve kazançlı olmasını diliyorum."

Özkasap ve Öztürk Canlı Hayvan Borsası’nda incelemelerde bulundu Haber

Özkasap ve Öztürk Canlı Hayvan Borsası’nda incelemelerde bulundu

Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap ile Manisa Tarım ve Orman İl Müdürü Metin Öztürk canlı hayvan borsasında incelemelerde bulundu. Türkiye’nin dört bir köşesinden Manisa’ya getirilen büyük ve küçükbaş kurbanlıklar canlı hayvan borsası içerisindeki padoklarda yerlerini alırken, alıcılarını beklemeye başladı. Manisa Ticaret Borsası yönetimi, Manisalıların kurbanlık alışverişlerini sağlıklı bir ortamda sorunsuz bir şekilde yapabilmeleri için, öncelikle Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile Canlı Hayvan Borsası içerisindeki padokların dezenfeksiyon çalışmalarını tamamlandı. Manisa Tarım ve Orman İl Müdürü Metin Öztürk ile birlikte Canlı Hayvan Borsası’nı ziyaret ederek kurbanlık satıcıları ile bir araya gelen Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, bayram öncesi kurbanlık satışlarının bereketli ve kazançlı geçmesi temennisinde bulundu. Kurbanlık hayvan satıcılarının bu süreçte herhangi bir problemle karşılaşmamaları adına güvenlik başta olmak üzere gerekli tüm tedbirlerin alındığına vurgu yapan Özkasap, profesyonel çalışma ekibinin kurban satıcılarından gelebilecek her türlü talebe anında karşılık verebilecek tecrübe ve birikime sahip olduğunu söyledi. Başkan Özkasap, Manisalıların şehrin farklı noktalarında Manisa Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından belirlenen kesim alanları dışında Manisa Canlı Hayvan Borsası içerinde hizmet veren modern kesim alanlarında kurbanlıklarını hijyenik şartlarda güvenle kestireceklerinin altını çizdi. Başkan Özkasap, Canlı Hayvan Borsası ziyareti sırasında mübarek Kurban Bayramı’nın başta Türk İslam alemi olmak üzere Manisalılara hayırlı olması temennisinde bulundu.

Manisa’da istilacı kokarcaya karşı ‘Samuray Arıcığı’ salımı yapıldı Haber

Manisa’da istilacı kokarcaya karşı ‘Samuray Arıcığı’ salımı yapıldı

Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Bornova Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nün işbirliğinde kahverengi kokarca zararlısına karşı biyolojik mücadele kapsamında bin adet yumurta parazitoiti olan Samuray Arıcığı’nın doğaya salımı gerçekleştirildi. Yunusemre ilçesi Yağcılar Mahallesi Gediz mevkiinde gerçekleşen programda konuşan Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, kahverengi kokarcanın baş düşmanının Samuray Arıcığı olduğunu söyledi. Manisa’nın ürün yelpazesinin geniş olması ve önemli ihracat ürünlerine sahip olması sebebiyle üreticilerin verim ve kalite kaybını önlemek için duyarlı olmaları gerektiğini belirten Öztürk, biyolojik mücadele kapsamında salımı yapılan Samuray Arıcığı sayesinde kahverengi kokarcanın doğada yumurtalarını parazitleyip, zararlının popülasyonunu kontrol altına almanın mümkün olduğunu ifade etti. Üretimde biyolojik mücadeleyi önemsediklerine dikkat çeken Metin Öztürk, “Biyolojik mücadele yöntemleri konusunda farkındalık sağlamak, üreticilere alternatif mücadele yöntemlerini tanıtarak kimyasal mücadeleyi azaltmak, bu vesile ile hem girdi maliyetlerini düşürmek hem de çevreyi ve toprağı korumak amacıyla ilimizde biyolojik mücadeleyi önemsiyor ve her fırsatta uygulamaya yönelik çalışmalar yürütüyoruz. Bu kapsamda 2023 yılında 485 adet ve son olarak 23.02.2024 tarihinde bin adet kınalı keklik salımını gerçekleştirdik” dedi. Programa, Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, Bornova Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürü Tevfik Turanlı, İl Müdür Yardımcısı Serdar Mersinli, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Gökmen Kaya, Bornova Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Biyolojik Mücadele Bölüm Başkanı Bilgin Güven, Yunusemre İlçe Tarım ve Orman Müdürü Bülent Güleç, Bornova Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve il-ilçe müdürlüğünün konu uzmanları ile üreticiler katıldı. Kahverengi kokarca hakkında; Kahverengi kokarca, tarımsal üretimde önemli ölçüde kayıplara neden olan tahripkar, istilacı ve polifag bir zararlıdır. 300’den fazla bitki türünde beslenebilen istilacı böceğin erginlerinin uzun mesafelere uçabilme yeteneğinde olması, yayılışını kolaylaştırmaktadır. Kahverengi kokarca birçok meyve ve sebze türüne zararlıdır. Başta fındık olmak üzere elma, armut, şeftali, ceviz, trabzon hurması, mısır, fasulye, domates, biber, patlıcan en önemli konukçuları arasındadır. Meyve ve sebzelerde emgi yaparak birçok ürün için verim ve kalite kaybı riski oluşturmaktadır.

A 'Agricultural production planning' meeting was held in Manisa Haber

A 'Agricultural production planning' meeting was held in Manisa

A meeting was held at the Manisa Provincial Directorate of Agriculture and Forestry within the framework of Agricultural Production Planning, where central units of the Ministry of Agriculture and Forestry along with field units in Manisa province gathered. The meeting, held at the 100th Year Conference Hall of the Manisa Provincial Directorate of Agriculture and Forestry, was attended by Deputy Directors General Melikşah Taşkın from Livestock, Mehmet Nuri Yılmaz from Fisheries and Aquaculture, Agricultural Basins Department Head Ergin Toprak from the Directorate General of Plant Production, Integrated Administration and Control System Department Head Ahmet Turan Gürkan from the Directorate General of Agricultural Reform, Strategic Management and Corporate Performance Department Head İbrahim Temizkan, Manisa Provincial Director of Agriculture and Forestry Metin Öztürk, deputy directors, branch managers, district directors, and relevant institution officials. During the meeting, details of Agricultural Production Planning were explained. After the opening speech by Provincial Director Metin Öztürk, who talked about the general situation of the province, its agricultural potential, and the projects to be included in the planning, presentations were made on relevant topics. Deputy Director General of Livestock, Melikşah Taşkın, mentioned determining which products or product groups will be produced, taking into account the supply and demand quantity of products, protecting supply security in strategic products, and preventing oversupply or shortages by determining minimum and maximum production quantities according to the country's needs. Deputy Director General of Fisheries and Aquaculture, Mehmet Nuri Yılmaz, stated, "As part of agricultural production planning, we will continue our production-oriented development initiative with all stakeholders nationwide through consultations, aiming to ensure food security and safety, increase productivity, preserve the environment, and achieve sustainability. By implementing the policies outlined in the Medium-Term Program and the 12th Development Plan in an effective coordination and teamwork effort, we will try to implement them nationwide. In line with our ministry's policies, agricultural, livestock, and aquatic products production is shaped around five axes: registration, quality, productivity, investment in the sector, and sustainability. For this purpose, changes are being made to laws numbered 5488 and 5403 to introduce production planning, contract production, registration, and sustainability, and new policies are being developed. With the implementation of a regional stable growth agricultural production planning model, it is aimed to produce strategic products in the most appropriate location, optimize resource use, increase productivity, prevent our producers from experiencing marketing problems during harvest periods, contribute to the increase in welfare levels, and ensure the sustainable use of our natural resources by considering climate change, with a focus on water-centered production planning." During the meeting, the work carried out in Manisa within the scope of production planning was reviewed, and the planning process was explained in detail by ministry officials. After the question and answer session, the meeting concluded.

Afetten etkilenen çiftçilere büyükşehirden destek Haber

Afetten etkilenen çiftçilere büyükşehirden destek

Büyükşehir Belediyesi tarafından, dolu yağışından etkilenen 124 üreticiye 13 ton sera naylonu desteği verildi. Akhisar ilçesinde 4 Eylül tarihinde etkili olan dolu ve sağanak yağış Çamönü Mahallesi’nde seralara zarar verdi. Afetin ardından, dolu yağışının etkili olduğu tarım arazilerinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hasar tespit çalışması yapıldı. Tespit çalışmalarının ardından harekete geçen Manisa Büyükşehir Belediyesi, üreticinin yaralarını hızla sararken, seraları zarar gören 124 üreticiye de toplamda 13 ton sera naylonu desteğinde bulundu. Çamönü Mahallesi’nde düzenlenen teslim programına, Akhisar Kaymakamı Murat Kütük, Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, Tarım Kredi Kooperatifleri İzmir Bölge Müdür Yardımcısı Özgür Karakoyun, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Doğan Ensivri, Çamönü Mahalle Muhtarı Yusuf Künel, siyasi parti temsilcileri ve üreticiler katıldı. Geçmiş olsun dileklerini iletti Düzenlenen programda konuşan Akhisar Kaymakamı Murat Kütük, İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk ve Tarım Kredi Kooperatifleri İzmir Bölge Müdür Yardımcısı Özgür Karakoyun, üreticilere geçmiş olsun dileklerini iletti, sağlanan bu desteğin önemine değindi. "Seraları zarar gören çiftçilerimiz için hızla sera naylonu alımı yaptık" Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta da, her daim üreticinin yanlarında olduklarına dikkat çekerek, "Meydana gelen afetin ardından İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzle beraber harekete geçtik. Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’ün talimatıyla da çiftçilerimizin yaralarının sarılması amacıyla seraları zarar gören çiftçilerimiz için hızla sera naylonu alımı yaptık. Düzenlenen bu törenle de 124 üreticimize 13 ton sera naylonu teslim ediyoruz. Çiftçilerimize bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.

Manisa’da 890 bin sazan suyla buluştu Haber

Manisa’da 890 bin sazan suyla buluştu

Su kaynaklarında balık popülasyonunun korunması ve devamlılığının sağlanması amacıyla 890 bin adet pullu sazan balığı yavrusu, Manisa’daki baraj gölü ve göletlere bırakıldı. Manisa’da 34 adet baraj gölü ve gölete 890 bin yavru sazan balığı bırakıldı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, “Tarım ve Orman Bakanlığımızın yürütmüş olduğu ’Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi’ çerçevesinde yapılan bu çalışmanın hedefi iç sularda ve göletlerde sazan popülasyonunun devamlılığını sağlamak, amatör balıkçılığı geliştirmektir. Göletlerdeki balık popülasyonunun korunması ve gelecek nesillere bırakılabilmesi için su kaynaklarının korunması, kirletilmemesi ve amatör balıkçılarımızın avlanma sezonlarına ve avladıkları balıkların boy yasaklarına dikkat etmeleri önemlidir. 2022 yılında balıklandırma faaliyetleri çerçevesinde; 29 adet göl, gölet ve barajlara 710 bin adet sazan balığı yavrusu bırakılmıştır. 2023 yılında ise, Ürkmez Su Ürünleri ve Balık Üretim Tesisi’nde üretilen 890 bin adet pullu sazan yavrusu, Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Mühendisleri tarafından ilimize getirilerek, 12 ilçemizdeki toplam 34 adet baraj gölü ve gölete bırakılmıştır. Balıklandırma çalışmamızın İlimiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Manisa’da sulama sistemlerine yüzde 50 hibe desteği Haber

Manisa’da sulama sistemlerine yüzde 50 hibe desteği

191 adet projenin uygulanması sonunda çiftçilerimize yüzde 50 hibe desteği çerçevesinde toplam 17 milyon 853 bin 281 TL ödeme yapılacaktır” dedi. Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, 2023 yılında 191 adet çiftçimizin modern bireysel basınçlı sulama sistemlerine yüzde 50 hibe desteği sağlanacağını belirtti. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan İl Müdürü Öztürk; “2023 yılında Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından onaylanan 191 adet modern bireysel basınçlı sulama projesi uygulaması sonucunda Manisa’da yaklaşık 18 bin 266 dekar arazide modern basınçlı sulama sistemi uygulaması tamamlanmış olacaktır. 191 adet projenin uygulanması sonunda çiftçilerimize yüzde 50 hibe desteği çerçevesinde toplam 17 milyon 853 bin 281 TL ödeme yapılacaktır. Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi Hibe Programı kapsamında, 2023 yılında hibe almaya hak kazanan çiftçilerimizin listesi İl Müdürlüğümüz Web Sitesinin “Duyurular” kısmında ilan edilmiştir. Çiftçilerimizin 24 Temmuz mesai bitimine kadar İl Müdürlüğümüz Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü’ne gelerek sözleşmelerini imzalamaları gerekmektedir. Bakanlık olarak modern basınçlı sulama sistemlerinin kullanılmasına büyük önem vermekteyiz ve bu konuda çiftçilerimize her türlü desteği sağlamaktayız. Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak çiftçimizin her an hizmetindeyiz. Konu hakkında bilgi almak isteyen yatırımcılarımız Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğümüzde oluşturulan İl Proje Yürütme Birimine bizzat başvurarak veya 231 46 05 numaralı telefonu arayarak gerekli bilgileri alabileceklerdir” dedi.

Başkan Ergün damızlık koçları hayvan yetiştiricilerine teslim etti Haber

Başkan Ergün damızlık koçları hayvan yetiştiricilerine teslim etti

Damızlık koçları hayvan yetiştiricilerine teslim eden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, damızlık koç desteğiyle Manisa’da sürü verimliliğinin daha da artacağını ve üreticilerin bunun faydasını göreceğini dile getirdi. ‘Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliğinde Sürü İyileştirilmesi Projesi ile il genelinde sürdürülen 500 adet damızlık koç dağıtımı, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün katılımı ile tamamlandı. Manisa Canlı Hayvan Borsası’nda gerçekleştirilen törende Yunusemre, Şehzadeler, Saruhanlı ve Turgutlu ilçelerinde bulunan hayvan yetiştiricilerine damızlık koçları yüzde 75 hibe destekli olarak teslim edildi. Törene Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Metin Memiş, İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, MHP MYK Üyesi Mehmet Ödevli, İl Başkanı Cüneyt Tosuner, Ülkü Ocakları İl Başkanı Nazmi Akçay, Şehzadeler İlçe Başkanı Şener Özten, Yunusemre İlçe Başkanı Cemal Kutlar, Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altındağ, daire başkanları, ziraat odaları başkanları, mahalle muhtarları ve hayvan yetiştiricileri katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda konuşan Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altındağ, kırsal kalkınmanın sağlanması noktasında gerçekleştirdiği destekler nedeniyle Başkan Cengiz Ergün’e teşekkür etti. Başkan Ergün’e teşekkür etti İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk de konuşma yaptı. İl Müdürü Metin Öztürk, “17 ilçede tarımla ilgili projelerde bize ciddi bir kaynak, bütçe ayıran, üreticilerimize bu anlamda çok ciddi desteği olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e üreticilerimiz, Manisa tarımı ve şahsım adına şükranlarımı arz ediyorum. Geçen sene Büyükşehir Belediye Başkanımız tarıma 70 milyonluk bütçe ayırmıştı. Bu sene ise 122 milyon lirayı aştılar. Bütçeyi kullandıran, tarıma destek veren Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün başta olmak üzere emeği geçen tüm teknik ekiplere, belediye meclis üyelerine teşekkür ediyorum” dedi. “Bütçeyi 122 milyon liraya çıkardık” Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de üreticilere seslendi. Başkan Ergün, “Çiftçimiz daha çok üretsin, daha çok kazansın ve daha mutlu olsun. En içten duygularımla bunu istiyor ve Büyükşehir olarak üreticimize bu düşünceyle desteklerimizi sürdürüyoruz. Üretken Belediyecilik anlayışımızla her zaman üreticilerimizin yanında olmayı kendimize görev bildik. Çiftçimizin alın terinin; bir karış dahi ekilen her bir arazinin ne kadar değerli olduğunu iyi biliyoruz. İnsanlarımızın sağlıklı ve güvenilir gıdaya her zaman ulaşabilmeleri, gıdada arz güvenliğinin sağlanması tarım sektörümüzü önemli kılan unsurların başında geliyor. Saydığım bu değerlerin farkında bir belediye olarak 2022 yılında, çiftçimiz için 70 milyon TL gibi bir bütçe ayırarak onlarca projeyi hayata geçirdik. Bu yetmez dedik ve bu yıl bu bütçeyi 122 milyon liraya çıkardık. Bütçemizi belirlememizin ardından 2023 yılının ilk ayında çiftçilerimize bin ton gübre desteğiyle sezonumuzu açtık” diye konuştu. “Manisa’mızda sürü verimliliği daha da artacak” Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde örnek bir projeyi hayata geçirdiklerini kaydeden Başkan Ergün, “Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliğinde Sürü İyileştirme Projesi adını verdiğimiz bu önemli projeye 2021 yılında 120 koç desteği ile başladık. Geçtiğimiz yıl bu sayıyı 200’e, bu yıl da 500’e çıkardık. İlgili arkadaşlarımız hafta başından bu yana koçların teslimini gerçekleştiriyor. Bugün de Yunusemre, Şehzadeler, Saruhanlı ve Turgutlu ilçelerimizdeki üreticilerimize toplam 67 koçu teslim ederek, bu yılki desteğimizi noktalamış olacağız. Yüzde 75 Büyükşehir Belediyemizin hibe desteğiyle sağladığımız bu imkanla inşallah Manisa’mızda sürü verimliliği daha da artacak ve üreticilerimiz de bunun faydasını görecektir” dedi. “Alın teri altından daha değerlidir” Tarımsal desteklemelerde teknolojinin imkanlarını da göz ardı etmediklerini dile getiren Başkan Ergün, “Türkiye Belediyeler Birliği tarafından ödüle layık görülen Bağ Tahmin ve Erken Uyarı İstasyonları, Sarıgöl ilçemizde hayata geçirdiğimiz dolusavar projelerimiz bunlara en güzel örneklerdir. Bunların yanında İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz işbirliğinde geliştirdiğimiz 1 milyon TL tutarındaki ‘Tarımda Entegre Mücadelede Dijital Gözüm’ adlı projemiz de Zafer Kalkınma Ajansından 750 bin TL hibe destek almaya hak kazandı. Her alanda çiftçimizin yanında olmak için çalışmalarımız sürüyor. Tarımsal ve kırsal kalkınmaya desteklerimize yönelik şu ana kadar saydıklarım, yaptıklarımızın sadece kısa bir özeti. Hepsini tek tek saylaya kalksam buna çok fazla vakit ayırmamız gerekir. O yüzden ben değerli vakitlerinizi daha fazla almadan yalnızca bu yıl içinde 37 farklı kalemde çalışma yürüttüğümüzü bilmenizi istiyorum. Her konuşmamda vurguladığımız gibi; alın teri, altından daha değerlidir. Bu anlayışla büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, ’Köylü milletin efendisidir’ sözünün ışığında bizler, çiftçimizin yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, damızlık koçları hayvan yetiştiricilerine teslim etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.