TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Murat Şahin

AGRONEWS - Murat Şahin haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Murat Şahin haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Tercan Barajı’nda 150 kafeste üretim yapılıyor Haber

Tercan Barajı’nda 150 kafeste üretim yapılıyor

Halihazırda gölde toplam 8 işletme faaliyet gösteriyor. Tercan Baraj Gölü’nde 8 işletme toplam 150 kafeste balık yetiştiriciliği yapıyor. Baraj Gölü’nün yıllık üretim Kapasitesi 3 bin tonu aştı. Tarımın alt sektörlerinin hızla geliştiği Erzincan’da kültür balıkçılığı da giderek yaygınlaşıyor. Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Şahin, Tercan Baraj Gölü’nde kafes balıkçılığı yapan işletmeleri ziyaret etti. Kültür balıkçılığı hakkında bilgilendirmelerde bulunan Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürü Murat Şahin, Tercan Baraj Gölü’nde alabalık üretimi yapan toplam 8 işletmenin yıllık üretim kapasitesinin 3 bini tonu aştığını ve toplamda 150 kafeste üretimin devam ettiğini söyledi. Su ürünleri sektörünün Erzincan’da artış gösterdiğini kaydeden İl Müdürü Şahin, “Erzincan’da üretim kapasitesinin arttırılmasına yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Bakanlığımız, su ürünleri yetiştiriciliği yapılan tesislerde sürdürülebilirliği esas almaktadır, her yönüyle bu tesislerin sürdürülebilirliğini önemsiyoruz. Çevre dostu üretim teknikleri bu tesislerde kullanılmaktadır yani çevreye herhangi bir zarar vermeden üretim gerçekleştirilmektedir” dedi. Kültür balıkçılığının ülke genelinde her geçen gün artış gösterdiğini kaydeden Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürü Murat Şahin, kültür balıkçılığı sektörünün ülkedeki gelişimine paralel olarak Erzincan’da da aynı gelişmenin yaşandığını vurguladı. Tercan Baraj Gölü’nde kültür balıkçılığı yapan işletmelerin temsilcilerinden bilgi alan İl Müdürü Murat Şahin, işletmelerin hem ülke ekonomisine hem de Erzincan ekonomisine katkı sağladığını kaydetti.

Erzincan’da iç sularda av yasağı başladı Haber

Erzincan’da iç sularda av yasağı başladı

Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürü Murat Şahin, Erzincan’da iç sularda av yasağının 1 Nisan’da başladığını hatırlatarak, “Sürdürebilir avcılığın sağlanması, ekosistemin koruması için her balığa en az bir kere üreme hakkı verilmesi ancak av yasaklarının getirilmesi ile mümkündür” dedi. İl Müdürü Şahin, Erzincan’da su ürünleri kaynaklarının korunması ve sürdürülebilirliğin sağlanması amacı ile tüm göl, gölet, baraj gölleri, akarsu, çay, dere gibi tüm iç sularda su ürünleri avcılığının 1 Nisan-30 Haziran 2024 tarihleri arasında yasaklandığını söyledi. Şahin, “İç su balık avcılığı ve satışı yasakları 1 Nisan’da başladı. 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanuna istinaden hazırlanan 5/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığının Düzenlenmesi Hakkında Tebliğ ve 5/2 Numaralı Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığının Düzenlenmesi Hakkında Tebliğ hükümleri gereği, ilimizde 1 Nisan- 30 Haziran tarihleri arasında sazangiller (sazan, kadife, siraz, tatlı su kefali) ve yayın balığı avcılığı yasaktır. Ayrıca 15 Mart- 30 Nisan tarihleri arası sudak ve tatlı su levreği avcılığı da yasaktır. Belirtilen tarihler arasında yasak olan balık türlerinin avcılığının, belgesiz olarak naklinin ve satışının tespit edilmesi halinde 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanununa göre yasal işlem uygulanacaktır.” ifadelerine yer verdi.

Şahin, 500 baş kapasiteli modern ağılda incelemelerde bulundu Haber

Şahin, 500 baş kapasiteli modern ağılda incelemelerde bulundu

İl Tarım ve Orman Müdürü Murat Şahin, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında yüzde 50 hibe desteği ile yapılan 500 baş kapasiteli modern ağılda incelemelerde bulundu. Erzincan merkeze bağlı Yalınca Köyü’nde Ömer Uysal’a ait koyun ağılı ve seralarda incelemelerde bulunan İl Müdürü Murat Şahin, tarım sektörüne yapılan yatırımların artarak devam ettiğini son zamanlarda yatırımcı portföyünde genç girişimcilerin artmasının sevindirici bir gelişme olduğunu söyledi. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından uygulanan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında yüzde 50 hibe desteği ile yapılan 500 baş kapasiteli modern ağılda incelemelerde bulunan İl Müdürü Şahin, küçükbaş hayvancılık sektörüne yönelik yapılan yatırımın hem modern anlamda hayvancılık yapılmasına hem de küçükbaş hayvan potansiyelinin artmasına katkıda bulunacağını söyledi. Toplam 7 milyon lira tutarındaki yatırım Erzincan’da küçükbaş hayvancılığa yatırım yapmak isteyen girişimcilere örnek teşkil edecek. Yatırımcı Ömer Uysal aynı zamanda Yalınca köyünde TKDK desteği ile 6 dekar alanda sera yatırımı da gerçekleştirdi. Serayı da gezen İl Müdürü Şahin, "KKYDP destekleri kapsamında tarımsal üretime yönelik makine ekipman malzeme alım başvuruları 19 Şubat 2024 tarihine kadar devam etmekte olup İl Müdürlüğü olarak elimizden gelen desteği üreticilerimize sunmaya devam edeceğiz, yatırımlarını gerçekleştiren üreticimize hayırlı kazançlar diliyoruz." dedi.

Agricultural investments continue in Erzincan Haber

Agricultural investments continue in Erzincan

Investments continue in the greenhouse and livestock sector, which has begun to develop in Erzincan. New investments continue to be made in Erzincan within the scope of the Rural Development Investments Support Program implemented by the Ministry of Agriculture and Forestry. The Ministry of Agriculture and Forestry provides 50 percent grant support for agricultural investments. The construction of a 2000 square meter sheep pen with a closed area of 2000 square meters in Yalınca village of the center and a 2000 square meter greenhouse in Ulalar continues. Erzincan Provincial Agriculture and Forestry Director Murat Şahin inspected the ongoing construction. Provincial Director Şahin thanked the owners of the business for their investment in agriculture, and noted that greenhouse cultivation and animal husbandry is a sector suitable for development in Erzincan, and that they wished to increase investments in this field. Emphasizing that vegetable growing and greenhouse cultivation is a very suitable sector for Erzincan, Provincial Director Şahin said that it is of great importance for the future of Erzincan agriculture that especially young people invest in these sectors. Wanting young people from Erzincan to make the best use of the grant and support models implemented by the Ministry of Agriculture, Murat Şahin said, “Agriculture is the sector of the future. “In the long term, the agricultural sector is one of the best investment instruments.”

Erzincan’da tarımsal yatırımlar devam ediyor Haber

Erzincan’da tarımsal yatırımlar devam ediyor

Erzincan’da gelişmeye başlayan seracılık ve hayvancılık sektöründe yatırımlar devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından uygulanan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Erzincan’da yeni yatırımlar yapılmaya devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanlığı yapılan tarımsal yatırımlara yüzde 50 oranında hibe desteği sağlıyor. Merkeze bağlı Yalınca köyünde 2000 metre kare kapalı alan sahip küçükbaş hayvan ağılı ve Ulalar’da inşa edilen 2000 metre kare sera inşaatı devam ediyor. Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürü Murat Şahin, devam eden inşaatlarda incelemelerde bulundu. İşletmeyi sahiplerine tarıma yaptıkları yatırımdan dolayı teşekkür eden İl Müdürü Şahin, Erzincan’da seracılığın ve hayvancılığın gelişmeye müsait bir sektör olduğunu kaydederek bu alandaki yatırımların artmasını dilediklerini söyledi. Sebzecilik ve seracılığın Erzincan için son derece uygun bir sektör olduğunu vurgulayan İl Müdürü Şahin, özellikle gençlerin bu sektörlerde yatırım yapmasının Erzincan tarımının geleceği açısından büyük önem taşıdığını söyledi. Erzincanlı gençlerin Tarım Bakanlığının uyguladığı hibe ve destekleme modellerini en iyi şekilde değerlendirmelerini isteyen Murat Şahin, “Tarım geleceğin sektörüdür. Uzun vadede tarım sektörü en iyi yatırım araçlarından biridir” diye konuştu.

Erzincan’da serada üretilen domates, çevre illere satılıyor Haber

Erzincan’da serada üretilen domates, çevre illere satılıyor

Erzincan’da yaklaşık 600 dekarlık sera işletmesinde üretilen domates, çevre illere pazarlanıyor. Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundan sağlanan hibelerle kurulan ve çiftçilerin hizmetine verilen seralarda, pazar isteklerine uygun kaliteli domates yetiştiriliyor. Erzincan seralarında üretilen domatesler kilogramı 15-16 liradan alıcı buluyor. Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Şahin, Uluköy ve Değirmenköy’de bulunan Cevdet Türkeli, Zeki Işık, Aydemir Özdemir ve Eyüp Gülseven’e ait seraları ziyaret ederek, üreterek hem tarım sektörüne hem de ülkemize katkı sağlayan üreticilere teşekkür etti. Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğüne bağlı teknik ekiple seralarda incelemelerde bulunan Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Şahin, üreticilerle görüş alışverişinde bulundu. Erzincan’da seracılık sektörünün gelişme trendinin devam etmesi için çalışmaların sürdüğünün kaydeden İl Müdürü Şahin, Erzincan’da 32.000 dekarlık alanda sebze üretiminin yapıldığını belirterek bu alanın 7.600 dekarında domates yetiştirildiğini söyledi. İl Müdürü Şahin, Erzincan’ın sahip olduğu 600 dekar sera alanının büyük çoğunluğunda da domates üretiminin devam ettiğini gerek Erzincan gerekse çevre illerin domates tüketimini karşılamaya çalıştıklarını söyledi. Aydemir Özdemir’e ait serada incelemelerde bulunurken Ziraat Fakültesinden yeni mezun olan Ömer Ozan Aydemir ile sohbet eden İl Müdürü Şahin, genç ziraat mühendislerinin seralarda bizzat üretime katılmasının ülkemizin ve tarım sektörümüzün geleceğine dair büyük umutlar verdiğini kaydetti. Tarımın gelişigüzel yapılmasının sektöre fayda sağlamayacağını ifade eden Şahin, tarımda eğitimli teknik elemanların bizzat üretim yapmasının verim ve kalite açısından büyük faydalar söyleyeceğini belirtti. Ziraat Mühendisi Ömer Ozan Özdemir ise babasına ait serada üretime devam ettiklerini, mesleğini icra etmekten son derece mutlu olduğunu söyledi. Gençlere seslenen Özdemir, tarımda üretim yapmanın büyük bir mutluluk olduğunu, üretmenin, ülkeye katkı sağlamanın büyük bir huzur sağladığını ifade ederek genç girişimcilere tarıma yatırım yapmaya davet etti. Erzincan’da üretim yapan seracılar ise iyi bir sezon geçirdiklerini ifade ederek, ürettikleri ürünün piyasada tercih edilmesinin ve fiyatların iyi olmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Sezonun verim ve kalite açısından iyi olduğunu kaydeden üreticiler Tarım ve Orman Bakanlığı yetkililerine teşekkür ettiler.

Bahar yağmurları çiftçinin yüzünü güldürdü Haber

Bahar yağmurları çiftçinin yüzünü güldürdü

Erzincan’da buğday hasat sezonuna yaklaşılırken buğday ekim sahalarında yaşanan verimlilik çiftçilerin yüzünü güldürüyor. Bahar aylarında yeterli yağışın alınması ve kuraklık yaşanmamasının ardında buğdayda dekara verimin ve toplam üretimin artacağı ifade edildi. TMO tarafından açıklanan alım fiyatı ve Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ton başına destekleme uygulaması da çiftçileri memnun ediyor. Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Şahin, TAKE Projesi çerçevesinde çiftçilere hibe ile verilen Ceyhan99 buğday çeşidinin ekildiği alanlarda incelemelerde bulundu. Çatalören Köyünde Kemal Uysal’a ait 80 dekarlık buğday tarlasını ziyaret eden İl Müdürü Şahin, 2023 yılında Erzincan’a beklenenin üzerinde yağış düştüğünü kaydederek, bu yağışların hububat ekim sahalarına büyük fayda sağladığını kaydetti. Çiftçilerle görüşen yetkililer, Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından hibeli olarak çiftçilere dağıtılan Ceyhan 99 buğday çeşidinden sağlanan verim ve kalite sonrası çiftçilerin mutluluğuna ortak oldular. Burada açıklamalarda bulunan Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Şahin, geçtiğimiz yıllara göre bu sene Erzincan genelinde hububat ekim sahalarında artış yaşandığını kaydetti. İl Müdürü Şahin açıklamasında "2022 yılı sezonunda yaklaşık 385 bin dekar alanda buğday ekimi yapılarak 124.500 ton ürün hasadı gerçekleştirilmişti. 2021 yılında yaşanan kuraklık nedeniyle dekara verim düşük gerçekleşmişti. Pandemi süreci ve sonrasında Dünyada yaşanan gelişmeleri yakın olarak takip eden Bakanlığımız, ülkede hububat üretiminin artırılması amacıyla Erzincan ve birçok bölgede %75 hibe ile buğday tohumluğu dağıtarak çiftçilerimizin daha fazla ekim yapmasına destek oldu. İklimsel olarak sıkıntı yaşanmaması sonucu bu sezon buğday rekoltesi son derece yüksek oldu. Rekolte yüksekliği hem çiftçilerimizi hem de bizleri sevindirdi. Tohum dağıtımından bu yana ekiplerimizi çiftçilerimizle ortak hareket ederek her türlü teknik desteği sağlamıştır. Önümüzdeki yıllarda çiftçilerimizle birlikte daha çok üretmeye devam edeceğiz" diye konuştu. Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü; Erzincan’da son 2 yılda Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi kapsamında 553 ton Ceyhan99 çeşidi buğday tohumluğu tahsis etti. %75 hibeli olarak toplamda 2200 çiftçiye verilen tohumluklar, Erzincan’da buğday üretim alanına ve miktarına pozitif olarak yansırken, projeden faydalanan çiftçiler de durumdan memnunlar. Tarım ve Orman Bakanlığı’na teşekkür eden Çatalören çiftçilerinden Kemal Uysal, uygulanan projeden ve çiftçilere verilen buğday çeşidinden son derece memnun olduklarını ifade ederek, emeği geçenlere teşekkür etti. Çiftçilerin ülkeleri için üretmeye her zaman hazır olduklarını kaydeden Uysal, bu tip projelerin devamını istediklerini söyledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.