TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Mustafa Masatlı

AGRONEWS - Mustafa Masatlı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Mustafa Masatlı haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Depremzede mandalina üreticisine Hatay Valisi’nden destek Haber

Depremzede mandalina üreticisine Hatay Valisi’nden destek

Hatay’ın bereketli topraklarında yetişen ve ürün rekoltesinin yüksek olmasından dolayı tarla fiyatı 2 TL’ye kadar düşen mandalinada Hatay Valisi Mustafa Masatlı’nın girişimleriyle üretici ve zincir marketler arasındaki komisyoncular ortadan kaldırıldı. Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyük yıkım yaptığı Hatay’da asrın felaketinin yaraları sarılıyor. Hatay’ın bereketli topraklarında yetişen mandalinada bu yıl rekolte beklenenin üstüne çıktı. Hasadın başlamasıyla birlikte mandalina fiyatı tarlada 2 TL’ye kadar düştü. Birçok üründe araya komisyoncuların girmesiyle tarla fiyatıyla market fiyatında yaşanan fiyat farkı mandalinayı da vurdu. Büyükşehirlerde mandalina fiyatı 20 TL’ye kadar çıkarken, bu durumdan en olumsuz etkilenen de üreticiler oldu. Hatay Valisi Mustafa Masatlı, çiftçinin ürününün direkt zincir marketlere ulaşabilmesi amacıyla devreye girdi ve çeşitli temaslar sonrası çiftçinin yüzünü güldürdü. Yüksek fiyatlar nedeniyle dalda çürümeye bırakılan mandalinalar, yeniden hasat edilmeye başlandı. Depremzede üreticiler, Vali Masatlı’ya teşekkürlerini dile getirdiler. Dalda kalan mandalina için Vali Masatlı’nın devreye girdiğini belirten üretici Sefer Mansuroğlu, "Dalda kalan mandalina için Hatay Valimiz Mustafa Masatlı müşteri gönderiyor. Biz de burada o müşterilere cevap veriyoruz, kesiyoruz ve kendilerine veriyoruz. Allah razı olsun bir nebze de olsa katkı oluyor. Umarım bu satışın sürekliliği olur. Mandalinayı alacak müşteriyi de bulamıyoruz ama işte sayın valimizden Allah razı olsun bize müşteri buldu. Şu an günlük bir araba mandalina gönderiyoruz" ifadelerini kullandı.

Amasya kiraz üretiminde Türkiye üçüncüsü Haber

Amasya kiraz üretiminde Türkiye üçüncüsü

Bu yıl 52 bin tona yakın kiraz rekoltesi beklenen meyve diyarı Amasya üretimde Türkiye genelinde 3. sıraya yükseldi. “Üretimde 7. sıradan 3. sıraya yükselmiş olduk” Amasya Valisi Mustafa Masatlı, “Bu yıl kirazda Türkiye üçüncüsüyüz. Geçen yıl kiraz da rekoltemiz 38 bin tondu. Şu an 52 bin tona çıktı. Üretimde 7. sıradan 3. sıraya yükselmiş olduk” dedi. “Son iki yıl içinde 62 bin kiraz fidanı dağıttık” Şehrin verimli topraklarının ve havasının kiraz üretimi açısından çok uygun olduğunu hatırlatırken ’0900’ olarak bilinen kiraz türüne coğrafi işaret alıp ‘Amasya kirazı’ adıyla tanıtmaya başladıklarını belirten Vali Masatlı, “Rekabetçi gücümüzü artırmak için son birkaç yıldır çaba sarf ettik. Son iki yıl içinde 62 bin kiraz fidanı dağıttık. Şu an uluslararası gıda firmalarının kiraz alım noktalarından birisiyiz” diye konuştu. Üretilen kirazların yüzde 60’ı yurt dışına Amasya’da kirazın markalaştığına değinen Amasya Ziraat Odası Başkanı Mustafa Cebeci de verimli geçen hasadın bir ay daha süreceğini söyledi. Üretilen kirazların yüzde 60’ının yurt dışına gönderildiğine işaret eden Cebeci, “Irak, Suriye, Rusya ve Avrupa ülkelerine ihracat yapılıyor” şeklinde konuştu. “İşi bilen kaliteli meyve yetiştirip güzel para kazanıyor” Kirazın kilosunun kalitesine göre 10 lira ile 60 lira arasındaki fiyatlarda alıcı bulduğunu anlatan Ziyaret beldesinden Bekir Damatoğlu ise “İşi bilen kaliteli meyve yetiştirip güzel para kazanıyor” ifadelerini kullandı. 12-22 Haziran Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Festivali çerçevesinde düzenlenen Kiraz Teşvik Yarışması’na katılan 41 üreticiden yetiştirdikleri ürünleri dereceye giren çiftçilere ödülleri törenle verildi.

Amasya çiftçisine 55 bin kilo yem bitkisi tohumu desteği Haber

Amasya çiftçisine 55 bin kilo yem bitkisi tohumu desteği

Amasya’da çiftçilere İl Özel İdaresinin yüzde 50 hibe desteğiyle toplam bedeli 2 milyon 750 bin TL olan 55 bin kilo yonca tohumu dağıtıldı. ‘Amasya yem bitkileri üretiminin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması projesi’ çerçevesindeki dağıtım programına katılan Amasya Valisi Mustafa Masatlı, “Amasya’mızı bölgemizin kırmızı et üretim merkezi yapma hedefi doğrultusunda yem bitkileri üretimini desteklemeye devam edeceğiz” dedi. Son yıllarda yaşanan salgın, kuraklık ve jeopolitik sıkıntıların tarımın, gıda üretiminin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdiğini hatırlatan Vali Masatlı, “Şu anda ülkemiz hem tarım ve hayvancılıkta kendi kendine yetebilmekte, hem de tarımsal ihracatta rekorlar kırmaktadır. Devletimiz her alanda olduğu gibi tarım sektöründe de çeşitli desteklemelerle üreticimizin yanında olmaya devam etmektedir. Bu kapsamda Tarım Bakanlığımızın sağladığı desteklerle birlikte bizde ilimizde gerekli tarımsal desteklemeleri yapıyoruz” diye konuştu. Bunlara ilave olarak Amasya İl Özel İdaresi kaynaklarından da çeşitli tarım ve hayvancılık projelerini hayata geçirdiklerine işaret eden Mustafa Masatlı,” Amasya’mızda ekili olmayan bir karış arazi dahi kalmamalıdır. Bu anlayışla bu yıl yüksek oranda hibe desteğiyle çok geniş bir yelpazede tohum desteği sağlayacağız” şeklinde konuştu. Programa, Amasya Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Şahin, AK Parti İl Başkanı Ekrem Toto, İl Tarım ve Orman Müdürü Hayrullah Göktekin, Amasya Ziraat Odası Başkanı Mustafa Cebeci ve çiftçiler de katıldı.

Hatay'daki mutfaklar güvenilir gıda için sıkı takipte Haber

Hatay'daki mutfaklar güvenilir gıda için sıkı takipte

6 Şubat'taki depremlerin ardından Hatay'da gıda ihtiyacının karşılanması için hizmet sunan alanlarda denetim yapılıyor. Hatay'da periyodik aralıklara görev yapan, farklı kentlerin Tarım ve Orman müdürlükleri ekipleri başta çadır ve konteyner kentlerin mutfakları olmak üzere aşevleri ve yemek üretim tesislerinden numune alıyor. Ramazan ayı dolayısıyla denetimlerini sıklaştıran ekipler, sahur ve iftar için sağlıklı yemek üretilmesi amacıyla faaliyetlerini sürdürüyor. "Yaklaşık 1,5 aydır şahit numune alınıyor" Kentte gıda güvenliği çalışmalarından sorumlu koordinatör olarak görevlendirilen Amasya Valisi Mustafa Masatlı, AA muhabirine, "asrın felaketi"nin ardından Hatay'ın çeşitli bölgelerine kurulan mobil mutfaklar ve aşevleri sayesinde gıdaya ulaşım noktasında sorun yaşanmadığını söyledi. 6 Şubat'tan bu yana halk sağlığının korunması için gıda denetimleri gerçekleştirdiklerini belirten Masatlı, bu kontrollerin salgın hastalıkların önüne geçilmesi bakımından büyük önem taşıdığını ifade etti. Masatlı, "Bu noktada Sağlık Bakanlığımız ile Tarım ve Orman Bakanlığımızın uzman ekipleri aracılığıyla, halkımıza ve görevlilere yemek temin eden noktalardan yaklaşık 1,5 aydır şahit numune alınıyor. Bugüne kadar yaklaşık 1800 noktada denetim yapıldı, 325 gıda numunesi de analiz için Adana'daki laboratuvara gönderildi. Yemekhanelerdeki görevlilerimiz de aldıkları numuneleri 72 saat tutmakla mükellefler." dedi. "Ramazan dolayısıyla da gıda denetimlerimizi özveriyle devam ettiriyoruz" Kentte hizmet vermeye başlayan restoran, lokanta, kafe, tatlı üretimi yapılan işletmeler ve seyyar kebapçıların da denetlendiğine işaret eden Masatlı, çalışmaların titizlikle yürütüldüğünü kaydetti. Masatlı, "Ramazan ayı dolayısıyla halkımızın toplu iftar ve sahur sofralarında bir araya gelmeye başlamasıyla gıda denetimlerimizi özveriyle devam ettiriyoruz. Hatay genelinde halkımıza sağlıklı ve kaliteli gıda sunmak için tüm arkadaşlarımız gayretle çalışıyor. Ekiplerimiz her alanda denetimlerini sürdürüyor. Bugüne kadar herhangi bir olumsuz sonuçla karşılaşmadık. Ramazan ayı ve sonrasında bu hizmetler verildiği sürece herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmayacağımızı düşünüyonuz." şeklinde konuştu. Kaynak: Anadolu Ajansı

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.