TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Nurgül Yıldırım

AGRONEWS - Nurgül Yıldırım haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Nurgül Yıldırım haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

He produces 100 tons of cheese annually with a grant of 2 million Turkish Lira Haber

He produces 100 tons of cheese annually with a grant of 2 million Turkish Lira

Nurgül Yıldırım, a female entrepreneur from Erzincan, has received 2 million Turkish Lira in grants from the Agricultural and Rural Development Support Institution (TKKD) under the IPARD Program. With this support, she has established a facility where she produces 100 tons of Erzincan tulum cheese annually. Living in Erzincan and being a mother of four children, Nurgül Yıldırım utilized the 65% grant support from TKDK to transition from traditional methods to more professional production of tulum cheese, thereby increasing their production capacity up to 100 tons per year. Yıldırım uses milk from Akkaraman sheep and Kıl goats, natural whey yeast, and Kemah salt, all indigenous to the region, in the production of Erzincan tulum cheese. The cheese is released for sale after a maturation period of 4 months, following the production techniques passed down from her ancestors. In her statement to İHA reporter, Yıldırım mentioned that she applied for the IPARD Program based on a friend's recommendation. She highlighted that the grant enabled them to establish a large facility where they not only produce Erzincan tulum cheese but also churn butter. They store their products in a cold storage facility and distribute them to various cities across Turkey. Yıldırım expressed how receiving government support has provided both moral and financial strength, encouraging others to be courageous and persistent in their endeavors. She emphasized the positive impact of the grant on their business, encouraging others not to hesitate in applying for such support. With the goal of expanding their regional cheese production capacity to 500 tons annually and aiming to enter international markets, Yıldırım has invested 3.1 million Turkish Lira in her region through the IPARD Program. Her facility currently employs 11 people. IPARD Program is a joint initiative by Turkey and the European Union (EU) aimed at implementing investments according to EU standards, diversifying economic activities in rural areas, improving the quality of life for rural populations, and preventing migration to urban areas.

Aldığı 2 milyon lira hibeyle yılda 100 ton peynir üretiyor Haber

Aldığı 2 milyon lira hibeyle yılda 100 ton peynir üretiyor

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’ndan (TKKD), IPARD Programı kapsamında 2 milyon TL hibe alan kadın girişimci Nurgül Yıldırım, kurduğu tesiste yılda 100 ton Erzincan tulum peyniri üretiyor. Erzincan’da yaşayan 4 çocuk annesi Nurgül Yıldırım, Tarım ve Orman Bakanlığının ilgili kuruluşu olan TKDK’dan aldığı IPARD Programı kapsamındaki yüzde 65 hibe desteğiyle, geleneksel olarak üretimini yaptıkları tulum peynirini daha profesyonel üretmeye başlayarak üretim kapasitelerini yılda 100 tona kadar artırdı. Yıldırım, Erzincan tulum peynirinin üretiminde Akkaraman koyunu ve Kıl keçisi sütlerini, doğal şırdan mayasını ve yine yöreye özgü olan Kemah tuzunu kullanarak yapıyor. Erzincan tulum peyniri 4 aylık olgunlaşma sürecinin sonunda satışa çıkarılıyor. Yıldırım, atalarından öğrendikleri üretim tekniklerini de büyük ölçekte devam ettiriyor. “Senelik 100 ton tulum peyniri üretiyoruz” Yıldırım, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, bir arkadaşının tavsiyesi üzerine IPARD Programına başvurduğunu ifade etti. Aldığı hibe desteğiyle büyük bir tesis kurduklarını belirten Yıldırım, “Tesisimizde Erzincan tulum peynirini üretiyoruz ve ekstradan tereyağımızda var. Senelik 100 ton tulum peyniri üretiyoruz ve farklı illere gönderiyoruz. İmalathanemizde soğuk hava depomuzda bekletiyoruz” diye konuştu. “Devlet desteği almak güzel bir şey” Aldığı hibe desteğinin kendisine hem manevi hem de maddi yönden güç kazandırdığını söyleyen Yıldırım, “Benim tavsiyem cesur olsunlar ve sonuna kadar mücadele etsinler. Sakın pes etmesinler. O mücadele de bize çok şey kazandırdı. Bir devlet desteği alıyorsun güzel bir şey. Bende herkese tavsiye ediyorum. Cesaret yönünden geri kalmasınlar. Kolay ve iyi oldu bizim için” ifadelerini kullandı. Peynir üretim kapasite hedefi yılda 500 ton IPARD Programı kapsamında 2 milyon TL hibe alan ve bu sayede iline 3 milyon 100 bin Türk Lirası yatırım yapan Yıldırım, yöresel peynir üretim kapasitesini yılda 500 tona çıkararak yurtdışı pazarına açılmayı hedefliyor. Öte yandan Yıldırım’ın kurduğu tesiste 11 kişi istihdam ediliyor. IPARD Programı nedir? Türkiye ve Avrupa Birliği (AB) tarafından ortaklaşa finanse edilen IPARD Programı kapsamında; AB standartlarında yatırımların hayata geçirilmesi, kırsaldaki ekonomik faaliyetlerin çeşitlendirilmesi, kırsal nüfusun yaşam kalitesinin yükseltilmesi ve kente göçün önlenmesi amaçlanıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.