TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Omega

AGRONEWS - Omega haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Omega haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Lezzetiyle Karadeniz'de Dikkat Çeken Balık: Tirsi Haber

Lezzetiyle Karadeniz'de Dikkat Çeken Balık: Tirsi

DÜZCE (İHA) - Karadeniz’in en özel balıklarından biri olan tirsi, içerdiği yüksek yağ oranıyla "mangal söndüren balık" olarak biliniyor. Hamsi ve mezgitten sonra en çok tercih edilen balık haline gelen tirsi, iri boyutları ve sardalyagiller ailesine olan yakınlığıyla dikkat çekiyor. Rahatça yenilebilen ince kılçıkları ve lezzetiyle balıkseverleri lezzetine hayran bırakıyor. Omega ve B12 vitamini bakımından oldukça zengin olan tirsi, fiyatıyla da geniş bir kesimin tercih ettiği bir tür. Hamsinin sezon boyunca az bulunması, tirsinin tezgahlardaki yerini güçlendirdi. BALIKÇILAR TİRSİYİ ÖNERİYOR Düzceli balıkçı Hülya Kılıç, tirsinin az bilinen ancak lezzetiyle öne çıkan bir balık olduğunu belirterek, "Tirsi balığı sardalyagillerden güzel, yağlı bir balık. Sardalyagiller ailesinden ama sardalya lezzetinde değil. Biraz daha çinekopa benzer. Bazı insanlar ana lüferi diyor, bazı insanlar mangal söndüren diyor. Bu balığı daha önce de duyurmuştuk, insanlar yavaş yavaş öğrenmeye başladı. Özellikle bu balığın zamanını bekleyenler var. Güzel bir balık tirsi. Balık yağlı olduğu için mangalda çok lezzetli olur. Izgarada güzel olur. Fırında da olabilir, tavada da yapılabilir, hafif yağlayıp unlu sevenler için mısır unuyla da güzel olur" dedi. Tirsi, hem balıkçılardan hem de tüketicilerden giderek daha fazla ilgi görerek Karadeniz mutfağında kendine yer edinmeye devam ediyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.