TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Onurcan Köse

AGRONEWS - Onurcan Köse haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Onurcan Köse haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Bu sezon ilk: Kilosu 25 TL’ye düşen hamsi kapış kapış gitti Haber

Bu sezon ilk: Kilosu 25 TL’ye düşen hamsi kapış kapış gitti

Samsun’da bu sezon kilosu ilk defa 25 TL’ye gerileyen hamsi, vatandaşlar tarafından kapış kapış satın alındı. Sezon içerisinde 150 TL’ye bile satılan hamsi, 1 Eylül’den itibaren en düşük fiyatına geriledi. Teknelerin bolca hamsi avlamasının ardından dün 50 TL’den satılan hamsi bugün tezgahlarda 25 TL’den müşteriye sunuldu. Hamsinin fiyatını gören vatandaşlar ise kilosu 25 TL’den satılan hamsiyi 3’er 4’er kilo alarak evlerinin yolunu tuttular. “4 kilo hamsi 100 TL, vatandaş mutlu biz de mutluyuz” Hamsinin fiyatının düşmesine hem satıcıların hem de alıcıların sevindiğini dile getiren balık satıcısı Onurcan Köse, “Bugün hamsi 25 TL’den satılıyor. Dün gece kayıklar çok miktarda balık yakalamış. Vatandaşa bir güzellik yapalım dedik ve fiyatı 25 TL’ye çektik. 2 kilosu 50 4 kilosunu da 100 TL’ye satıyoruz. 100 kasa hamsi ile tezgahı açtık kısa sürede bitirme noktasına geldik. Bugün bolluktan dolayı 25 TL’ye sattığımız hamsinin yarın kaç lira olacağı belli olmaz. Hamsinin yanı sıra istavrit 20, mezgit 50, barbun 50, alabalık 100, somon 120, tirsi 70, çinakop 150 liradan satılıyor. Bugün neredeyse balıklar bedava. Bugün balık yiyemeyen vatandaşlara üzülürüm. Herkes satın alsın diye hamsinin fiyatı 25 TL yaptık. Vatandaşlar da bu durumdan çok mutlu. Hamsiyi alan 3-4 kilo alıyor. Vatandaşların mutlu olması bizleri de mutlu ediyor” dedi. “Herkes bu fırsatı değerlendirsin” Ucuzlayan hamsinin herkesin alabileceği fiyat aralığına gerilediğini ifade eden vatandaşlar, “Balıklarda ucuzluk olması çok güzel. Bence herkes bu fırsatı değerlendirsin. Hamsi 25 TL’den satılıyor. Biraz da şans fakirden yana olsun. Önceden 70 TL’ye de hamsi satıldığını gördük. Bazı ilçelerde daha da pahalıya satılıyor” diye konuştu. Düne göre yarı yarıya fiyatı düşen hamsinin daha da ucuzlaması gerektiğini belirten vatandaşlar ise “Karadeniz’de olduğumuz için hamsinin daha da ucuz olması gerekiyor. Hamsi 100-150 TL’den satılırken herkes satın alamıyordu. Şimdi fiyatlar herkesin yiyebileceği düzeye gelmiş” şeklinde konuştu.

Bollaşan hamsinin fiyatı ucuzladı Haber

Bollaşan hamsinin fiyatı ucuzladı

Samsun’da sezona 120 liradan giriş yapan hamsinin kilosu 50 TL’ye kadar düştü. Bu yıl palamudun olmadığı Karadeniz’de bolca hamsi çıkıyor. Geçen yıla oranla istavritin de oldukça bol olduğu Karadeniz’de barbun ve mezgit de balıkçıların yüzünü güldürüyor. Hamsinin bollaştıkça fiyatının da düştüğünü belirten balık satıcıları, son günlerde oldukça fazla miktarda avlanan hamsinin kilosunun 50 TL’ye düştüğünü ifade ettiler. Hamsi yılı Hamsinin oldukça bol çıktığını dile getiren balık satıcısı Onurcan Köse, “İlk günlerde hamsinin kilosunu 120 TL’den satıyorduk. Sonrasında 100 ve 80 liradan sattık. Şu anda ise boylanan ve yağlanan hamsinin kilosunu 50 liradan satıyoruz. Lezzeti güzel olan hamsiye vatandaş yoğun ilgi gösteriyor. Her gün ne kadar hamsi geliyorsa hepsi tükeniyor. Kırmızı etin ve kanatlı hayvan etinin fiyatı malum. Vatandaşlar maliyet açısından da balık almayı tercih ediyor. 2 kilo hamsi ile 4 kişilik aile doyuyor. Hamsinin yanı sıra mezgit 80, istavrit 50, barbun 100, levrek 180, çipura 140, alabalık 80, somon 120, kefal ve tirsi de 70 TL’den satılıyor. Geçen yıl palamut yılıydı. O nedenle istavrit ve hamsi olmamıştı. Bu yıl ikisi de bol fakat palamut yok. Bu yıl sezon hamsi ile açıldı hamsi ile de kapanacak. Bu yıl da hamsi yılı olacak” dedi. Genel olarak balık fiyatlarından memnun olan vatandaşlar ise hamsinin daha da yağlanıp boylanması için soğuk havaların gelmesi, hamsinin kulağına kar suyu kaçması gerektiğini belirtip, diğer protein ürünlerine göre balık fiyatlarının uygun olduğunu ifade ettiler.

Dışı zehirli, içi lezzetli balık: İskorpit Haber

Dışı zehirli, içi lezzetli balık: İskorpit

Dış görünüşü ve zehirli dikenleri nedeniyle pek rağbet görmeyen iskorpit (çarpan) balığı, lezzeti ve faydaları ile dikkat çekiyor. Balık sezonunun kapanmasının ardından tezgahları kültür ve olta balıkları süslüyor. Somon, levrek, çipura ve alabalık gibi kültür balıklarının yanı sıra iskorpit balığı da tezgahlarda bulunuyor. Görünüşü ile korkutan dışı zehirli balık, bir kez tadanlar için ise vazgeçilmez oluyor. Halk diliyle ’çarpan balığı’ olarak biline iskorpit Samsun’da oldukça fazla avlanırken, yerel halk ise bu lezzeti pek bilmiyor. Uzmanların ’yararlı balık’ türlerinden biri olarak gösterdiği iskorpitin çorbası ise Sinop genelinde ve Ordu’nun Perşembe ilçesinde oldukça rağbet görüyor. Kilosu 80 TL’den satılan balığın dikeni değdiği yeri şişirip yakıyor. Balığın çorbası genelde epilepsi hastalarına tavsiye ediliyor. “Çok çirkin ama lezzetli ve faydalı bir balıktır” İskorpitin çirkin olduğu kadar lezzetli ve bazı hastalıklara iyi geldiğini ifade eden balık satıcısı Onurcan Köse, “İskorpit balığı halk arasında ‘çarpan balığı’ olarak da bilinir. Bu balık görüntüsü bakımından çok çirkin bir balık olmasına rağmen oldukça lezzetli ve faydalı bir balıktır. Uzmanlar, iskorpitin epilepsi hastalığına iyi geldiğini de söylüyor. İskorpit temizlendikten sonra olduğu gibi et olarak ortaya çıkar. Buğulaması ve çorbası yapılır. Genelde Sinop ve Perşembe taraflarında çorbası rağbet görüyor. Kılçıksız olan balığın yağ oranı da çok yüksektir. Vatandaşlar, bu balığı temizleyemez. Çünkü üzerindeki dikenler oldukça zehirlidir. Dikenlerden bir tanesi vücudunuza battığında o bölgede yanma ve şişlik meydana gelir. O yüzden iskorpiti profesyonel balıkçılardan başkası temizleyemez” dedi. Balıkçı tezgahlarında kilosu 80 TL’den satılan iskorpit balığının çorbasının porsiyonu ise 100 TL’den satışa sunuluyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.