TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Orköy

AGRONEWS - Orköy haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Orköy haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Dünyanın en pahalı baharatı safranın üretimine ORKÖY’den destek Haber

Dünyanın en pahalı baharatı safranın üretimine ORKÖY’den destek

Projesi çerçevesinde 10 dekarlık alanda safran bitkisi dikimi yapıldı. ORKÖY tarafından Osmanlı döneminde de önemini koruyan ve "milli bitki" ünvanını alan safranın üretimine yönelik "Safranbolu Safranı Yetiştiriciliği" projesi hazırlandı. Proje çerçevesinde 10 üreticiye 38 bin lirası hibe olmak üzere 190 bin lira kredi desteği verilirken, üreticilere birer dekar alanda safran dikimi yapma imkanı tanındı. Projenin açılışı Yukarıçiftlik köyü Keten Mahallesi’nde yapıldı. Programa Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, Zonguldak Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu, Safranbolu Orman İşletme Müdürü Sema Altunay ve üreticiler katıldı. Programda konuşan Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, orman teşkilatının destekleriyle Türkiye’yi ileriye taşıyacak ve vatandaşların refahına katkı sağlayacak projeler yapıldığını belirtti. Ormanların korunması, orman köylülerinin yerinde kalkındırılması için ORKÖY çerçevesinde destekleri sürdürdüklerini ifade eden Zonguldak Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu ise, ORKÖY çerçevesinde orman köylülerine desteklerin sürdüğünü söyledi. Bayraktaroğlu, "2024 yılında 21 aileye 5 milyon 581 bin lira katkıda bulunacağız. Bu zamana kadar çalışmalarımızı yaptık. 21 aileden 10 aile kaldı. Orman köylülerimize safran yetiştiriciliği yaptırarak, safran ekim alanlarımızı artırmak istiyoruz. Yöreye özgü ve katma değeri yüksek olan safranın üretiminin devamlılığı açısından da bu proje oldukça önem arz ediyor. Amacımız orman köylülerinin yerinde ekonomik seviyelerini artırmak" diye konuştu. Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve üreticiler safran soğanını toprakla buluşturdu.

ORKÖY kredileri çiftçilerin yüzünü güldürmeye devam ediyor Haber

ORKÖY kredileri çiftçilerin yüzünü güldürmeye devam ediyor

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde ORKÖ kredileri çerçevesinde alınan 8 traktör, 7 tomruk çekme vinci ve 6 adet kesim motoru köylülere düzenlenen törenle dağıtıldı. Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Orman ve Köy İlişkileri Dairesi Başkanlığı (ORKÖY) kredileri çerçervesinde İnebolu Orman İşletme Müdürlüğü tarafından ilçedeki orman köylülerine 8 traktör, 7 tomruk çekme vinci ve 6 adet kesim motoru verildi. Traktör, vinç ve kesim motorları düzenlenen törenle dağıtıldı. Törene İnebolu Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar, Kastamonu Orman Bölge Müdürü Fahri Sönmezoğlu, Bölge Müdür Yardımcıları Ahmet Er ve Ramazan Kolsuz ile İşletme Müdürü Azmi Şenel ile siyasi parti temsilcileri katıldı. Törende protokol üyeleri tarafından anahtar teslimi yapıldı. Törende konuşan İnebolu Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar, "İnebolu, yüzde 73’ü ormanla kaplı, Türkiye’nin ender ilçelerinden birisidir. Ormanın varlığı bazı alanlarda tarım arazili varlığının azaltılması veya az olması gibi olumsuz sonuç doğursa da ormanın nimetlerinden faydalanabilme noktasında da vatandaşlarımıza oldukça olumlu katkılar sağlamaktadır. Orman Bölge Müdürlüğümüzün, Orman İşletme Müdürlüğümüzün girişimleri ile Orman Bakanlığımızın bize verdiği birçok katkıları sizlerle zaman içerisinde buluşturmuş olduk ve bunu da gözlemledik ve görmüş olduk. Bugün de ORKÖY çerçevesinde orman köylüsüne 8 adet traktör, 7 adet tomruk çekme vinci, 6 adet kesim motorumuzu teslim etmek için bir araya geldik. Bu dağıtacağımız ekipmanların ve araçların köylülerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Her bir aracımız köylülerimizin refahını arttırma noktasında oldukça katkı sağlayacaktır. ORKÖY programı da Tarım ve Orman Bakanlığımızın en önemli projelerinden birisidir. Orman köylülerimize bu proje ile ülkemizde birçok katkı ve destek sağlanmış oldu" dedi. Daha sonra konuşan Kastamonu Orman Bölge Müdürü Fahri Sönmezoğlu da, "Orman teşkilatı olarak orman köylülerinin kalkındırılmasıyla ilgili çeşitli destek çalışmalarımız var, inşallah bugün desteklerimizin bir bölümünü içeren teslimatı yapacağız. Allah hayırlı uğurlu eylesin, desteği verdiğimiz köylülerimize Allah kaza bela vermesin. İnşallah güzel işlerde güzel hizmetlerde bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirirler. Alet işler, el övünür. Kaliteli ve teknolojik makinaların vatandaşlarımızın birini bin etmesini dileriz" diye konuştu. Desteklerin devam edeceğini belirten İnebolu Orman İşletme Müdürü Azmi Şenel ise, "İnebolu Orman İşletme Müdürlüğü 2024 yılı ORKÖY programı çerçevesinde olan traktörleri teslim törenini gerçekleştiriyoruz. Bu yıl çalışmalarımızda orman köylüsüne 8 adet traktör, 7 adet tomruk çekme vinci, 6 adet kesim motorumuzu teslimatını yapacağız. Ayrıca, Orman Bakanımızın ve Orman Bölge Müdürümüzün destekleriyle 3 traktör ve kabuk soyma makinasını programa aldık, bu programda yaptığımız işlemleri kura çekme ile dağıtımını yapıyoruz. Genel Müdürlüğümüzün desteğiyle çalışanlara büyük destek sağlamaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Orman köylüsüne kredi desteği Haber

Orman köylüsüne kredi desteği

Orman köylülerinin desteklenmesi projesiyle (ORKÖY) orman köylüsünü bilgilendirmek ve kredi kullanmak isteyenleri tespit etmek için Düzce Orman İşletme Müdürlüğünce düzenlenen toplantılar tamamlandı. Düzce’de uygulanan süt sığırcılığı, dış cephe mantolama ve fenni arıcılık projeleri için kullandırılacak krediler kura ile tespit edilerek sahiplerini buldu. 2024 yılında ORKÖY dahilinde Düzce Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı Kozluk köyünde 3 aileye 2 şer adet simenter ırkı süt ineği, süt sığırcılığı projesi kapsamında kredi kullandırılacağı, bu kredinin yüzde 20’sinin hibe olduğu, kalanının 2 yıl geri ödemesiz 5 yıl boyunca yılda 1 kez olmak üzere faizsiz 5 taksitte geri ödeneceği, Muncurlu köyünde 5 aileye 30’ar kovan fenni arıcılık kredisi kullandırılacağı ve bu kredilerin yüzde 20 sinin hibe olacağı kalanının 1 yıl geri ödemesiz ve 4 yıl boyunca yılda 1 kez olmak üzere faizsiz 4 taksitte geri ödeneceği, Darıyeri Yörükler köyünde 17, Darıyeri Hasanbey köyünde 21, Tavak köyünde 11, Çakırsayvan köyünde 13, Yaka köyünde 24, Düverdüzü köyünde 12, Asar köyünde 17 ve Sarıdere köyünde 15 adet olmak üzere toplam 130 aileye dış cephe montalama kredisi kullandırılacağı ve bu kapsamda kullandırılan kredilerin yüzde 20’sinin hibe olduğu, kalanının 1 yıl geri ödemesiz ve 5 yıl boyunca yılda 1 kez olmak üzere faizsiz 5 taksitte geri ödemeli olacağı bildirildi.

30 Million Turkish Lira ORKÖY support allocated to Muğla and Aydın Haber

30 Million Turkish Lira ORKÖY support allocated to Muğla and Aydın

In the provinces of Muğla and Aydın, a total of 30 million Turkish Lira in ORKÖY (Forest Village Development) support was provided to forest villagers in the fields of dairy cattle farming, dairy sheep farming, tractors, and modern beekeeping as part of the 2023 ORKÖY support program. Salim Karabulut, the Regional Director of Forestry in Muğla, stated that they provide ORKÖY credit support to support the social and economic development of the residents in forest villages. He mentioned that ORKÖY credits are provided with 20% grant and the remaining 80% as interest-free repayments. Under the coordination of the ORKÖY Branch Directorate of Muğla Regional Directorate of Forestry, support was provided to 69 families in Muğla with a total of 15 million 230 thousand Turkish Lira, and to 148 families in Aydın with a total of 15 million Turkish Lira in ORKÖY credit support. Thus, a total of 30 million 230 thousand Turkish Lira in ORKÖY credit support was provided to 217 families in Muğla and Aydın provinces combined. The distribution of ORKÖY support in Muğla and Aydın provinces, according to the areas and quantities, is as follows: In Aydın province, 137 families and in Muğla province, 24 families received credit support in the field of dairy cattle farming, with each family receiving support for 2 heads, totaling 161 families. In Aydın province, 10 families and in Muğla province, 17 families received credit support in the field of modern beekeeping, with each family receiving support for 30 hives, totaling 27 families. In Muğla province, 21 families and in Aydın province, 1 family received tractor credit support, with each family receiving support for 1 tractor, totaling 22 families. In Muğla, 6 families received support for dairy sheep farming with 30 heads each, and 1 family received a timber hauling drum for use in production activities.

Muğla ve Aydın’a 30 Milyon TL ORKÖY desteği Haber

Muğla ve Aydın’a 30 Milyon TL ORKÖY desteği

Muğla ve Aydın illerinde 2023 yılı ORKÖY destekleri çerçevesinde süt sığırcılığı, süt koyunculuğu, traktör ve fenni arıcılık alanında orman köylülerine 30 milyon TL destek sağlandı. Muğla Orman Bölge Müdürü Salim Karabulut, orman köylülerinde yaşayan vatandaşların sosyal ve ekonomik gelişmelerini desteklemek amacıyla ORKÖY kredi desteği sağladıklarını belirterek, ORKÖY kredilerinin yüzde 20’sinin hibe geri kalan yüzde 80’lik kısmının faizsiz geri ödeme şeklinde verildiğini söyledi. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ORKÖY Şube Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda Muğla ilinde 69 aileye 15 milyon 230 bin TL, Aydın ilinde ise 148 aileye 15 milyon TL ORKÖY kredi desteği sağlandı. Muğla ve Aydın illerinde toplamda 217 aileye 30 milyon 230 bin TL ORKÖY kredi desteği verildi. Muğla ve Aydın illerinde verilen Orköy desteklerinin alan ve adetlerine göre dağılımı şöyle oldu; Aydın ilinde 137 ve Muğla ilinde 24 olmak üzere her aileye 2 baş şeklinde 161 aileye süt sığırcılığı alanında kredi desteği verildi. Aydın ilinde 10 ve Muğla ilinde 17 olmak üzere her aileye 30’ar kovan şeklinde 27 aileye fenni arıcılık alanında kredi desteği verildi. Muğla ilinde 21 ve Aydın ilinde 1 adet olmak üzere her aileye 1 traktör şeklinde 22 aileye traktör kredisi verildi. Muğla’da aile başı 30’ar adet olmak üzere 6 aileye süt koyunculuğu ve 1 aileye üretim çalışmalarında kullanılan tomruk çekme tamburu verildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.