TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Prof. Dr. Osman Demirdöğen

AGRONEWS - Prof. Dr. Osman Demirdöğen haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Prof. Dr. Osman Demirdöğen haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Sivas’ta 60 Süt Soğutma Tankı Üreticilere Teslim Edildi Haber

Sivas’ta 60 Süt Soğutma Tankı Üreticilere Teslim Edildi

Süt üretiminde kalite ve verimlilik artacak Sivas’ta “Süt Hayvancılığının Geliştirilmesi Projesi” kapsamında, 60 adet süt soğutma tankı, düzenlenen törenle üreticilere teslim edildi. Törende konuşan yetkililer, projenin süt üretimini daha hijyenik koşullarda gerçekleştirmeyi, zayiatı önlemeyi ve üreticinin gelirini artırmayı hedeflediğini belirtti. Yüzde 70’i DAP destekli, toplam bütçe 4,8 milyon lira Tarım ve Orman İl Müdürü Seyit Yıldız, proje kapsamında 50 adet 300 litrelik, 10 adet 1000 litrelik tankın dağıtıldığını söyledi. Projenin %70’i DAP Bölge Kalkınma İdaresi, %30’u ise üretici katkısıyla finanse edildi. Projenin toplam bütçesi 4 milyon 801 bin 500 TL olarak açıklandı. Sivas’a 610 milyon liralık tarım desteği sağlandı Vali Yılmaz Şimşek, 2016’dan bu yana DAP İdaresi’nden Sivas’a gelen 94 projenin 78’inin tarım ve hayvancılığa yönelik olduğunu ve bu projelere 610 milyon TL destek verildiğini belirtti. Vali Şimşek, Sivas çiftçisinin yanında olmaya devam edeceklerini vurguladı. “Projeleriniz için başvuru süreci devam ediyor” DAP Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen, bölgedeki üreticilerin en iyi teknolojik imkanlara sahip olması için çalıştıklarını ifade ederek, yeni projeler için 18 Nisan’a kadar başvuru sürecinin devam ettiğini hatırlattı. Amaç: Kaliteli süt, güçlü üretici Proje ile birlikte, sütlerin işletme içinde soğutulması, daha yüksek fiyatlarla satılması ve üretimin kayıt altına alınarak sektörün gelişmesi hedefleniyor. Tanklar, bakanlık onaylı kooperatif ve birlik üyelerine dağıtıldı.

Demirdöğen; “Tarımsal mekanizasyona önem veriyoruz” Haber

Demirdöğen; “Tarımsal mekanizasyona önem veriyoruz”

DAP İdaresi Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen, Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi’nin ziyaretinde, DAP İdaresi'nin kuruluş amacı ve yapılan çalışmalar ile bugüne kadar Erzurum'da ve Bölgede desteklenen projeler hakkında bilgi verdi. Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nın Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı merkezi bir kuruluş olduğunu amacının ise uygulandığı illerdeki yatırımların gerektirdiği araştırma, planlama, programlama, projelendirme, izleme, değerlendirme ve koordinasyon hizmetlerinin yerine getirilmesi suretiyle Bölgenin kalkınmasını hızlandırmak olduğunu söyleyen DAP İdaresi Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen, sorumluluk alanında Ağrı, Ardahan, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Iğdır, Kars, Malatya, Muş, Sivas, Tunceli, Van illeri bulunduğunu belirtti. 2013-2023 yıllarını kapsayan 10 yıllık dönemde, Erzurum’da, Küçük Ölçekli Tarımsal Sulama, Hayvan İçme Suyu, Hayvancılık Altyapısının Geliştirilmesi, Bitkisel Üretim Altyapısının Geliştirilmesi, Tarımsal Eğitim-Yayım, Okuma Kültürünün Geliştirilmesi, Muhtelif Kültür, Tarihi Kent Bölgelerinin Canlandırılması ve DAP Bölgesine Rekreasyon Alanlarının Geliştirilmesi gibi toplam 226 projeyi desteklerini ve söz konusu projelere 1 milyar 20 milyon 893 bin 858 lira kaynak aktardıklarını ifade eden Demirdöğen, 2024 yılında da benzer 8 projenin DAP İdaresi tarafından destekleneceğini belirtti. Bölgedeki illerin potansiyelini öne çıkararak, bu alanları geliştirmeye çalıştıklarını ifade eden Demirdöğen, tarımdaki iş yükünün ağır olduğunu, bu yükü azaltmak için de tarımsal mekanizasyona önem verdiklerini aktardı. Tarımsal sulamayla birlikte, iş yükünü azaltan, üretimin kalitesini ve miktarını artırmayı hedefleyen projelere daha fazla ağırlık verdiklerini söyledi. Ziyarette, Erzurum’un kalkınmasıyla ilgili görüşlerini dile getiren Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, paydaş kurumların dayanışmasını önemsediğini ve merkezi Erzurum’da bulunan DAP İdaresi'nin de şehrin ve bölgenin kalkınması noktasında çok önemli bir misyon yüklendiğini söyledi. Toplantı sonrası, DAP Hizmet Binası içerisinde incelemelerde de bulunan Vali Çiftçi, DAP Konferans Salonunu gezdi. Toplantıya DAP BKİ Başkan Yardımcıları Mehmet Özdoğan, Melih Kirişçi ve Koordinatörler ile Vali Yardımcısı İlyas Öztürk, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, Tarım ve Orman İl Müdürü Alpaslan Kenger, DSİ Bölge Müdür Yardımcısı Dr. Mehmet Akif Kaygusuz ile İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Osman Codur katıldı.

DAP’ta hedef hayvancılığı geliştirme ve destekleme Haber

DAP’ta hedef hayvancılığı geliştirme ve destekleme

2013- 2023 dönemini kapsayan 10 yılda, Doğu Anadolu Kalkınma (DAP) İdaresi’nin sorumluluğunda olan 15 ilde, bin 925 projeye 6 milyar 144 milyon 411 bin lira destek verdiklerini ifade eden Dr. Osman Demirdöğen, bu desteklerden en büyük payın tarım sektörüne ayrıldığını söyledi. “10 yılda 6 bin 777 kilometre sulama kanalı” Küçük Ölçekli Tarımsal Sulamanın önemine değinen Demirdöğen, şunları kaydetti: “Özellikle sulama projeleri bölgemizde oldukça önemli. Bizim bütçemizin büyük bir kısmını oluşturuyor. Hayvansal üretim, bitkisel üretim başlıkları altında da yine tarıma destek vermeye çalışıyoruz. Şimdiye kadar birçok proje yaptık. 10 yılda 6 bin 777 km. sulama kanalı yapmışız. 46 tanesi güneş enerji sistemli, 153 adet hayvan içme suyu göletleri yapmışız. 69 ilçe 352 köy ve mahallede hayvan içme suyu tesisi kurmuşuz. Bu projeler bölgede hayvancılığın gelişmesi için çok önemli projeler. Amacımız bölgesel kalkınmayı sağlamak. Bunu sağlarken de bölgede yaşayanların ihtiyaçlarını karşılamamız gerekiyor. Ve biz kendimize bir slogan belirledik. Bölgede insanlar, mecbur oldukları için değil, memnun oldukları için kalsınlar. Onların memnun olmaları için de elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. İnsanları memnun etmenin yolu onların ihtiyaçlarını karşılamaktan geçer. Eğer bir yaylada, orada üretim yapmaya çalışan kişinin mobil lavabo ihtiyacı varsa onu da yapıyoruz. Hatta geçen yıl itibariyle yaylanın birinde çocuk oyun alanları yaptık. Yaylada yaşamayan, orada bulunmayan kişilerin ‘3 metrelik sıvat ne işe yarıyor?’ diye yorum yapmaları gayet normal. Ama binlerce koyunun 3 km su içmek için gidip tekrar geri dönmesi o hayvanın verimini düşürüyor. Dolayısıyla bu 6 km. lik enerjiyi ete ve süte çevirmiş oluyoruz. Söz konusu olan bu sıvatlardan şu ana kadar yaklaşık 50 bin tane dağıtmışız. Ve en çok talep edilen projelerden biri.” Bölgenin potansiyeli hayvancılık Bölgede, hayvan pazarı ve kesimhane ihtiyacının karşılandığını belirten Demirdöğen, “Hemen hemen bütün ilçelerimizde -çok küçük ilçeler hariç- hayvan pazarı ve kesimhane ihtiyacını karşılamış durumdayız. 38 adet hayvan pazarı yaptık. Bunların büyük bir bölümünün finansmanı bize ait. Sadece yüzde 25’ini uygulayıcı kuruluşlar eş finansmanla karşılıyor. 43 adet kesimhane projesi yapmışız. 2024-2028 döneminde bizim hedef alanımız hayvancılık olacak. Hayvancılık konusunda, desteklerimizin belki de yüzde 70’ini hayvancılığa vereceğiz. Araştırma ve Uygulama Birimlerinin projeleri var. 3 adet Çiftçi Eğitim Merkezi var, bunlar konaklamalı. Çiftçiler burada uzun süreli eğitim yapabiliyorlar. Üniversitelerin bünyesinde oldukları için de eleman sıkıntısı çekilmiyor. Sürdürülebilir olmaları içinde biraz daha desteklenmeleri lazım.” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.