Soğuk Havalarda Şalgam Suyuna Talep Yüzde 40 Arttı
Şalgamın Bağışıklığa Etkisi
Siyah havuç ve özel mayayla hazırlanan şalgam, probiyotik özellikleriyle bağışıklığı destekliyor. İçeriğindeki antosiyanin pigmentleri ve beta karoten, A vitamini üretimini destekleyerek göz, cilt ve kalp sağlığına katkı sağlıyor.
Gluten İçermiyor, Çölyak Hastaları Tüketebilir
Gıda Mühendisi Evren Şekeroğlu, şalgamın gluten içermediğini belirterek, çölyak hastalarının güvenle tüketebileceğini ifade etti. Üretim sürecinde kullanılan ekşi hamurun fermantasyon sonrası süzülmesiyle gluten içermeyen bir içecek elde ediliyor.
Dört Mevsim Tüketilmeli
Şalgamın sadece kış aylarında değil, yıl boyunca tüketilmesi öneriliyor. Probiyotik içeriği sayesinde sindirim sistemine fayda sağlayan içecek, et ve hamur işi yemeklerle sıkça tercih ediliyor. Şalgam, Türkiye’nin yanı sıra Avrupa başta olmak üzere 30'dan fazla ülkeye ihraç ediliyor.