TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Sarıcakaya

AGRONEWS - Sarıcakaya haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Sarıcakaya haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

They are selling out their artichokes produced in Sarıcakaya Haber

They are selling out their artichokes produced in Sarıcakaya

Ali Akarsu, a retired civil servant living in Sarıcakaya district of Eskişehir, started growing artichokes as a hobby after retiring from his job. About three years ago, he planted artichoke seedlings on a 1-acre field he owns, and began harvesting when the yield became promising, deciding to sell them. Despite skepticism from people around him that "artichokes don't grow here," Akarsu persisted and expressed happiness with the high yield he achieved. He mentioned that each artichoke plant yields produce for approximately 7 years and compared the taste of his artichokes to those from the Aegean region, emphasizing their quality. Akarsu and his wife have been selling their produce from the past three years, but he admits they cannot keep up with the demand due to its popularity. He noted that people are surprised to see artichokes being grown in their area and sometimes express their disbelief. Akarsu clarified that he does this as a hobby, mentioning his agricultural background and the diverse range of fruits grown on his inherited land. He initially got the idea to grow artichokes after seeing them in Mudanya in 1995, and received seedlings from a friend. Despite the initial skepticism, his venture has proven successful, with artichokes fetching prices of 30-35 Turkish Lira per piece at markets in Eskişehir. In conclusion, Akarsu expressed gratitude for the success of his venture and highlighted the support from Tepebaşı Municipality in helping local women producers sell their goods at markets, contributing positively to their income.

Sarıcakaya’da ürettiği enginarları yok satıyor Haber

Sarıcakaya’da ürettiği enginarları yok satıyor

Eskişehir’in Sarıcakaya ilçesinde hobi olarak enginar yetiştirmeye başlayan emekli memur Ali Akarsu, yaptığı satışlarda vatandaşın taleplerine yetişemiyor. Eskişehir’in Sarıcakaya ilçesinde yaşayan Ali Akarsu, memuriyetten emekli olduktan sonra hobi olarak tarımsal ürün yetiştirmeye başladı. Yaklaşık 3 yıl önce arkadaşından aldığı enginar fidesini 1 dönümlük tarlasında ekerek, üretim yapmaya başlayan Akarsu, üründen verim almaya başlayınca satış yapmaya karar verdi. Çevresindeki insanların ‘Burada enginar yetişmez’ söylemlerine aldırış etmeden ürünlerini yetiştiren emekli memur, aldığı yüksek verim sonrasında mutluluk yaşadığını belirtti. Enginarın 1 fidesinin yaklaşık 7 yıl boyunca ürün verdiğine değinen Akarsu, kendi ürünlerinin ege gölgesinden gelen enginarlar kadar lezzetli olduğuna değindi. Geçen 3 yılda yetirdiği ürünleri eşiyle birlikte satışa sunduklarını ifade eden Akarsu, gelen talebe yetişemediğini söyledi. “Görenler ‘Laçin’de enginar mı oluyormuş’ diye serzenişte bulunuyor” Kendisinin enginar yetiştirdiğini görenlerin şaşırdığını ve serzenişte bulunduğunu söyleyen Ali Akarsu, “Ben emekli memurum. Burası, babadan kalma bir toprak, meyve çeşidinde her şey var. Burada, narenciye hariç bütün meyveler var. Ben bunu bir hobi olarak yapıyorum. Enginarı da 1995 yılında Mudanya’da bir arkadaşımda görmüştüm ve oradan numune getirmiştim. O zaman bizim ilçe ziraatteki arkadaşlar, sanki hiç görmemiş gibi ‘Laçin’de de enginar mı oluyormuş’ diye kayınvalidemin orada böyle bir serzenişte bulunmuşlar. Bizim köyden bir arkadaş bunu başka bir mekânda yapmıştı. Ben ondan fide istedim, bu benim üçüncü senem, geçen sene güzel verim aldık. Bu sene de keza iyi gözüküyor. Burası bir dönüm bir yer ama diğer sebze çeşitlerine göre gelir düzeyi daha iyi. Bunun bakımını yapacaksın ve göründüğü gibi keseceksin. Biz Eskişehir’e götürüyoruz, pazarlamamızı yapıyoruz. Kesilmiş halini pazarda 30-35 liraya satıyorlar. Biz Eskişehir’de bu enginarın tanıtımı yaptık, şu anda tanıttık yani. Eskişehirliler bunu sevdiler, yiyorlar, alıyorlar. Tepebaşı Belediyesi kadın üreticilere bir yer gösterdi. Orada hanım pazara çıkıyor, orada pazarlama yapıyoruz. Çok şükür iyiyiz yani en azından masrafımız çıkmış oluyor” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.