TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Sazan Balığı

AGRONEWS - Sazan Balığı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Sazan Balığı haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Yavru sazan balığı üretimi sağımla başladı Haber

Yavru sazan balığı üretimi sağımla başladı

Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Üretim İstasyonu’nda yeni balık yetiştirme sezonunun ilk adımı atılarak anaç balıklardan sağım yapıldı. Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü kullanımından bir süre önce Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü’ne devri yapılan Adana Su Ürünleri Üretim İstasyonu’nda yavru sazan balıkları yetiştirmek için anaç sazan balıklarından sağım yapıldı. Üretim İstasyonunun kuluçkahane kısmındaki mini havuzlara bir gün önce alınan ve sağım için hazırlanan anaç balıklardan yumurta sağımını yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, yeni üretim sezonunda hedeflerinin 10 milyon yavru sazan balığı üretmek olduğunu söyledi. Yavru balık üretiminin Türkiye genelindeki farklı su ürünleri üretme istasyonunda gerçekleştiğini ifade eden Kökçüoğlu, "Geçen yıl 10 milyon adet yavru sazan balığı elde ettik. Bunları bizim ildeki göl ve göletlere bıraktık ayrıca bize bağlı olan çevre illere dağıtımını yaptık ve o illerdeki göl ve göletlere bırakılmasını sağladık. Bu yıl yeni sağım dönemi başladı. 10 milyon yavru sazan balığı üreterek iç sularımıza bırakmayı ve su ürünleri sektörümüzde sürdürülebilirliği sağlamayı amaçlıyoruz. Tüm bunları yaparken il müdürlüğü olarak su ürünlerine yönelik denetim çalışmalarımız da devam ediyor" dedi. Farklı büyüklükte 9’u beton, 10’u toprak 19 adet yavru ve anaç balık havuzunun yanı sıra 32 adet beton nakliye havuzlarının yer aldığı istasyonda, teknik personellerce sağımı yapılan balık yumurtaları daha sonra dölleme işleminden geçiriliyor. Dölleme yapılan yumurtalardan 72 saat sonra larva balıklar çıkmaya başlıyor. Yumurtadan çıktıktan sonra özenle bakımları yapılan larva balıklar, bir süre mini havuzlarda beslendikten sonra istasyon içerisindeki toprak havuzlara alınarak 5-6 santimetre büyüklüğe gelene kadar bakılıyor ve daha sonra göl ve göletlere salınmak üzere çevre illere gönderiliyor. Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Üretim İstasyonunda geçen yıl üretimi yapılan 10 milyona yakın sazan balığı başta Adana olmak üzere Konya, Kahramanmaraş, Mersin, Nevşehir, Kayseri, Osmaniye, Kırşehir, Hatay, Aksaray, Karaman, Niğde illerine gönderilerek buradaki göl ve göletlere bırakıldı.

Manisa’da 890 bin sazan suyla buluştu Haber

Manisa’da 890 bin sazan suyla buluştu

Su kaynaklarında balık popülasyonunun korunması ve devamlılığının sağlanması amacıyla 890 bin adet pullu sazan balığı yavrusu, Manisa’daki baraj gölü ve göletlere bırakıldı. Manisa’da 34 adet baraj gölü ve gölete 890 bin yavru sazan balığı bırakıldı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, “Tarım ve Orman Bakanlığımızın yürütmüş olduğu ’Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi’ çerçevesinde yapılan bu çalışmanın hedefi iç sularda ve göletlerde sazan popülasyonunun devamlılığını sağlamak, amatör balıkçılığı geliştirmektir. Göletlerdeki balık popülasyonunun korunması ve gelecek nesillere bırakılabilmesi için su kaynaklarının korunması, kirletilmemesi ve amatör balıkçılarımızın avlanma sezonlarına ve avladıkları balıkların boy yasaklarına dikkat etmeleri önemlidir. 2022 yılında balıklandırma faaliyetleri çerçevesinde; 29 adet göl, gölet ve barajlara 710 bin adet sazan balığı yavrusu bırakılmıştır. 2023 yılında ise, Ürkmez Su Ürünleri ve Balık Üretim Tesisi’nde üretilen 890 bin adet pullu sazan yavrusu, Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Mühendisleri tarafından ilimize getirilerek, 12 ilçemizdeki toplam 34 adet baraj gölü ve gölete bırakılmıştır. Balıklandırma çalışmamızın İlimiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.