TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Sebze Meyve Fiyatları

AGRONEWS - Sebze Meyve Fiyatları haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Sebze Meyve Fiyatları haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

“Ürünün yüzde 45’i vatandaşın eline ulaşamadan israf oluyor” Haber

“Ürünün yüzde 45’i vatandaşın eline ulaşamadan israf oluyor”

Eskişehir’de çiftçinin domates veriminden memnun olduğunu söyleyen Eskişehir Yaş Sebze ve Meyve Üreticileri Birliği Başkanı Yıldıran Kılıç, “Sebze ve meyvenin yüzde 40-45 vatandaşın eline ulaşamadan israf oluyor” dedi. Eskişehir’de domates hasadı başladı. Kızarıp olgunlaşan domatesler dalından koparılıp piyasaya sunuluyor. Eskişehir Yaş Sebze ve Meyve Üreticileri Birliği Başkanı Yıldıran Kılıç, domates rekoltesinin memnuniyet verici olduğunu ve bundan mutlu olduklarını belirtti. Sebzelerin vatandaşın sofrasına varmadan yüzde 40’ının çeşitli nedenlerden dolayı israf olduğuna değinen Kılıç, bu israfların azaltılması durumunda fiyatların daha da düşüleceğini belirtti. Başkan Yıldıran Kılıç, israfa rağmen diğer illere göre Eskişehir halkının daha ucuza sebze tükettiğine değindi. “Yüzde 40-45 gibi üreten sebze ve meyve vatandaşın eline ulaşamadan israf oluyor” Üretim ve yapılan israf hakkında Eskişehir Yaş Sebze ve Meyve Üreticileri Birliği Başkanı Yıldıran Kılıç, “Yaklaşık 10-15 gündür seradaki ürettiğimiz ürünlerden domatesi piyasaya sürdük. İlerleyen günlerde de Ağustosun ilk haftasında falan da bir sıkıntı olmazsa de açık alandaki domatesleri süreceğiz. Üretim gayet güzel bir şekilde gidiyor herhangi bir sıkıntımız yok sadece bir sıkıntımız maalesef küresel ısınmadan dolayı son zamanlarda yağmur ve doğal afet oluyor ondan yana sıkıntımız var onun dışında herhangi bir problemimiz yok üretilen ürünlerin bizim kendi tecrübelerimize dayanarak yaptığımız tespite göre üretilen ürünlerin yüzde 40’ı veya yüzde 45 gibi bir kısmı vatandaşın sofrasına varmadan israf oluyor. Tarlada üretim yaparken işçilerin, insanların bilinçsiz olması, son zamanlarda zincir marketler sebze ve meyveyi joker olarak kullanıyorlar zincir marketlerde olan israfların hepsini koyduğunuz zaman yaklaşık yüzde 40-45 gibi üreten sebze ve meyve vatandaşın eline ulaşamadan israf oluyor bu da tabi üreticinin kesesinden gidiyor” dedi. “Salatalık 20, dolma kabağı 15, pembe domates 25 liradan satılıyor” Sebze fiyatları hakkında da bilgi veren Başkanı Kılıç şöyle devam etti; “Salatalık 20, dolma kabağı 15, normal domates 15, pembe domates 25 liradan satılıyor. Diğer illerle kıyasladığımız zaman Eskişehir o yönden çok şanslı şu anda hesaplı bir şekilde sebze ve meyve yiyebileceğiz. İlerleyen günlerde yer domatesi ve biber çeşitlerinin çok ekimi var onlar çıktığı zaman fiyatların biraz daha aşağı düşmesini bekliyoruz.”

Yaz geldi, pazarda fiyatlar düştü Haber

Yaz geldi, pazarda fiyatlar düştü

Kayseri’de yaz aylarının gelmesiyle semt pazarlarında meyve ve sebze fiyatları düştü. Yaz aylarının gelmesiyle kentin farklı bölgelerinde haftanın her günü kurulan semt pazarlarında meyve ve sebze fiyatları düştü. Sebze ve meyve fiyatlarının düşmesi pazardaki iş yoğunluğunu artırdı. Mevsim itibariyle fiyatların düştüğünü dile getiren pazarcı İbrahim Yılmaz; "Pazarda fiyatlar iyice düştü. Yaz geldiğinden dolayı fiyatlar düştü. Sadece salatalık biraz gelgit yapıyor. Onun sebebi de bir kısmının sonunun geldiğinden bir kısmının da başlamadığından. Domatesimiz 15 TL’ye düştü. Yerli domatesimiz 25 TL. Biberlerimizin, patlıcanlarımızın, kabağımızın fiyatları düştü. Yani fiyatlar mevsim itibariyle düştü. İyi meyve biraz pahalı. Birde bu sene meyve üretimi oldu. Herkesin bağında, bahçesinde meyve var. O yüzden meyvede bir sıkıntı yok. Geçen hafta 60 TL olan kayısının fiyatı 35 TL’ye düştü. Meyvenin fiyatı da düşüyor. Çok olduğundan dolayı meyve fiyatları da düşüyor. Fiyat olarak da; patlıcan 20 TL, kabak 25 TL, biberlerin fiyatı 30 TL, domates 15 TL, salatalık 30 TL, yerli domatesimizde 25 TL. Meyve olarak da kayısımızın fiyatı 35 TL, Tarsus üzümü var oda yeni başladı. Fiyatı 65 TL. Daha yeni başladığından dolayı biraz yüksek. Şeftalimiz Bursa’dan geliyor. Onun kilosu da 65 TL. Şeftalimiz 2 çeşit 30 TL’ye de şeftali var. Mersin’den geliyor ancak onun tadı yok. Bu Bursa’dan gelen de tatlı oluyor. Pazarımız kaliteli ve günlüktür. Marketlerde bu ürünler 1 haftada satılıyor ancak biz günlük satıyoruz” dedi.

Antalya Ticaret Borsası Haziran hal endeksini açıkladı Haber

Antalya Ticaret Borsası Haziran hal endeksini açıkladı

Domates fiyat endeksi yıllık yüzde 27,49 artarken, sebze fiyat endeksi yıllık yüzde 45,53 arttı, meyvenin yıllık işlem miktarındaki artışa rağmen fiyat endeksi yıllık yüzde 89,80 arttı. Antalya Ticaret Borsası, Haziran ayı hal endeksini açıkladı. Antalya hallerinde işlem gören domates, sebze ve meyvelerin Haziran ayında miktar endeksleri, domateste 39, sebzede 47 ve meyvede 71, fiyat endeksleri ise domateste 964, sebzede bin 43 ve meyvede bin 839 olarak gerçekleşti. Haziran ayı endeksleri miktarda bir önceki aya göre (aylık) domateste yüzde 58,73, sebzede yüzde 62,82 ve meyvede ise yüzde 52,86 azaldı. Meyve fiyatları ortalamanın üstünde Miktar endeksleri geçen yılın aynı ayına göre (yıllık) domateste yüzde 6,83 ve sebzede yüzde 7,88 azalırken, meyvede yüzde 2,13 arttı. Haziran ayında endekslerdeki yıllık değişimler, miktarda domates, sebze ve meyve için 9 yıllık ortalama değerlerde olurken, yıllık fiyat endekslerindeki değişimler domates ve sebze için ortalama, meyvede ise ortalamanın üstünde gerçekleşti. Haziran ayında domates fiyat endeksindeki yıllık değişim yüzde 27,49 olarak tabloya yansırken, miktardaki yüzde 6,83’lük düşüş bu yükselişi tetikledi. Sebze fiyat endeksi yıllık yüzde 45,53 artarken, sebzenin yıllık miktar endeksindeki yüzde 7,88’lik düşüş fiyat endeksinin artışına neden oldu. Meyve fiyat endeksi yıllık yüzde 89,80 artarken, meyvenin yıllık işlem miktarındaki yüzde 2,13’lük artışa rağmen fiyatlar ortalama üstü artış kaydetti. Domates için son 6 yılın miktarda rekor düşüş Haziran ayında miktar ve fiyat endekslerindeki aylık değişimler, domates için son 6 yılın miktarda rekor düşüş ve fiyatta ise ortalama üstü artış olarak gerçekleşti. Bir önceki aya göre (aylık) domates işlem miktar endeksi Haziran ayında yüzde 58,73, fiyat endeksi aylık yüzde 12,28 düşüş gösterdi. Bir önceki aya göre (aylık) sebze işlem miktar endeksi, Haziran ayında yüzde 62,82 düşmesine karşılık işlem fiyat endeksi aylık yüzde 5,95 arttı. Son 6 yılın Haziran ayları dikkate alındığında sebze miktar endeksinde rekor düşüş ve fiyat endeksinde ise rekora yakın artış gerçekleşti. Bir önceki aya göre (aylık) meyve işlem miktar endeksi, Haziran ayında yüzde 52,86 düşerken, işlem fiyat endeksi yüzde 89,80 arttı. Son 6 yılın Haziran ayları dikkate alındığında aylık değişimler; meyve miktar endeksinde rekor düşüş, fiyat endeksinde ise rekor artış olarak tabloya yansıdı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.