TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Şeker Pancarı

AGRONEWS - Şeker Pancarı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Şeker Pancarı haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Malazgirt’te pancar üreticilerinin sorunları masaya yatırıldı Haber

Malazgirt’te pancar üreticilerinin sorunları masaya yatırıldı

Muş’un Malazgirt ilçesindeki şeker pancarı üreticilerinin sorunları masaya yatırıldı. Malazgirt Ziraat Odası Başkanlığının toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Ağrı Şeker Fabrikası Müdürü Kürşat Erdoğan, Ağrı Şeker Fabrikası Ziraat Müdürü Mehmet Bayram, Malazgirt Ziraat Odası Başkanı Tahsin Kılıç, Malazgirt Pancar Şefi İbrahim Bostancı ve Malazgirtli şeker pancarı üreticileri katıldı. Şeker pancarı üreticilerinin karşılaştığı sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerilerinin görüşüldüğü toplantıda konuşan Ağrı Şeker Fabrikası Müdürü Kürşat Erdoğan, Malazgirt pancar üreticilerinin sorunlarını ve sıkıntılarını dinlemek amacıyla Malazgirt ilçesine geldiklerini belirtti. Erdoğan, “Geçen yıllarda yaşanan sorun ve sıkıntıların tekrarlanmaması için var gücümüzle çalışacağız. Her konuda sizlerin yanında olacağız. Ayrıca, tohum olarak da sizlere yerli tohum önerisinde bulunmak istiyorum” dedi. Toplantıda, üreticilerin karşılaştığı kota sıkıntıları, yerli tohum, pancar kuyrukları, maliyetlerin artması gibi konular ele alınarak bu sorunlara yönelik çözüm yolları görüşüldü. Malazgirt Ziraat Odası Başkanı Tahsin Kılıç ise üreticilerin yaşadığı sıkıntıları detaylı bir şekilde anlatarak, Ağrı Şeker Fabrikası yetkililerinden destek talep etti. Malazgirt Pancar Şefi İbrahim Bostancı da, şeker pancarı üretiminde yerli tohum kullanımının önemine değinerek, yerli tohumların adaptasyon kabiliyetinin yüksek olduğunu ve üreticilere büyük avantajlar sunduğunu vurguladı. Toplantıya katılan şeker pancarı üreticileri ise sorunlarını doğrudan yetkililere iletme fırsatı buldukları için memnuniyetlerini dile getirdiler.

Sandıklı’da bu yıl 100 bin ton şeker pancarı rekoltesi bekleniyor Haber

Sandıklı’da bu yıl 100 bin ton şeker pancarı rekoltesi bekleniyor

Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde şeker pancarı hasadı başladı. Üreticiler alımların yavaş ilerlediğinden yakındı. Bu yıl kilogramı bir lira 85 kuruş olarak açıklanan şeker pancarında ilçede 100 bin tonun üzerinde rekolte bekleniyor. Sandıklı ilçesinde 700’ün üzerinde şeker pancarı üreticisi pancar hasadına başladı. Özel makineler ile sökümü yapılan şeker pancarları mera ve boş alanlarda yığınlar halinde toplanılıyor. Daha sonra fabrikanın talebine göre kamyonlar ile fabrikaya gönderiliyor. Bu yıl kilogramı bir lira 85 kuruş olarak açıklanan şeker pancarında ilçede 100 bin tonun üzerinde rekolte bekleniliyor. Üreticiler ise fabrikanın pancar talebinde bulunmadığı için yığınlarda ki pancarların tonaj kaybettiğinden yakınıyor. Ziraat Odası Başkanı Fatma Toptaş, “Söküm izini verileli bir ay oldu. Çiftçilerimiz pancarlarını söktüler bu şekilde yığın haline getirdiler. Ama nakliye sorunumuz var. Fabrika alım yapmıyor. Çiftçiler ‘ Bu şekilde olursa sökümün mart ayına kadar devam edecek’ diyor. Bu yığınlarda bekleyen pancarları uzun süre sonra alacaklar. Bu yığınlarda uzun süre bekleyen pancarlar fire verecek. Bu nedenle üreticileri kota cezası ile cezalandıracaklar. Tarladan çıkan pancarları yolun kenarında mera var orada silo yapıyoruz. Bu pancarların ne zaman alınacağı belli değil. Bize sıra bir ay sonrada gelebilir. Bu pancarlar burada fire verecek tabi. Tonaj kaybedecek. Pancar parası ödemeleri de ertelenmiş. Bunların hızlandırılması gerekiyor” dedi.

Konya Şeker’den üreticiye 165 milyon liralık avans ödemesi Haber

Konya Şeker’den üreticiye 165 milyon liralık avans ödemesi

Konya Şeker tarafından, 2023-2024 Şeker Pancarı Kampanya Dönemi için sözleşme yapılmış üretici çiftçi ortaklarına 18 Mayıs 2023 Perşembe günü saat 17:00 itibariyle 165 milyon 166 bin lira tutarında Pancar Bakım Avansı ödemesi yapılacak. PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, “Çiftçilerimizi, ekimden hasada kadar olan süreçte yalnız bırakmıyoruz ve ekim döneminin sürdüğü bu dönemde 165 Milyon 166 Bin TL’lik nakdi avans ile hem ekonomiye hem de çiftçimize can suyu olacak ödemelerimizi başlatıyoruz. Hayırlı, bereketli olsun” dedi. “Her zaman çiftçimizin yanındayız” Şeker fabrikalarının, ülkemizde sadece şekerin güvencesi değil, aynı zamanda da güvenli gıdanın, tarlada üretimin ve çiftçinin hakkını almasının güvencesi olduğunu belirten PANKOBİRLİK Genel Başkanı Ramazan Erkoyuncu, “Biz her daim çiftçilerimizin yanındayız. Ülkemizde, tarımda aksamaların yaşanmasını önlemek, çiftçilerin üretimi aksatmadan yapabilmesini sağlamak, ülkemizde gıda arzında bir sıkıntı yaşanmasını önlemek için, ekimden başlayarak, tohumda, ilaçta, gübrede, akaryakıtta ve sulamada desteklerimiz hep devam edecektir” şeklinde konuştu. “Konya Şeker, çiftçinin güvencesidir” Konya Şeker olarak, tarımın her aşamasında aktif rol oynadıklarını ve sezonun açılmasına da destek verdiklerini ifade eden PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, “Kurumumuz avans ödemelerini hep zamanında çiftçilerimize vermektedir. Perşembe günü de çiftçilerimize ulaştırılacak olan 165 milyonu geçen nakdi avansın hayırlara vesile olmasını temenni eder, bolluk ve bereket dolu bir yıl dilerim” ifadelerini kullandı.

500 bin ton şeker pancarından 2 milyar TL gelir bekleniyor Haber

500 bin ton şeker pancarından 2 milyar TL gelir bekleniyor

Muş’ta bu yıl 2 bin 115 çiftçinin 100 bin dekar alanda ekimini sürdürdüğü yaklaşık 500 bin ton şeker pancarından 2 milyar TL gelir bekleniyor. Anadolu’nun kapılarının açıldığı Alparslan diyarı Muş, her geçen gün tarım ve hayvancılık alanında daha yüksek basamaklara tırmanıyor. 3 milyon 570 bin dekar tarım arazisi ile Türkiye’nin 3’üncü ekilebilir alanına sahip Muş Ovası’nda, traktörler şeker pancarı ekimi yapmak için sahaya indi. Geçtiğimiz yıl bin 200 çiftçiyle sözleşme imzalayan Muş Şeker Fabrikası, bu yıl 2 bin 115 çiftçiyle anlaşırken ekim yapılacak alan ise 46 bin dekardan 100 bin dekara çıkarıldı. Muş Şeker Üretim Sanayi A.Ş. Genel Müdürü Turgut Kızılkaya, 2 bin 115 çiftçinin 100 bin dekar alanda ekim yaptığını belirterek, “Şu an bir çiftçimizin üretim sahasındayız. İlkbahar mevsiminde etkili olan yağışlar bu yıl ekimlerimizi biraz geciktirse de söküm zamanını geciktirerek ciddi bir verim bekliyoruz. Bu yıl 2 bin 115 çiftçinin 100 bin dekar alanda ekim yapmayı ön görüyoruz. Ekimlerimizin yüzde 75’ini tamamlamış bulunmaktayız. Kalan tarlalarımızı ise bu hafta içerisinde ekimini yaparak tamamlamayı düşünüyoruz. 100 bin dönümlük ekim alanından fabrika olarak işleyebileceğimiz 500 bin tonun üzerinde pancar beklentimiz var. Çiftçilerimizin bize vermiş olduğu taahhüt miktarı ise şu an 600 bini geçmiş durumda. Fabrikanın kuruluşundan beri alınmış en yüksek taahhüt. Şimdiye kadar yapılan en büyük şeker üretimi sezonu olmasını öngörüyoruz” dedi. “30 bin ton şeker ihraç edilecek” İhracat konusuna da değinen Kızılkaya, fabrikanın yaklaşık 70 bin ton civarında şeker üretimi yapacağını ifade ederek, “Fabrika olarak bize tahsis edilen ve yurt içine verebileceğimiz şeker kotası 40 bin 500 ton bandındadır. 40 bin 500 tonun üzerinden üreteceğimiz şeker ise ihracat kayıtlı olarak stoklarımıza girecektir. Bu yıl ciddi anlamda ihracat yapabileceğimiz bir şeker potansiyelimiz oluşacaktır. 500 bin ton şeker pancarından elde edeceğimiz şeker miktarı 70 bin ton civarındadır. Bu yıl Muş ilimize 2 milyar TL üzerinde bir ekonomik katkı sağlayacaktır. Haşerelerle ilgili olumsuz bir durum yaşamazsak şu an her şey yolunda gidiyor” şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.