TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Selçuk

AGRONEWS - Selçuk haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Selçuk haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Atatürk'ün Selçuk'taki Evi Bekliyor: Tarihi Bir Miras Yok Oluyor Haber

Atatürk'ün Selçuk'taki Evi Bekliyor: Tarihi Bir Miras Yok Oluyor

Atatürk'ün konakladığı bu yapı, sadece bir ev değil, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ile ilgili önemli bir hatıra. Ancak, yıllar içinde bakımsızlıktan dolayı büyük zarar görmüş durumda. Selçuk Belediye Başkanı, 2019 yılından beri yapının restore edilmesi için çeşitli kurumlara başvurmasına rağmen henüz somut bir adım atılamadı. Yetkililere Çağrı: Başkan Sengel, "Atatürk Evi'nin kim tarafından yapıldığı hiç önemli değil. Önemli olan bu kültürel değerlere sahip çıkmak" diyerek, tüm ilgili kurumları harekete geçmeye davet etti. Belediye olarak restorasyon için gerekli kaynakları ayırmaya hazır olduklarını belirten Sengel, bu önemli mirasın korunması için herkesin desteğini bekliyor. Milletvekili de Konuyu Gündemde Tutuyor: Selçuk Milletvekili Sevda Erdan Kılıç da konuyu meclis gündemine taşıyarak, Atatürk Evi'nin restorasyonu için gerekli adımların atılması gerektiğini vurguladı. Atatürk'ün Evi ve Selçuk'un Tarihi: Atatürk'ün Selçuk'a geliş amacı, Kuşadası'ndaki askeri manevralara katılmaktı. Manevralar öncesinde konakladığı bu ev, çevresindeki çam ağaçlarıyla hayranlık uyandırmış ve bu nedenle köyün adının Aziziye'den Çamlık olarak değiştirilmesine öncülük etmişti. Sonuç: Atatürk'ün Selçuk'taki evi, sadece bir yapı değil, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun önemli bir parçası. Bu tarihi mirasın korunması, gelecek nesillere aktarılması ve turizme kazandırılması için yetkililerin bir an önce harekete geçmesi gerekiyor.

Selçuk Belediyesi ata tohumu fidelerini halkla buluşturdu Haber

Selçuk Belediyesi ata tohumu fidelerini halkla buluşturdu

Selçuk Belediyesi Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde atalık tohumlardan ürettiği fideleri ve kompost gübreyi halk ile paylaştı. Selçuk Belediyesi Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde atalık tohumlardan üretilen 14 bin adet fide, 2 ton kompost gübreyi halkla buluşturdu. Atalık tohumları çoğaltmak, tarımsal üretimi desteklemek, halkı üretime dahil etmek amacıyla Efes Tarlası Yaşam Köyü ile önemli bir tarımsal kalkınma hamlesi başlatan Selçuk Belediyesi, bu yıl da atalık tohumlardan üretilen fideleri Selçuk halkı ile buluşturdu. Aslanlı Havuz Parkı Yanında kurulan stantlarda kıl tatlı biber, Aydın Karasu uzun patlıcan, Selçuk kara karpuz, köy domatesi, kara kavun, topan patlıcan, salatalık fidelerine ve kompost gübre dağıtımına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde atalık tohumlardan üretilen fideleri ve kompost gübreyi vatandaşlara meclis üyeleri ile birlikte dağıtan Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, "Biz çok uzun yıllardan beri Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde park bahçe atıklarından faydalanarak kompost gübrelerimizi üretiyoruz. Kompost gübrelerimizi vatandaşlarımıza ve üreticilerimize dağıtıyoruz. Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde atalık tohumlardan fidelerimizi üretiyor, vatandaşlarımız için çok daha sağlıklı bir üretimle çok daha sağlıklı bir gelecek sağlamaya çalışıyoruz. Sağlıklı bir gelecek için çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz” dedi. Diğer yandan Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde üreticiler için 2 bin adet nektarin, elma ve kayısı fidanının dağıtımı yapıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.