TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Şener Söğüt

AGRONEWS - Şener Söğüt haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Şener Söğüt haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

50. Altın Kiraz Festivali coşkuyla başladı Haber

50. Altın Kiraz Festivali coşkuyla başladı

Körfez Belediyesi tarafından bu yıl 50.’si düzenlenen Altın Kiraz Festivali, kortej yürüyüşü ile başladı. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi önünde toplanan kalabalık, mehteran eşliğinde Tütünçiftlik Kültür Merkezi önüne kadar yürüdü. Yürüyüşte Körfez Belediyesi sporcuları tarafından dev Türk bayrağı açıldı Kazakistan’dan gelen dombra ekibi, yerel kıyafetleri ile Yerel Kültür Platformu üyeleri ve çok sayıda vatandaş yürüyüşe katıldı. Yürüyüş sırasında vatandaşlara kiraz dağıtıldı. Yürüyüş sonrasında ilk olarak Mehteran Takımı gösteri gerçekleştirdi. Mehteran’ın ardından sahneyi Körfez Belediyesi Halk Oyunları Ekibi aldı. Halk oyunları ekibinin gösterisi büyük beğeni toplarken, gösteri sonrasında konuşan Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, "Bu yıl Kiraz Festivali’nin 50.’si düzenlemenin haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Hep birlikte nice 60’ları göreceğimize de inancım tam. Dile kolay yarım asırdır devam eden festival. Her ne kadar bugün üretimi azalsa da bizler teşvik noktasında elimizden geleni yapıyoruz. 1950’li yıllardan sonra ilçemizde büyük sanayi atılımlarıyla birlikte kiraz bahçeleri yerlerini sanayi kuruluşlarına ve yerleşim birimlerine bıraktı. Kiraz ve üzüm bağlarımız azalıyor ama sevgimiz, sevdamız, tutkumuz azalmıyor artarak devam ediyor" dedi. "Körfez’in sadece sanayi, liman şehri olarak anılmasını istemiyoruz" Kirazın kaybolmaması ve üretime teşvik için her yıl vatandaşlara ücretsiz kiraz fidanı desteği sağladıklarını dile getiren Başkan Söğüt, "Kentimiz için önemli değer olan kirazı, her yıl da festival etkinlikleri ile kutluyoruz. Artık Körfez sanayi, liman kenti konumunda ama çok güzel kırsal kesimleri de var. 309 bin dönümlük Körfezimizin tarım faaliyetlerini gerçekleştirdiğimiz alanlarımız var. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile birlikte her zaman tarım ve çiftçimizin yanında olduk. Kirazın kaybolmaması için kiraz fidanları dağıttık. Her bahçemizde Kiraz fidanımız var. Bizim bölgemizde yöremize ait birçok kiraz türleri var. Aroması, rengi ile çok farklı yeri var. Körfez’in sadece sanayi, liman şehri olarak anılmasını istemiyoruz. Desteğimiz devam edecek” diye konuştu. Konuşmanın ardından Kazakistan’da gelen dombra ekibi müzik ziyafeti sudu. Hep birlikte çekilen hatıra fotoğraflarının ardından Körfez Belediyesi Kiraz Çiçeği Korosu konser gerçekleştirdi. Alanı dolduran vatandaşlar da şarkılara alkışlarıyla eşlik etti. Festival kapsamında cumartesi günü saat 19.00’da Tütünçiftlik Kültür Merkezi önünde yerel sanatçıların konseri gerçekleştirilecek. Pazar günü çocuk şenliği ve uçurtma şenliği, pazartesi günü de Hereke Kalesi’nde 2. Kısa Film Festivali’nin galası yapılacak.

Çiftçilere 40 ton buğday tohumu desteği Haber

Çiftçilere 40 ton buğday tohumu desteği

Körfez’de 400 çiftçiye 40 ton sertifikalı buğday desteği verildi. Körfez Belediyesi, ilçede tarımı sürdürebilir kılmak ve üretimi artırmak adına çiftçiye desteğini sürdürüyor. Sertifikalı Buğday Yetiştiriciliğini Yayınlaştırma Projesi çerçevesinde Körfez Belediyesi ilçe genelinde Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı 400 çiftçiye 40 ton buğday tohumu desteği sundu. Destekler gerçekleştirilen törenle çiftçilere ücretsiz olarak dağıtıldı. Sevindikli Köy Meydanı’nda gerçekleştirilen programa Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Büyükşehir Belediyesi Koordinatörü Abdullah Köktürk, AK Parti İlçe Başkanı Nurettin Okutan, MHP İlçe Başkanı Doğan Bekiroğlu, Körfez Muhtarlar Derneği Başkanı Engin Öztürk, İlçe Tarım Müdürü Semra Koşumcu, Belediye Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar, STK temsilcileri ve çiftçiler katıldı. Körfez Muhtarlar Derneği Başkanı Engin Öztürk, Körfez Belediyesinin desteğinin artık geleneksel hale geldiğini belirterek, bölgedeki çiftçiler için önemine değindi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Koordinatörü Abdullah Köktürk de Körfez Belediyesinin çok özel bir destek sunduğunu belirterek, Körfez ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin her zaman çiftçilerin yanında olduğunu söyledi. Çiftçilere destek vermenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt ise "400 çiftçimize 40 ton sertifikalı buğday tohumu dağıtıyoruz. 2021 yılında 35 ton, 2022 yılında da 37 ton olmak üzere 72 ton destek sunduk. Fidan, fide, sera malzemesi, gübre gibi birçok desteği de sunuyoruz. Kocaeli’de ilk olarak çiftçilerimiz dışında hayvan yetiştiricilerimize de küpeleme ve aşılama desteği sunuyoruz. Büyükşehir Belediyemizle birlikte de gerek mazot olsun gerekse gübre olsun her zaman çiftçimizin yanında yer alıyoruz. Siz yeter ki üretin, biz her zaman destekçiniziz. İnşallah ekim anından hasadına kadar kazasız belasız bir şekilde çiftçilerimiz bu alanda çalışmalarını tamamlarlar" diye konuştu. "Merkezde ne varsa köylerimizde de o olacak" diyen Başkan Söğüt, "Köylerimizi doğalgazla da buluşturuyoruz. 10’a yakın köyümüzde şu an çalışma devam ediyor. En kısa sürede de tamamlanacak. Ulaşımdan eğitime kadar her türlü desteği sunuyoruz, sunmayı da sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından Başkan Söğüt ve protokol üyeleri çiftçilere tohumlarını teslim etti.

49. Altın Kiraz Festivali coşkulu başladı Haber

49. Altın Kiraz Festivali coşkulu başladı

Körfez Belediyesi tarafından bu yıl 49.’su düzenlenen ve üç gün devam edecek Altın Kiraz Festivali, kortej yürüyüşü ve konser ile başladı. Körfez Belediyesi tarafından bu yıl 49.’su düzenlenen Altın Kiraz Festivali düzenlenen kortej yürüyüşü ile start aldı. 9-10-11 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen festival için Necmettin Erbakan Kültür Merkezi önünde toplanan kalabalık, mehter takımının da yer aldığı kortej ile Tütünçiftlik Kültür Merkezi önüne kadar dev Türk bayrağıyla yürüdü. Yürüyüşe Körfez Kaymakamı Uğur Kalkar, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Garnizon Komutanı Gökhan Güllüoğlu, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, STK temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı. Yürüyüş sonrasında Mehteran Takımı ve Körfez Belediyesi Halk Oyunları ekibi gösteri gerçekleştirdi. Gösterilerin ardından konuşan Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, “Bu yıl 49.’sunu düzenlemenin haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Hep birlikte nice 50’leri, 60’ları göreceğimize de inancım tam. 3 gün boyunca çeşitli etkinlikler olacak. 18 Haziran’da da Taşköprü Yağlı Güreşlerimizi gerçekleştireceğiz. Dolu dolu bir festival olacak. İlçemizin en önemli sembollerinden biri kirazımızdır. Yarımca kirazımızın bir çok çeşidi var. Birkaç tanesi günümüzde üretilmiyor ama onların üretilmesi için gerekli adımları atıyoruz. Çiftçilerimize de bu anlamda önemli destekler veriyoruz. Vatandaşlarımıza ve çiftçimize kiraz fidanı dağıtıyoruz. Körfez’deki her evin bahçesinde mutlaka birkaç kiraz fidanı vardır. Bunların sayılarını arttırmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz" dedi. Konuşmanın ardından Körfez Belediyesi Sanat Merkezi öğrencileri tarafından konser gerçekleştirildi. Gruplar halinde sahneye çıkan minik sanatçılar, performansları ile tam not aldı. Eğitmenlerin de sahne aldığı gecede, Başkan Söğüt’de gençlerle birlikte horon oynadı.

Körfez'de hayvancılığa 242 bin TL'lik destek Haber

Körfez'de hayvancılığa 242 bin TL'lik destek

Körfez Kaymakamlığı, Körfez Belediyesi ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliği ile geçtiğimiz yıl ilki gerçekleştirilen "Üretim Sizden, Aşı ve Küpe Bizden Projesi" çerçevesinde bu yıl için de imzalar atıldı. Körfez Kaymakamlığı’nda gerçekleştirilen imza törenine Körfez Kaymakamı Uğur Kalkar, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Semra Koşumcu ile veteriner hekimler katıldı. Körfez’de büyükbaş ve küçükbaş hayvanların küpelenmesi ve aşılanmasının desteklenmesi ile hayvan hastalıklarının azaltılarak veriminin artırılması hedefiyle gerçekleştirilecek proje çerçevesinde, hayvancılık işletmelerine ücretsiz küpe, aşı temini ve uygulaması sağlanacak. Körfez'de hayvan yetiştiricileri küpe ve aşı bedelleri ile uygulamalar için herhangi bir ücret de ödemeyecek. İmza töreninde konuşan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Semra Koşumcu, "2022 yılında 12 bin hayvan aşılandı, yeni doğan buzağı, kuzu ve oğlaklar küpelendi. Bu sayede yetiştiricilerimize 92 bin TL’lik destek sağlanmış olduk. 2023 yılında ise 8 bin 500 büyükbaş hayvan yıl boyunca 3 kez ŞAP aşısı ile aşılanacak, 8 bin küçükbaş hayvan (koyun, keçi) aşılanacak, yeni doğan buzağı, kuzu ve oğlaklar küpelenecek. Hayvan yetiştiricilerimize toplamda 300 bin TL destek verilmiş olacak" dedi. "Hayvan üreticilerimize her türlü desteği sunuyoruz" Aşı ile küpe bedelleri ve uygulama ücretlerinin belediye tarafından karşılanacağını belirten Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, "Geçtiğimiz yıl 12 bin, bu yıl da 17 bine yakın küçük ve büyükbaş hayvanın aşılama ve küpeleme ücretlerini karşılayacağız. İlçe Tarım Müdürlüğümüzün hazırladığı bir projeydi bizler de projeye ortak olduk. İlk yıl güzel sonuçlar aldık ve bugün de yeniden protokol imzaladık. Çiftçimize olduğu gibi hayvan üreticilerimize de her türlü desteği sunuyoruz" diye konuştu. Körfez Kaymakamı Uğur Kalkar ise projenin önemine vurgu yaparak, "Tarımda ve gıda alanında çiftçilerimiz rolü, emeği çok büyük, her üründe onların alın teri yer alıyor. Hayvancılık maliyetlerinin arttığı günümüzde, yetiştiricilerimize destek olması açısından bu projenin tüm il ve ilçelerde uygulanmasının yararlı olacağı düşüncesiyle, tüm belediyelere örnek olmasını temenni ediyoruz" şeklinde konuştu. Proje çerçevesinde aşı ve küpe bedeli olan 242 bin 750 TL, Körfez Belediyesi tarafından karşılanacak. Aşılama işlemleri Körfez İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü veteriner hekimleri tarafından yapılacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.