TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Sogep

AGRONEWS - Sogep haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Sogep haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

OKA destekli Kadın Kooperatifi iyi uygulama örneği seçildi Haber

OKA destekli Kadın Kooperatifi iyi uygulama örneği seçildi

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından yürütülen 2020 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) çerçevesinde Çorum Valiliği tarafından hayata geçirilen "Güçlenen Kooperatifler Güçlü Kadınlar" projesinin önemli bir ortağı olan S.S. Mecitözü Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Hayat Boyu Öğrenme Zirvesi’nde, iyi uygulama örneği seçildi. Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından altıncısı gerçekleştirilen Hayat Boyu Öğrenme Zirvesi’nde, 73 ilden gelen 162 örnek arasından "Genel Müdürlük Seçim Komisyonu" tarafından yapılan inceleme sonucunda 11 iyi uygulama örneği belirlendi. Çorum/Mecitözü Halk Eğitim Merkezi’nde aldıkları eğitimle, doğadan topladıkları taşları işleyerek muhteşem eserlere dönüştüren kadınların başarı hikâyesinin sahibi S.S. Mecitözü Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, bu listeye dâhil edilen proje sahiplerinden biri oldu. S.S. Mecitözü Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, OKA’nın Güçlenen Kooperatifler Güçlü Kadınlar Projesi kapsamında aldıkları destek ile doğal taş işletme atölyesindeki eksik makine ve ekipmanlarını tamamlayarak taş işleme kapasitesini artırdı. Projenin bir parçası olarak kurulan gümüş işleme atölyesi sayesinde kooperatifte doğal taşlarla birlikte gümüş takı tasarımları yapılmaya başlandı. Kooperatif üyeleri ve ilçe kadınlarının katılımıyla gerçekleştirilen takı ve taş tasarımı eğitimleriyle kadınlar, tasarım becerilerini geliştirdi. 2017 yılında kooperatifleşen kadınlar, Türkiye’nin 81 iline ve ihracata yönelik tasarımlarıyla sınırları aşan bir başarı hikayesi yazarken, doğal kaynakların etkin kullanımını sağlayan, sürdürülebilir kalkınmayla ilgili bilgi ve farkındalık oluşturan çalışmalarıyla da dikkat çekiyorlar.

Uşak Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ağız sütünün seri üretimine başladı Haber

Uşak Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ağız sütünün seri üretimine başladı

Uşak Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, "Yaşasın Buzağılar, Gülsün Yüzler" isimli SOGEP projesi çerçevesinde kolostrumun (ağız sütü) seri üretimine geçildiğini açıkladı. Konu ile ilgili yapılan açıklamada; "Yaşasın Buzağılar, Gülsün Yüzler’’ isimli SOGEP projesi faaliyete geçirildi. Projede hastalıktan ari işletmelerden toplanan kolostrumlar 60 derecede 1 saat pastörize edildikten sonra -40 dereceye düşürülerek vakumlanmakta, sonrasında Freeze Dry teknolojisinden faydalanarak yaklaşık 36 saatte toz haline getirilmektedir. Daha sonra paketlenerek ülke genelinde kolostrum (ağız sütü) eksikliği duyulan tüm işletmelere kargo ile gönderilmektedir. Paketler vakumlu paket halinde olup, raf ömrü 2 yıl olacak şekilde üretilmektedir. Projemiz ile maternal antikor transferindeki yetersizlikten kaynaklı buzağı ölümleri azaltılarak, ülke ekonomisine milyarlarca lira katkı sağlanacaktır” bilgisi verildi. Proje ile buzağı ölümlerinin azalması bekleniyor ’Yaşasın Buzağılar, Gülsün Yüzler’’ projesinde "ağız" olarak da bilinen yeni doğum yapmış ineklerden sağılan ilk sütün (kolostrum) toz haline getirilip paketleniyor ve buzağıları için üreticilerine veriliyor. Buzağı ölümlerini azaltmayı hedefleyen projenin toplam maliyetinin 1 milyon 393 bin lira olduğu daha önce açıklanmıştı. Proje, Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) dahilinde yüzde 80’i Zafer Kalkınma Ajansı, yüzde 20’si de Uşak Valiliği İl Özel İdaresi tarafından sağlanan hibeyle hayata geçirildi.

Başkan Doğan: Haber

Başkan Doğan: "Dağıttığımız oğlak sayısı bin 300’e ulaştı"

Emet Belediye Başkanı Hüseyin Doğan, “Keçi Belediyeden, Süt Köylüden, Peynir Kooperatiften” projesi çerçevesinde ailelere dağıtılan oğlak sayısının bin 300’e ulaştığını ifade etti. 2. Gazi Emet Yöresel Ürünler ve El Sanatları Festivali çerçevesinde keçi üretimini teşvik etmek amacıyla düzenlenen Oğlak Güzellik Yarışmasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Hüseyin Doğan, “Keçi Belediyeden, Süt Köylüden, Peynir Kooperatiften” projemiz çerçevesinde dağıtılan bin 30 keçiden ilk yıl yüzde 20 geri oğlak alımı gerçekleştirilirken, toplanan 206 yeni oğlak 5 aileye dağıtıldı. Böylece dağıtılan hayvan sayımız bin 300’lere ulaştı” dedi. Başkan Doğan,” Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) çerçevesinde 9,5 milyon TL’ye kurulacak ve 8 kişinin istihdam edileceği mandıra için yüzde 50 hibe sağladık. Mandıranın kısa sürede kurulması için resmi işlemler ve yer temin çalışmaları devam ediyor. Belediyece dağıtılan bin 30 keçi projesinin hayata geçmesinde maliyet bedelinin tamamının yüzde 77.78’i Zafer Kalkınma Ajansı tarafından karşılanmıştı. İlk dağıtım geri dönüşler tamamlanırken, SOGEP çerçevesinde günlük 5 bin litre sütün işlenebileceği mandıra kurularak proje büyütülecek. Böylece keçi peynirimizi markalaştırma çalışmalarımız hızla ilerleyecek “dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.