TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Son Dakika Tarım

AGRONEWS - Son Dakika Tarım haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Son Dakika Tarım haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Kayseri’de Ramazan Boyunca Gıda Ürünlerine Zam Yok Haber

Kayseri’de Ramazan Boyunca Gıda Ürünlerine Zam Yok

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, Ramazan ayında vatandaşların temel gıda ürünlerine uygun fiyatlarla ulaşabilmesi için fiyatların artırılmayacağını ve yüzlerce üründe indirim yapılacağını açıkladı. “Ramazan Boyunca Zam Yok, Bereket Çok” Gülsoy, Yumurta Üreticileri Merkez Birliği (YUM-BİR), Kırmızı Et Üreticileri Birliği, Kayseri Perakendeciler Derneği ve Fırıncılar Odası temsilcileriyle düzenlediği basın toplantısında, Ramazan ayı boyunca yerel ve zincir marketlerde temel gıda ürünlerinde kampanya ve indirimler yapılacağını belirtti. "Fırsatçılara göz açtırmayacağız" diyen Gülsoy, şehirdeki dayanışma ve birlik ruhunu güçlendirmek için fiyat istikrarının sağlanacağını ifade etti. Yerel Üreticiler ve Marketlerden Fedakârlık Gülsoy, kırmızı et üreticileri, yerel market zincirleri ve üreticilerin fiyat artışı yapmadan vatandaşlara en uygun fiyattan ürün sağlayacağını belirterek şunları söyledi: “Fırsatçılığa karşı net bir duruş sergileyeceğiz. Halkımız için yüzlerce üründe indirim yapılacak ve bu indirimler marketlerde duyurulacak. En iyi denetçi bilinçli tüketicidir. Uygun ürünü de uygun fiyatı da mutlaka bilir.” Ramazan Pidesi 30 TL Fırıncılar Odası Başkanı Mustafa Aslan ise, Kayseri’de Ramazan pidesi fiyatlarını açıkladı: 360 gram sade pide: 18 TL Yumurtalı pide: 30 TL Susamlı pide: 25 TL Aslan, Türkiye genelinde 250 gram pidenin 20 TL olarak belirlendiğini ancak Kayseri’de 360 gram pidenin 18 TL’ye satılacağını duyurdu.

ESOGÜ’de Enoki Mantarı Üretimi Üzerine Çalışmalar Haber

ESOGÜ’de Enoki Mantarı Üretimi Üzerine Çalışmalar

Enoki Mantarı Türkiye’de Ticari Üretime Hazırlanıyor Uzakdoğu ülkelerinde yaygın olarak üretilen ve sağlık açısından birçok faydası bulunan enoki mantarı, Türkiye’de doğada bulunmasına rağmen henüz ticari olarak üretilmiyor. ESOGÜ Ziraat Fakültesi'nde yürütülen araştırmalarla en verimli üretim koşulları belirlenerek, ticari üretime zemin hazırlanıyor. Sürdürülebilir Tarıma Katkı Sağlıyor Enoki mantarı, ölü bitki dokularıyla beslenerek yetiştiriliyor. Tarımsal atıkların kompost olarak değerlendirilmesi, sıfır atık yaklaşımına katkı sağlıyor. Bu sayede hem atık yönetimi destekleniyor hem de sürdürülebilir bir üretim modeli oluşturuluyor. Deneme Çalışmaları Devam Ediyor ESOGÜ Ziraat Fakültesi Mantarhanesi'nde yapılan çalışmalar kapsamında, pamuk, talaş, kepek gibi farklı materyallerle zenginleştirilmiş yetiştirme ortamları test ediliyor. Farklı formülasyonlarla hazırlanan substratlar sterilize edilerek misel ekimi yapılıyor. Kuluçka sürecinden sonra mantar üretim odalarına alınarak üç haftalık hasat sürecine giriliyor. Bölgesel Atıklar Ekonomiye Kazandırılıyor Çalışmalar hakkında bilgi veren Prof. Dr. Nuray Çömlekçioğlu, araştırmaların hem ekonomik üretimi hedeflediğini hem de bölgesel bitkisel atıkları değerlendirerek en verimli yetiştirme ortamını belirlemeye odaklandığını belirtti. 2021 yılında kurulan ESOGÜ Mantarhanesi, Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü iş birliğiyle bilimsel çalışmalarını sürdürüyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.