TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Tarım Fuarı

AGRONEWS - Tarım Fuarı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Tarım Fuarı haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Çiftçiler Günü’nde düzenlenen tarım fuarına yoğun ilgi Haber

Çiftçiler Günü’nde düzenlenen tarım fuarına yoğun ilgi

Kastamonu’nun Devrekani ilçesinde Dünya Çiftçiler Günü’nde gerçekleştirilen tarım fuarına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla Devrekani Ziraat Odası Başkanlığı öncülüğünde tarım fuarı gerçekleştirildi. Fuara çiftçiler ile tarım sektörü temsilcileri yoğun katılım gösterdi. Devrekani’de bulunan Bıdık Çayırında gerçekleştirilen tarım fuarında konuşan Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Özcan Gazioğlu, Devrekani Kaymakamı Hüseyin Çamkerten, Devrekani Belediye Başkanı Engin Altıkulaç, çiftçilerin gününü kutladı. Açılışa Devrekani İlçe Emniyet Amiri Mekan Sivrikaya, Devrekani İlçe Jandarma Komutanı İsak Ağırman, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Altıkulaçoğlu, siyasi partilerin başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, İl Genel Meclis Üyesi Akif Oruçoğlu, Muhtarlar Derneği Başkanı Sinan Tulum ile mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Fuarda, yerel üreticilerin ürünlerini sergileme fırsatı bulduğu stantlar büyük ilgi gördü. Çeşitli tarım makineleri ve yenilikçi tarım teknolojileri de fuarda çiftçilere tanıtıldı. Katılımcılar, yeni teknolojiler hakkında detaylı bilgi alarak, tarımda verimliliği artırmanın yollarını öğrenme fırsatı buldu. Etkinlik boyunca Kastamonu’nun yerel sanatçıları sahne alarak şarkılar seslendirdi. Keyifli dakikaların yaşandığı fuarın sonunda çiftçilere tavuk ve hindi dağıtımı yapıldı. Fuarın ardından konuşan Ziraat Odası Başkanı Uğur Kalafatoğlu, “Bu fuarda emeği geçen ve bu soğukta bizleri yalnız bırakmayan herkese ayrı ayrı teşekkür ederim. Devrekani Ziraat Odası olarak, tüm çiftçilerimizin Dünya Çiftçiler Günü’nü kutlar, bereketli ve verimli bir tarım yılı dileriz” dedi. Fuarın sonunda Devrekani Kaymakamı Hüseyin Çamkerten ve Devrekani Belediye Başkanı Engin Altıkulaç, traktör kullanarak deneme sürüşü yaptı.

Tarım Fuarı’nda, 2 milyar TL sıcak satış yapıldı Haber

Tarım Fuarı’nda, 2 milyar TL sıcak satış yapıldı

Aydın’da bu yıl 11.’si gerçekleştirilen tarım fuarını 500 bin kişi ziyaret ederken, fuarda 2 milyar 350 milyon TL sıcak satış yapıldı. Aydın Ticaret Borsası öncülüğünde bu yıl 11’incisi gerçekleştirilen Aydın Uluslararası Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı 550 marka ile 500 bin ziyaretçiyi ağırladı. Tarım, gıda ve hayvancılık sektörlerindeki ulusal ve uluslararası firmaların yer aldığı Aydın Uluslararası Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı, ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü. 11. Aydın Uluslararası Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı’nın sona ermesinin ardından değerlendirmede bulunan Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, birçok ulusal ve uluslararası firmaların katılım sağladığı fuarın her geçen yıl artarak büyüme trendi içerisinde olmanın gururunu yaşadıklarını ifade etti. Tarımın kalbinin Aydın’da attığı fuarda 2 milyar 350 milyon TL sıcak satış gerçekleşti. Tarımsal mekanizasyon ve teknolojileri, sulama sistemleri ve ekipmanları, sera teknolojileri, tohum, fide, fidan, zirai ilaç, gübre, ekolojik tarım, agro bilişim, hayvancılık, yem ve ambalaj firmaları, ticari araçların yer aldığı fuar, geniş ürün profiline sahip olması ile ziyaretçilerden tam not aldı. “Fuarımız büyüme trendinde” 11. Uluslararası Aydın Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı’nın sona ermesinin ardından değerlendirmede bulunan Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur; “Gelişen ve değişen dünyamızda tarım ve hayvancılık sektörlerinde sürdürülebilirliğin ve verimliliğin devam edebilmesi aynı zamanda sektör temsilcilerinin, sektöre dair son teknolojileri yakından takip edebilmeleri adına fuarımızı önemsediğimizi belirtmek isterim. Bu hususta ziyaretçi sayısı açısından ülkemizdeki en büyük tarım fuarları arasında 4. sırada yer alan fuarımız, bu yıl 550 marka ile yaklaşık 500 bin ziyaretçiyi ağırlamış olup fuarda 2 milyar 350 milyon TL’lik sıcak satış gerçekleşmiştir” dedi. Fuarın her geçen yıl artarak büyüme trendi içerisinde olmasından dolayı gurur duyduklarını ifade eden Çondur; ”Fuarımıza katkı sağlayan, sektöre dair son teknolojileri fuarda ziyaretçilerimizle buluşturan firma yetkililerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Tarım Fuarına Konya Şeker damgası Haber

Tarım Fuarına Konya Şeker damgası

Sektör temsilcilerini bir araya getiren, yerli ve yabancı ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği 20’inci Konya Tarım fuarına Konya Şeker damgasını vurdu. Bu yıl 20’inci kez kapılarını açan Konya Tarım Fuarı, tarım sektöründe faaliyet gösteren sektör temsilcilerini bir araya getirdi. Konya Şeker bünyesinde varlığını sürdüren markaların da içerisinde olduğu Konya Şeker stantları ise misafirlerin ilgi odağı oldu. Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği Konya Şeker stantlarında bölgeye ve bölge iklimine uygun nitelikli tohumlar üreterek, tarımsal üretimde verimliliği artırmak ve çiftçi refahını yükseltmek amacıyla kurulan ve Beta Ziraat A.Ş. bünyesinde hazırlanan tohumların yanı sıra son teknolojik ürünlerle donatılmış Panplast Damla Sulama Sistemleri, Türkiye’de ilk defa pancar şekerinin pastörize edilerek üretildiği Birinci Arı Yemi ile meyve, sebze, tarla, endüstri bitkileri, süs bitkileri ve orman ağaçlarında kullanılan Bitkisel Menşeli Sıvı Organik Gübre olan BİOVİN ürünleri yer aldı. Firma temsilcileri ile bir araya gelme fırsatı bulan katılımcılar ise tüm ürünler hakkında detaylı bilgi aldı. Anadolu’nun bereketli topraklarında aşkla harmanlanan ve fabrikalarımızda özenle işlenen TORKU ürünleri de stantlarda yerini aldı. Fuarda TORKU’nun et ve et ürünleri, süt ve sütlü içecek ürünleri, yoğurt ve ayran ürünleri, peynir, tereyağı, kremalar, atıştırmalık ürünler, dondurulmuş ürünler, bitkisel yağ ürünleri, içecekler, sirke ve sosların yanı sıra modern seracılık faaliyetleri ile üretilen domatesler sergilendi. Başkan Erkoyuncu katılımcılarla yakından ilgilendi PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu da Konya Şeker standında katılımcıların merak ettikleri soruları yanıtladı. Başkan Erkoyuncu, tarımın ülke ve bölge ekonomisi üzerindeki önemine vurgu yaparak tarımın sadece gıda üretiminden ibaret olmadığını, aynı zamanda istihdamın artırılması, kırsal kalkınmanın desteklenmesi gibi birçok alanda önemli etkilere sahip olduğunu belirtti. Tarım sektörünün sürdürülebilir bir şekilde yönetilmesinin, ülke ekonomisinin istikrarlı büyümesine katkı sağladığını vurgulayan Başkan Erkoyuncu, tarımın modern teknolojilerle buluşmasının yüksek rekolte ve verimliliğin artırılmasına çok önemli katkıları olduğunu aktardı. Başkan Erkoyuncu, 20. Tarım Fuarı’nın ortaya koyduğu vizyonla ülke ve bölge ekonomisinin gelişmesine destek vereceğini, bu yönüyle çiftçilerin yeni tarım teknolojilerini tanıma ve uygulama fırsatı bulduğunu, aynı zamanda sektördeki yenilikleri takip etme ve pazarlama imkanı sunduğunu dile getirdi.

Erkunt Traktör’den Ege'ye Özel Ürün: “Misket 26B” Haber

Erkunt Traktör’den Ege'ye Özel Ürün: “Misket 26B”

Türkiye'nin önde gelen üreticilerinden Erkunt Traktör, bu yıl Fuar İzmir'de 19'uncusu gerçekleştirilen Agroexpo’da yakıt tasarrufu, tasarımı ve performansıyla dikkat çeken yeni ürünlerini çiftçilerin beğenisine sundu. Erkunt Traktör CEO’su Tolga Saylan, fuarda küçük bahçeler, hobi bahçeciliği, nakliye işleri ve otelcilik hizmetlerinde kullanılmak üzere Egeli çiftçilere özel tasarlanan, 26 HP güce sahip yeni ürünleri Misket 26B’yi de tanıttı. Traktör sektörünün 2023 yılında başarılı işlere imza attığını söyleyen Saylan, şu bilgileri verdi: “2023 sektör adına rekorların kırıldığı bir yıldı. Türkiye genelinde toplamda 77 binden fazla traktör satıldı. Bu son 20 yıla baktığımızda en yüksek satış rakamı olarak kayıtlara geçti. Talep olarak bir sıkıntımız yoktu. Ancak, pandemi sürecinde başlayan ve etkisini hala sürdüren yedek parça sıkıntısı nedeniyle traktör arzında bir azalma oldu. Buna rağmen Erkunt olarak, yurt içi ve yurt dışına geçtiğimiz yıl 6 bin civarında traktör satışı gerçekleştirdik. 2023'ün ikinci yarısından sonra uygulanan sıkı ekonomi politikalarıyla yeni bir döneme girdik. Yüksek enflasyon nedeniyle personel, malzeme ve enerji gibi kalemlerinde fiyat artışları yaşandı. Bunların yanı sıra; çiftçilerin krediye ulaşma konusunda yaşadığı sıkıntılar nedeniyle 2024 yılında traktör sektöründe genel bir küçülme yaşanacağını düşünüyorum. Yurt dışı markamız ArmaTrac ile bu yıl ihracata daha çok odaklanmayı hedefliyoruz. Traktör satışlarımızın da geçtiğimiz yılla aynı seviyelerde gerçekleşmesini bekliyoruz” ÇİFTÇİLERİMİZİN SESİNE KULAK VERİYORUZ Ege Bölgesi'nin potansiyel açısından tarımın en önemli üretim alanlarından biri olduğuna dikkat çeken Tolga Saylan, “Erkunt olarak bu bölgeyi ve çiftçilerin değişen ve gelişen taleplerini yakından takip ediyoruz. Onların sesine kulak veriyoruz. Bayi ve servis teşkilatlarımız bölgede çok aktif çalışıyor. Çiftçilerimize kapsamlı hizmet sunabilmek için aynı zamanda tarım ekipmanları markamız olan Hisarlar Tarım Makineleri standımız da hazır. Bu fuarda sergilenecek makinelerimiz, Egeli çiftçilerimiz tarafından yıllardır denenmiş ve beğenilmiş seçili ürünlerden oluşturuldu. Hem yeni ürünlerimizi hem de bağ - bahçe ve seracılıkta en çok tercih edilen ürünlerimizi yakından incelemek ve görüşleriyle AR-GE çalışmalarımıza destek olmak isteyen çiftçilerimizi C holündeki standımıza davet ediyoruz” diye konuştu. YENİ MODELLER GÖRÜCÜYE ÇIKTI Yeni modeller hakkında da açıklamalarda bulunan Saylan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Egeli çiftçilerin gözdesi olan Kısmet 58 E, yüksek performansıyla öne çıkarken yakıt cimriliğiyle de çiftçilerden tam not alıyor. Ege’de hemen hemen çoğu meyve bahçesinin vazgeçilmezi arasında gösterilen Erkunt Meyveci Seri traktörler ise, 65 ila 95 HP arasında olan 5 ayrı modele sahip. 2024 yılının ilk fuarına yine Ege’nin uğuruna inanarak katıldık. Ayrıca, Egeli çiftçilerin istediği gibi küçük beygir segmentinde yeni bir ürünümüzü de bu fuarda çiftçilerimizin beğenisine sunduk. Geçtiğimiz yıl, yerli üretim motor markası olan e Capra motorlu Stage 3B emisyona sahip yeni ürünlerimizi ve sürüngen vitese sahip Meyveci Serisi’ni Egeli çiftçilerle buluşturmuştuk. AR-GE çalışmaları sonucunda bu yıl da Stage 4 emisyona sahip eCapra motorlu modeller görücüye çıktı. 80 - 110 HP güç aralığında, Stage 4 emisyona sahip yeni modellerimiz; Lüks, E ve Büyük Lüks Seri’lerini kapsıyor. Bunların yanı sıra; küçük bahçeler, hobi bahçeciliği, nakliye işleri ve otelcilik hizmetlerinde kullanılmak üzere tasarlanan, 26 HP güce sahip yeni ürünümüz Misket 26B’yi de ilk kez İzmir Fuarı’nda beğeniye sunduk”

Nazilli Tarım Fuarı, binlerce kişiyi ağırladı Haber

Nazilli Tarım Fuarı, binlerce kişiyi ağırladı

Nazilli Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarını binlerce kişi ziyaret etti. Nazilli Kapalı Otoparkta 16 aralıkta kapılarını açan ve dün akşam geç saatlerde kapılarını kapatan fuar ilk gününde 20 bin kişinin ziyareti ile büyük doluluk yaşadı. 4 gün boyunca ziyaretçi akınına uğrayan fuarda tarım makineleri ve ekipmanları, tarımsal hizmetler, organik tarım ürünleri, seracılık ve bahçecilik ürünleri ve tarım destek teknolojileri şeklindeki genel kategorilerden stantlar yer aldı. Girişimcilerin yöresel lezzetlerinin de yer aldığı fuarda katılımcı rekoru da kırıldı. 75’in üzerinde katılımcının fuar çevresindeki alanlarda da açtıkları stantlar da ziyaretçi akınına uğradı. Tarım alet ve ekipmanlarının tamamına yakınının satıldığı ifade edilirken fuarın uzaktan ve yakından gelen ziyaretçilerin özellikle tarımsal aletler ve fidecilik ürünleri üzerinde yoğunlaştığı gözlendi. Kaymakam Turgay Gülenç fuarı ziyaret etti İlk günden son güne kadar yoğun ziyaretçi akınına uğrayan fuarın son gününde Germencik Kaymakamı Turgay Gülenç de ziyarette bulunarak stantları tek tek ziyaret ederek bilgi aldı. Kaymakam Gülenç, tarım fuarlarının bölgede üretilen ürünlerin ve bölge tarımının tanıtılmasında ve aynı zamanda da yeni teknolojilerle yerel üreticilerin buluşmasında önemli olduğunu ifade ederek fuarda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Nazilli Tarım Fuarı ilk gününde binlerce kişiyi ağırladı Haber

Nazilli Tarım Fuarı ilk gününde binlerce kişiyi ağırladı

Nazilli Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı ilk gününde binlerce ziyaretçiyi ağırladı. Nazilli Kapalı Otoparkında düzenlenen ve 19 Aralık 2023 tarihine kadar açık olacak olan fuarın ilk gününde saat 14.00’de yapılan açılışın ardından Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy başta olmak üzere Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Aydın Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Altıntaş, İlçe Tarım Müdürleri, Aydın Esnaf Odaları Birlik Başkanı Muhammet Ali Künkçü ve Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri tek tek stantları gezerek katılımcılardan bilgi aldı. "Ziyaretçiler yoğun ilgi gösterdi" Nazilli Belediyesi mehter takımının gösterileri eşliğinde açılışı gerçekleştirilen, 6 bin 500 metrekare kapalı alan olmak üzere 75’in üzerinde firmanın yer aldığı, 3 bin 500 metrekare stant ile katılımcılarını ve ziyaretçilerini ağırlayan fuara açılış öncesi 7 binden fazla ziyaretin gerçekleştiği, gece kapanışa kadar da bu sayının artrak devam ettiği belirtildi. Fuar kapsamında; tarım makineleri ve ekipmanları, tarımsal hizmetler, organik tarım ürünleri, seracılık ve bahçecilik ürünleri ve tarım destek teknolojileri şeklindeki genel kategorilerden stantlar yer alırken stantları ziyaret edenler de bir yandan bilgi alırken öte yandan da hediye kapmak için adeta birbiriyle yarıştı. Geçen yıl 50 binin üzerinde ziyaretçi ağırlayan fuarın bu yıl da bu sayının üzerine fazlasıyla çıkacağı, tarımsal ve hayvansal ürünlerin yer aldığı bir fuar olarak bölge tanıtımında önem kazanmaya, bölgesine değer katmaya devam edeceği belirtildi. “Hedefimiz; Aydın’ı tarımın başkenti yapmak” Aydın Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Altıntaş, fuarların tanıtımda çok önemli olduğunu ifade ederek: “Nazilli tarımsal üretimi en yüksek olan ilçelerimizden birisidir. Yaklaşık 66 bin 400 hektar yüzölçüme, 30 bin 717 hektar tarım arazisine, bunun da 13 bin dekarı da sulanan tarım arazisidir. Aydın genelinde üretilen 23 bin ton kestanenin 10 bin tona yakını da Nazilli’de üretilmektedir. 250 bin ton yaş incir üretilen Aydın’ın 55 ton yaş inciri Nazilli’de üretilmektedir. Ve ihraç edilen ürünlerin başında da kuru incir gelmektedir. 29 bin büyükbaş, 25 bin küçükbaş, 23 bin adet de arılı kovan ve 288 bin kanatlıyı üreten bir ilçedir. İnşallah fuarlar devam eder ve tanıtımına katkıda bulunur. İnşallah hep birlikte de Aydın tarımını daha yukarılara çıkarırız ve tarımın başkenti haline getiririz” dedi. “Belediye olarak desteğimiz artarak sürecek” Sanayi yatırımlarının devam edeceğini ifade den Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan: “Sanayi yatırımları devam ederken öncelikle ovanın, zeytin ağaçlarının, incir ağaçlarının korunması gerekmektedir. Biz Nazilli Belediyesi olarak üzerimize düşen herşeyi yapmaktayız. İlk başladığımızda 20 bin fidan, sonraki sene 30 bin fidan, bu sene yine 30 bin fidan dağıtıyoruz. İnşallah gelecek sene 50 bibin üzerinde fidanı üreticilerimizle buluşturacağız. Belediye olarak; sulamada, şehirde, köyde, tarımsal alanda ulaşılabilir olmasında, yolların yapılmasında üzerimize düşen herşeyi yapıyoruz. İnşallah gelecek yıl bu vakitlerde 7. tarım fuarımızı daha güzel, daha büyük, daha güçlü, daha faydalı gerçekleştirmek dileğiyle emeği geçen herkese şimdiden teşekkür ediyorum” dedi. “Görmüş olduğum bu tablo, yaptıklarımızın ne kadar değerli olduğunu gösteriyor” Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Nazilli tarım Fuarının “Bizim en önemli kıymetimiz vatanımız. Ve vatanımızın güzide parçası olan Nazilli’de yapılacak bütün faaliyetlerin en güzelinin yapılmasının gayreti içerisindeyiz. Ve şu an görmüş olduğum bu tablo, yaptıklarımızın ne kadar değerli olduğunu gösteriyor. Birlik ve beraberlik içerisinde nasıl sonuçlar elde edeceğimizi gösteriyor. Bunun mutluluğunu da sizlerle beraber yaşamaktayım. Tabi ki bölgemiz ülke ekonomisine hem de ihracatına önemli tarım girdileri olan, kıymetli verimli toprakların bulunduğu, tarımın önemli olduğu bir bölge. Dolayısıyla tarım fuarı da bu anlamda çok önemli. Fuarımızın; haddini bilerek, bölge fuarları içerisinde parmakla gösterilen bir fuar olarak hasıl olması en büyük temennimiz. Ama her geçen gün halkayı büyüterek, sahip olduğu değerleri daha üst noktaya çıkartarak, daha güzel fuarlarda birlikte olmayı Allah bize nasip etsin inşallah” dedi.

2. Kapadokya Tarım Gıda Fuarı açıldı Haber

2. Kapadokya Tarım Gıda Fuarı açıldı

Nevşehir’de bu yıl 2.’si düzenlenen Kapadokya Tarım Ekipmanları Gıda ve Hayvancılık Fuarı düzenlenen törenle açıldı. Fuarda yeni teknoloji tarım alet ve ekipmanlarının yanı sıra, tarımsal alanda kullanılan birçok ürün de sergileniyor. 2. Kapadokya Tarım Ekipmanları Gıda ve Hayvancılık Fuarı, Nevşehir Kapalı Pazar Yeri’ndeki açıldı. Açılış törenine Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, Nevşehir Valisi Ali Fidan, Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Bahittin Murat Yakın, İl Emniyet Müdürü Ali Loğoğlu, İl Tarım ve Orman Müdürü Özgür Memiş, belde belediye başkanları, oda başkanları, ilgili kurum müdürleri ve sektör temsilcileri ile çok sayıda çiftçi katıldı. Fuarın açılışında konuşan Belediye Başkanı Mehmet Savran, "Tarımın ve hayvancılığın dünyada olduğu gibi Türkiye’de de önem verilmesi gereken, üzerinde düşünülmesi ve çalışılması gereken bir konu. Belediye olarak geçen yıl buğday ve hububat ekimi yaptık. Nisan ayında da patates de ekimi de yapacağız. Amacımız üreticilerimize rakip olmak değil amacımız tarıma, üretime dikkat çekmek. Tarımın bir meslek haline gelmesinde öncülük etmek. Çünkü tarımla uğraşan nesil şu anda en küçükleri bizim yaşlarımızda. Bunu daha alt yaşlara indirmek gerekiyor. Tarımı ve hayvancılığı bir meslek haline getirmek gerekiyor. Yine belediyemiz bünyesinde kurduğumuz küçük bir kaz çiftliğiyle devam edecek, küçükbaş ve büyükbaş hayvancılıkla da bu konuya da dikkat çekeceğiz" dedi. Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider de fuarın açılışında yaptığı konuşmada, "Dünyada artık yeni normlar konuşuluyor. Bu yeni normların içinde kuraklıklar var, sel baskınları, savaşlar ve göçler var. Bu yeni normalin getirdiği yeni bir düzen var" dedi. Türkiye’de üretim planlamasını konuşurken 2024 yılı itibarıyla üretim planlamasını yapan nadir ülkelerden biri olunduğunu söyleyen Gizligider, “Kimin, nerede, neyi, nasıl, ekip dikeceğine o toprağın doğal mirası karar verecek. Devlet de bunun düzenini yapacak. Teşvikler, destekler buna göre düzenlenecek. Bu düzenlemeler yapılırken de temele su konacak. Çünkü şu içinde bulunduğumuz Akdeniz havzasındaki bütün ülkeler ile birlikte Türkiye de artık su sorunuyla karşı karşıya. Yaşadığımız mevsim bizi yanıltmasın. Türkiye’de 2023 yılında, bir önceki yıla göre yağış düşme oranı yüzde 5 azaldı. Bu yüzde 5 sizi hiç yanıltmasın. Türkiye nüfusunun yaklaşık üçte birinin yaşadığı bölgede yüzde 25 azaldı” ifadelerini kullandı. "DSİ Nevşehir Şube Müdürlüğü açılıyor" Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizliger, Kapadokya Tarım Ekipmanları Gıda ve Hayvancılık Fuarı’nda DSİ Nevşehir Şube Müdürlüğünün açılacağını da söyledi. Gizligider, “Nevşehir’de DSİ Nevşehir 124. Şube Müdürlüğü hayırlı olsun” ifadelerini kullandı. "Nevşehir turizmle birlikte tarım şehri" Kapadokya Tarım Ekipmanları Gıda ve Hayvancılık Fuarı açılışında konuşan Nevşehir Valisi Ali Fidan da, Nevşehir’in yüzölçümünün 5,3 milyon dekar olduğunu ve yüzde 65’i olan 3,5 milyon dekar alanda tarımsal üretim yapıldığını söyledi. Vali Fidan, "Bununla birlikte yaklaşık 1,7 milyon dekar alanda tahıl, 235 bin dekar alanda sebze, 227 bin dekar alanda baklagil, 186 bin dekar alanda üzüm üretimi yapılmaktadır. Bunun yanı sıra 716 bin dekar mera alanında 109 bin 903 büyükbaş, 229 bin 285 küçükbaş hayvan sayısı ile yılda 157 bin 630 ton süt üretimi yapılmaktadır" dedi. Vali Fidan, Nevşehir’in tarih ve doğanın iç içe geçerek, bütünsel bir güzellik sergilendiği beldeleri ve bölgede yaşamış uygarlıkların zenginleştirdiği kültürel birikimi ile Türkiye’nin eşsiz turizm cennetlerinden birisi olduğunu belirtti. Vali Fidan fuarda 26’sı yabancı menşeili, 16 farklı ilden 84 katılımcı olmak üzere toplamda 110 katılımcının yer aldığını da sözlerine ekleyerek, "Fuarın Doğu, Güneydoğu ve Karadeniz olmak üzere tüm illerimize, aynı zamanda ticari ataşeliklerimiz kanalı ile Nevşehir’in ticaret yaptığı ve yapmak istediği hedef ülkelere duyurusu yapılmıştır ve bu sene 90 bin ziyaretçi gelmesi beklenmektedir" ifadelerine yer verdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.