TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Tarım Ve Orman Müdürlüğü

AGRONEWS - Tarım Ve Orman Müdürlüğü haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Tarım Ve Orman Müdürlüğü haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Çankırı'da Çeltik Hasadı Rekor Verimle Başarıya Ulaştı Haber

Çankırı'da Çeltik Hasadı Rekor Verimle Başarıya Ulaştı

Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, çiftçilerin kazançlı bir üretim yapmalarının temelinde bilinçli üretimin yattığını vurguladı. Mevsimsel zorluklara rağmen başarılı sonuçlar alınmasını sağlayan faktörlerin başında doğru tohum, uygun toprak hazırlığı ve etkin gübrelemenin yer aldığını söyledi. KAZANÇLI ÜRETİM, BİLİNÇLİ ÜRETİMDEN GEÇİYOR Dr. Hüseyin Düzgün, "Tarım olmadan olmaz. Tarımsal ve hayvansal üretimin bittiği dönemde insanlık yok olmuş sayılır. Biz, hem şehrimizin hem de ülkemizin insanını doyuracak, aynı zamanda dünyaya ihracat yapacak bir ülke olarak tarımsal, bitkisel ve hayvansal üretimimizi artırmak ve geliştirmek zorundayız. Çiftçilerin kazançlı bir üretim yapmaları, bilinçli üretimden geçiyor" dedi. İklim değişikliklerine karşı hazırlıklı olmak gerektiğini vurgulayan Düzgün, topraksız tarımın yaygınlaştığı günümüzde, verimli toprakların doğru şekilde işlenmesi gerektiğini belirtti.   DÖNÜM BAŞINA 600-800 KİLO VERİM ELDE EDİLDİ Bilinçli tarımla, mevsimlerin çeltik üretimi için elverişsiz olmasına rağmen, 42 bin dönüm alandan 600-800 kilo arasında verim alındığını belirten Dr. Düzgün, "Genel olarak hem Merkez ilçemizde hem de diğer ilçelerimizde vatandaşlarımızın memnun olduğu ve kazançlı bir üretim dönemi geçiriyoruz" dedi. GELECEK YILLARDAN BEKLENTİ BÜYÜK Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürü, gelecekte damla sulama gibi projelerle ilgili, "Amacımız, üreticilerimizin bilinçli olarak daha fazla kazanacağı, birim alandan daha çok gelir elde edeceği, kazançlı, sağlıklı ve güvenilir gıda üretecek bir sistem oluşturmak. Bu anlamda, tüm Tarım ve Orman İlçe Müdürlüklerimizle sahadayız, gayret gösteriyoruz. İnşallah daha güzel neticeler almayı umut ediyoruz. Bu anlamda da çalışıyoruz" açıklamasını yaptı.

Milas’a Seracılık Organize Tarım Bölgesi Geliyor Haber

Milas’a Seracılık Organize Tarım Bölgesi Geliyor

MUĞLA (İHA) - Muğla'nın Milas ilçesinde tarım ekonomisini önemli ölçüde geliştirecek olan "Seracılık Organize Tarım Bölgesi" (OTB) projesinin temelleri atılıyor. Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından desteklenen bu projeyle, Milas’ın tarım altyapısı modernize edilerek, üretimde verimlilik artırılacak ve istihdam olanakları yaratılacak.   Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık’ın başkanlığında yapılan toplantıda, Milas Seracılık OTB’sinin detayları ele alındı. İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, projede gelinen aşamaları paylaştı. Milas’ın Avşar Mahallesinde gerçekleştirilecek proje, Milas Kaymakamlığı, Milas Ticaret Odası ve Muğla Ticaret Borsası gibi paydaşların desteğiyle hayata geçirilecek. Topraksız tarım teknolojisi kullanılarak kurulacak modern seralarda, birim alandan elde edilecek ürün miktarının artırılması ve verimliliğin sağlanması hedefleniyor.   Projenin tamamlanmasıyla Milas’a ve Muğla’ya tarım, sanayi ve ihracat potansiyeli açısından büyük katkılar sağlanacak. Milas OTB’nin yıllık 1.5 milyar TL değerinde tarımsal üretim yapması beklenirken, 1500 kişiye de istihdam olanağı sunulacak. Bu istihdamın yüzde 75’inin kadınlardan oluşması planlanıyor. Ayrıca, proje sayesinde üretim alanları ve yerleşim alanları birbirinden ayrılacağı için üretim maliyetlerinin düşmesi bekleniyor.   Seracılık Organize Tarım Bölgesi, yalnızca tarımsal üretimle sınırlı kalmayacak; Ar-Ge, inovasyon ve eğitim merkezleri ile kapsamlı bir tarım sanayi bölgesi olarak planlanıyor. 27 sera parseli, 12 sanayi parseli, sosyal tesisler, yeşil alanlar ve çevre dostu enerji çözümleri gibi birçok modern altyapıya sahip olacak tesisin enerji ve ısınma ihtiyacı, biyogaz tesisi, güneş panelleri ve jeotermal kaynaklarla karşılanacak.

Zeytinyağı Denetimleri Hız Kesmeden Devam Ediyor Haber

Zeytinyağı Denetimleri Hız Kesmeden Devam Ediyor

DENİZLİ (İHA) - Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan denetim programı kapsamında, Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, zeytin ve zeytinyağı üretim tesislerini denetlemeye devam ediyor. 2024 yılı zeytin hasadıyla başlayan üretim sezonunda, Denizli'deki zeytinyağı üretim kapasitesinin artırılması amaçlanıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 4-18 Kasım tarihleri arasında düzenlediği zeytin ve zeytinyağı denetimleri, ülke genelinde hız kesmeden devam ediyor. Denizli'de faaliyet gösteren 7 zeytinyağı sıkım işletmesinin 2’si Tarımsal Kalkınma Kooperatifi olarak çiftçi kuruluşlarına ait. Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, Kale ilçesinde bulunan zeytinyağı üretim tesislerini ziyaret ederek bu doğrultuda denetimlere başladı. DENİZLİ, ZEYTİN ÜRETİMİNDE EGE'DE 5. SIRADA Çınar, geçtiğimiz yıl Denizli’de 17 bin 753 ton zeytin üretildiğini belirterek, ildeki zeytin üretiminin ülke genelinde 14. sırada, Ege Bölgesi'nde ise 5. sırada yer aldığını ifade etti. Çınar üretim kapasitesiyle ilgili de bilgi vererek, "İl genelinde zeytin olarak en çok Kale olmak üzere Buldan, Sarayköy ve Beyağaç ilçelerimizde, çeşit olarak en fazla Gemlik, bunun yanı sıra Manzallina, Yamalak Sarısı, Domat, Memecik zeytinleri üretilmektedir. İlimizde zeytinyağı üretim tesislerinin yıllık 10 bin 634 ton zeytinyağı üretim kapasitesi olup, geçen yıl bu tesislerde bin 217 ton zeytinyağı üretimi gerçekleştirilmiştir. İlimizin coğrafi yapısı ve iklim özellikleri bakımından üretilen zeytinyağının hoş, güzel bir aroması ve tadı vardır" dedi. Çınar, bu yılki üretim sezonunun tüm üreticilere bereketli geçmesini diledi.

Aliağa 3. Zeytin Hasat Şenliği Coşkuyla Gerçekleştirildi Haber

Aliağa 3. Zeytin Hasat Şenliği Coşkuyla Gerçekleştirildi

İZMİR (İHA) - Aliağa İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından geleneksel hale getirilen 3. Zeytin Hasat Şenliği, bu yıl Helvacı'da düzenlendi.   Helvacı Meydanı’nda yapılan etkinliğe Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, Aliağa Belediye Başkan Vekili Mesut Öztürk, Garnizon Komutanı Hava İstihkam Albay Mehmet Şahin, Aliağa Tarım ve Orman İlçe Müdürü Mazlum Selim Aksakal, siyasi ve STK temsilcileri, üreticiler ve vatandaşlar katılım gösterdi. Şenlik, Aliağa Tarım ve Orman İlçe Müdürü Mazlum Selim Aksakal’ın açılış konuşmasıyla başladı. Aksakal, Aliağa’da zeytinin hem sofralık hem de yağlık olarak üretildiğine değinerek, "İlçemizde 8 tane zeytinyağı fabrikası ile sofralık zeytin paketleme tesisi bulunuyor. Zeytin üretimini artırmak ve elde edilen zeytin ve zeytinyağımızı marka haline getirmek amacıyla zeytin hasat şenliğimizin bu yıl üçüncüsünü gerçekleştiriyoruz" dedi. Organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ettikten sonra zeytin ve zeytinyağını sofraların vazgeçilmezi haline getirmeleri gerektiğini belirtti. Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, zeytin yetiştiriciliğinin ilçedeki tarımsal faaliyetlerdeki önemini vurgulayarak, "Aliağa ülke ekonomisine sanayi ve limanlarıyla önemli katkılar sağlıyor. Bunun yanında Aliağamızın tarımsal faaliyetlerinin de ortaya çıkarılmasını istiyoruz. Aliağamızda en önemli tarımsal faaliyet zeytin yetiştiriciliğidir. Zeytin yetiştiriciliğindeki önemi göstermek adına üreticimizle beraber şenlik havasında bir araya geldik" diyerek emeği geçenlere, katılımcı ve sponsorlara teşekkür etti.   Aliağa Belediyesi Başkan Vekili Mesut Öztürk, 24 yıldır zeytincilik yaptığını belirterek, "Organizasyonun gerçekleştirilmesine katkı sunan başta Sayın Kaymakamımız ve İlçe Tarım Müdürümüz olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum" dedi. Ayrıca yarışmaya katılanları emeklerinden dolayı tebrik etti.  ŞENLİKTE ÜÇ YARIŞMA DÜZENLENDİ Bu yılki şenlikte, "Zeytinyağı Tadım Yarışması", "Çekiçte (Kırma) Zeytin Yarışması" ve "Zeytinyağlı Sarma Tadım Yarışması" isimli üç yarışma düzenlendi. Zeytinyağı Tadım Yarışmasında jüri üyeliklerini İzmir Zeytincilik Araştırma Enstitüsü’nden Berna Yıldırım, Dr. Elif Burçin Uyanık, Aliağa Belediyesi Başkan Vekili Mesut Öztürk ve Üretici Nazan Aras üstlendi. Çekiçte Zeytin Yarışmasında jüri üyeleri; Dr. Elif Burçin Uyanık, Ferişte Öztürk Güngör ve Hacıömerli Mahallesi’nden Üretici Şerif Uslu oldu. Zeytinyağlı Sarma Tadım Yarışmasında ise jüri üyeleri; Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, Garnizon Komutanı Hava İstihkam Albay Mehmet Şahin, Şef Sedat Çetiner ve Şef Emrah Tütüncüoğlu’ndan oluştu. Şenliğin sonunda, Zeytinyağlı Sarma Tadım Yarışmasında dereceye girenlere ödüllerini Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney verirken, Çekiçte Zeytin Yarışmasında dereceye girenlere ödüllerini Garnizon Komutanı Hava İstihkam Albay Mehmet Şahin, Zeytinyağı Tadım yarışmasında dereceye girenlere ödüllerini Aliağa Belediyesi Başkan Vekili Mesut Öztürk sundu. Ödül töreninin ardından program müzikle son buldu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.