TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Tarıma Dayalı Sanayi

AGRONEWS - Tarıma Dayalı Sanayi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Tarıma Dayalı Sanayi haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

"Tarıma Dayalı Sanayi’de Rekabet Gücünün Artırılması Projesi" Haber

"Tarıma Dayalı Sanayi’de Rekabet Gücünün Artırılması Projesi"

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı tarafından desteklenen Doğu Akdeniz, İpekyolu, Karacadağ ve Fırat Kalkınma Ajanslarının yararlanıcısı olduğu "Türkiye’de Tarıma Dayalı Sanayi’de Rekabet Gücünün Artırılması Projesi" faaliyetleri başladı. Üç yıl sürecek olan teknik işbirliği kapsamındaki proje ile projeyi yürüten Nippon Koei firması teknik ekibi ve ajans uzmanlarının birlikte çalışarak TRB1 Bölgesi Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli için tarıma dayalı sanayi stratejik planının oluşturulması hedefleniyor. Proje kapsamında Fırat Kalkınma Ajansı konferans salonunda, Nippon Koei firması uzmanları ile proje başlangıç toplantısı gerçekleştirildi. Akabinde firma teknik ekibi ve ajans uzmanları ile Malatya ve Elazığ illerinde saha ziyaretleri yapıldı. Malatya Organize Sanayi bölgesinde faaliyet gösteren önde gelen tarım ve gıda firmaları ile Arapgir ilçesinde Millet Han ve Arapgir Belediyesi’nin Reyhan Kurutma ve Paketleme Tesisi ziyaret edildi. Elazığ ilinde ise bir kuruyemiş firmasının üretim tesisleri, satış mağazası ile Ağın ilçesinde belediye ve Ağın Kadınları Tarımsal Üretim Kooperatifine ziyaretler gerçekleştirildi. Saha ziyaretleri kapsamında teknik ekip, başta yöresel ürünler olmak üzere bölgede üretilen ürünler ve tarıma dayalı gıda ekosistemi hakkında bilgi edindi. Proje kapsamında ilerleyen süreçte benzer saha ziyaretlerine devam edilecek. Projeye ilişkin açıklamalarda bulunan Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreter V. Mehmet Şirin Budancamanak, Nippon Koei firması uzmanlarını Malatya ve Elazığ’da ağırladıklarını belirterek, “Ajans uzmanlarımız ile birlikte firma ziyaretleri gerçekleştirdiler. Proje kapsamında tarıma dayalı sanayide faaliyet gösteren ve kurumsallaşma potansiyeli olan bazı KOBİ’lerin pilot olarak seçilerek markalaşma, ürün geliştirme ve satış-pazarlama ağının geliştirilmesi, ajans uzmanları ve seçilen KOBİ temsilcilerine eğitim verilmesi gibi faaliyetler gerçekleştirilecek. Projenin bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Karacabey tohumculuğun da merkezi haline geliyor Haber

Karacabey tohumculuğun da merkezi haline geliyor

Türkiye’de tarım ve hayvancılık denildiğinde ilk akla gelen şehirlerden olan Karacabey’de, tarıma dayalı sanayinin yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalar da sürüyor. Başkan Ali Özkan, ilçede 3T vizyonu çerçevesinde gerçekleştirdikleri çalışmaların ve yatırımların meyvesini son yıllarda aldıklarını belirterek, Karacabey’in özellikle tohumculuk sektöründe de merkez haline gelmeye başladığını söyledi. Başkan Ali Özkan bu kapsamda, ilçede yatırım yapan tohumculuk firması yetkilileri ile bir araya geldi. Özkan, Japonlar tarafından ilçeye kurulan Takii Seed Tohumculuk firmasının Karacabey Şube Müdürü Sadettin Tezyener, CMC Tohumculuk Celalettin Öztürk ve Muhammed Cabbaroğlu ve May Tohumculuk adına Metin Şahin ile tarımsal yatırımlarla alakalı verimli görüşmeler gerçekleştirdi. “Karacabey’imiz tohumculuğun da odak noktası olacak dedik ve girişimlerimizle birlikte CMC, Rayel ve Takii tohum firmaları Karacabey’imizde üretime başladı” diyen Başkan Ali Özkan şu cümleleri kurdu; “İnşallah en kısa zamanda MAY Tohumculuk da Karacabey’de bir fabrika inşaatına başlayacak. Yine bu adını saydığımız firmalar da yatırımlarını çoğaltacak. Salçalık domates, dondurulmuş gıda konusunda yatırımlar bölgemizde faaliyete geçecek. Şu anda inşaatı başlayan bir patates, cips fabrikasında 400 kardeşimiz 12 ay boyunca inşallah çalışacak ve alternatif ürünler gündeme gelecek.” Alternatif tarım ürünlerinin de üreticiye iyi bir seçenek olduğunu belirten Özkan, tarım ve üretime dayalı tüm çalışmalarda hem sanayiciye hem de üreticiye her türlü desteği sağlamaya devam edeceklerinisöyledi. Başkan Ali Özkan, bu tarz yatırımcılarla sürekli dirsek temasında olduklarını ve hem üreticiye hem sanayiciye katkı sağlayan ve bunların sonucunda hem yerel hem bölgesel kalkınmaya ve milli ekonomiye katma değer üreten bir şehir olmanın gururunu yaşadıklarını ifade etti. Özkan, ilçede son olarak geçtiğimiz yıl açılan Japon Takii Seed tohum firmasının 60 bin m2 alanda faaliyete başladığını ve henüz 1 yıl doldurmadan şu anda Bursa genelinde 400 üretici ile sözleşmeli tarım yapıldığını belirtti. Takii Seed Tohumculuk firmasının Fabrika Müdürü Tezyener de görüşmede 10 yıl içerisinde 400 bin m2 kapalı alanda olmak üzere ve bunun yanında da 3 bin 500 dekar açık alanda sebze ve çiçek tohum üretiminin yapılmasını planladıklarını belirterek, 10 yılın sonunda binden fazla üretici ile sözleşmeli tarım yapacaklarının altını çizdi. Tezyener ayrıca verilen desteklerden dolayı Özkan’a teşekkürlerini iletti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.