TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Tarımda Yeni Destekleme Modeli

AGRONEWS - Tarımda Yeni Destekleme Modeli haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Tarımda Yeni Destekleme Modeli haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Beylikova ve Alpu çiftçilerine Yeni Destekleme Modeli anlatıldı Haber

Beylikova ve Alpu çiftçilerine Yeni Destekleme Modeli anlatıldı

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Beylikova ve Alpu ilçelerinde düzenlenen bilgilendirme toplantılarında, Bitkisel Üretim Planlaması, Yeni Destekleme Modeli ve Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) Yönetmeliğinde yapılan değişiklikler ele alındı. Toplantıda, ÇKS İl Sistem Sorumlusu Ziraat Mühendisi Cemil Ağca ve Veteriner Hekim Oğuz Umur, çiftçilere yönelik sunumlar yaptı. Stratejik Ürünler ve Bitkisel Üretim Planlaması Yapılan sunumlarda, 2025-2027 üretim yıllarını kapsayan Bitkisel Üretim Planlaması çerçevesinde stratejik öneme sahip 13 ürün ve 1 ürün grubunun (yem bitkileri) planlama kapsamına alındığı açıklandı. Bu stratejik ürünler şunlardır: Arpa, Aspir, Ayçiçeği (yağlık), Buğday, Kolza (kanola), Fasulye (kuru), Mercimek, Mısır (dane), Nohut, Pamuk (kütlü), Patates, Soğan (kuru), Soya Çiftçilere, hangi ürünlerin Eskişehir havzalarında üretimine izin verildiği ve planlamaya uygun olmayan ürünlerin destek alamayacağı konusunda bilgi verildi. Ayrıca, havzasında izin verilmeyen bir ürün ekildiğinde yapılması gereken iş ve işlemler de detaylı bir şekilde anlatıldı. Yeni Destekleme Modeli ve Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) Yönetmeliği Yeni Destekleme Modeli ile çiftçiler, üretim döneminden önce hangi ürünlere ne kadar destek alacaklarını önceden bilme imkânı elde edecek. Bu sayede, üretim planlamasının daha sağlıklı bir şekilde yapılabileceği ve tarımsal üretimde verimliliğin artacağı vurgulandı. ÇKS Yönetmeliğinde yapılan değişiklikler ile çiftçilerin kayıt işlemlerinin kolaylaştırıldığı ve bu değişikliklerin nasıl uygulanacağı hakkında da bilgiler aktarıldı. Katılım ve Geri Bildirim Toplantıya, Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Nizamettin Çetiner, Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Mehmet Yurt, Beylikova İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mahmut Dinçer ve Alpu İlçe Tarım ve Orman Müdürü Cemal Sönmez Baş katıldı. Toplantının sonunda, çiftçilerle soru-cevap şeklinde karşılıklı etkileşim sağlanarak, karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri tartışıldı.

Sivas'ta "Yeni Destekleme Modeli" Toplantısı Düzenlendi Haber

Sivas'ta "Yeni Destekleme Modeli" Toplantısı Düzenlendi

Sivas İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından organize edilen “Tarımsal Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli" bilgilendirme toplantısı, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya, Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, il protokolü, tarım paydaşları ve çiftçiler katıldı. Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetintaş ve İl Tarım ve Orman Müdürü Seyit Yıldız açılış konuşmalarını yaptı. Vali Şimşek, yeni modelin Sivas’a, ülkemize ve üreticilere hayırlı olmasını dileyerek, tarım ve hayvancılığın önemini vurguladı. Tarım ve Hayvancılık Stratejik Öneme Sahip Vali Şimşek, küresel ısınma ve iklim değişikliği nedeniyle dünya genelinde tarım arazilerinin üçte birinin bozulduğunu ve çölleşme ile erozyonun geleceği tehdit eden sorunlar olduğunu belirtti. Şimşek, “Bu nedenle tarım ve hayvancılık çok değerli bir sektör haline geldi. Sanayi ve teknolojide ön plana çıkan ülkeler bile tarım ve hayvancılığa büyük yatırımlar yapıyor,” dedi. "Sivas, Tarım ve Hayvancılığın Önemli Merkezi" Sivas’ın tarımsal potansiyeli ile öne çıkan bir şehir olduğuna değinen Vali Şimşek, “Sivas, bereketli toprakları ve uygun iklim koşullarıyla tarım ve hayvancılığın merkezi konumunda. İlimizin ekonomisi büyük oranda tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır. Geniş ve verimli tarım arazilerinde birçok ürün hasadı yapılıyor,” diye konuştu. "Yeni Model Sivas İçin Önemli" Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan “Tarımda Yeni Dönem: Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli" programının Sivas için çok önemli bir adım olduğunu belirten Vali Şimşek, "Bu program, hem bitkisel hem hayvansal üretim için uzun vadeli planlamalar yapılmasını sağlayacak. Mazotun 0’ünün, gübrenin ise %50’sinin devlet tarafından karşılanması, ayrıca 2 yıl işlenmeyen tarım arazilerinin kiralanarak üretime kazandırılması gibi önemli yenilikler var. Genç ve kadın üreticilere ilave destek verilmesi de sektöre canlılık katacak” dedi. "Sivas, Türkiye Yüzyılında Yıldız Gibi Parlayacak" Sivaslı çiftçilerin bu modelden maksimum fayda sağlayacaklarına inandığını dile getiren Şimşek, tarım ve hayvancılık sektöründe Sivas’ın bir marka şehir haline gelmesi için çalışacaklarını ifade etti. "Türkiye Yüzyıl’ında ilimizin pek çok alanda olduğu gibi tarım ve hayvancılıkta da yıldız gibi parlayacağına inanıyorum," dedi. Vali Şimşek, bu modelin hayata geçirilmesinden dolayı Cumhurbaşkanına ve Tarım Bakanlığına şükranlarını sunarak, modelin üreticilere ve sektöre faydalı olmasını temenni etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.