TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Tavukçuluk

AGRONEWS - Tavukçuluk haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Tavukçuluk haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Hobiden Çiftliğe: Genç Girişimcinin Başarı Hikayesi Haber

Hobiden Çiftliğe: Genç Girişimcinin Başarı Hikayesi

BİLECİK (İHA) - Bilecik’te 24 yaşındaki üniversite mezunu Oğuzhan Kurt, hobi olarak başladığı tavuk yetiştiriciliğini profesyonel bir işletmeye dönüştürdü. Şimdi, 11 dönümlük arazide kurduğu çiftlikte 3 bin tavukla günlük yumurta üretimi yapıyor. Bozüyük ilçesine bağlı Poyra Köyü’nde bulunan çiftliğin kurucusu Kurt, bölgede tek gezen tavuk çiftliği olarak faaliyet gösterdiklerini belirtti. Hedefinin önce Bilecik ve çevresine, ardından tüm Türkiye’ye ulaşmak olduğunu söyledi. Oğuzhan Kurt'un uzun vadeli hedefleri arasında ihracatçı olmak da var. Kurt, "Uluslararası Lojistik Yönetimi mezunuyum. Mezuniyetten sonra evimizin bahçesinde hobi olarak başladığım tavuk bakımı için bir araştırma içerisine girdim ve bu işletmeyi kurma kararı aldım. Ailemin de ticaretten gelmesinin bana çok faydası oldu. Yaklaşık 1 buçuk yıl önce 11 dönümlük arazi temin ettik. Sondajla suyumuzu çıkarttık. Daha sonra kendi imkanlarımızla bu tesisin inşaatına başladık. Biz entegre tesisi olma yönündeyiz. Suyumuzu çıkarttık, elektriğimizi güneş panelleriyle kendimiz üretiyoruz. Herhangi bir dışa bağımlılığımız da yok. Hem ilimize ilçemize hem de ülkemize ekonomik katkıda bulunmak istiyoruz" dedi. 365 metrekarelik çiftliğinde 3 bin tavuğa bakan genç girişimci Kurt, diğer gençlere cesaret vererek, "Elinde imkanı olan genç arkadaşlarımıza tavsiyelerde bulunmak istiyorum. İmkanınız varsa bu işleri yapabilirsiniz. Emin olun kendi çabalarınızla mutlaka bir noktaya geleceksiniz, karşılığını alacağınıza eminim" dedi.

Uzmanlar Rahatlatıyor: Tavuk Eti ve Yumurta Tüketiminde Risk Yok Haber

Uzmanlar Rahatlatıyor: Tavuk Eti ve Yumurta Tüketiminde Risk Yok

Kuş gribi vakaları konusunda toplumsal endişeler sürerken, Bursa Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nden Prof. Dr. Mustafa Tayar, halkı rahatlatıcı açıklamalarda bulundu. Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) verilerine dayanarak, tavuk eti ve yumurta tüketiminin güvenli olduğunu vurgulayan Tayar, virüsün 60 derece sıcaklıkta 30 dakika içinde etkisiz hale geldiğini belirtti. Hastalığın yalnızca enfekte hayvanlarla doğrudan yoğun temas sonucu insanlara bulaşabileceğini açıklayan Tayar, hasta tavukların yumurtlama yeteneğini kaybettiğini, bu nedenle piyasada enfekte yumurta bulunma olasılığının olmadığını ifade etti. Karantina uygulamalarının da ek bir güvenlik katmanı oluşturduğunu vurguladı. Çiftlik sahiplerine önemli uyarılarda bulunan Tayar, tavuklarda görülebilecek belirtileri sıraladı: Baş ve boyunda şişlik, sürekli uyku hali, yorgunluk, ani ölümler, bacaklarda ve ibiklerde mor renk değişimi, öksürük, burun akıntısı ve yeşil ishal. Virüsün hem evcil hem de yabani kuşları etkileyebilen, son derece bulaşıcı viral bir hastalık olduğunu belirtti. İnsanlarda görülen belirtiler arasında şiddetli solunum yolu rahatsızlıkları, nefes darlığı, zatürre, kusma, ateş, öksürük ve ishal gibi semptomların yer aldığını açıklayan Tayar, virüsün göz, burun veya ağız yoluyla vücuda girebileceğini, ancak bunun sadece enfekte hayvanlarla yoğun temas sonucu gerçekleşebileceğini vurguladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.