TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Tavukçuluk

AGRONEWS - Tavukçuluk haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Tavukçuluk haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Bursa’da Üniversite Yumurtası Piyasadan 100 Lira Daha Ucuza Haber

Bursa’da Üniversite Yumurtası Piyasadan 100 Lira Daha Ucuza

Yumurta fiyatları piyasada rekor kırarken, Uludağ Üniversitesi öğrencilerinin ürettiği yumurtalar vatandaşın yüzünü güldürüyor. Üniversite mağazalarında 30’lu koli 200 TL. Yumurta fiyatları durmaksızın artıyor Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi’ne göre, yumurtanın üretici fiyatı sadece mart ayında yüzde 10,48 artışla 4,10 liradan 4,53 liraya yükseldi. Yıllık artış yüzde 66, hazirana göre artış ise yüzde 136’ya ulaştı. Tüketicinin market ve şarküterilerde karşılaştığı fiyatlar ise daha da yüksek. Çiftlik yumurtasının kolisi 250 lirayı, gezen tavuk yumurtasının kolisi 300 lirayı aşıyor. Üniversite üretimi: Lezzetli ve ekonomik Buna karşın Uludağ Üniversitesi’nin Ziraat ve Veteriner fakülteleri, kendi üretimleri olan 30’lu yumurta kolilerini 200 liradan satışa sunuyor. Ziraat Fakültesi’nin 3 bin tavuklu kümesinde özel yemlerle beslenen tavuklardan elde edilen yumurtalar, fiyat ve lezzet açısından dikkat çekiyor. Veteriner Fakültesi’nin gezen tavuklarının yumurtaları da aynı fiyattan satışa sunuluyor. Akademisyenlere göre fark yok Fakülte mağazalarında ayrıca öğrencilerin öğrenirken ürettiği kekikli tarhana, üzüm suyu, domates suyu gibi ürünler de piyasa fiyatlarının oldukça altında satılıyor. Fakültede görevli akademisyenler ise çiftlik ve gezen tavuk yumurtaları arasında sağlık açısından belirgin bir fark olmadığını belirtiyor. Uludağ Üniversitesi’nin bu uygulaması hem eğitim hem üretim açısından örnek teşkil ederken, artan gıda fiyatları karşısında tüketicilere de nefes aldırıyor.

Yumurta İhracatına Kesinti Artırıldı: Fiyat İstikrarı İçin Adım Haber

Yumurta İhracatına Kesinti Artırıldı: Fiyat İstikrarı İçin Adım

Fiyat Artışını Önlemek İçin Önlem Alındı Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, yumurta fiyatlarında istikrar sağlamak ve vatandaşların makul fiyatlarla ürüne ulaşmasını kolaylaştırmak amacıyla yeni bir adım atıldığı belirtildi. Bu kapsamda, yumurta ihracatına uygulanan fon kesintisinin 0,5 dolardan 1,5 dolara çıkarıldığı duyuruldu. Dış Talep Fiyatları Etkiliyor Açıklamada, Türkiye menşeli yumurtaya yönelik yüksek dış talebin fiyat hareketliliğini artırdığına dikkat çekildi. 25 Şubat 2025'te yürürlüğe giren önceki düzenleme ile kilogram başına 50 sent kesinti uygulanmaya başlanmıştı. Ancak, bu düzenlemenin dezenflasyonist etkileri görülse de fiyat artışlarını tamamen engelleyemediği ifade edildi. Resmi Gazete Kararı ile Yeni Kesinti Oranı Yürürlükte Ticaret Bakanlığı, bugün yayımlanan Resmi Gazete'deki 9693 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile kesinti oranının artırıldığını vurguladı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Sofralık yumurta fiyat istikrarına katkı sağlamak ve vatandaşlarımızın bu ürüne makul fiyatlarla ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla, fon kesintisi kilogramda 1,5 dolara yükseltilmiştir." Denetimler Devam Edecek Bakanlık, Tarım ve Orman Bakanlığı başta olmak üzere tüm ilgili paydaşlarla koordineli çalışmaya devam edeceklerini belirtti. Açıklamada, gıda arz güvenliğini korumak ve piyasalardaki spekülasyonları önlemek için gerekli politika ve denetim araçlarının kullanılacağı ifade edildi.

Hobiden Çiftliğe: Genç Girişimcinin Başarı Hikayesi Haber

Hobiden Çiftliğe: Genç Girişimcinin Başarı Hikayesi

BİLECİK (İHA) - Bilecik’te 24 yaşındaki üniversite mezunu Oğuzhan Kurt, hobi olarak başladığı tavuk yetiştiriciliğini profesyonel bir işletmeye dönüştürdü. Şimdi, 11 dönümlük arazide kurduğu çiftlikte 3 bin tavukla günlük yumurta üretimi yapıyor. Bozüyük ilçesine bağlı Poyra Köyü’nde bulunan çiftliğin kurucusu Kurt, bölgede tek gezen tavuk çiftliği olarak faaliyet gösterdiklerini belirtti. Hedefinin önce Bilecik ve çevresine, ardından tüm Türkiye’ye ulaşmak olduğunu söyledi. Oğuzhan Kurt'un uzun vadeli hedefleri arasında ihracatçı olmak da var. Kurt, "Uluslararası Lojistik Yönetimi mezunuyum. Mezuniyetten sonra evimizin bahçesinde hobi olarak başladığım tavuk bakımı için bir araştırma içerisine girdim ve bu işletmeyi kurma kararı aldım. Ailemin de ticaretten gelmesinin bana çok faydası oldu. Yaklaşık 1 buçuk yıl önce 11 dönümlük arazi temin ettik. Sondajla suyumuzu çıkarttık. Daha sonra kendi imkanlarımızla bu tesisin inşaatına başladık. Biz entegre tesisi olma yönündeyiz. Suyumuzu çıkarttık, elektriğimizi güneş panelleriyle kendimiz üretiyoruz. Herhangi bir dışa bağımlılığımız da yok. Hem ilimize ilçemize hem de ülkemize ekonomik katkıda bulunmak istiyoruz" dedi. 365 metrekarelik çiftliğinde 3 bin tavuğa bakan genç girişimci Kurt, diğer gençlere cesaret vererek, "Elinde imkanı olan genç arkadaşlarımıza tavsiyelerde bulunmak istiyorum. İmkanınız varsa bu işleri yapabilirsiniz. Emin olun kendi çabalarınızla mutlaka bir noktaya geleceksiniz, karşılığını alacağınıza eminim" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.